ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Presztízs 😊

A halál csupán a kezdet...

Caliph
Hát most amire konkrétan jó a FC az az egg exploit,ha sajátod van a közelben,oda le tudsz pakolni és maximális áron el is tudod majd adni ha helyrejön a 1.7 millás ltd ár,nem vagy rákényszerítve hogy más FCjén add el nyomott áron. Még nem néztem ,hogy a tegnapi patchel sikerült e javítani a tojit,ideje lenne már szerintem 😊 szóval bányászatra hasznos lehet. ha siesz sag A hoz vagy coloniára,egy mérnökölt hajóval gyorsabban kiérsz mint FCvel.
Még a black marketre kíváncsi vagyok,nem nagyon találtam videót hogy múködhet,ami pl kalóz beállítottságú játékosoknak hasznos lehet,pve kalózkodásra ltd fosztogatásra pl.

kérdés hogy ezekre megéri e FCt venni és fenntartani 😊 kényelmesebb nyilván.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Fenrir
Igen én is láttam már nem egy carrier-t void opal hot spot felett parkolni. A guardian romoknál is volt vagy 10 😊

Én egyelőre jegelem. Kevés a haszna számomra ahhoz, hogy vegyek egyet. Mondjuk pénzem se lenne, de egyelőre nem. Viszont elég sok játékosnak van. Meglepődtem az egyik guardian ruinos rendszerben. Ott 31 hordozó volt a rendszerben, ebből 20 az aktuális hold körül.
Fenrir
Van már valakinek carrier-e? Én tervezek egyet venni just for fun.

s_andras
Ááá, lassú tetű a DC, soha nem volt, soha nem is lesz. Nem beszélve arról, hogy úgy hallom, néha el is rontja a műveletet akár robbanásig. Vagy lehet ezt már tökéletesen kiküszöbölték...

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Caliph
ha csak pakolásra használod úgyis van docking computer aztán hátradőlve lehet dokkolni mint az urak 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Az igazán durva helyzet nem is a mat.traderek hiánya volt, hanem az amikor a legelején egy találat nem 3 db anyagot adott (hanem csak egyet).
Tudom apróság, de a Cutter 4 tonnával még mindig veri a T9-et. Ami sokkal többet számít, az az egy osztállyal erősebb hajtóműve, és a pilóta is szerencsésebb pozíciója, így messze jobban repülhető, dokkolás könnyebb.

Caliph
mérnökök material gyűjtése elég lélekölő,milyen lehetett ez még mat trader előtt,bele se merek gondolni 😄 még jó hogy anno amikor bejöttek a mérnökök nem kezdtem el ezzel tökölni komolyabban... 😄 manufactured megvan,mindenből sok,még grade 5ből is 20-30 darab,este irány jelforrások farmja ,ez kicsit nyugisabbnak igérkezik,aztán jönnek a raw materialok a kristályos rendeszerből 😄 aztán mérnöközés a melévő hajókra,phantom marad bubi bus,a kondát átfittelem long range explora,amf , svr minden megy bele,a cutter marad miningra,a pythont felmérnöközöm kalózkodásra,aztán jön a federal rank grind a corvettért , az meg megy combat shipre,egyelőre ezek a hosszú távú tervek...végül a t9 ki és bepakolásra carrierre,752t raktér,egy eggtől visszajövő carrier akár 2-300k haszonnal is adja a gyémántot ,és szinte ott parkol a jóáras állomás fölött,egy kör 200milla is simán megven és gyorsan lehet fordulni , a környék meg teli carrierrel ha valahol nagy a demand és 1.7k a gyémánt 😄 és ez még csak nem is exploit
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.07.07. 12:24:37

