23609
-
#12430 Még most is az van hogy az ő lőtávukon kívülről egyesével ki lehet végezni az összes tornyot, és utána be"sétálni" az üres, de vészesen szirénázó bázisra - ami nem baj, ne is gördítsenek felesleges akadályokat elénk.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.11. 14:17:04 -
#12429 Az már 2.1 előtt se volt egyszerű (de jó móka volt), és azóta keményebbre vették a skimmereket és a többi védelmet... majd ha hazaértem (most hétvégén valószínűleg) kipróbálom. :)
Akkor sima dumbfire rakétákkal szét lehetett bombázni az egész bázist, és csomókban hullott a védelem.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.11. 13:57:36 -
#12428 SC-ben sem muszáj, az is tele van/lesz állomásokkal:) Mondjuk Elite-ben a bolygós bázisos küldik kifejezetten élvezetesek. Főleg a +++ kategóriák:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.11. 13:56:01 -
#12427 ...és így tovább
Még szerencse hogy vérbeli űrlakókat pl engem nem igazán érdekelnek a bolygók. Orbitális állomások számítanak, felszínre leszállni csak akkor ha nagyon muszáj. -
#12426 Elvileg 2017 első felében jelenik meg.
"Star Citizen was due for a commercial release in 2016, but has now been pushed back to 2017."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.11. 13:29:54 -
#12425 Néhány száz égitestre (100 kézzel felépített csillagrendszer), külön beállított indulószámokat használva lényegesen szebb dolgokat lehet alkotni még procedurálisan is. Bitang szépen néz ki, teljesen más utat járnak. -
Tirion #12424 UHH!!! BRUTÁL!
csak sajna sosem lesz kész ez a játék :( -
TokraFan #12423 OFF
Nagyon durva SC video! Valahogy így kell bolygófelszínt generálni! Hegyek, homokdűnék, hajóroncsok, sziklák, növényzet, minden van. 6 kerekes rover és minden bejárható FPS módban. Eszméletlen!
https://youtu.be/A2sMoW3Cu-A
ON
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.10.11. 11:18:05 -
#12422 Köszönöm!
Akkor a rover egyelőre repül. Hauler jól hangzik, azt hiszem elkezdek kuporgatni rá.
A játékstílust illetően igazad van, csak könnyen elfelejtem, hogy ez nem egyéjszakás kaland lesz. :-) Kicsit megfertőzött a No Man's Sky egyszerűsége, meg kell még szoknom, hogy ez szimulátor. :-) -
#12421 A vonalak az ugrástávolságodnak megfelelően jelennek meg a térképen, a bal oldali menün állíthatod, hogy üzemanyagtakarékos vagy gyors útvonalat válasszon. Az ugrótávolságod a hajótól, a rajta levő FSD-től, és a teljes tömegedtől függ. És van, hogy többet kell ugranod a célodig :)
Az ugrás mindig a rendszer legnagyobb tömegpontjához (a központi csillaghoz) érkezik - nem pont ugyanoda, de mindig nem messze. Igen ez azzal jár, hogy ha nem lassítasz le / fordulsz ki, akkor bele is gázolhatsz a csillagba - ez pár százalékos sérülést jelent.
A hajód belsejét tetszés szerint átszerelheted bárhol, ahol van Outfitting, lecserélheted a meglevőket, átszerelhetsz kedvedre (amíg van rá pénzed). Van "Cargo Rack" nevű modul, ami mérettől függően 1-2-4-8-stb. tonnás rakteret ad. Itt tudsz kísérletezni amíg nem vagy játékban :)
(amíg pl. nem szállsz ki a felszíni roverbe, addig annak a moduljait eladhatod, és 8 tonnányi rakteret (4+2+2, és egy 2D pajzs) bele lehet zsúfolni a Sidewinderbe)
Teherhajóból a következő méret a Hauler lesz, azt igen tisztesen fel lehet pakolni ahhoz képest, hogy milyen olcsó.
