ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Köszi!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Olyan települések nem jelennek meg a Contacts fülön, ahová nem lehet leszállni. Ilyenekre nem adhat semmilyen szállítós feladatot se a normál MB se a PP. Nem lehet hogy a hold rendben volt, de azon belül kézzel nem a jó célpontot jelölted ki?

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Van 2-es méretű passenger kabin is, Economy minőségben..
Az economyból van 2-3-4-5-6-os méret, 2-4-8-16-32 fős
Businessből 3-4-5-6-os méret, 3-6-10-16 fős
First Classból 4-5-6-os méret, 3-6-12 fős
És csak Orcára és Belugára szerelhető Luxury Class 5-6-os méret, 4 és 8 fős.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.04. 18:47:58

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Na most marhára nem értem a dolgot.
Gondoltam csinálok egy kis power play-t, vagyis az ügynökömnek segítek. A feladat az lenne, hogy controlled rendszerből viszek propaganda papírt a cél rendszerbe.
A térképen kerestem is egy, az ügynököm által kontrollált rendszert. Még az állomást is kijelölte nekem, ahova mennem kellett volna, ez egy holdon lévő volt.
Viszont nem jelent meg a kommunikációs részen az állomás, így nem tudtam dokkolni.
Persze sikerült túl közel is mennem. Eltávolodtam egy kicsit, de a szemétnek nem volt elég és nem szólt újra, hanem adott egy 400 Cr-es fejpénzt. A köcsög nácik a környéken meg azonnal leszedték az ASP-m, nem tudtam menekülni. Rohadjon meg, 700k-s bukta. Az összegyűjtött fejpénzeimről nem is beszélve.
És nem értem a miértjét.

@nibron: Köszi! Így már meglett. Csak joy gombra nem nyílt le, hanem aktiváló gombot kért rá.

A passanger kabint csak 5-östől fölfelé lehet felrakni? 5-ösben mekkora méretek vannak? Én egy hármom személyessel találkoztam, de az állomáson a legkisebb fuvar is 6 személyes volt.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.11.04. 18:44:27

ahogy a képet elnézem, még nem is csináltál szinte semmit.😊
a tipp az, hogy keresni kell jó helyet, ahol a legtöbb gyorsan teljesíthető küldetést fel lehet venni egyszerre.
olyan 5-6000 küldetés után már meg is veheted a corvette-t.<#nyes>

a frakció reputációt a megfelelő rendszerekben a res-ekben a wanted hajók levadászásával pillanatok alatt fel lehet húzni.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.04. 18:28:27
KiruHoshino
Köszönöm szépen mindenkinek. Megtaláltam a küldetést viszont a reputációmon még dolgozni kell. 😊 Van jó tippetek erre? Vagy csak szállítgassak tovább?

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Ó, ezt nem tudtam, hogy gyűlik alatta - nekem általában 1-2% volt csak utána, gondoltam azért, mert általában 3-4 előléptetős küldetést is felvettem és teljesítettem.

...mondjuk nekem jelenleg úgy néz ki már nem kell több előléptetés, megvagyok azzal, amire szükségem volt 😊 (Sol permit és Clipper)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MerlinW
100% fölé megy az, a következő rangnál csak levon 100-at az aktuális értékből. Én is legutóbb 100% voltam, dolgoztam tovább, majd lettem Petty Officer rögtön 49%-al.

[merlinw.org]

olyan állomásra menj ahol van a megfelelő frakcióból társaság, akiknél legalább friendly vagy. ha elsőre nem ad, csinálsz valami kamukört előbb-utóbb ad. a reputáció nem áll meg ott ahol látod, a következő rang alatt ekkor már gyűlnek a %-ok. és amikor megkapod a köv. rangot nem 0%-ról indul, hanem amit addig megcsináltál. tehát nem veszik el az a repu, amit a szintlépésig összeszedhetsz. ezért aztán nincs is értelme görcsösen keresgélni őket. teszed a dolgod, és előbb-utóbb belefutsz. és ahogy dzsini is írta a küldetés neve a "naval" szóval kezdődik (legtöbbször "naval supply..."😉. ha belemész alul kiírja, hogy a juttatás a következő rang.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.04. 17:55:17
Dzsini
Így, hogy megvan a 100% menj a megfelelő oldal által irányított rendszerekbe (birodalmi / föderációs), és ott az oldalhoz tartozó frakciók mission boardján meg fognak jeleni "naval ascension", és más hasonló előléptetés jellegű nevekkel ellátott küldetések. Lehet köztük mindenféle (szállítós, vadászós), ha teljesíted az egyiket megkapod a következő rangot, és a 100%-ból 0% lesz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.04. 17:35:25

