23609
-
amigos5 #12349 Nem csalás de majdnem! -
#12348 Ha kamionoznék, én sem buknék, de én azért jóval veszélyesebben élek (PVP). -
amigos5 #12347 Hogy bukhattad el a hajódat!
Gondolom volt rakomány azt is buktad.
Egy éve nyomom de még egyszer se haltam meg,és nem fizettem biztosítást...megvannak az okosságok ám! -
#12346 Csináltam segítő képet a lezuhant Anacondához (ahol nagyon ritka elemeket lehet farmolni, én most épp ruténiumot). A kép közepén a kis narancssárga célzópötty pont rá mutat. A glide-ból kilépve alacsonyabbról, tehát laposabb szögből nézve az a picit balra lévő gomba alakú formáció könnyen felismerhető. -
#12345 Azért majd csekkold, mert ez a résztvevőktől ugye függ, visszaesel ha nem csinálod. Plusz ahogy halad előre, látszik milyen tier-ben van, minél magasabbra jut el, annál nagyobb lesz a végső jutalom, plusz ugye az adott küldetéstől függő global award.
Viazonylag jol lehet keresni vele, főleg nem is olyan rég volt egy kiugro, még mikor aktivan toltuk a hajtóvadászatot az idegenekkel kapcsolatban.
De az valoszinű valami hiba folytán lett olyan, hogy a végén valami 60milliot kaptam top10% ban. Plusz az adàs-vételből bejövő pénz.
Az utolso pillanatig toltam, és a legutolso fuvarommal jutottam be a top 10% ba, és vége is lett. Kb én vittem be az utolso adagot :) -
#12344 Jah ma szuper bátor voltam, mert community miatt kellett a hely a DBS-en, így shield generator-t és D-Scanner-t is lecseréltem cargo-ra (így is csak 28T..). így keményen toltam neki pajzs nélkül tele raktér titániummal, biomasszával, meg egyéb finomságokkal. Ha nem húztak ki cruise-ból két végcél között 5x akkor egyszer sem és kb 25x tettem meg az 57 fényéves utat:) Max energia a motorokon, fegyveren semmi, chaff durrogtat és sikítva menekül:) Mondjuk a 4A-s thruster sokat számít:) Egyszer sem haltam, ügyes voltam:D
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.07. 02:07:27 -
#12343 Maradj egy rendszerben és növeld egy adott alfrakció reputációját. Minél magasabb rangon vagy annál jobb küldetéseket adnak. Pl szállíts vizet 40 fényévre 300k cr-ért. Raktér és erős FSD-vel lehet szállítmányozni jó pénzért, bár piszok unalmas egy idő után.
Sentry-set nem próbáltam, de a shield és datalink-es egyszerű. SRV-vel beronyolsz a bázisra kilövöd/aktiválod amit kell, aztán futás minél messzebb és felveszed az 500k-1m krediteket. Nem haltam még meg lent SRV-vel, nem tudom hogy mivel jár, remélhetőleg nem kell kifizetni a hajót, hiszen annak kutya baja:D
Illetve, Dzsini javaslatára részt veszek a community event-ekben, mind a háromba beszálltam, az egyikben top 50% vagyok, nem tudom hogy meg a jutalmazás, de ha azt kapom, ami le van írva a quest desc-ben, akkor egy héten belül kapok majdnem 6 milliót :)
A legélvezetesebb pénzkeresés - számomra - a fejvadászat, kis hajóval nav bacon-öknél, mert a kopók segítenek, erősebb vassal meg különböző conflict zone-okban, extraction point-oknál stb. Utóbbiban tegnap ~3 millát szedtem össze ~6-7 python és fer-de-lance átsegítésével, cirka 2 óra alatt. -
TomStorm #12342 Kell segítség ismét mivel nem olvasok játék után,próbálok magamtól mindent és inkább tőletek.
Kreditet eddig "Data delivery" és ehez hasonló küldikből szereztem de most vettem egy Viper-t.Na ezzel már komolyabban gondolom.
