23609
-
#12670 Számolgattam, ha elindulnék Colonia-ra tele raktér T7-el, 20ly ugrásokkal... Áh, meglesznek nélkülem is:D
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.22. 15:46:12 -
EFRM #12669 szupercool! -
#12668 We hope you’re geared up and ready for ship-launched fighters, the Beluga liner, VIPs, passengers, alien archaeology, volcanism, and much more, because The Guardians and Elite Dangerous 1.7 updates will be blasting out of the Frontier Developments’ fighter bay on Tuesday October 25. -
EFRM #12667 sztme nem mindegyik faction ad, vagy csak a randomsaga miatt de mindenkepp olyan helyre mesz ahol a tobbseg federation beallitottsagu es ott kuldizz.
Niu Hsing Col 285 Sector YF-M C8-8 kozott pl erdemes kuldizni -
#12666 Áhá, köszi! -
#12665 Ha 100%-os vagy, menj föderációs rendszerekbe, és ott fel fog dobni valamilyen naval rank advancement vagy hasonló nevű küldetéseket - azokból vegyél fel egyet, és teljesítsd. Mindenféle szokott lenni. -
#12664 Hogy tudok rangot lépni egy frakcióban? Vagy függetlenként nem lehet? Fed-nél pl. friendly vagyok a rank meg 100% - None-t ír. -
#12663 Hát nem tudom, nekem már most itt egy köpésre Ceos felé van hogy amikor bekapcsolom a szűrőt, hirtelen eltűnik a környékemről minden pötty, de neked legyen igazad.. Ja igen, persze 50 helyett 20-30 fényévről van szó a teherkutternél.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.20. 13:34:26 -
#12662 De a kikerülés sok esetben annyit jelent, hogy a 42 fényéves ugrótávodnál 41.7 helyett egy 41.4-est talál (vagy 40.5-öst), hiszen ott vannak egymás mellett, nem igazán van olyan vidék, hogy semmilyen tankolható csillag mentén nem lehet haladni (lásd lejjebb) - amikor mostanában eljutsz odáig, hogy tankolnod kell, akkor a legtöbb esetben 2-10 fényéven belül találsz egy megfelelő csillagot hozzá, és oda majdnem üres tankkal is át tudsz ugrani. Így pedig, hogy csak tankolhatókra ugrasz, gyakorlatilag soha nem kell megszakítani a haladást, mert amíg kihűl az FSD már felscoopoltad a következő ugrásra valót.
Bejártam a galaxis hátsó karjáig mindent, és NAGYON ritka az olyan vidék, ahol nem voltak karnyújtáson belül tankolható csillagok - persze nem a legideálisabb távolságban, ezért nem tervezett rá idáig a rendszer. A galaxis legszélén és Beagle point felé volt egy-egy ilyen nagyon ritka vidék, ahol a 42-es ugrótávval egyenesen se tudtam haladni - nem azért, mert nem volt tankolható csillag, hanem egyáltalán nem volt csillag. De ott amúgy sem tervezhetsz 1000 fényévre előre, hanem úgyis egyesével, vagy legjobb esetben 1-200 fényévre jelölöd ki a céljaid.
A belső vidéken pedig, ahol nagyon sűrűn vannak a csillagok, ott is nagyon sokat fog segíteni, hogy egy 1000 fényéves távnál akár nagyságrendekkel kevesebb csillagból kell kiválogatnia az útvonalat pl. Sag A*-hoz, és nem kell néhány fényéves különbségekkel fél órát elsakkoznia, hogy melyik "éri meg" legjobban. -
#12661 Nem hiszem hogy ilyen kis eltérés lesz (30 helyett 32). Ha útbaesik egy olyan régió, ahol eredetileg 4-5-6x is barna törpére/T-taurira stb rakta volna az utat, azt teljesen ki fogja kerülni ahogy 2-vel előbb írtam. Ha már csak egyszer nem talál tankolhatót az adott irányban, akkor máris el kell térnie legalább ~45 fokkal, ez teljesen elvisz a bozótba. Persze hogy a sűrű O-B-A vidékeken teljesen mindegy.
