23609
-
EFRM #12550 rendes oculus rift cv1 - amazon uk-rol
tenyleg bazidraga, nagyon keves ra a jatek, de ami van az csodalatos (par free cuccot probaltam eddig ugye) - de amugy sztem az elite a legjobban sikerult jatek VR-re. tenyleg teljesen mas jatek lett :) gyerekkori alom ez, egy igazi urhajoban lenni :DD
oszinten szolva nem bantam meg.
-
#12549 Ez az egyik, a masik meg hogy a többéves pontatlan ps cam meg move-al megy, ami közelében nincs vivenak, amihez igen kell pénz, meg jo nagy tér, de ott mászkálhatsz is a hidon, mig psvrnal max a fejed forgathatod, és allitolag hatrafordulni sem lehet benne, mert elveszti a jelet.
Ez még tul drága, tul kevés a játék, és a nagyja kis szirszar. Majd ha nem ég ki mint a kinect, a 3d, és lesz egy 2.-3. Generácio elérhet áron, akkor gondolkodnék rajta. -
#12548 Nem értem ezeket a túlzó igényeket. Egyszer anno volt rajtam a VFX1 valami Doom-szerű játékkal, na az aztán pixeles volt XD és engem már akkor sem a pixel érdekelt hanem a 3D, ez a lényeg. Annyira hulla mindegy hogy látszik vagy nem látszik a felbontás, a mélység a legfontosabb. Kissé el vannak szállva az elvárások. -
#12547 A PSVR-ben egy 5,2 colos képernyő van, összesen Full HD felbontással és 60Hz-el, szemenként jut ebből 960x1080 (az Oculus DK2-ben volt ez a módi). A Viveban és a Riftben szemenként van egy-egy 1920x1200-as, 90Hz-es képernyő. Ez így elsőre már ég és föld különbséget jelent technológiában és előállítási költségben.
És még ez is elég kevéske, ha 6-8 centiről nézed.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.14. 12:55:01 -
#12546 Teljesen értetlenül állok a dolog előtt... Ha a Sony a KONZOLJÁHOZ (amihez a tartozékok mindig híresen drágák) képes olyan árat szabni, hogy pl. az egyik M.o.-i kis konzolboltban is 135ezer FORINTért előrendelhető, akkor egy Oculus meg a HTC milyen alapon ilyen iszonyú drága és miért nem szállítják legalább mindenhová??... De szép lenne ha a PS VR-t lehetne rendesen a PC-hez is használni... -
#12545 Nem olcsó, főleg Európában: 700 euro az Oculus CV1 (900 az irányítóval együtt), és 900 euro a HTC Vive (irányítóstul mindenestül). Nem tudom, hogy melyik cég szállít hozzánk, vagy kik forgalmazzák, ha egyáltalán. Német/osztrák/angol címre lehet rendelni (valószínűleg most a font mélyrepülése miatt egy angliai ismerőssel lehet a legolcsóbban megúszni)
De - az Elite eszméletlen látvány benne (én csak DK2-n át láttam), valóban látszanak a méretek, a távolságok. Az egyik legjobban sikerült VR játéknak tartják egyelőre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.14. 12:28:07 -
#12544 Nálunk úgy látom azóta se akar senki ezzel foglalkozni, csak apróhirdetésekben kínálják használtan. Túl drága, vagy mi..? -
#12543 És ez az egész csak sokkal egyszerűbbé válik 2.2-től, ahol szépen be lehet kapcsolni, hogy csak a szűrt rendszerekre tervezzen utat, így economyval a neutronmezőkön villámgyorsan lehet majd kaszálni, és néhány tucat ugrásonként tankolni egyet. -
#12542 Április óta kész van és kapható a CV1 változat. -
#12541 Ha nagyobb lenne, akkor se töltene - a minimum tizenpár másodperc alatt már 1 neutronnal közelebb lehetsz az Elite felfedezői ranghoz. És ez tök független attól, hogy milyen messziről lehet a pár(tíz)ezret érő bolygókat, gázóriásokat szkennelni. Ha profitra mész, akkor még a földszerűket se érdemes szkennelni, hanem csak az érkezési neutronokat és fekete lyukakat. Semmi mást.