És a legfontosabb: ne azt nézd, hogy mivel "hatékony" pénzt keresni, hanem hogy neked mi tetszik a játékban. Ha a kamionozás, akkor csináld azt, ha a lövöldözés, akkor azt. Gyors és egyszerű alap kereseti lehetőség a futárkodás - nem kell hozzá raktér, relatív veszélytelen és jól fizet - egy kisebb géprevalót össze lehet vele szedni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.11. 08:52:38 -
#12419 Köszönöm! :-)
Már kezdem a röpködés részt kapisgálni, illetve a dokkal sincs különösebb problémám, leszámítva, hogy általában rossz irányba állok, így forognom kell a tengelyem körül, hogy bejöjjön a radar helyére a landolási menü.
Ha jól értem, a Galactic map-on össze vannak vonallal kötve azok a rendszerek, amelyekre el tudok ugrani. Pl. a Ross 1054-hez semmilyen vonal nem vezetett, az azt jelenti, hogy a jelenlegi felszerelésemmel nem tudok elugrani oda? Ha jól néztem, 5,6 ly körül tudok most ugrani.
Még egy érdekesség, hogy az eddigi két hiperűrugrásomkor is szinte a rendszer napjában kötöttem ki. Ez random, hogy rendszeren belül hová tesz, vagy fix pontok vannak, ahol kijutok a hiperűrből?
A kezdő hajómon két tonna felhasználható raktér van. Ezen ugyan most jól kerestem, amikor vizet szállítottam a kezdő rendszerből egy másikba (360 cr volt rajta a hasznom, így visszajutottam a kezdeti ezresemhez :-D). Ha kidobálok néhány feleslegesnek tűnő modult, hogy kicsit hatékonyabban kereskedjek, azzal növelhető a rakterem? Vagy hogy a leghatékonyabb így a játék legelején pénzt keresni? Valami nagyobb teherűrhajóra szeretnék majd váltani.
Nagyon szép a játék! -
#12418 A sebességet akkor ajánlatos visszavenni a kék zónába, amikor 0:07-et mutat a visszaszámláló. Ez az esetetek nagy részében elég lesz ahhoz, hogy menj túl egy állomáson. -
#12417 Megy a hiperűrugrás és a rendszeren belüli közlekedés is. Mondjuk a csillagközi sebességet még szokni kell, legalább háromszor hibáztam el az űrállomást. Viszont eszméletlen hangulata van. :-)
Még kicsit gyakorlom az űrharcot, aztán kezdődhet a kaland. :-) -
#12416 Megvolt az első sikeres dokkolásom! :-)))
Mondjuk utána kellett néznem a neten, mire rájöttem, hogy a jobb stick nem "nézelődés a pilótafülkében", hanem a hajó oldalirányú és vertikális fúvókás irányításáért felel. Így azért sokkal egyszerűbb. :-D -
Max_Andaxin #12415 Tökéletesen igazad van, csak hát az ember kényelmes ugye...-:D -
WarHead #12414 Ugye az EDHU-n egy ideig forditottuk oket de akkora overheadet rakott a csapatra, hogy sajnos fel kellett hagynunk vele. :( Valos igeny a GALNET-es hirek forditasa de oriasi melo csak ez a kis szelete is mar a nagy egesznek.