Jó választás. Én egy Phantomot nyüstölök már lassan egy éve, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Explóra van kihegyezve, vannak benne guadrian cuccok és mérnököztem is amennyire lehetett, 62ly-t ugrik SRV-vel együtt, csak hogy le tudjak szállni anomáliákat meg materiálokat keresni. A bányász lézeres nyersanyag kivonást már feladtam, párszor berepültem pristine gyűrűbe de nagyon nem adta a cuccokat így leszereltem. Kavicsos boost 100% -on max 120Ly jump. Ha kedvem van repkedek is vele most kb.7000Ly vagyok már bubitól. De igazság szerint, nem nagyon feszítem meg magam. Van hogy csak 5-6 rendszert ugrok, szkennelek ha találok valami fizetős bolygót közelebb megyek aztán hajrá tovább ... valamenyik nap éppen itt parkoltam le : Schee Phio FN-W b21-1

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.07.03. 08:53:20

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Az egész két dolog miatt kell:
1.: a VR csak így megy,
2.: a második profilomat Steam 75% leárazásnál vettem, és abba már nem lehet bejelentkezni a régi módon.

Az eredeti telepítést pont azért töröltem, hogy ne foglalja kétszer a helyet, ebből a szempontból kellemes meglepetés volt, hogy a Steam által felrakott dolog simán elindítható Steam nélkül, és tökéletesen ugyanúgy működik, mint az eredeti. Most egyedül azon "akadtam ki", miért nem látja azt hogy már benne van a frissítés. A "megoldás" annyi, hogy nem szabadna elfelejteni, frissítés MINDIG Steam alól.

RJoco
Lehet, hogy sokkal egyszerűbb lenne nem két helyen használni.
Ha a steamet amúgy sem szereted, akkor ott tiltsd le a frissítést és nem fog bekavarni a Launcher-nek.
Mondanám, hogy mindjárt töröld a telepítést is a steam-ből, de akkor törli a tartalmat.
Viszont, ha előtte csinálsz róla egy mentést máshova, majd.... Nem tudom, ötletelgetek, mi lenne a jó megoldás rá.
Tiszta telepítés steam nélkül?
Vagy amikor a Launcher bedobja az Update feliratot, akkor elindítod a steamet, hogy az frissítse le a játékot.
A jelenlegi problémádra ötletem igazán nincs, de lehet a későbbi problémák ellen tenni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Ok, persze semmi gond, a végkövetkeztetés az ami maga a jelenség: a Steam valamiért nem jön rá, hogy már frissítve van. Különben az uccsó mondatom úgy látom utólag még mindig kicsit félreérthetőre sikeredett, kiegészítve: "...EDLaunch.exe >STEAM NÉLKÜL< már...".
De basszus most bőszen megy a "validating" meg "updating" és a letöltés után is még negyed órát jósolt előre! Mi a szart csinál ez ennyi ideig?? Nem volt ez olyan hatalmas mennyiség...

PiszkosFred
Igen, felreertettem, sorry, nyilvan igy targytalan amit irtam 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Ha jól értem a javaslatodat, akkor talán félreértetted a leírást, tömörebben: CSAK a Steames telepítés létezik a gépen, ennek a launcherét indítva Steam nélkül frissített, majd Steamből újra. Vagy azt mondod, ennek ellenére tudok vele kerestetni, és észre fogja venni hogy a saját mappájában már vannak nem általa letöltött dolgok?
Egy másik gépen fordítva csináltam, előbb Steam frissítés, ezután az ottani EDLaunch.exe már nem úgy jelent meg hogy "UPDATE", hanem egyből lehetett játszani, szóval így logikusan működik.

PiszkosFred
Simán csak kerestesd meg a Steammel a telepített játékot (jobb klikk a steamben az eliten és ott lesz az opció) és akkor megnézi, hogy mi van ott, mit kell h ozzá még letöltenie és megúszod csak pár megával - feltéve!!!, hogy a két kliens, a frontieres és a steames mindenben azonos.