Ha nézelődsz, akkor meg úgyis mindegy :) -
#12540 Oculusod még csak devkit, vagy már lehet végre rendesen is boltban kapni? -
EFRM #12539 tudom, azt irtam, csak lehet nem tul erthetoen mire gondoltam, hogy ezt a tavolsagot fel kellene emelni sokkal nagyobbra. es akkor nem az lenne, hogy jump, rendszerscan, jump, rendszerscan es mivel minden messze van ezert profitmaximalizalobb ha nem tolt az el ember idot felesleges surface scanekkel. -
#12538 Most is így van, az égitestek méretétől függ, ez alapján van egy maximum távolság, amin túl el se kezd szkennelni. #11779 -
EFRM #12537 szerintem ez azert van, mert nagyon gaz a detailed scanner hatotavolsaga es gyakran nagy tavok vannak, amire az ember nem basz el 5 perceket egy nyomi 5000credites scanre. szoval en bizony QoL szempontbol felemelnem a detailed scanner tavolsagat vegtelenre, vagy vmi jo nagyra. (100k) VAGY nem fix idore raknam, hanem olyanra, hogy minnel tavolabb van a cucc, annal tobb ideig kene ranezve scannelni..
-
#12536 Érdekes volt olvasni, sokan rögtön így reagáltak, hogy jó ötlet lenne, és plusz érdekességet vinne a felfedezésbe, ha nem lehetne előre "látni" (plusz hallani, stb.), hogy mi várható ott. Amúgy azt is írták készítők részéről, hogy az első néhány alfa előtti-körüli állapotnál ilyesmi volt az elképzelés, de elvetették, mert még sokkal csökkentené a felfedezési kedvet. Így is van benne egy kis lutri, amivel plusz időt kell tölteni (pl. hallgatózni, hogy HMC, vizes vagy földszerű az a gombóc), és azt is sokan már kihagyják - főleg ha profitra mennek, hogy gyorsan legyen meg az Elite felfedezői rang, aztán szevasz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.14. 11:36:38 -
EFRM #12535 amugy ez bizony nem lenne rossz otlet szerintem, mar csak annyit kene tenni, hogy erhetnenek kicsit tobbet a scannek. -
EFRM #12534
sziasztok 2 dolog:
1- tegnap meglett a 3x overcharged 5 multicannon (python) es nagyon durvaaa :D
2- par napja oculuson tolom es azt hiszem soha tobbet nem tudnek monitoron jatszani :DDD gondoltam, hogy jolesz, de ilyen brutal dolgot meg sohasem tapasztaltam ;D tenyleg teljesen mas jatek - a legjobb -
#12533 "nem sok élet van Maia szomszédságában" - ez a buborékon kívül úgy általában igaz :)
... az is, hogy nem fognak kirángatni sehonnan. senki. párezer fényéven túl már USS-ek sincsenek, odáig is csak egy-egy roncs, egy kis kallódó adatcsomaggal.
Felfedezőjelölteknek szoktuk ajánlani, hogy először irány Maia. Utána pedig a közeli néhány szép köd (én a Fine Ringet ajánlom, nekem a közeliek közül az az egyik kedvencem). A felfedezés nagyon más elmeállapotot igényel. És valami olvasni/nézni/hallgatnivalót egy másodlagos monitoron, hangszórón, stb. :)
(plusz néha az egy-egy szívroham, amikor felkészületlenül beleugrasz egy neutronba, egy túl közeli kettősbe, és hirtelen elkezd ropogósra sülni a hajótest :) )
Ezek a kis körök arra is jók, hogy Felicitynél / Martuuknál fel tudod tornázni a reputációdat a leadott adatokkal, és feldobhatod a 4-5. szintű fejlesztést az FSD-re a kényelmes úthoz a Coloniára, és onnan már csak egy köpés a Sag A* :) -
#12532 Valszeg ez lesz, de jelenleg még csak 2 engineer van unlock-olva, és csak Felicity G2-es. Tehát még kellenek a kis cuccok:) -
#12531 Tegnap meglepően nyugis estém volt. Felmarkoltam az event rewardot, aztán Felicity miatt elküzdöttem magamat Maia-ba meta alloy-ért - félúton kerestem egy outpost-ot fuel scoop miatt, mert láttam, hogy nem lesz elég üzemanyagom odáig, mert hát mint kiderült nem sok élet van Maia szomszédságában:) Kitanultam a szkúpolást, megérkeztem vettem egy alloy-t meg felpakoltam 80 tonnányi cuccot összesen 4 millió kredites fuvarért, majd szép nyugodtan visszakamionoztam, leadtam az árut, Felicity pedig megbütykölte az FSD-met 8%-al.