Egyébként ez nekem annyira nem is hiányzott meg nem fog "fájni", mert az ezres újratervezés a bookmarkolás óta semeddig sem tart: ki van jelölve a lista elejére !-lel az aktuális cél, és egy kattintással újra afelé lehet menni. Már a Jaques CG-nél is ezt használtam. -
#12660 A "picit kell módosítani" az pont használhatatlanná tette az egész előre kijelölt 1000 fényéves utad. Így meg a 30 helyett mondjuk 32-t ugrasz, újratervezés nélkül.
Azért az "iszonyúan girbegurba" az maximum a nagyon ritka vidékeken lesz igaz valamennyire (galaktikus karok között, legkülsőbb tájakon). 1000-1500 fényéves ilyen szakasz van, és ott amúgy is a többség a következő pihenőhely felé halad majd (már megvan a helyük). -
#12659 Te is biztos jártál már olyan helyeken ahol a tank kifogyása előtti utolsó ugrást kellett csak picit módosítani egy M,K,G stb csillag felé ami nagyjából a végső célod felé mutató vektor mentén volt. Így igaz hogy utána megint ki kellett jelölni az ~1000 fényévre lévő köztes célt, de nagy léptékben nyílegyenesen lehet haladni. Ha viszont tankolhatókra szűrünk, akkor iszonyúan girbe-gurba lesz az útvonal, ami sokkal több állomásból fog állni, következésképpen lassabbak leszünk. Ezzel nem segítenek, ebben a formában egyetlen dologra lesz jó: Eco módban neutront farmolni a neutronmezőkön... :S
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.20. 12:38:43 -
#12658 Viszont menet közben (1000 fényéves kijelölt utat tekintve) nem tervez folyamatosan újra a rendszer, így nem tudná figyelembe venni azt, hogy közben az FSD töltés előtt-közben még működik a scoop - így, hogy minden ugrásod scoopolós rendszer, így gyakorlatilag - akár valóban egy hosszabb út árán - biztosítod azt, hogy minden ugrásnál van lehetőséged egy kicsit tölteni, és akár a teljes távon nem kell "megállni" tankolni.
Ha teljesen dinamikus lenne az útvonaltervezés, és mindig az aktuális üzemanyagtartálytól és ugrási távtól függően változna, hogy melyik a következő "leghasznosabb" rendszer, akkor el tudnám képzelni, hogy igazán hasznos lenne egy "most már kevés az üzemanyagod, ezért beugratlak egy scoopolható rendszerbe" funkció. A jelenlegi működésnél (előre kialakít egy útvonaltervet, és az nem változik amíg nem változtatsz rajta) a 2.2 megoldása szerintem jobb.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.20. 12:22:34 -
#12657 Naja, csakhogy itt ennek így semmi értelme nem lesz, mert átlagban minden 7. ugrásnál kell tankolni, nem az összesnél. Így lehet hogy az automata útvonal pl egy barna törpe mezőt teljesen körbe fog kerülni, mert nem talál ugrótávon belül jó csillagot. Ilyenkor kézzel tervezve is gyorsabbak leszünk. -
#12656 Mivel nem csak csillagtípusra, hanem pl. rendszerállapotra is lehet szűrni, ezért logikus, hogy az összes állomásra vonatkozik, így lehet elkerülni pl. az Anarchia rendszereket egy pajzsmentes kamionnal.
Ugyanígy használható arra is, hogy a neutronmezőkön csak a neutronokon ugráljon keresztül. -
#12655 Arra leszek kíváncsi, hogy ha szűrünk a tankolhatóakra, akkor az útvonal ÖSSZES állomására vonatkozik (ez nem jó, de szerintem ez lesz) vagy csak a tank kifogyása előtti utolsóra (ez lenne a helyes)...
