ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már egy ideje szemezgetem a játékkal.Most látom a s?teamen le van árazva, és gondolkodom a megvásárlásán.Kettő kérdésem lenne.Mennyire kell angoltudás hozzá?Elég valami minimális, vagy azért sokkal több kell?Melyik verzióját érdemes megvenni?Elég az alap, vagy valami kieg is jó egyből ha van.
Előre is köszi a segítséget!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
In order to continue to address the feedback raised regarding both the grind and RNG nature of The Engineers we’re going to making the following changes;
- We will be adjusting the way the surface scanner works to allow you to see what materials are available from any given planet. This should make locating materials far easier.
- In addition we are making a number of changes to the lowest level blueprints. This includes improving the positive effects of low level upgrade results as well as reducing the cost and simplifying the materials needed.
- We’re also increasing the number of units you get for each instance of a material you find. This means instead of getting one unit of a material, you will get multiple units of that material. This will allow you to increase the number of attempts at each Engineer.
- We’ll be increasing the number of materials spawned when surface mining. Again, to make the process easier and the materials easier to gather.
- The likelihood of finding rare materials in these instances will also be increased, meaning it will be easier to use higher level blueprints.
- And we will be reviewing the balance and locations of non-planet salvage and reviewing the possible USS locations for each material.
Egyrészt végre lesz értelme a DSS-nek pénznövelésen kívül, ez már csak játékmechanikailag is jó.
Másrészt lassan közeledünk talán az Engineers béta végéhez...
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.24. 15:06:57
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Gondolom meglepődtél.
A lepauzálással úgy vagyok hogy néha kellene mert pl viszem a tonna cuccot,nézek egy térképet erre nterdiction.és mivel lassan lép ki ezért kiszednek.de egy ideje a haver kísér engem ha olyan van így ez se fordul elő.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
De még ez sem ér annyit, mint az azonnal lepauzálható játék.
A zene egyébként fenomenális.
(Azóta felvettem barátnak az arcot, és amikor online volt, 2X rá is írtam 2 nap egymás után, de semmit sem reagált úgyhogy töröltem.)
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Esetleg egy pár perces limitet beállítva, hogy ne tartsa fenn az instance-odat a végtelenségig azért, mert ottfelejted a gépet. Utána vagy továbbengedi a játékot, vagy kapsz egy logoff-ot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.24. 10:51:44
Mi értelme a felfedezésnek egyjátékos üzemmódban? Semmivel sem kevesebb mint MMO-ban, ki a t.kömet érdekli hogy Szergej Ivanovics meg Li Ping Xuan merre jár és mit csinál? Közöm? Olyan mértékben hagy hidegen hogy ki sem tudom fejezni.
Értem amit mondasz, csak nem értem ezt miért kell felhozni, amikor évek óta így megy a játék, és ezen gyanítom nem is lesz változtatás. Ez egy online világ. Mert hiába fedezel fel egyedül, amikor leadod az adatokat, máris valamelyik hatalmat előnyhöz juttatod, akihez a többi játékosnak kötődése van.
Na nem okoskodok tovább, mert elegem van magamból. <#banplz>#banplz>
És te nem játszanál offline játékkal, más meg szívesen - én is. A felfedezés kvázi "offline" játék - egyrészt úgyis szólóban játszol, hogy tudj nagyfelbontású screenshotot lőni, másrészt úgyse találkozol senkivel.
Az Elite egyelőre Online játék, akár Open, akár Solo módban játszik az ember, ráhatással vagy az Elite univerzumára. Számít az, hogy kiktől veszel fel küldetést, hogy kiket ölsz meg, hogy kinek adod le a felfedezésed adatait. És engem ez az érzés felpezsdít, jó érzés egy nagy részese lenni, és nem csak magamnak kaparni pl. offline módban. Én nem is játszanék már offline játékkal, vagyis nem tudok arról, hogy a gépemen lenne ilyesmi játék. Talán ha lenne valami sztorija... de hát nincs.
Nekem az X sorozatban is hiányoztak a játékosok. Szóval volt AI Life, meg mászkáltak űrhajók, de mégis olyan üres volt az egész.
A proc.genről azóta a többiek már megírták a lényeget, csak azzal az E😄-s példával egészíteném ki a sebességi és adatelőállítási lehetőségeket hogy a galaxistérképen is villámgyorsan tudsz ki-be zoomolni meg közben ide-oda rángatni a helyszínt, és mindig azonnal látszik az adott csillagmező mindenféle hálózati forgalmazás nélkül. Ez a rész pontosan úgy működhet mint pl az emlegetett Space Engine.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Király. Igy mégiscsak haza indulhatok. Azért örülök hogy minden visszaállt
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Braben láthatóan imádja ezt (a dev diarykban volt a háttéranimációk között felhős ég is, amikor arról beszélt, hogy előbb-utóbb a gázóriások légkörébe is be lehet repülni, és ott a viharok is így készülnek majd, rengetegszer beszél róla) - az, hogy mindent helyben készítenek el, jól magyarázza a rettentő kicsi adatforgalmat.
Hogy vannak-e "hibás" rendszerek? Vannak, már sokat kipucoltak - egy csomószor ott van egy-egy patch noteban, hogy ABC 123-456 rendszer minden belépéskor CTD-t generált, kijavítottuk (kicserélték kézzel generáltra, ahogy a 2.1-nél pl. Beagle Pointot). Ezek valószínűleg többek között azok, ahol a helybeli generálás kiakad, mert a seed alapján kirakott rendszer valami olyan határra csúszik, amit már nem lehet értelmesen lemodellezni.