Mindezt úgy, hogy egyszer sem rángattak ki cruise-ból, nem támadtak meg, nem szóltak be. Tiszta vasárnap délelőtti csendélet:) 3 óra alatt lezavartam a projektet, összesen 10 milliós haszonnal parkoltam le a Farseer egyesület dokkjában:) -
TokraFan #12530 Ezééé húztam át. -
#12529 Amíg nem szkennelted a felszínt, addig az új funkció, miszerint a leszállható bolygók közelről nézett felszíne látszik a System mapon (és a többi égitest is forog egyébként) nem látszik. Ezt vezették most be, és sikerült kicsit túllőni a célon béta7-el, és minden bolygó minden nézetét elrejtette :) De nem így fog működni. -
#12528 Ezen felül az is egy szempont, hogy az 1-2. esetleg 3. fokozatú cuccokból, amik külön keresés nélkül is maguktól ömlenek, nem érdemes túl sokat tárolni, mert bármikor könnyedén visszapótolhatóak ha épp kellenének. Én azért a még használatlanokból is tartok a biztonság kedvéért, sose lehet tudni. -
TokraFan #12527 Ilyenekbe nem tudom minek kell belenyúlni...nincs elég fejleszteni való? lenne pedig...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.10.14. 09:03:04 -
#12526 1000/1000 data/material-om van, nincsenek általánosan useless darabok, amiket ki lehet dobálni?
SZERK: de vannak, megtaláltam:
Materials
These are the materials that have no known use by engineers:
Basic Conductors
Chemical Storage Units
Compact Composites
Crystal Shards
Flawed Focus Crystals
Galvanising Alloys
Heat Resistant Ceramics
Tempered Alloys
Unknown Fragments are required to meet Professor Palin, but not in any known blueprints.
Data
The data that have no known use are:
Aberrant Shield Pattern Analysis
Adaptive Encryptors Capture
Atypical Encryption Archives
Classified Scan Databanks
Peculiar Shield Frequency Data
Unidentified Scan Archives
Aberrant Shield Pattern Analysis are required to meet The Sarge, Classified Scan Databanks are required to meet Ram Tah, and Decoded Emission Data are required to meet Tiana Fortune, but are not in any known blueprints.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.14. 00:27:51 -
D1rt33n #12525 Köszi :D millió videót néztem de ma valahogy nem jött le hogy működik :D -
#12524 Kétféle módon működhet a limpet:
Ha kijelölsz egy célpontot, akkor elmegy érte, visszahozza, és kipukkad.
Ha nincs kijelölve indításkor célpont, akkor a controllernél megadott ideig követ téged, és a közelből behord mindent, amit csak tud. -
#12523 Kijelölöd célpontnak a fragmentet? Mert azt nem szabad. -
#12522 Egy kis mérnök-okosság: általában a pozitív fejlesztés magával hoz egy hátulütőt, pl tipikus a hőálló pajzs: a magasabb termikus rezisztancia ára az hogy sérülékenyebb lesz a kinetikus támadásokkal szemben. Namármost mindkét értékre megy a rulettezés, de nem úgy hogy egymástól függetlenül pörgeti nekünk, hanem ha az első jól sikerült, mondjuk a felső harmadba esik, akkor a hátrányt biztosan a piros sáv alsó harmadába fogja szórni. Tehát nincs arra esély hogy az előny is a legmagasabb értéket vegye fel, és a hátrány is csak a lehető legkisebbre sikeredjen (számokkal itt a G5-ösnél: ha a kék megközelíti a 60-at, akkor a piros biztos nem lesz -4.8, hanem lent lesz -15 környékén).