KiruHoshino
Sziasztok. Tudom, hogy már volt korábban róla leírás, de visszalapozva sem találtam meg. Szeretném megkérdezni, hogy miképp is van ez a RANK UP? Miről ismerem fel a küldetést amitől rank-ot lépek? Már 2 frakcióval is elértem a 100%-ot de nem jövők rá hogy is van ez.

Köszi a választ.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

yesname
4. napja személyszállítózom. 18 missionből 14 lett teljesítve kb. 12 óra alatt a bugok miatt. A vicc az, hogy már bétában is ezek a bugok voltak, ahogy fórumokon olvastam. Persze nem javították releasre. Szóval tuti megérné csinálni, ha nem lenne bugos. Ugye reputációm is inkább csökkent, mint nőtt... Na majd fél év múlva.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

ejnye na. "flight miscellaneous" menüben az első sor: "toggle flight assist" egy kibontható menüpont. de ha nem toggle módban van lehet, hogy "hold flight assist"-ként szerepel.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.04. 16:44:33
RJoco
Arrafele kerestem, de nem leltem.

Dzsini

s_andras
A korrektebb módszer a SC-ba lépés és visszatérés, de ez egyben lassabb is. Csíterebb gyorsabb verzió a főmenübe és vissza <#vigyor3>

én is úgy csináltam eleinte ismerem a módszert, de az nem volt kielégítő. ezért döntöttem úgy, hogy nemcsak bevárom, hanem meg is keresem őket. és itt jött be a képbe az ASP is. az egyik nav beacon-nél kiszedtem egy wanted ASP-t. és az dobott. na innentől az összeset.😊
egyébként elég szórakoztató ha 10-20 társaság köröz több százezerért, megvan annak a saját bája.

egyébként a kilép-belép az nálad mi? a játékból vagy csak a beaconből, res-ből?
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.04. 11:50:51
s_andras
Azt nem tettem hozzá mert azt hittem alap: itt is Nav.Beacon. Vagy max RES. Mindig jön minden, ha nagyon nem, akkor kilép-belép. USS-ekkel csak akkor kell szenvedni, amikor 5-ös nagyon ritka cucc kell, ami csak High Grade Emission USS-ben van.

ez igaz, de ez akkor volt, amikor égen-földön nem lehetett ezt a vackot találni. úgyhogy úgy döntöttem nem igazán érdekel, hogy kiknél leszek wanted. na jó, azért az érdekeltségeimet békén hagytam, végülis kell lennie stabil háttérnek. járkáltam a rendszerekben és kerestem azokat a szignálokat ahol teherhajók voltak. találtam egyet, kipucoltam.
na arzént, azt a jaques környékén lévő rendszerekben rengeteget találni. annyit szedtem belőle, még mindig van.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.04. 11:20:40
Dzsini
A ritkább felszíni ásványok-egyebek egész gyakran jelennek meg a gejzíreknél meg vulkanikus felszíneken. Ha a bolygón amúgy található ilyesmi, akkor a (képeken is mutatott) kristályokban, ilyesmikben elég bőségesen jelennek meg a rikta / ultraritka összetevők.

Az más kérdés, hogy gejzíres mezőt találni egy külön elfoglaltság, de már egész sokat találtak.

s_andras
Ezért jobb anarchiában teherhajókat bántani.

