ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Én is már egy órája játszottam, aztán egyszercsak....

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

amúgy játszom. de ezek szerint nem sokáig.
Roger6
Hápersze hogy most offline a szerver, amikor rangot akarok húzni...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

😊
inkább változik kissé, mert én is észrevettem már a shieldnél. ugyanazon az ablakon volt a különbség.

a játékban mi a szerepe a "dormant bounties"-nek? nem vagyok wanted (tudomásom szerint), de nem is tudom kifizetni. jogos bünti lenne, mert picit rossz fiú voltam, és elvileg még nem járt le. 3 cégnél is van ilyenem.
Dzsini
Lehet, mert csomó dolgot jelenleg egy mérnök se fejleszt (szkenner, bányászlézer, ilyesmi), és később bekerülhet hozzá, amit ő tud magas szinten.

Valószínű, hogy nem csak az új, később megjelenő mérnökök kapják az új alkatrészeket, hanem a mostaniakat is alakítják - van, aki 5 különféle dologhoz ért, és van, aki csak kettőhöz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Kerekítés - 4,5% van a háttérben, egyik helyen egészrészt írnak ki, másikon felfele kerekítenek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

amit először láttál az csak a demó volt. (gatyás billi után szabadon)<#idiota>
egyébként lehet benne egy kis véletlenszerűség. neked is arra fáj a fogad?<#nyes> nekem megvan 3.szinten, de már nagyon gondolkodom, hogy kidobom.

#9770: látszik, hogy hozzányúltak a grafikához. ez egy elég érzékeny terület, ilyenkor mindig marad benn néhány hibás rész. egyes bolygófelszíneken van, hogy 50w!!!-ot ugrik a videókártyám teljesítményfelvétele. a kérdés, hogy kiadják-e hibásan. nálunk is szenvedés van az egyik játékkal. rátettünk dx11-es effekteket, és a blur akkora fps dropot eredményez, hogy még és egyelőre nem látjuk az okát.
s_andras
Darnielle's Progress, (Maia) 115,801 32 mins (eddb.io)

Ha egy mérnök maximum 4-es cuccokat árul, akkor vajon mi értelme van 5-ös szintre fejleszteni? <#miaz>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.18. 00:03:08

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Valaki tudja ,hogy honnan lehet meta alloys-t szerezni?
s_andras
Hmm, erre vajon mi a magyarázat: _ÍGY_ néz ki egy terv a műhelyben, de miután felpinelem, a mérnöklistában megnézve már _EZT_ látom <#miaz>

s_andras
Banyek, van egy másodlagos gépem amin néha-néha elindítom a gémet ha úgy jön ki a lépés, és a Horizons-t már korábban sikerült futtatni, de most nem enged le vele a felszínre merthogy "gyenge" hozzá. Az igaz hogy a minimum spec-t nem éri el, de minden LOW-n és OFF-on simán eldöcögött rajta... <#szomoru2>

Dzsini
Egyelőre sokkal kevesebben tolják ide az adataikat, mint az eddb-be, bár néhány automatizált program már mindkettőbe tölti a kereskedelmi információkat, úgyhogy lehet, hogy fel fog pörögni. Egyelőre nagyon sok alap adat sincs benne, és kevés keresési lehetőséget nyújt.

Roger6
Találtam egy érdekes oldalt: http://ed-td.space/

A rang lépés még mindig baromi lassú nálam, tegnap 4 bérgyilkos küldetésre adott 9%-ot kb, pedig nem vagyok túl magas szinten. Mondjuk fizetésre rendben volt, mert nagyjából 1,5 - 1,9 M Cr / küldetés volt a fizetség.

Egen, ez a szoftverkérdés az X52-nél...XP-alatt tökéletes volt, Win7 alatt meg van ez a Z-tengely remegés...és hiába minden driver....marad. Még jó, hogy annyira nem vészes játék közben.
De ha tényleg orosz - és hozzák az orosz szintet - akkor elnyűhetetlen lesz.