s_andras
Steamről:
amióta van oda is kulcsom, azt csináltam hogy letöröltem az eredeti telepítést, de nem szoktam a klienst használni, hanem van egy parancsikon, ami közvetlenül az EDLaunch.exe-re mutat a steamapps... mappán belül, így a régi felületen lépek be. Amit nem értek, az a frissítés: most hogy volt a FC + egy patch, eszembe jutott, hogy nézzem meg, mi van ha Steamből is elindítom. Nos az van, hogy hiába töltötte már le egyszer a launcher, a Steam újra nekifut, de nem értem, minek, ha egyszer abban a mappában - az egyetlenben, ami a játékot tartalmazza - már benne vannak az új állományok <#fejvakaras><#miaz>

Caliph
ééééés mire ezt leírtam már jött is a hír az első 4szeres ltd hotspotról 😄

1000 fényév a bubitól,mintha direkt pont a fleet carrierekre találták volna ki ... persze totál véletlenül 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.06.29. 22:11:58

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
na ha már a tojit nem,de úgy néz ki az ltd árát nerfelték,már 4 napja nem találnak olyan helyet ami 1.2-1.3 fölött venné 😄 kicsire is adunk 😄

egy kis sikerélmény nekem is: kirepuztam a cuttert végre,fel is szereltem bányászatra,aztán le is támasztottam...
az új dili: egy bubi bus,valszeg lecserélem az Asp Exp. egy Kraitra,csakmert olyanom még nem volt ,és irány engi materialokat szedni a mérnöközéshez...ideje lenne már ezt is meglépni
aztán meg irány a guardian site az fs boosterért 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.06.29. 21:59:15

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ha ennyire akkor vágom. Nem reménytelen de elgondolkodtató elképzelések.

PiszkosFred
Pontosan, nagyjabol leirtal mindent, ahogy EN gondolom, ahogy EN csinalnam 😊

Ha mar implementaljak a gunplay elemet a jatekba, akkor miert ne lehetne boarding party jelleggel az ellenseges hajot is ennek segitsegevel kifosztani. Ugyanugy vedekezne a megtamadott hajo legenysege, mint ahogy fog majd a megtamadott bazis/port/akarmin talalhato npck, amikor olyan kuldetest kapsz. Small scale party, par fo a par fo ellen - itt johetne a kepbe a felfogadott pilotak szama es/vagy a wingben veled levo kapitanyok, mint extra crew a tamado csapatban.

Nem sikerul a tamadas/vedes es meghalsz? Na bumm, vagy feleledsz a bortonben, mint ahogy jelenleg is megteheted peches esetekben, vagy megengedobb a jatek, es ilyenkor spawnolsz ujra a fulkedben, stb. Dontes kerdese. En siman "fps" minijatekka tennem a csaklyazast a mostani dronos es egyeb "panelekrol iranyitott" muveletek helyett.

De megegyszer, ez csak az en agymenesem azok alapjan (tovabb)gondolkodva, amiket mar bejelentettek es amik mar erkeznek.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.25. 20:36:58

"A gunplay és space legs " szabadon bejárni ellenséges hajót pláne kifosztani fps módon.... Mindeközben a hajó kapitánya mit is tesz ellene? Ha mondjuk engem támadnának meg, megvárom míg kipakolnak és elmennek, vagy ha én rabolok hajó rakteret lesz valaki oly kedves és előzékeny hogy megvárka kíg összepakolok kedvemre? Zèró ellenállással?
Ha meg már ellenallas, akkor az meddig is tart? Utsó vérig megvédeni a hajót, vag, utsó vérig elfoglalni. Ha meg nem sikerült halottan fexem egy ellenséges hajó padlójá? Azt onnan hogyan tovább?
Nekem nem áll össze. De ha valaki levezeti én elkezdem elképzelni 😉

Caliph
ez a squadron téma valahogy kimaradt a látószögemből 😊 eddig abban a hitben éltem hogy játékon belül a 4 fős wingnél nagyobb csapatot nem lehet összehozni egy szeróra hogy pl 20 -30 hajó tolja egyszerre a miningot egy övben.
köszi a felhomályosítást 😊

utánna is nézek pontosan mi tud ez a squadron rendszer.