Sentry-s küldetést próbáltam de szét szednek lennt bolygón.Mit tanácsoltok továbbra?Mire álljak rá?Jó lenne 100ezres+ küldetések
-
#12341 Blueprint lista a 2.2-ben -
TokraFan #12340 Már csak azért is... -
#12339 Én Python-t buktam. Megvettem, irány bányászni, szinte minden alap volt PP-n kívül. Hazafele kiszedtek, és nem tudtam már újravásárolni, szóval kezdhettem elölről a grind-elést. De nem vette el a kedvem így sem az újrakezdéstől, hogy buktam 60-70 milliót.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.06. 08:05:32 -
#12338 Nekem csak az alulméretezett iCourier-emet sikerült hasonló módon "lekapcsolni" :) De azzal túléltem a dolgot, szerencsére az első tesztet egy bázis mellett a no-fire zoneon kívül követtem el, úgyhogy senki nem látta :) -
#12337 Em, de a jaques cg után megfogadtam hogy pl konda az nekem no way. Nemcsak a tetü lassu fordgása miatt, hanem alig látni ki. Asp nál ebből a szempontbol sincs jobb. Körbevesz az üvegkalitka, aztán lehet gyönyörködni :) -
#12336 Jelentem, Shinrarta Dezhra kijött a lockdownból, újra vannak szolgáltatások. -
Dark Schneider #12335 amikor egy csomó grindolás után megvettem az anakondát, örömömben először telepakoltam beam lézerrel meg óriás multicannonnal és kimentem egy hazres-be keménykedni. pp-ből még a bolti volt benne, a prioritásokat persze elfelejtettem beállítani. volt némi rakományom is, amiről szintén elfeledkeztem. az első kalózbanda (clipper + fas + fgs vagy ilyesmi felállás) a torkomnak ugrott. na mondom most megtudjátok, hol lakik az úristen, köcsögök. húznám elő a fegyverzetet, power limit exceeded, shields offline, minden offline. amíg izzadva kapkodtam a menüben és vártam, hogy rebootoljon a konda, további npc-k estek nekem a 4 darab értéktelen vacakból álló rakományom miatt.
már visszaszámolt az fsd és biztos voltam benne, hogy túlélem, amikor kiurrant a hajóm. éppenhogy volt pénzem a biztosításra.
szóval csak óvatosan a bolti felszereltségű drága hajókkal, óvatosan a powerplant beállításokkal és óvatosan a számlán maradt pénzzel, ez a játék nem valami toleráns az emberrel, ha hülye.
-
#12334 Értem, köszi:) -
#12333 Energia prioritás: minél hátrébb van valami prioritáson (magasabb a száma), annál hamarabb kapcsol le, ha túl van terhelve a rendszer.
Főleg csatahajóknál fordul elő, hogy hátulra teszik a "felesleges" dolgokat, amik csata közben nem kellenek - FSD, akár a létfenntartó rendszer, ilyesmik. Mert ha előjönnek a fegyverek, akkor megugrik akár 100% fölé is a terhelés, és akkor a sor végéről addig kapcsolgatja ki a modulokat, amíg a maradékot el tudja látni.
A fegyvereket és az FSD-t pedig egyszerre nem használják úgyse.
Felfedezőnél ennek egy fontos haszna van - az AFMU marha sokat fogyaszt, úgyhogy általában ki van kapcsolva. Viszont bekapcsoláskor (a lenti linken látszik is) azonnal 100% fölé száguld a fogyasztás, így a javításhoz "le kell pihenni". Pl. leszállsz egy bolygófelszínre, lekapcsolsz minden akkor nem fontos modult (fuel scoop, fsd, thruster, pajzsgenerátor, stb.), és akkor be tudod röffenteni a javítórendszert :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.05. 14:34:58 -
#12332 Nem tudom mit jelez az 50% :)
inkább így - scoopból a legnagyobb kell, sokkal de sokkal gyorsabb, mint a kisebb méretűek, még akár a C kategóriás is (5B 494/sec, 6C 627/sec, és még olcsóbb is). PP-ből, distributorból egy kicsit kisebbet is fel lehet tenni. A 8 tonnányi raktér meg bőven elég, ha mégis beleakadnál valamibe, amit el akarsz vinni (plusz üresen nincs tömege).
Jelenleg nem találsz semmi olyasmit a buborékon kívül, ami indokolná, hogy bányászlézert, refineryt vigyél magaddal felfedezni (és azok limpetek nélkül még kényelmetlenek is - a bányászfelszerelés másik tál tészta, mint a felfedezőfelszerelés). -
#12331 Köszi a tippeket. Ez így milyen? Egyébként mit jelent az az 50%-os power line lent? 50% alatt van valami előny?
Másik: az energia prioritások mire jók? Lehet valahogy csoportonként kapcsolgatni ki/be őket? Vagy automatikus?
Illetve mining laser-re gondoltam még, valamint shield generator helyett refinery-re. Vagy nincs semmi érdekes bányászni való a világ másik oldalán?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.05. 14:23:16 -
A felfedezés - most már főleg a mérnökökkel - szintén olyasmi, hogy kinek mi tetszik. Volt, aki Imperial Eagle-el utazta körbe a galaxist Beagle Pointig, volt, aki Orcával ment el Jaques-ra, mert csak. Én is a Clipperrel és a Courierrel fogok mostanában repkedni, ha hazaértem :)
Persze a Diamondback Explorer, az Asp Explorer és az Anaconda a "legjobbak", de senki nem tartja a railgunt senki homlokához, hogy ne a kedve szerinti hajóval induljon el :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.05. 11:53:58 -
#12329 Amúgy nem ördögtől való gondolat a Pythonnal felfedezni, persze a G5-ös FSD növelt táv nem árt hozzá, így ~40-et ugrik ez a konfig.