Utoljára szerkesztette: WarHead, 2016.10.10. 12:27:13 -
#12413 ...szóval nem lesz. Iszonyat nagy munka lenne. De azt hiszem egy szótárral elég könnyen el lehet boldogulni zéró angoltudással is, ráadásul megtanít az alapokra és egy idő után már szótárazni sem kell (jó, lehet hogy a GalNet híreket sokáig tartana lefordítani, de lehet anélkül is élni). Ha tudtunk Commodore 64-en szöveges kalandjátékokat végigcsinálni az őskorban, akkor ennek is mennie kell -
WarHead #12412 Engedd meg, hogy idezzem a Frontier Localisation Manager-enek felhivatalos allasfoglalasat az EliteDangerous.hu facebook csoportjabol:
"Sziasztok! Engedjétek meg, hogy a Frontier honosításmenedzsereként félhivatalosan válaszoljak a felvetésre :) Természetesen követem a csoportot, és nagyon örülök, hogy ilyen remek kis közösség verbuválódott a magyar ED pilótákból! Rendszeresen megkeresnek különböző nemzetiségű játékosok, hogy nagyon szeretnék lefordítani a játékot, ami nyilván szuper, viszont a következőket kell szem előtt tartanunk a döntéshez: ahogy azt ti is írtátok, ez egyrészt hatalmas munka, jelenleg több mint 300 000 szó van a játékban (plusz napi szinten a GalNet-cikkek és a heti CG-k), ami lassan megközelíti a "Háború és béke" volumenét, és ez természetesen folyamatosan bővül, szóval mozgó célpont a teljes honosítás, és nehéz vele lépést tartani. Másrészt a magyar piac sajnos nagyon kicsi, főleg egy ilyen rétegjátékhoz. És az egy dolog, hogy a fordítást közösségi kezdeményezésként megcsináljátok, de nekünk is rengetek dolgunk van minden nyelvvel, például lektorálás, QA, localisation engineering, folyamatos kommunikáció stb., és ez egy ilyen kis piacon sajnos nem térül meg. Nem tudom, mennyire követitek a hamarosan megjelenő másik játékunkat (Planet Coaster), de ott megpróbáltuk azt, hogy közzétettük egy xml fájlban az összes játéksztringet, azokat a játékosok lefordíthatják, kedvükre módosíthatják, és helyben, futásidőben behúzhatják a játékba, majd megoszthatják a többiekkel is. Készült már kalóz angol fordítás is! Ha ez a módszer ott jól működik, és nem lesznek problémás visszaélések, akkor lehet, hogy valami hasonlót megpróbálunk az Elite-re is. Megígérni nem tudom, csak szerettem volna, ha tudjátok, hogy nem teljesen reménytelen a dolog" -
Max_Andaxin #12411 Üdv Skacok!
Rég nem jártam az "űrben".
Mi a helyzet a magyar nyelvvel? Lesz vagy nem lesz??? -
#12410 Ó, nekem valamiért úgy rémlik... rég jártam Outpostokon (is) :) Köszi a helyesbítést!
Mindenesetre én olyan 3-5 km között szoktam bejelentkezni. -
#12409 Ott is 7500. -
#12408 Igen. :-) Nem is kapkodom el a betanulást, szép apránként ismerkedem a játékkal. Hihetetlen érzés akár csak öt percre is kimerészkedni az űrbe ezzel a játékkal. -
#12407 Nagy állomásokon igen, kicsiken (outpost) talán 5500 a határ. -
#12406 Egészen pontosan 7500 méternél már lehet engedélyt kérni.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.10. 09:24:05 -
#12405 Mert először kérsz helyet, és csak oda mész, ahova mondják. Az állomásfőnökség pedig nem szórakozik sokat, megbüntet, aztán ki is pukkasztanak hamar, ha szerintük rosszalkodsz :)
Azért minden egyéb mögött azért csak egy szimulátorról van szó, azt pedig nem egy délután alatt tanul meg a bátor játékos.
-
#12404 :-DDD
Ó de jó, köszi szépen! :-)
Láttam a tutorialban az erről szóló mission-öket, csak ott is írta, hogy előbb nézzem meg a videókat, aztán azzal akkor úgy voltam, hogy komolyabban neki kell ülni.
De nagyon komplex, az irányítás alapjaiba kezdek belerázódni, az alap navigáció, sebességek, irányítás már megyeget.