Nekem egyébként a soha el nem készülő Infinity Engine kb. 10évvel ezelőtti bejelentése óta -a 2010-es tech demoval meg különösen-, nagyon izgatja a fantáziámat a procedurális generálás -persze, hogy ON maradjak, az ős Elite-ben is már ez működött-. Egy darabig még nem lesz a tech olyan szinten, hogy hihető világokat hozzon létre, de az irány mindenképpen érdekes és bíztató.
Volt egy másik ígéretes project is, ha jól emlékszem az volt a címe, hogy "Limit Theory", az is "one man show" volt és ott még a hajókat, bázisokat is így generálta le a srác. Persze nekem ezzel mindig fenntartásaim vannak, szerintem egy csapat jó grafikust így nem lehet helyettesíteni, ebből még jó nem sült ki. Egy darabig heti rendszerességgel tudósított a fejlesztésről, de 1,5éve eltűnt, állítólag idegösszeroppanást kapott. Lehet a programtól .. :-)
Még a lassú gépemen se volt gond, azzal mentem el Sag A*-ig, és ott a galaxis térkép megnyitása is jó 25-30 másodperc volt annak a gépnek... nekem nem dobott ilyesmit a kocka.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.23. 18:59:30
egyébként a hiperűrben ragadást szerintem már javították, mert már egy ideje nem találkoztam ilyennel. ritkán egy-egy pár percessel igen, de permanensel nem.
Amigán az egész játék mindenestül elfért egy 880 kilobyteos lemezen.
A játékosokhoz kapcsolt adatok (ki merre járt, mit csinált) az sokkal több, de jelenleg 2 millió környékén járnak a valaha valaki által meglátogatott rendszerek számában, tehát az elenyésző mennyiség.
A No man's Skynál elárulták, 64 bitnyi adatból generálnak le egy rendszert, és a mi Tejutanknál madjnem 32 ezerszer nagyobb térfogatú teret töltenek fel vele, kb. 10^18 nagyságrendű csillagrendszer van benne (az ED 10^9-el játszik).
Én ezt csak azért nem értem, mert ugye van nekünk egy teljesen ingyenes, Space Engine nevezetű, egyetlen orosz srác által írt procedurális univerzum generátorunk -igen itt univerzum, mert nem csak egyetlen galaxisban kóricálhatsz!-. Az egész program nincs 1Gb, igaz, ez nem egy űrhajós játék, nincs benne harc és egyebek, de az érvelélsed kapcsán ez nem is lényeges, mivel nem az NPC-k zabálják az erőforrást hanem azt írod, hogy a PrcGen.
Nos, ennek ellent mond, hogy a Space Engine lokálisan fut, nem kell neki szerver meg semmi, mégis csodálatosan realtime generál mindent! Töltés nélkül szállhatsz le a bolygókra, bármelyikre, az apró aszteroidától a Föld típusúig, gázóriásig.
Ennek alapján valami más miatt lassú az Elite betöltése.
adattárolásról: én is tudom, hogy lehet realtime generálni és társai. de ebben a játékban, van ugye 400mrd csillag a hozzátartozó pereputtyal. namármost, ha magát az egész rendszert állandóan generálni kellene, akkor az elég nagy pontatlanságokat eredményezne. ezzel szemben itt a galaxis eléggé állandónak tűnik. és itt ugye csak a rendszerek elhelyezkedése, a rendszeren belüli bolygók száma, pozíciója, és még jó pár adat nem generálható, mert nem megengedett a generálásból adódó eltérés. és akkor még nem beszéltünk a leírásokról. az rendben van, hogy nincs minden szöveg tárolva, de az indexeknek (ami ált. egy 32 bites érték, tehát indexenként 4 byte) igen. ha nem így lenne, semmi sem garantálná, hogy amikor legközelebb megnézel egy bolygót az ugyanott van, és ugyanaz a leírása. nem létező adatból nem lehet adatot hiba nélkül generálni. ekkora mennyiségű adatot még tömöríteni sem optimális, mert már túl nagy lesz a kicsomagolási idő. ha nekem kellene most egy ilyet megcsinálni, valószínűleg valami erősebb relációs adatbáziskezelővel oldanám meg (esetleg a cache-val de az már elég elvont). az még a multis kiszolgálásra is jó. és az igazán durva dolog még nem is ez. játékosonként kell tárolni, hogy abban a rendszerben járt-e, azon belül felfedezett-e, csak dudált, vagy oda is ment dsc-zni, leadta-e az adatot és így tovább. minden egyes rendszer minden egyes felfedezhető objektumáról eltárolni, hogy ki a felfedező (nem a játékos nevét, hanem csak az azonosítóját, ezzel is helyet spórolva), már ez is egy elég komoly munka.
az alább említett generált bolygónál az erdők helye, kiterjedése adott egy patternből. de minden fa helyzetét nem tároltuk. jelenleg van is vele gondunk, mert ki-belépés után előfordul, hogy erdei házikóba időközben belenő a fa. multiban pedig minden szerverindítás után másképp néz ki az erdő, szintén a fák helyzete miatt.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.23. 14:42:44
Alszol - történnek a dolgok // nem vagy online - történnek a dolgok.
"offline" játékokban is be lehet nyomni az "alszom reggelig" gombot, és addig is történhetnek dolgok, ha azon múlik - van egy fáradtságjelző vagy akármi 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.23. 14:14:24