PiszkosFred
Laikusként azt mondom, hogy a végleges hajó belsőket elég, ha most alakítják ki. Eddig azt láttuk belőle, amit a commander székéből láttál, a vezetői fülkéből vagy hídról. Egy kis kreativitással megoldható a dolog, csak ne bonyolítsák túl 😊 és lehetőleg tükrözze azt, hogy mit szállít/milyen modul van az adott helyen.

Például két konda belső tere szerintem nagyjából megegyezik és ugyanott találhatóak a dolgok, gondolok itt arra, hogy a fegyverzet és a "core modulok" fix helyeken vannak (FSD, PP, Life support, stb.), itt csak az adott objektum "texturáját" és esetleg nagyságát/súlyát kell modellezni az adott modul típusának és kategóriájának megfelelően.

A szabadon felhasználható modulok/helyek azok, amiben el fognak térni. De ezt meg lehet oldani üres, esetleg tematizált de mindenképpen egységekre osztott nagyobb helyekkel/területekkel, ahova azokat a modulokat rakja (jeleníti meg) a játék, amiket felszereltél. Mint egy random Sims / "Theme XY" jellegű játék építő módjában.

Na most a space legs és a gunplay után simán elképzelhetőnek tartom azt is, hogy nem csak proc.gen. állomásokra, városokra és bázisokra lehet majd behatolni és ott küldetéseket végrehajtani, hanem a hajó belsők kialakítása után esetleg egy-egy hajó kifosztása az űrben sem drónokkal fog történni, hanem konkrét átszállással, ahol neked kell a hajót bejárnod, a dolgokat megtalálnod és kvázi zsebre tenned, mint egy random fps kalandjátékban. Ugyanígy, ha téged támad meg egy kalóz.

A gunplay és space legs megvalósítása a későbbiekben nagyon sok olyan lehetőségnek ad szabad utat, amely kivitelezése szerintem - mégegyszer, laikusként -, már annyira nem vészes fejlesztői szempontból. Aztán lehet, hogy de 😄

s_andras
Már sokadszorra csodálkozok el azon, hogy mit érthetünk félre a játékos csapatokkal kapcsolatban..? Nekem ezek a játékos frakciók:
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Player_Minor_Faction
https://inara.cz/galaxy-playerfactions/
https://eddb.io/faction - "Player faction" szűrőhöz Yes, majd "Find Minor Factions" gomb, kihoz 2299-et.
Ezek közül nyilván nem mindegyik aktív és nagy létszámú, de azért van elég, akik nap mint nap pont azt csinálják, amit számomra úgy jön le hogy hiányolsz: küzdenek a terjeszkedésért, és akár egymással is összecsapnak a rendszerek fölötti ellenőrzés megszerzéséért. Az SSL például több másikkal már szövetségbe is tömörült, és van hogy egy másik társaságnak kell segíteni, persze ők is jönnek viszonozni ha az kell. Ez lett megtámogatva a Squadron lehetőséggel, ami konkrétan a játékon belül hozza össze egy listára, egy felületre a parancsnokokat, vannak vezetők, lehet adminisztrálni, tudnak jogokat, rangokat osztani, vannak "versenyek" stb.
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Squadrons
Dec 16-án volt majdnem 21.000 ilyen csapat!
A BGS ismeretével igenis éppen a galaxis - de legalábbis a bubi - "leigázása" zajlik! <#nyes>

Caliph
jogos 2 es pont. az elsővel annyiban tudnék vitatkozni,hogy a játék nagyon minimálisan támogatja azt,hogy te csapattársakkal játsz. ott a wing és más semmi,ami a játékba lenne betéve.

játékon kívüli oldalakon vannak közösségek,pl fual rats , de játékon belül nem nagyon,pedig úgy érzem lenne rá igény. pedig ebből is nagyon jókat lehetne csinálni.

frakciók által irányított rendszerek(persze ezt is korlátozni kéne mondjuk 5 szomszédos rendszerre,nehogy egy nagyobb közösség leigázza a galaxist 😄 ) ezek fejlesztése,pl egy kis állomással vagy földi bázissal kezdene,a kis állomásból idővel és nyersanyaggal amit oda kell hordani lehetne pl egy coriolis fejlesztés,aki költ a bázison az menne frakció számlára.

