ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább a logisztika a probléma. az állandó hibák miatt sokkal rizikósabb egy üzlet. és nem elég, hogy elbukod, mellé keletkezik egy csomó károd is, a nyakadon maradt szarral meg külön foglalkozni kell. és akkor még állandóan vissza kell járnod a büntetéseket kifizetni. és ott pedig a cég neve van, nem a rendszeré, mire kideríted hová kell menned befizetni. tényleg, mi van akkor ha nem fizetem ki a lejártáig?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.08. 18:33:59
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.08. 18:03:43
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A küldetéseknél nem tudom mennyire van értelme sokpénzes küldire várni, mert az eddigi legtöbb az 2.5m volt, egy 4-es felspécizett winget kellett kiszedni, (hárman kellettünk hozzá😊). az elmúlt hetet szinte ezzel töltöttem (vadászat közben küldizek), elvétve előfordul 600e-1m közötti áruszállítás/csempészés. de ahogy elnézem, eléggé be kell dolgoznod magad egyes személyekhez/cégekhez. nekem már van néhány állomás, ott már elég jó küldetéseket tudok felvenni, de közel sem lehet annyit keresni vele mint ha pl. rabszolgáznék. viszont az irdatlan sok hiba ellenére még ez a legszórakoztatóbb része a játéknak, főleg ha annyit veszel fel amennyit tudsz. de fel kell készülni elég sok büntetés kifizetésére, mert az egyik hiba, hogy nem tudod mindig leadni a rendesen elvégzett küldetést. viszont a másik hiba, hogy a frontiernél nem igazán tudnak számolni, ezért aztán kapod a reputációt dögivel. pl. a kereskedői rangom bróker 97% úgy, hogy a játék elejétől eltekintve (abban a fázisban muszáj), sohasem kereskedtem lol😊.
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Amikor ilyen bolygóközeli kalandok vannak - pláne ha beleteleportál vagy valami hasonló bugos történet! - akkor AZONNAL ki kell lőni a netet és a taszkot, majd Horizons nélkül indítani - tudom hogy eső után köpönyeg...
Az gondolom nem segítene sokat ha eljönnél mellém összeszedni amit kiszórok. Mert bár van itt arany és palládium is, de lassú a folyamat, jó helyen kereskedéssel sokkal gyorsabb összeszedni a százmilliókat.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Egy-két panaszt olvastam lefagyogató játékról, ez egyáltalán nem normális és gyakori dolog.
Meta Alloyt amúgy az Obsidian Orbital bolygóján levő bázison tudsz venni is (Darnielle's Progress)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.08. 11:43:27
Az egy dolog, hogy a nekem az új update után 10-ből 8 esetben kifagy a játék....Van, hogy már a játék betöltése közben...!!!
Mikor meg végre belépek, az !!!összes!!!! létező "EMBERKÉNÉL" 0/0 volt a vállalható küldik száma. Kereskedéssel kéne növelnem a szintem, hogy egyáltalán elvállalhassak nagypénzes csempész küldiket, de már azok sincsenek...és egy 18 t-s raktérrel felszerelt hajóval amúgy sem tudok világot megvallatni. A lóvém 80%-t elcsesztem a perutációm növelésére - de én nOOB- nem azoknál akik a csempész küldiket adják....
Ma, gondoltam elvállalok kisebb pénzes küldiket. Nagyon szépen ment minden. 7 ugrás után már a célbolygó közelében <500 LS távolságra ismét kifagyott a játék...
Restart....játék indít...folytatás kissé messzebbről....<500 LS...ismét fagyás!!!
Restart...végre nem fagy kis....erre én állat - pajzs nincs a gépen - tűl meredek szögben érkeztem=> belecsapódtam a földbe még miközben a SC-ből kilépve siklásban volt a gép! Olyannyira, hogy a felszín alatt értem kis SC_ből...majd emelkedni kezdtem....mikor elértem a felszínt - lentről - ...na akkor semmisült meg a hajóm!!!!-<#ijedt>#ijedt>
MOst van egy hajóm, amin van két alap Pulse Laser... 75 000 Cr-em...és...egy játék ami kifagyogat....<#falbav>#falbav>
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
sőt, tegnap játékossal is csak eggyel. viszont a betöltés mint a pinty.