Odarepültem a podhoz, erre rámszóltak, hogy blokkolom a podot, menjek arrébb. :-D -
#12403 Kicsúsztam a szerkesztésből, megvan a másodikra is a videó :)
-
#12402 Tutorialban pedig van dokkolási és utazási feladat is - bal oldalt a Contacts menüben kiválasztod az állomást (kb. 5 km-en belül), és ott a helyi menüből választod a dokkolási engedély kérését. Ezt megkapod, bemondja és kiírja, hogy hányas padra szállhatsz le, az elkezd villogni. Fölérepülsz, kiengeded a lábakat, és odacsapod a hajót :)
Ebben a videóban 2:10-től:
És igen, lehet később dokkolót venni, de elfoglal egy belső modult, igazából luxuscikk (egy-egy bázis irányítása még be is szól miatta, hogy "igazán megtanulhatnál repülni is") :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.10. 08:52:13 -
#12401 Tegnap próbálgattam tovább, de egyelőre még mindig ott tartok, hogy a youtube oktatóvideókat is meg kell néznem.
Megcsináltam pár tutorial-t, de a videókat ezek is alapnak ajánlják. Aztán váltottam az élesre, kicsit repkedtem. Aztán le akartam szállni a Baker landing pod-jára, de nem tudtam, hogyan kell rádión leszállási engedélyt kérni. Robotpilótát a landoláshoz itt is külön kell majd venni? Végül összetörtem a gépet a landing podon, és egyelőre itt tartok. :-D Nem indul olyan fényesen ez a karrier. :-) -
WarHead #12400 Sziasztok! Mindenkinek koszonjuk aki reszt vett a 2016-os ELITEMEET Budapest-en!
A reszleteket, hogy hogyan is mikent zajlott a rendezveny megtekinthetitek majd az EliteDangerous.hu-n nagy valoszinuseggel holnap / holnaputan ahogyan idonk lesz megirni a cikket. Az este alatt elhangzott beszedek visszanezhetoek lesznek amint sikerult megvagni oket. Tovabbi szep napot nektek! Es megegyszer nagyon szepen koszonjuk a resztvevoknek, hogy eljottek es megint nagyon jo hangulatuva varazsoltak a talalkozot!
Frontier hivatalos (offline) bejelentkezes az esemeny folyaman: https://www.youtube.com/watch?v=IJmjf9z0Jh4
Visszanezheto livestream az EDHU zart csoportjaban: https://www.facebook.com/groups/elitedangerous.hu/?fref=ts
Discord szerver : https://discord.gg/0ynAcQGAWzyxEWmk
Utoljára szerkesztette: WarHead, 2016.10.09. 23:24:42 -
#12399 Csak akkor hal meg a pilótád, ha kipukkan a főhajód - a biztosítás az ő életét nem fizeti :) -
#12398 Távirányítást használ a főhajóból, csak a kis vadász vész el. -
Amergin #12397 Ha a fighterünket kilövik, a felbérelt pilótánk nem hal meg benne, ugye?
És ha muszáj elugranunk, de nem dokkolt be, akkor mi lesz vele?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.09. 18:26:06 -
Amergin #12396 thx!
-
#12395 2.1 előtti állapot van - ez lényegesen ott változott, hogy a Cannonról levették teljesen a falloffot, a multicannonnál picit érezhetőbb lett, többi nagyjából hasonló maradt. -
Amergin #12394 Köszi.
Nincs valahol valamilyen grafikon, ami megmutatná az egyes fegyverek sebzését a távolság függvényében? -
#12393 A legnagyobb előnye az, hogy távolsággal nem csökken a sebzése. -
Fenimor #12392 Pontosabb. -
Amergin #12391 Köszi.
A cannonnak van valamilyen előnye a multi-cannonnal szemben? -
#12390 Még senki, a Dweller tud 2. szintet, és majd 2.2-vel lesz 4. szint Broo Tarquin-nál.
jelenlegi Engineerek
újdonságok 2.2-től
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.09. 10:52:07