MerlinW
"chemical manipulators"

Öhm. fél óra tekergés egy rendszerben, beugrálva USS-ekbe, 20+ darabot szedtem össze egy lövés nélkül😊 Arzént farmolni, na az időigényes volt. Bár most találtam végre arzénban gazdag holdakat.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.04. 11:01:09

[merlinw.org]

ez így összességében nem teljesen igaz, mert a wanted felirat csak azt mutatja, hogy abban a rendszerben körözve vagy-e ahol éppen vagy. ha igen és átmész pl. a szomszéd rendszerbe ahol nem állsz körözés alatt, attól még lesz rajtad vérdíj, és ki is szedhetnek. én pl. a g5-ös ugróhoz szükséges chemical manipulators miatt felaprítottam néhány rendszerben az összes T-s járművet, és az összes ASP-t amit találtam, nem érdekelt kié. utána akárhová mentem rendszeresen megállítottak. de mint írtam a dormant bounty-nál nem tudjuk mi történik, viszont nem bánt miatta senki, és nem is tudod sehol befizetni, majd egyszer eltűnik.
Amiga
Ezt majd lecsekkolom a biztonság kedvéért, köszi!

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Dzsini
Mehet feljebb, csak alapból nem lehet magasabb szintűt felvenni. #12786

MerlinW
Ott van az valahol a flight, misc vagy misc flight menü környékén.

[merlinw.org]

MerlinW
Csak azt figyeld, hogy az üzemanyag kijelző felett van-e piros wanted felirat. Ha van, akkor bounty van rajtad és neked esik mindenki. Ha nincs, akkor ne foglalkozz a büntikkel.

[merlinw.org]

Ez igaz. Ezért nem is volt könnyű döntés.
De meghoztam!

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

A fighter pilóta skillje csak expertig mehet, az a max. vagy mehet a fölé is?

iSS!

RJoco
Hol lehet beállítani, hogy a Flight Assist kikapcsolva maradjon gombnyomásra és ne kelljen folyamatosan nyomnom a gombot?
Régen volt egy legördülős opció, ha jól emlékszem, de most semmilyen opciót nem találtam erre.

s_andras
Te döntésed, de semmi előnye nincs nulláról kezdeni. Ráadásul nem ajándékba kapod valakitől amid van hanem már megdolgoztál érte.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.11.03. 22:14:14

Nem kell...
De komolyan nem játszottam több, mint egy éve...
Amikor megjelent, napi 10 órákat játszottam... 😊
Annyi változás van, elölről, szépen felépítve szeretnék beleugrani újra.
Rendszeresen olvasom az ittenieket, csak kapkodom a fejem, milyen újítások vannak.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

az upnp-t nem kell engedélyezni ahhoz, hogy működjön az elite.
miért kell elkezdened elölről?
Hosszas küzdelem árán sikerült életet lehelni a játékba.
Előszőr a routerben kellett engedélyezni a Upnp-t, majd le kellett szedni a legújabb nvidia drivert, mert a 75.70 verzióval, ami a legújabb, nem ment.,
A 72.90-essel elindult.
Most megyek, törlöm a régi állásom (pedig van benne 3 hajó meg sok-sok milka...) és elkezdem újra az elejéről...

Kösz a segítséget, a tippeket.

Amiga
Ó, köszi, akkor nem veszem olyan komolyan. Bár van élet Wababa-n kívül is, főleg, hogy a heti powerplay célok most nem is arra visznek. :-)

a dormant bounty az semmi. csak ott virít a transactions fülön a listában és bugoltatja a többit. már elég sokat dióztunk rajta mi a szösz lehet, de csinálni nem tudtunk vele semmit. van hogy hetekig ott van. jó lenne már egyszer javítanák valamire. amikor beugrassz egy rendszerbe azt nézd, hogy megjelenik-e a wanted felirat. ha igen csak akkor lőnek rád.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.03. 21:07:28
a legkisebb büntetés ha véletlenül meglőssz vkit. 400cr és 8 percnek kellene lennie a wanted elévülésének. ott kell a h-jump. a 200cr az valamilyen közlekedési kihágás lehetett, azt rögtön be lehet fizetni nem kell ugrani.
Amiga
Megnézem majd. Még amikor Wababa-n voltam, bementem egy állomásra, de nem volt a Contracts-ban lehetőség a befizetésre. Próbáltam egy logoff-logont, de nem segített. De talán ha visszamegyek a rendszerbe, megoldódik a probléma. Csak félek, hogy lelőnek és akkor százezer ugrik, nem kétszáz. Ez "dormant bounty", nem olvastam jókat róla.