Ugyanúgy a játék része, mint az A-spec Anacondával kezdőkre vadászni - és ezekre a kezdőkre vadászó Anacondákra vadászni 😉
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Viszont kaptak matricát:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

#9563: Felfedezési adatokat egyszerre még mindig nem lehet leadni, csak a 20 rendszer/oldalt növelték 50-re 😊 Community goalokat nem lehet előre tudni, csütörtök-pénteken hirdetik meg mindig az újakat, de legalább most már mindenhonnan látszanak.
A másik dolog: community goal-okat lehet előre tudni? (ma hazaértem az egy napos kitérőből, 500.000 kredit jött össze a 3-4 órás kirándulásból, aminek a fele SRV volt - és most már egyszerre le lehet adni a felfedezési adatokat 😊 )
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.07. 21:32:16
És igen, minden mérnöknél megvan, hogy az általa módosított dolgokat milyen szintig (2-3-4-5) tudja megfaragni - pl Felicity Farseer FSD-t 5, Thrustert 3, a többit 1 - ha Thruster 5 kell, ahhoz Professor Palin kell (vagy idő, hogy a többi mérnökről kiderüljön, hogy ki mit tud - még sok helyen láthatóan nincs adat)
Most viszont egy örvendetes dolgot fedeztem fel: a bányászat melléktermékeként ilyen rövid idő alatt 2 adag is bejött azokból amik a prémium (100%) FSD befecskendezéshez kellenek. Ezeket SRV-zésből eddig egyáltalán nem dobta. Lehet hogy a felfedezéshez nem csak SRV kell hanem bányászlézer is?.. Mondjuk csak akkor ha ki akarunk merészkedni a peremre.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.07. 14:48:02
Azért kérdeztem rá, mert nézegettem, hogy páncélzatot meg hull reinforcementet tud olyan szinten, ahogy mások nem, meg egy másik pajzsgenerátorost nyit meg, akinek meg 200 rekesz Lavian brandy kell, és valahogy nem tudtam, hogy mi az, ami ennyire fontos belőle. De így stimmel.
Azért lesz, amivel még jobban meg fogsz küzdeni, mint vele - egy csomó olyan cucc kell neki, ami rakteret foglal és csak küldetésből jön - amíg nincs raktár, addig elég nyűgös (pl. Marco Qwent, aki ráadásul Prof. Palint nyitja meg)
Meg látom hogy ezután a következő lépés 10 painite leadása lesz OMG...
Bányászattal - főleg ha az a cél, hogy "gyűljön" nem tudom mi a jó taktika - az biztos, hogy a prospector limpet megnöveli a kihozatalt, a pristine pedig a legmagasabb alap tartalmat biztosítja, bármi is van bennük - tehát ezek biztosítják, hogy minél ritkábban kelljen átmenni másik kavicshoz. Mivel fémek kellenek, így a metallic ring evidens, mert ott kapsz főleg olyat, ami ezek szerint szükséges.
Mellé valószínűleg egy minél nagyobb refinery kell, hogy azt ne kelljen menedzselni, és inkább 1 medium bányászlézer, mint két kicsi (erről olvastam anno, hogy sokkal jobban megéri).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 10:45:24
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Igen, érc.. akkor ez a hely 5:4 arányban adja, lehet ennél jobb lelőhely? És vajon akik csak a nemesfémekre mentek rá eddig, nekik azok beleszámítanak? Tehát a metallic ringeket érdemes keresni emiatt?.. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Még a Distant Worlds résztvevői között is van Type9, Keelback, Corvette, Python, Orca és Sidewinder meg Imperial Eagle is - minden hajó jó felfedezni, ha épp az a kedvenc. És ők pár hónap alatt elugráltak a Beagle Pointig, 65 ezer fényévre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 09:44:17
És igen, a DBX hőháztartása kiemelkedően jó, azzal lehet ilyeneket játszani 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 09:30:22
Az egyedüli ok ami miatt lecserélném az a hely, pajzsot pl nem vittem magammal, inkább egy AFMU-t, ittsajnos sakkozni kell. Naés pluszban szerintem eszméletlen jol néz ki.
Sag A* rol visszafelé elindultam felfelé, amig tudtam felmentem, igy felülről szemlélem kicsiny galaxisunkat, és oriási látvány.
