ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Még mindig fura, sose játszottam ilyen jellegű játékkal.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Majdnem minden proc.gen., simán meg lehet oldani. A névtábláknak sincs semmi jelentősége. Ami nekem a legjobban fáj az MMO miatt az még csak nem is az hogy kell a net (bár ez van közvetlenül a második helyen), hanem az hogy nem tudom BÁRMIKOR egyetlen pillanat alatt egy ESC gombbal leállítani, befagyasztani a játékmenetet.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Ott a Space Engine, amiben a legnagyobb helyet az előre gyárott bolygók textúrái foglalják (azért a 11,5 gigás Föld elég kemény), és az Elite itt is spórol, mert azokat is onthefly generálja.
azért vannak elég cseles technikák. az alább említett bolygó generálásakor mi is egy 256x256-os bitmapet használunk patternként. az adja a terraint, hegyekkel, folyókkal, tavakkal, szigetekkel, erdőkkel, egyéb tereptárgyakkal, akár egymáson több is. azután a négyzetből csinálunk egy gömböt. és ez már hires, tehát ha még egyszer legenerálod rohadt nagy pontossággal ugyanazt kapod😊.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.23. 13:27:32
Amúgy az "annyira kevés"-re nekem a döbbenetes az előd Frontier galaxisfelépítése volt, ahol a 128x128 pixeles galaxisképből generálják le a több, mint 500 millió csillagot (a fixektől eltekintve). Az előd még kisebb forrásból építkezett. Itt is valószínűleg valami elenyésző méretű csomagot ad át ugráskor, ha egy generált rendszerhez érkezel, és a többit meg helyben kihajtogatja abból a maroknyi byteból - még a rendszerek neveit is abból építi fel.
A netlogot gondolom nézegetted, átállítva verbose-ra nagyon sok érdekes derül ki belőle, a helyben futó segédprogramok is abból dolgoznak (pl. most kerültek bele 2.1-el az érkezési rendszer koordinátái, amik az EDSM-féle térképek trilaterálós mókáját szép lassan kiváltják).
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nekem a régi laptopot szinte folyamatosan 100%-ra terhelte a játék (2x2 magos i5 520m volt), a mostani 30-40% környékén "pihen" játék közben, bármit csinálok, még csak terhelési tüskék sincsenek benne, ha épp nagy generálásba kellene kezdenie (system map, mission board, akármi).
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.23. 12:22:34
de amit szinte egységesen lehet diagnosztizálni (system map, hiperűr, mission, stb. képernyők), hogy ilyenkor hálózati forgalom történik, és nem a kérésre adott válasz késik, hanem inkább nagy az idő két kérelem között. és ennek nem látni az okát. ha ez most "optimalizálás" miatt direkt van így, akkor elég ostobák, az ezzel kiküszöbölhető problémára inkább a vízszintes skálázás a megoldás. amit egyébként is használniuk kell, az iszonyat mennyiségű adat miatt.
a cpu-gpu viszonylatban még nem is a shaderek és társai az elgondolkodtató, hanem pl. ha egyszerre nagyon sok integer típusú adattal kell dolgozni, akkor el lehet már azon is gondolkodni, hogy ezt a gpu-n futtatom. mert ott ez a feladat gyorsabb. ellenpélda pl. a lebegőpontos számítás. azt inkább a cpu-ra tenném. így értettem, de ez mint írtam, hatalmas terület.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.23. 12:06:31
A CPU-GPU-val kapcsolatosan azt írják, hogy Macen a Compute Shaderek támogatásának hiánya miatt (az OSX-ben támogatott OpenGL túl régi verzió) nem tudják kiadni a Horizonst, mert a bolygófelszíneket azzal "készítik".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.23. 11:49:31
2.0 és 2.1 között komolyat javítottak a bolygófelszíneken is - valószínűleg ez se marad pont úgy, amilyennek most látod.
arról, hogy mikor dolgozik a CPU és mikor a GPU abból meg külön doktorálni lehetne manapság, úgyhogy teljesen felesleges belemenni. ma már olyan fejlett technológiák vannak a fejlesztők kezében, amikkel el tudják dönteni, hogy melyik kódot hol futtassák. lehet cpu kódot gpu-n futtatni, és fordítva.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
És a játékos pilótáknál is elég lesz ezeket a generálós paramétereket eltenni, hogy a multicrew hajóknál, illetve űrcsatáknál látni lehessen a többiek arcát.