lehetne szabotálni a másik ellenséges rendszereket(és itt sem feltétlen a rombolásra gondlok,mert ki szeretné azt hogy amit összefarmoltak, egy éjszaka lenullázzák a kínaiak miközben alszik a banda 😄 hanem pl pár napra nem lesz bevétel a rendszerekből,mert szabotáltak egy feldolgozóüzemet,esetleg loptak is belőle ltd-t 😄 ilyesmik )

olyan jó dolgokat lehetne csinálni,de csak az álmodozás marad nekünk 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.06.25. 09:23:38

s_andras
Ha ez a reset bug komolyan lenne véve, akkor az első pillanatban azt kellett volna kommunikálniuk, hogy az ezzel szerzett vagyont vissza fogják vágni. Ehhez képest azóta is lazán folyik a móka <#shakehead>

A hordozóknak két szempontból van értelme:
1.: az eredeti céljukat nagyon is jól betöltik, ami az hogy egy játékos társaság hatékonyabban tudjon működni a segítségével. Ezt lényegében nem csorbítja az hogy minden bohóc vehet magának egyet, csak egy kicsit furcsa az egész.
2.: kitolta az elérhetőség határát a galaxis szélein. Elborult felfedezőknek ez is nagyon fontos. Én is kezdem tervezgetni, hogy talán ezzel feljebb fogom egyszer tornázni a statisztikák közül a "max distance form start"-ot. Meg ahogy korábban írtam, meg lehet vele nézni pl az Anakondatemetőt, és vissza is lehet térni.

Ez a lenti belső teres videó nagyon jól bemutatja, hogyan is működhet az opcionális tér kihasználása. Természetesen már az első pillanatban ordít róla, hogy nem hivatalos, hanem magánakció.

Caliph
saját vélemény: jelen állásban szerintem a carrier nem nagyon jó semmire. persze lerakod egy tripla hotspot közelében aztán veszed a ltd(itt max csak 575k kreditért lehet venni? nem találtam olyan carriert ami drágában venné,ezért gondlom nem lehet nagyobbat állítani neki. miért? )
Szóval lerakod,ott áll,hordhatják bele az ltd(575ért senki nem fogja kb)vagy kimész magad bányászni,de ezt tolni naponta szinten nagyon uncsi 😊 heti fenntartás,üzemanyag ,tudom nem egy komoly tétel már,de akkor is foglalkozni KELL vele hogy legyen. hiába ugrik nagyot,ha coloniára vagy sag A hoz mész,egy mérnökölt anakonda vagy explorert nem ver le úgyse,de még talán egy mérnök nélkülit se,gyorsabban kiérsz. meg ha ki is érsz vele ott se nagyon lehet mit kezdeni.

az meg ami most van,hogy egyesek nagyot kaszálnak a reset bug miatt az meg ugye ma valszeg patchelve lesz,alap esetben nem szabadott volna előfordulnia.

Viszont egy olcsóbb,kisebb teherhajószerűségnek örülnék,amin lenne egy üzemanyag javító meg újratöltő állomás meg egy raktér pár ezres elég is lenne,1L 1M meg 1 S leszálló rajta,de ez is csak arra lenne jó hogy ide hordod be a bányászott anyagot aztán ha teli eladhatod. és mondjuk ezzel lehetne dokkolni vagy közvetlenül állomással kereskedni hogy ne kelljen mindent átkamionozni 😄

mert most sokan a carriert is kb teherhajóként használják.