Nekem most 10 perce sikerült a Corvette 7A Prismatic pajzsra ELSŐ DOBÁSRA egy ilyet csinálni:
Thermal res.: +55.11
Kinetic res.: -12.25
Pozitív mellékhatások:
Optimal hull mass: +10%
Optimal strength: +8%
Regen rate: +3.6%
Explosive res.: +0.83
Negatív mellékhatás:
Power draw: +3.3%
Utána még dobtam 20-at, de meg sem közelítették ezt -
D1rt33n #12521 Sziasztok
Megint egy hülye kérdés :) Van egy 1A collector limpet-em. Mit csinálok rosszul ha bányászásnál kilövök egyet visszahozza a fragmentetde utána betöltődik egy új. Miért semmisül meg a collector? -
#12520 Na már meg is jött a pontosítás, a lenti kép rossz működést tükröz :)
"While this was the original design for the scanners (fixing a separate issue has had a knock-on effect) the behaviour for the this view will return to its previous state. However you will need to have completed a surface scan to see the surface in the surface map, with no surface scan it will default to the sphere grid."
A leszállható bolygók részletes felszínéhez kell majd a szkennelés, anélkül a 2.1-es üres gömb látszik majd.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 18:04:03 -
#12519 A hang dolog még nem lett megerősítve, egy másik hozzászólás azt mondja, hogy az is "eltűnt"... úgyhogy jó kérdés.
Viszont így jóval több értelme van a #12361 -nek.
A neutronokat, fekete lyukakat se írta ki a szkennelésig.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 17:56:52 -
#12518 Ebben a formában nem is lenne korrekt a rendszer, mert ha a hangjukat ugyanúgy lehetne hallani, az azt jelentené hogy mégis beazonosíthatóak a különböző bolygótípusok, és innentől kezdve a hajó számítógépe ugyanúgy tudhatna egy ikont rendelni hozzájuk. Tehát vissza az eredetit, vagy a hangot is vegyék el. Ez utóbbi esetben persze visszafelé "fejlődés" történne, amit nem lehet ésszerűen indokolni. Nem lesz ebből semmi. -
#12517 Egy igen érdekes változás a beta7-el:
a sima discovery scanner most már nem mutat felszíneket, így felfedezőként nem lehet "csak egy pillantást" vetni a bolygókra, hogy van-e Földszerű:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Marad a méret, a távolság, az alapinformációk és a hang. Természetesen a hőbörgés már beindult miatta :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.13. 17:45:04 -
Amergin #12516 Igen, jó lenne, ha rá lehetne írni a nevét
Én is adtam a dokkban lévő hajóimnak neveket a Coriolison:
A szállító Anaconda - Albatrosz
pvp Anaconda - Dr. Kondás
Asp explorer - Sólyom
Diamondback Scout - Kismocsok
Fer de Lance - Fran-c-karika
Python - Headhunter
Bányász Type-7 - Sziklanyűvő
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.13. 17:32:50 -
Dark Schneider #12515 ti adtok nevet a hajóitoknak?
az én anakondám yamato, az aspom zetor, a courierom meg lidérc. -
#12514 Nálam már keveredik, hogy mit is csináltam pontosan az elsőben és mit a másodikban. Ronggyá játszottam mindkettőt. Ráadásul az elsőt Spectrumon és C-64-en is. Úgyhogy van a fejemben némi katyvasz. :-) -
#12513 I Booted meg Alane... Ha készül kínai változat az E:D-ből, én fogom a rendszereknek a neveket adni. -
#12512 Elite-ben Barnard's Star nem volt még, csak a Frontierben :) Lave és a környéke természetesen megvannak itt is. -
#12511 Eranin. Na igen, a többi rendszerre nyomokban is alig emlékszem.
Bezzeg a régi ELITE-ben, Lave meg Barnard's Star...
De ahogy nézem, itt is megvannak, megkeresem majd őket. <3
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.10.13. 15:21:32