(arról nem is beszélve, ha végre eljön a space legs ideje, és lehet az állomásokon mászkálni, másokkal találkozni - akár npc-kkel, akár pc-kkel)
Tehát igen, ma, most még kiváltaná a dolgot egy 20k-s jpg (720p-től 4K-ig), de "holnap" már nem. És most egy biztonságos környezetben (csak 100 ezer körüli npc van legenerálva) már tesztelhető a dolog, mielőtt 2.3-ban megjön a saját pofa (és valószínűleg ruházat) gyártás.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.23. 11:34:17
A bolygófelszín generálásnál lehet állítgatni a "terrain work" csuszkát (mennyire legyen prioritás a gpu-n a terepgenerálás), azzal a fenti laptopon bőven tudtam javítani a dolgokon, most a 970-el igazából mindegy hova állítom, nem reccen meg.
Én úgy látom, hogy az alsó határán a specifikációknak látszik, hogy mennyi meló van egy-egy új rendszernél, a gyorsabbaknál valószínűleg van egy minimum idő (ez se biztos, hogy állandó), amit hiperűrben "kell" tölteni, nem lehet 0.5 másodperc alatt ugrani, hiába van kész minden.
Kiegészítés a systemmaphoz: az ugyanúgy 3d objektumokkal (gömbök és gyűrűk, a csillagok még animáltak is) van tele, a színeket, árnyékokat, textúrákat belépéskor készíti el neked azon frissiben. Nem "karikák", és nem a videokártya dolgozik rajta (az csak a leszállható bolygókat közelítve kapcsolódik bele ebbe a mókába, ezért nincs Horizons a Maceken).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.23. 11:21:15
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.23. 11:16:40
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.23. 11:12:47
A küldetések is ugyanolyan lassúak tudtak lenni korábban is, az arcoknak ehhez semmi köze, ráadásul arcok nélkül is kiteszi a lényeget és később pótolja, nem is értem ezt miért hoztad fel..
Ja és akkor megszabadulnánk az olyan WTF kidobálásoktól is hogy pl "nem érhető el a MATCHMAKING szerver" amikor a normál játékban vagyok, semmi CQC... ??
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.23. 11:16:07
A system map ugyanígy működik - nekem igen komoly gyorsulást okozott a system mapnál amikor új gépem lett - hirtelen az átlag fél percből átlag 3-4 másodperc lett (persze azon is változtattak, hogy most már elsőre csak egy minimalista textúrát kapnak a system mapon a bolygók, és miközben nézegeted akkor cseréli le a magasabb felbontásúra)
A mission board is azért pörög annyit, mert az arcokat is helyben generálja le, nem a pofák képeit tárolják, hanem a paramétereket a generátorhoz, amivel majd a saját arcodat is létrehozod.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Arról nem is beszélve, hogy ismerve az eddigieket, valahogy erre is biztos rákényszerítenének és akkor megint kénytelen lennék olyasmit csinálni amit utálok. Szerencsére a kereskedő rangoknál már ellőtték a brókert, mágnást stb, ezért sem valószínű hogy ilyen mód bevezetésére vetemednek.
Nem siratnám a kötelező online kapcsolatot sem, legalább nem kéne várni az ugrásnál hogy betöltődjön a célrendszer, a bulletin board, a bolygótérkép stb.
Meg sokan panaszkodtak furcsán működő dokkoló computerre is.
A történet "következő lépése" már a játékban van, rajtunk (is) múlik, hogy mikor és hogy találjuk meg, ugyanúgy, mint a barnacle-ok esetében. Ja, újra potyog meta-alloy belőlük.
úgyhogy fogynak rendesen a játékosok. ts-en az ismerőseimet már nem tudom beinvitálni a játékba, mert azt mondják erre a szarra nekik nincs idejük. inkább csgo-znak vagy akár lol-oznak. és ez openban meg is mutatkozik. a probléma ebben csak az, hogy ha elfogy a pénz a szerverek fenntartására, senki sem fog játszani, mert azok nélkül nem lehet. és ahhoz az iszonyat mennyiségű adat kezeléséhez nem elég egy pécé, elég komoly infrastruktúrát kell fenntartani. csak addig mehet.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Sajnos a Frontier ilyen megoldásokkal akarja kitolni a játékidőt...csak kérdés, meddig mehet ez így?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.22. 20:41:26
Utazgattam haza, gondoktam leteszem egy bolygora a gépet és kilépek.
Már a glide bol is kilepett, par km-re voltam a felszintol... Mire elment a netem, kidobott. Visszaléptem és egyből bejött a képernyő hogy a hajom megsemmisült. Azzal a sok felfedezesi adattal együtt...
Ki is léptem egyből és irtam a supportnak, hatha lehet valamit csinalni mert igy ez elég cumi.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Viszont legalább törölték az eddig törölhetetlen üzeneteimet a communications menüből, erre nem is számítottam.
csak mert már feltűnt, hogy superben gyorsabban töltődik. aszittem csak én képzelődök.😊 mert ha már meg, azért szükség lesz arra a shield boostra.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.22. 11:17:30