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Így első ránézésre ez egy kibaszott jó kis cucc!

https://fxmason.blogspot.com/

Masszív darab, remélem a Throttle lecsatolható, különben felejtős...Meg még kérdéses a szofvere, ezen elég sok múlik, hovatovább az X52-nél is ez az egyik gyenge pont. Meg ki tudja milyen cég ez, mennyire van tapasztalatuk, milyen lesz a minőség. Az anyagokon látszik, hogy nem gagyizzák el műanyagokkal, ez tetszetős! A Warthognál olcsóbb is ha jól látom, de ki kéne próbálni mert így képek alapján én nem merném bevállalni. Warthogom van, annál jobb HOTAS még nem volt a kezeim között, ezt a szintet nehéz megütni, de nem lehetetlen. Remélem lesz majd teszt róla.
Bár ha azt veszem, hogy a Saitek x52 is most 49 000 HUF+plussz ugyan ennyi a pedál hozzá!....akkor a 69 000 ár ezért a "szépségért" nem is olyan sok(K)

s_andras
Szerintem a nyersanyagok de még a termények árát sem lehet alapul venni, mert egészen mások lehetnek a kereslet-kínálat arányok mint a mai földi gazdaságban. Pl elérhető közelségben lévő szinte kimeríthetlen aranykészletek->olcsóbb ár. Nem számolhatunk a mai arany gramm árral. Ezért indultam ki inkább egy olyan produktumból, ami a kétféle rendszer nagyjából azonos szinten lévő csúcsterméke, ami jól reprezentálja a mostani és az E😄 univerzum társadalmának a teljesítőképességét.
Egyébként most a teával újraszámolva nagyon nem jön ki ugyanaz, az előbb valamit elnéztem.

Nem...és sajna az ára sem....249 USD+ ugyanennyi a pedál hozzá....<#rinya>
http://www.gostratojet.com/Products/index.html
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 21:50:46

VKB Gladiator Ruszki joy ! szeptemberben jön azt hiszem
nem gyenge

Igen olyan ez mint a Marvell-es képregény adaptációs filmek. Nem kell azon agyalni, hogy a fenébe ugrik HULK akkorákat, meg Vasember, hány g-s terhelésnek van kitéve egy-egy manővernél...egyszerűen csak nézni kell a mozit és elfogadni, hogy ez így van ahogy-😊))

vagy ahogy Te is írtad:"Lényeg a lényeg, hogy a konténerek tonnái térfogatban vannak, és utazáshoz tömegként számolunk velük, mert csak 😊
"
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 20:50:44

Dzsini
Az első Elite-ben voltak kilogrammban az arany és a platina, és grammban az ékkövek - amikből 1-1 konténer az űrben ugyanakkora volt persze 😊
De a raktérből azok összesen 1 egységet foglaltak el, bármennyi (persze kevesebb, mint 256) volt belőlük.
Ami valahol kedves, de ha belegondolok, hogy az 1 grammos ékkő ott ül a rakteremben, és nem lehet zsebrevágni, hanem elfoglalja egy egész tonnás ételkonténer helyét... vagy akár a kilós aranyrúd, ami 8x4x2 centi 😊

Lényeg a lényeg, hogy a konténerek tonnái térfogatban vannak, és utazáshoz tömegként számolunk velük, mert csak 😊
(szegény T9 meg se tudna mozdulni, ha a rakterét tömör arannyal raknánk tele)

-😊 Semmiképpen sem dráma, én ezen jelenleg tök jól szórakozom-😄...tőlem akár Köb-inch meghatározhatnák az egységeket!-😊

Dzsini
Plusz létfenntartó berendezések, plusz minden egyéb, ami ahhoz kell, hogy ne régi Frontier módra trágyaként érkezzenek meg.
De ha megnézed, hogy mekkora is egy konténer mondjuk az SRV-hez képest, akkor bőven előfordulhat az is, hogy 1 konténerbe (mondjuk birodalmi rabszolgából) 1 fér.

Az alapján, hogy a konténerek fix méretűek (és a modulok a konténerek darabszámát adják meg) egyértelmű, hogy térfogatként kezelik a játékban.

Az, hogy ezt a játék tömegként is számolja, az egy nagy kavarás, akkora helyre, ahova 500 tonna tea elfér, kb. 22 ezer tonna arany férne, ha a sűrűségeket figyelembe vesszük. Ez mindig így volt az ilyen játékokban, és kár belegondolni, mert nincs igazán értelmes magyarázat 😊

Persze ha gondolod, akkor lehet rajta drámázni néhány hozzászólásnyit még, de hidd el, nem lesz tőle másképp.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 20:32:36

Jaaa<#zavart2> értem! Tehát ha a romlandó rabszolgákat alapúl véve átlag 80 kg-al számolva 2-6 térfogatdarabszállításitonna az egyenelő 160-480 kg-al. Zseniális!!!<#falbav>
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 20:23:00

Dzsini
Nem (tömegmérték)"tonna" egy raktéri egység, hanem (térfogatmérték)"szállítási tonna" - olyan, mint a mai hajózásból is talán ismert "regisztertonna" - ezért is van, hogy azonos méretű és formájú konténerekben lehet gyakorlatilag mindent találni.