Ráhajtott már valaki a erőből a Carrier vásárlásra ? Korábbi beszélgetéseinken felbuzdulva elkezdtem számolni és rá kellett jönnöm, hogy "még" kicsit messze vagyok egy ilyen megvételétől. Anyagilag a 300milla még nem jogosít fel semmire. Persze neki lehetne állni izomból a bányászásra és napi pár óra és kb egy hónap alatt össze is lehetne guberálni 5milliárdot ... a kérdés, tényleg akarom e igazán és ennyit matatni miatta ... persze jó móka lehet ... de na. Még is csak kötöttségekkel jár 😊))))

Dzsini
Egy ideig tartotta magát az a gondolat, hogy "belül meg van tervezve minden modulhely a hajókban, és aszerint, hogy mit raksz bele, jelenik ott meg ez vagy az" - aztán volt egy-két olyan balance változtatás, mint amikor a Type-9-ban találtak egy második 8-as méretű modulhelyet 😊

Úgyhogy esélyes, hogy ugyanúgy, ahogy az Anacondánál elkészült a külső sérülési modell, ez lehet, hogy létezik néhány korai hajónál, de azóta valószínűleg elengedték a dolgot.
(ami nem jelenti azt, hogy nem állnak neki újra, de az ilyen újrabalanszolást rettentő módon megnehezítené)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wollnerd
És mi van azzal hogy a hajók az ED-ben teljesen átszabhatóak, ellentétben a Star Citizen-nel? Mert SC-ben csak pajzs, motor, hútő, fegyver, PP (vmit kihagytam?) cserélhető, De az ED-ben felszerelheted Cargo Rack-okkal és/vagy utaskabinokkal vagy frighter hangarral, így ez alapján logikusan, jelentősen látható módon változik a beltere is a hajónak. <#fejvakaras> Nem biztos, hogy kisebb falat lenne...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.06.25. 00:50:37

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

PiszkosFred
Hát, a space legs után ez is elképzelhető, laikusként azt mondom, ez már kisebb feladat.

Köszönöm. Pedig már kezdtem reménykedni 😊 Na mind1. 😛

PiszkosFred
Értem, sorry. Szóval a lényeg, hogy a srác tervezett meg mindent, fan fiction a dolog, bár remélhetőleg a FD is látta, hogy van az ilyennek létjogosultsága/nézettsége/érdeklődése 😊

Sorry, de ha értettem volna pontosan a leírást vagy a videót akkor nem kérdeztem volna. De nem értem, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést. Ezen már az sem segített többet ha begugliztam magamnak.

PiszkosFred
Leírásban: "It has been made using Blender and rendered with Eevee."

Hali.
A szakavatottabbaktól kérdezném. Ez a videó hivatalos vagy vlami rajongói szerzemény ?

RJoco
Mikor legutoljára közlekedtem, akkor nekem mindig úgy tervezte az útvonalakat, hogy legyen tankolható csillag, amikor kell.
Ki is jelezte az utolsó tankolhatót, ahol mindenképp tankolnom kellett. Majd átvitt egy szakaszon, ahol nem volt ilyen csillag, de mielőtt kifogyott volna a nafta, megint tankolható csillaghoz vitt.
Nagyon ritkán közlekedem economy beállítással. Csak, ha felfedezni akarok.
Célirányosan fastes van beállítva, ha még gyorsan is akarok utazni, akkor csak a tankolható csillagok. Így minden egyes csillagkerülésnél valamennyi elhasznált üzemanyag visszajön. Sokkal ritkábban kell ténylegesen megállnom tankolni.
Általában az A és B csillagokat is kiveszem ilyenkor, mert sokáig tart megkerülni őket.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Nem biztos, hogy az vagy. Ha felfedezel, ott nem az ugrótáv számít, hanem, hogy minél több rendszert szkennelj le. Ha meg más miatt mentél, akkor viszont lehetséges, hogy tényleg... 😄