Ezt a betűmegjegyzést sosem értettem minek kell, egyszerűen a "közönséges" csillagok jók M-ig, a különlegesek meg nem.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.20. 11:51:42 -
#12654 2.2-től meg lesz lehetőség arra is, hogy csak a szűrt rendszereken át tervezzen útvonalat a galaxy map (persze ha tud). :)
milyen hülyeség a kgb-hab? :) az obafgkm legalább a betűsorrendet is megtartja -
#12653 Mert megteheti.
Ahogy egy Imperial Eagle-el is át lehet szelni a Galaxist oda és vissza.
Ez a játék erről szól :) -
#12652 Oké, köszi, kipróbálom. Úgyis most buheráltam meg a T7-et, majdnem 40-et ugrik mod-okkal:)
Én a KGB FOAM-ot használom csillagokra. Mondjuk ritkán, mert be van lőve star type-ra a térkép mikor utazom.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.20. 11:30:37 -
#12651 Pár Fuel Rats sztorin jót mosolyogtam. Sidewinder-t mentettek 25 ezer fényévre...:)) Hogy a bánatba jut bárkinek is az eszébe Sid-el világgá menni?:) -
#12650 És vannak olyan csillagok, amiről nem tudsz üzemanyagot tölteni :)
Van pár mnemonika, ami segíthet megjegyezni a "hasznos" csillagokat: Oh, Be A Fine Girl Kiss Me - OBAFGKM
Elkeseredés és krónikus üzemanyaghiány és elakadás esetére pedig: Fuel Rats - they have fuel, you don't. -
#12649 Rendben, nézek egy fuel scoop-ot, köszönöm.
Fuel-ről szereztem már tapasztalatokat, amikor pilótafülkém magányában az utolsó hörgő lélegzetvételeimet hallgattam. :-D Az egy érdekes tapasztalat volt, amikor egy ugrás után rájöttem, hogy vannak üres rendszerek is. :-) -
#12648 fuel scoop legyen,mert ceos felé több lakatlan rendszeren át vezet az út.. -
#12647 Ilyen nagy távra a plusz tank nem játszik, inkább egy erős fuel scoop kell. De ha elindulsz kifelé, NAGYON figyelj oda 13-as ugrótávval arra, hogy mikor fogy ki a benya, mert az utolsó adaggal legalább egy M csillaghoz kell eltalálni.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.20. 10:51:03 -
#12646 Köszi, megnézem majd otthon, mennyire vagyok most.
Az EAGLE-m most kb. 13-at ugrik, van extra üzemanyagcella is benne, elég nagy távolságokat tudok megtenni. Legalábbis az én eddigi léptékeimhez képest nagyokat, még nincs rálátásom, hogy ez mennyire megmosolyogtató más űrhajókból nézve. .-) -
#12645 Ha túl lassan mész, akkor már nem fog működni, mert a köv. update-ben tuti kinyírják a helyet. -
#12644 Most már elmegyek Ceos-ra én is lassan. :-) -
#12643 Először érdemes helyben Ceos-Sothis között addig adatfuvarozni, amíg mindkét helyen az összes párttal szövetséges nem leszel. Maradj egy helyben és Open-PG-Solo váltásokkal gyűjts be 20 ilyet, akkor start a másik rendszerbe.
Amikor ez megvan, akkor jöhet a távoli szállítmányozás, de ne add alább 100.000kr/tonnánál, és minél több adag megy egy rendszerbe annál jobb. -
#12642 Tegnap elküzdöttem magam Ceos-ra, mert írtátok, hogy Sothis-ra vannak jó fuvarok, de nem láttam, csak pár ezres boom-okat. viszont voltak milliós visszafuvarok a "belvárosba", azokból felpakoltam. Így is jó volt (15m haszon), csak hát több, mint 3 óra volt, amíg szétdobáltam 10 helyre a cuccokat:) Legalább friendly lettem a Fed-nél is. -
#12641 A légkörös landolás az durva lenne. Egyébként szerintem tutti valami beharangozója lesz a következő szezonnak.
- Kövi szezonban tutti, hogy jönnek az idegenek.