És amint látszik, tetszés szerint bővíthető raktérrel stb.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.05. 11:48:08 -
#12328 működik a módszerem :) -
#12327 (TokraFan naggyal írta, NAGYBETŰVEL ÍRTA!!!!) -
#12326 Felfedezéshez egy kis 1x1:
(és persze mindkettő környékén van még néhány hozzászólás a témában) -
TokraFan #12325 Úgy van, felfedezésre ASP a létező legjobb jelenleg...persze érdemes okosan fittelni. -
#12324 Úgyse hagyok békén senkit, aki csupa nagybetűvel írja, hiába nem betűszó :) -
#12323 ""az Asp sem rossz" - Az Asp Exp a legjobb, hogy pontosak legyünk (touché, Dzsini, a szerkesztés hatalma)
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.05. 07:38:20 -
#12322 Python-nal számoltam, de most hogy mondod, az Asp sem rossz. Sőt. Jah lehet az lesz. Az kijön ~40-ből felszerelve.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.05. 01:32:35 -
#12321 Hátt mivel akarsz te menni? :)
Asp explorer a lehető legjobb, és a töredékéből megvan. -
#12320 Most nagyjából tip-top a DBS-em, holnap kezdek gyűjteni egy kisebb összeget a felfedező hajómra. Úgy számoltam 200 milla elég lesz.... ó anyám :D Holnap vége a betegszabimnak :D
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.04. 22:31:52 -
Fenimor #12319 Na, ezért (is) jó ez a játék, mindenki azt tesz amit, s' ahogyan akar, nincs kőbe vésve semmi. -
#12318 Cserélj le egy alkatrészt rajta olcsóbbra. A különbözetet megkapod, lesz rebuy pénzed. Aztán csinálj pár biztonságos delivery-t. hogy helyre tedd magadat:)
A legjövedelmezőbb viszont még mindig a nav bacon-ös bounty-zás, fél óra ~500k, és ha ott vannak a helyi járőrök, gyakorlatilag kockázatmentes, 6-8-an szeditek szét az elite python-okat, 150-200k-s bounty-ért.
Mondjuk most kicsit meguntam a bounty-zást, így ma ráálltam a az assasination küldikre, időarányosan nem mondom, hogy jobban fizet, de legalább változatosabb és két kézzel dobálja a rep/inf-et.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.04. 21:57:43 -
#12317 Van egy clipperem és nincs pénzem a biztosításra. Ki sem merek dokkolni az állomásról :D -
#12316 Na ilyen még nem volt: csak úgy magától megjelent egy szerződés (Planetary scan job) a Transactions menümben! -
#12315 Haha! :-D Ez jó. :-) -
#12314 Trumble volt a becsületes nevük, és a klasszikus Star Trek tribble-jei alapján készültek
(és sok régi rajongó várja már, hogy valahogy becsempésszék az ED-be :) ) -
#12313 :-D
Emlékszem, én még Spectrumon csaptam szét számtalanszor a gépet, mielőtt meg tudtam venni a robotpilótát, aki dokkolt helyettem. Bedokkolni a forgó űrállomásba valóságos művészet volt azzal a horror gombkiosztással. :-D
Emlékszem, felvettem valami állatot a raktérbe (helyet nem foglalt), onnantól néha üzeneteket kaptam, hogy szaporodik az állatka, és valami 8 bites prüntyögés hallatszott ilyenkor... -
#12312 Hu emlekszem erre az időszakra, hat igen. :)
Anakondámra pl 10m a biztositas :p
Bar ettől függetlenül most már közel nem akkora izgalom, mert van 400milliom :)
Most mas miatt érdekes, és pont ez tetszik benne. 500ora utan is talalok benne tennivalót, csak időm lenne játszani :) -
#12311 Oh, tudnád mit kapott tőlem az a szegény sidewinder:) Most, hogy 200k a biztosításom persze már nem akkora az arcom :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.04. 13:22:31 -
#12310 Igen, rászánom az időt most majd a kitanulására. :-)
"a kezdő hajót ne sajnáld akárhányszor kipukkasztani, amíg nincs benne plusz alkatrész, addig ingyen pótolható"
Ez nagyon nagy segítség volt, köszönöm, hogy említetted. Akkor bátrabb leszek ennyivel is.