Caliph
olyan hülyének érzem magam...25ly jumpos anakondával mentem messzire...economy route valami 63 jump,fastest route 11...oké menjünk a fastesttel,de kicsi a tank olyan 3-5 ugrásonként tankolható csillag felé kéne nézni. el is jön a pillanat,irány a galaxis térkép,kiveszem a jelölést a nem tankolható csillagok közül,ó 20 ly van pont egy megfelelő bogyó,irány oda...scoop után vissza az eredeti irányba,innen minden ugrásnál tankolható csillaghoz vitt...és akkor nagy nehezen leesett,hogy a fastest route ha ki vannak jelölve csak a tankolható csillagok,akkor ugyanúgy arra visz amerre nekem jó,mégis a legnagyobbat tudom ugrani a lehetőségekhez képest....szal eddig úgy ugráltam messzire is hogy kb 2-3x annyit mint kellett vna

hülyének érzem magam.... 😄

s_andras : én megnéztem ezt, ez egy reset bug, amit szerintem sokáig nem fognak bent hagyni. Viszont ez a hatékonyság csak kifejezetten a maxra tunningolt nagy hajóknál jelentkezik. Én ebben a műfajban kifejezetten béna vagyok ez már februárban kiderült. Szerencsére a robbantásos és a lézeres az jól megy, de egyre unalmasabb összességében. Néztem a videót és látni, hogy a srác alig hibázik és minden pörög számomra szokatlan módon. gondolom ez a tunning miatt van. Én kb. 30%-ot veszítek csak a belövésnél és kb. ugyanennyit a tűzgomb nem pontos felengedésekor, mivel ilyenkor "extraction failed" - szöveg jön fel. Szóval aki nem perfect ebben a műveletben az nem fogja tudna szignifikánsan megdönteni az átlagos kitermelési időket, akkor sem ha fullos Cutterrel áll neki a produkcióhoz. Mivel nerfelték 25% kal az SSD-t,ezért nem éri már meg erőltetni ezt a témát. Marad a dög unalmas lézeres grind, bár igaz most kicsit ez is hatékonyabb lett.
NPC piracy a frissítésnél átalakult. A régi bevált rendszereknél nincs már LTD-t szállító npc bányászhajó. Viszont egy természetes logika szerinti forgalom rajzolódik ki, ahol a cél rendszerek az érdekesek, ezeket próbálják a szakértők definiálni megfigyelések alapján. ED LTD minning ship finder
Kipróbáltam két rendszert, az elsőben / Wolf 359 / lebénítottam egy Type-7 -et, a cargóban találtam 119 t ltd-t. A másikban / Cupisii / két közepes hajóban volt ltd kb. 1 óra alatt. Az elsőt nem tudtam még boost-al sem utólérni, ill. nagyon sok idő lett volna, a második meglett. Érdekesség,hogy először kifogtam egy python bányászt sok védekező fegyverrel, amivel sok mindent meghibásított, végül megint a boost sem működött és igencsak leamortizált a delikvens a sok miner launcher puffogtatása során,de volt ott szerintem point deffense is. Kezdem belőni hol a kockázati határ, de még így is eltérő előjelű változatos meglepetésben van részem és ez a jó. Például néha wingben jönnek és mikor sikeres az ID, akkor látom hogy a két kísérő Eagle lemarad, szinte eltűnnek, betojnak 😊 és hagyják, hogy kifosszam a teherhajót.
Utoljára szerkesztette: buke, 2020.06.20. 17:48:51
s_andras
Látom, a pénztermelés teljesen elszállt: 1 milliárdot lehet csinálni EGY ÓRA ALATT. Tehát ami régen a kereskedő Elit ranghoz kellett, átlagos játékos számára kb pár hónap, az most egy óra... (Igaz, ahhoz hogy a feltételei meglegyenek, már eleve fent vannak magasan a rangok.) Nem értem mi van ezekkel <#fejvakaras>

Caliph
igen,amikor először megérkezel scannel,üres raktér aztán elmegy,de ha ki kell lépned és újra be,akkor megint jön egy...vagy menekülsz,vagy megmondja mennyi cargo kell neki,ha azt kidobod akkor felveszi,nem bánt és elmegy...persze akkor buktad de legalább a rakomány nagy része meg a hajó megmarad...és persze ha mész tovább még simán kivehet másik kalóz is...sajnos eléggé script szagú 😄

Ja jut eszembe. Most akkor ez a Trittium az egyik legkurensebb termék ami szinte minden mennyiségben eladható vagy vehető, mert ilyen keresett árú lett a galaxisban a sok carrier miatt ?