(ami addig a pillanatig működik, amíg a hajó ugrástávjánál nem számolják tömegként, ami addig a pillanatig térfogat volt 😊 de ez legyen a legnagyobb baj vele, a számok sokkal jobban működnek, ha térfogatként tekintünk a tonnákra, és pl. a romlandó áruknál - rabszolga - jó esetben 2-6 darabot számítunk 1 "tonna" térfogatra)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 20:08:18

Ez miez?????

<#wow1> waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <#worship>

Én az arany árát vettem alapúl. Azt néztem, hogy 1 gramm arany az hány forint...és akkor abból 1 tonnát mekkora jó magyar valutáért lehetne beszerezni? (Na itt már jött ki szép szám!-😊 )...és akkor ugye ha 1 t arany a játékban ~9100 Cr....???? Nem lövöm le a poént-😄

Roger6
Köszönöm szépen!

s_andras
Igen, ugyanolyan mértékben. A módok teljesen egyenértékűek, így azt is mondhatnánk hogy az Openben teljesített dolgok beleszámítanak a Soloba. Ezért a leghelyesebb hogy van a világ, és függetlenül attól hogy kíváncsiak vagyunk-e a többiekre vagy sem, a tevékenységünk ugyanúgy hat.

Roger6
Játékmechanikai kérdés következik:

Szóval ugye a küldetések teljesítése növeli a rendszerben az adott cég befolyását, ami akár háborúhoz is vezethet. Kérdés: ha valaki Solo módban küldizik, az is beleszámÍt az Open-be?

Dzsini
Lesz, és akkor több értelme lesz a több helynek. Jelenleg vésztartaléknak jó.

Roger6
Okés, én azt hittem van valami külön bányász, vagy mittudomén milyen SRV. 😊

kis gravitációnál fel lehet rúgni a hajót az űrbe.😊
Dzsini
Elég komoly akrobatikát lehet művelni a roverrel, főleg ha nem túl nagy a gravitáció 😊 És az X360 kontroller nagyon jól illik hozzá.
A szaltózás már nekem is jól megy, csavarral néha fejre állok vagy oldalra érkezek... (persze csak akkor, ha van belőle tartalék, mert most sokezer fényévre jobban vigyázok)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.16. 15:07:53

béna vagy és összetöröd őket.<#mf1>
Roger6
Amúgy mi értelme annak, hogy egyszerre mondjuk 4 SRV-t vigyél magaddal?

én saitek flight pro yoke-al csapatom. alternatív vezérlésnek meg G940. asszem kimaxoltam kissé.😊
bár a pedál nem túl ideális, de a yoke az srv-nél nagyon ott van. azt tudtátok, hogy a rovernek lehet emelni és letolni az orrát?
s_andras
Fél és egymillió Ft közé saccolom. Kiindulási alap az Eagle és egy modern vadászrepülőgép ára. De a kávé, tea stb is ide vezet.

Dzsini
Sokan számolgatták már a különféle kapható anyagok (kávé, tea, stb.) alapján, hogy kb. hány dollár lehet egy Cr 😊

Nekem kb. 8 éve megvan....(jó lenne hozzá egy pedál is), de azért ennyit nem akarok mostanában költeni-😊

<#wow3>..a Credit, az egységes valuta az egész játékban ugye?
Akkor a HUF, mint valuta nem játszik!...de belegondoltatok már abba, hogy milyen összeget adna ki a Cr<--->HUF árfolyam???<#nyes>

Roger6
Úúúú, az a hotas... álmom.

"Plusz ott vannak a hangpakkok, hogy még vissza is beszéljen neked a hajó 😊"
--...na igen...pont valami ilyesmit szeretnék!-😊....hogy kicsit interaktívabb legyen!<#finom> köszi!!!!
Bár HOTAS-t használok ( Saitek X52-t)....de ez valahogy tetszik...már ez a hangvezérlés, meg "visszabeszélés"
Elvégre a 3300-as években vagyunk nem???
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 13:40:54

Dzsini
Lehet, hogy van, de a Voiceattack ellenőrzötten jól működik, és sokan használják. Ha aktívan használod, akkor ennyit megér (olcsóbb, mint egy HOTAS 😊 ). Kipróbálni 21 napig van belőle próbaváltozat.

Plusz ott vannak a hangpakkok, hogy még vissza is beszéljen neked a hajó 😊

És csak ez létezik? Nincs valami "ingyenes" megoldás? Pl VoiceMate?
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.06.16. 12:16:37

Dzsini
Mert túl rövid volt a bétaidőszak, illetve most folyik a béta "maradéka".

Na végre! Miért nem lehetett ezt elsőre is?