Én örülnék egy bejárható űrhajónak, űrállomásnak. Jópofa lenne így találkozni a többi játékossal. -
#12640 Még mérnökök, idegen cuccok (talán már működőképes hajók is). Amiben csak reménykedek, de szerintem végül nem lesz bár itt lenne a helye a 2.x sorozatban, az a légkörös landolás. -
#12639 Szerintetek mi lesz az utolsó 2.4-es update-ban? -
#12638 Erről jut eszembe - lehet, hogy még nem mindenki tudja: egy állomáson dokkolva a galaktikus térképen az ismeretlen, de lakott rendszerek térképészeti adatait meg is lehet vásárolni párszáz cr-ért. Hasznos lehet, ha mondjuk van oda egy küldetés, így rá lehet előre nézni, hogy milyen messze van érkezéstől, milyen állomásra kell eljutni, és milyen a politikai-biztonsági helyzet odaát. -
#12637 Jaja, csak annyi hogy bármikor máshonnan is rá tudjak nézni a rendszertérképre ha kell az hogy milyen állomások milyen távolságban vannak.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.19. 11:47:17 -
#12636 Na jó, de dudálva csak "ismeretlen" égitestes listát kapsz - persze a térképre feldobálja, a részleteket nem tudod meg róluk.
A nav beaconnal vagy állomáson az adatok megvásárlásával pedig igen. Ha neked az előbbi elég, akkor teljesen érthető, hogy a dudálás elég. Én most a Clipperemre nem tettem ADS-t, szépen megyek a nav beaconhoz vele :) -
#12635 Én utazás közben szeretek minden rendszert minél gyorsabban feltérképezni a dudálással hogy minél kevesebb legyen a teljesen ismeretlen. -
#12634 Hát, ha lakott, akkor van Nav beacon, ami persze több munka, de ha továbbugrasz, akkor megvagy rendszertérkép nélkül. A beacon meg legalább a neveket is ráírja az összes égitestre, és nem lesz tele ismeretlennel a lista.
Érdekes: pár hete volt az egyik elite-es redditen egy Soltól 300 fényévre levő teljesen felfedezetlen rendszer.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.19. 11:29:35 -
#12633 Ezen ha nekem ott valami mást kéne felszerelnem az az ADS lenne, mert hiába jártam már be a bubit ezerszer keresztbe-kasul, még mindig be tudok ugrani ismeretlen rendszerbe. -
#12632 Amúgy én FAS-on is használok DC-t, most mit tegyek a két pontos helyre? Hull Reinf-et? Nélküle 2.030 az armor, vele 2.220, nem oszt nem szoroz számomra ez már. Nem beszélve arról, hogy RES-ből / küldetésből visszaérve engedélyt kérek a bázistól, elveszem a gázt, és már mehetek is klotyóra, kaját készíteni, kutyát sétáltatni, vagy bármit, amihez kedvem van. Ez csupán kényelmi megoldás, de ha kell, akár tolatva is bemegyek a levélbedobón amúgy. Néha a küldetés miatt cargo-ra cserélem, de elég ritkán.
Federal Assault Ship - aktuális build
Érdekes, hogy Gunship-et nem sokan használnak, ennek mi az oka?
No és akkor egy kis PVP, avagy a rendőrök nyújtotta előnyöket érdemes kihasználni (Cillit Bang főszereplésével):
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.19. 11:09:24 -
#12631 Ez a 6 méter így leírva elégnek sőt soknak tűnik, de ahhoz hogy ne legyen szorulás, tökéletesen középen kell tartani végig azt a 209 méter hosszú hajót, picit sem dőlhet/csavarodhat/emelkedhet/süllyedhet se az egész, se az eleje/hátulja. Persze nyilván be lehet lőni pontosan, csak úgy értettem a "kötelező" DC-t hogy talán ez lesz az első olyan hajó, aminél már időben jobban megéri rábízni az automatikára, még úgy is hogy az mindig betartja a 100-as korlátozást.