Apropó NPC kalóz. Eszembe jutott, hogy mikor nem macera a kalózokkal való viaskodás. Ha üres raktérrel érkezel egy RES- be majd utána ott meg is pakolod és elhúzol amint végzel. Ha félbehagyom a bányászást mert ... valamiért, amikor újra belépek kisvágtatva megjelennek a kalózok és majdnem biztos, hogy rámozdulnak a raktérre. Úgy rémlik találn éppen ezért hagytam abba a bányászást mert már untam, hogy a verejtékes melóval megszerzett ércekkel menekülni kellett a kalóztámadók elől.

s_andras
Eszembe ötlött egy "hibalehetőség": amikor a tulajdonos valami miatt olcsóra állította a piacát és bárki leszállhat, mert mondjuk épp ő akarta átmozgatni a cuccait, és úgy felejti a beállításait, vagy közben kifagy stb, akkor a hordozó szabad préda. Lehetne arra szakosodni, hogy az ember végigjárja őket és amit tud, összeszed 😄

Caliph: köszi, már tudom hol rontottam el, egyszerűen elfelejtettem 😊
Yag: én találtam azon gyűrűkben ahol kerestem ltd-t, void opált, ezt akkor csináltam amikor az npc kalóz ügyben nyomoztam. Viszont ,hogy milyen paraméterekkel lehet bányászni a többihez képest nem tudom. Egyenlőre úgy látom mindig van tized áron eladó nagy állomásoknál is, persze távoli helyeken csak a bányászat segíthet vagy a rat FC változata ha egyáltalán van ilyen is😊
Azt lehet tudni, hogy a Trittium miért nem került bele a bányászható anyagok listájába ? Azért mert "nem csak" bányászható hanem előállítható is vagy csak kimaradt ?
Egyedül a Trittium Wikis oldalán találtam egy sor bejegyzést arról, hogy : "It can be purchased from Starports with a Refinery economy, or mined from surface and sub-surface deposits on icy asteroids." vagyis megvásárolható Starport-okon... vagy jeges asztreroidák felszín alatti bányászatával kinyerhető 😊 Az INARA is mint Chemicals hivatkozik csak rá. Kicsit fura, hogy a carrierek legfontosabb üzemanyag alapanyaga és csak így szőr mentén lehet informálódni róla.

Caliph
na most ugye 3 fajta ásványi kinyerős hely van,illetve négy a sima lézer bányászattal,de azt most hagyjuk
van a felszíni deposit,azt abrastion blasterral kell kilőni
van a subsurface,erre kell a rakéta. fölé állsz,megnyomod a rakéta tüzgombot és nyomva tartod
megjelenik a kis mini képernyő bal alsó sarokban density és quality mezők. a quality mezőben a színes oszlopokat kell belőni,és ha eközben a density is épp magas oszlop akkor jó sok kövecskéd lesz 😄 ha a dentity alacsony oszlop,akkor is sikeres lesz csak kevesebb követ kapsz. a megfelelő időben elengeded a tűzgombot és elvileg sikeres a bumm

a core a harmadik,itt fissure-ba kell lőni a displacement chargeot a megfelelő erősséggel,jobb felül mutatja az eredményt,a cél az ideális robbantás,szal annyi és olyan erősségben lövöd a chargeot hogy jó legyen. itt is a tüzgomb nyomva tartásával lehet a charge erősségét szabályozni 3 szinten,low high és még valami ennél is magasabb.a fissure szintén írja milyen erősségű és úgy kell belelőni a chargot amilyen a fissure. ez viszont időre megy,az első charge lerakásánál elkezd visszaszámolni és ennyi időd van elhelyezni a többi töltetet hogy jó legyn. ha túl gyenge,nem robban szét a kavics,ha túl erős akkr meg sok érc megsemmisül,ha közel vagy a hajód is kap a képébe...szal cél itt is az ideális robbantás
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.06.18. 09:34:00