Kiváncsi leszek mennyi lesz az annyi, meglepődve tapasztaltam hogy mennyi felfedezetlen rendszert talàltam, megszàmolni sem tudom mennyi neutroncsillagot, 10-15 feketelyukat, 20 körüli földszerű bolygot, de terraformálhato is akadt joszámmal, water world, ammonia es viz bazisu elettel rendelkezobol mar nem is jegyzeteltem mennyit.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
amikor a feltárandó területen bóklászok ott úgyis csak piciket ugrok. nagy ugrások csak a kijutáskor, hazajövetelkor kell. odakint útvonalhoz is economyt szoktam használni. elvégre azért vagyok ott😊.
először vittem én is ezeket a haszontalanságokat de nem igazán kellettek, másodszorra elfelejtettem, utána már nem is akartam. mindig hazajöttem olyan 90% környékén. most amivel kintvagyok az most 95%. beleugrottam egy feketelyukba, semmit sem láttam, nem tudtam merre forduljak ki, vakon kellett kijönni, az kicsit fájt. a másik incidens egy duplacsillag. a többi az én hibám volt (figyelmetlenség).
Afmu 0 tonna, tehát szerencsére nem gond ha elfér, heatsink valóban ízlés kérdése, én szeretem, ha van - ugrottam be elégszer közeli binárisok közé, hogy menekülés közben jót tett egyet-egyet elpukkantani pár százalék sérülés helyett 😊
Szkennerből, pajzsból, thrusterből, többiből igen, a D kategória azért van, hogy a legkönnyebb legyen.
én nem szoktam vinni afmut és heat sinket sem, csak a legszükségesebbeket. kezdőnek azért nem árt. fuelscoopnak én a 6b-t használom, bőven elég, az árkülönbözet nem éri meg és nincs súlykülönbség.
A DBX-nél lemehetnél igazából 2A-ra, de én jobban szeretem, ha nem 90% felett dolgozik az erőmű - igazából nem számít, ez az én bogaram 😊 Addig lehet lemenni, ameddig még van boostod (kelleni fog egy-egy nagyobb gravitációjú bolygón), és egyszerre el tudja látni a szükséges eszközöket (a coriolis-on bal lent a modulra klikkelve ki lehet kapcsolni, és akkor nem számítja bele a fogyasztását).
Amúgy a Cargo hatchet általában kikapcsolva lehet tartani, a pajzsgenerátort amíg nem szállsz le felszín közelbe, az AFMU-kat kikapcsolva lehet tartani (hiszen csak akkor kellenek amikor épp javítanak), elég egy heatsinket bekapcsolni egyszerre, stb... ezek mind csökkentik a terhelést egy picit.
További példa: az AFMU-k elég sokat fogyasztanak, egy felfedező Anacondánál ez igencsak számít - a példában a 4A még elfér, hiszen az AFMU-t nem használod állandóan, így azok úgyis ki vannak kapcsolva, és leszállás után a hajtóműveket meg a pajzsot lekapcsolva bőven elvannak - ez egyéni döntés kérdése, hogy oda akarsz-e figyelni az ilyen menedzsmentre egy néhány fényévnyi plusz ugrótávért.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 08:18:30
Ja igen! Már akartam kérdezni, hogy a Power Plant a melegedés miatt kisebb osztály, mint ami valójában beleférne? Vagy csak súlyt spórolunk vele?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.07. 08:04:44
Egy Diamondback Explorer sokkal olcsóbban kijön (12 millió mindenestül), és az AFMU meg a raktér nélkül elég jól meg lehet lenni, ha picit óvatos vagy, akkor gond nélkül elvisz a Sag A*-ig is, az ugrótáv szinte ugyanannyi. (és ez szubjektív - szerintem még jobban is néz ki, mint az Asp, bár ez utóbbiból jobb a kilátás)
szerk.: picit alakítottam a beállításokon, hogy biztos ne legyenek energiagondok
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.07. 08:02:15
Sajnos az ASP-ra nem tudtam megvenni a legnagyobb FSD-t, úgyhogy ma visszaindulok, és kerítek rá pénzt. Amint megvan, már indulok is útnak, már értem miért lett sok ember a felfedezés rabja. <#email>#email>
tehát 3 urán + 2 kobalt, úgy megvan.😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.07. 01:17:29
Azt fejtse meg nekem egy szakértő, hogy ebből az első nekifutásra összelőtt raktárkészletből:
1 bauxite
3 uraninite
1 lepidolite
2 gallite
2 cobalt
hogyan jön az ki hogy a néni beléptető csíkja most 5 tonnán áll?
Itt köszönöm meg előre a megfejtést.
Amíg kiérek a peremre addig van rajta PD, Chaff, meg egy pár rakétasiló is, hogy ha véletlenül úgy adódna használjam, de azokat az utolsó lakott rendszerben eladom.