s_andras
Szerintem a 200 kredites kisbüntit simán azonnal le lehet perkálni (vagy talán ehhez is kell egy H-jump és vissza).

Amiga
Oké, akkor nem tipp, a lényeg az, hogy tanultam belőle és megértettem a lényeget, köszönöm! :-)

Minden segítőkész hozzászólás nagyon hasznos a számomra és totál respektálom mindannyiótok jóindulatát! <#worship>

Ami a generátort illeti, sajnos egyben még sose volt annyi pénzem, amennyibe egy A-s kerül. Kinéztem ugyan már magamnak, de elképzelhető, hogy amikor összejön a pénzmag, űrhajót fogok váltani. Van néhány modell, ami nagyon tetszik, és kicsit a céljaimnak is jobban megfelel. De még nagyon kis hal vagyok én ebben az akváriumban! :-)

rakéták ellen a "point defence" kötelező darab. a cobrára kettő is kell, hogy elől-hátul lefedjen.
az nem az első tippem volt, hanem megpróbáltam a fegyverkezelés folyamatát lényegében leírni.
a "D"-s generátor pedig hulla gyenge, el kell jutni az "A"-ig ha már egyszer beam-et használsz. még az is kevés lesz. a másik, hogy azért is kell az A, mert annak a legnagyobb az integritása (azt a legnehezebb kilőni).
Amiga
Egy Alliance assault úgy lőtt ki ma, hogy mire rájöttem, hogy lőnek, már a rakéták is repültek felém. :-D De néhány Federal agentet már levadásztam, illetve remekül lehet aratni a Cubeo beacon-nél, mert nagyon erős ott a védelem, csak arra kell vigyáznom, nehogy eltaláljak egy szövetségest (most emiatt nem mehetek egy hétig Wababa-ra, mert 200 cr local vérdíj van a fejemen...).

Amiga
Köszönöm!! :-)

Amúgy jelen esetben az első tipped volt a nyerő, a fegyverek nem láttak rá a célpontra. Alul van a két beam, felül a multik. Amúgy a járgánybanvan egy erős (azt hiszem, 4D-s) generátor, legalább ez a része nem problémás, a beam-et elég sokáig tudom vele használni, aztán indítom a cannon-t.
Ha visszaléptem (most muszáj volt megszakítani a "csak még egy kört" effektust :-D), majd megnézem jobban is és eljátszom az energia-beállításokkal. De most megpihenek Cubeo-n kicsit, sikeres volt a mai este. :-)

RJoco
Most már értem, hogy miért volt játék méretű az update.

MerlinW
"Sajna mi felfedezők megint kaptunk pár "könnyítő" engineer módosítást aztán ennyi."

Meg új csillagtípusokat, fsd boost-ot, POI-zható felszíni elemeket, csillag típus / rendszer előrejelzést, menő hiperűrt, gejzíreket, kristályokat, gombákat, lávakitöréseket, idegen ásatásokat, roncsokat, rejtvényeket, grafikai tuningot, powerplay bővítést, ship transfert, modul storage/transfer-t, stb.

Vagy te mit értesz felfedezés alatt?😊 Láttad a változáslistát?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.03. 16:57:23

[merlinw.org]

RJoco
Jó rég indítottam el a játékot. Kezdésnek néztem egy kis tutorial-os feladatot, rendesen megváltozott. Okég, hogy hajó fogad, meg állomás, flancos, csaj szövegel, én azért jobb szerettem a régit. Nyugisan, biztonságosan és főleg gyorsan lehetett tesztelni az új vezérlés beállításokat. Jelenleg ez nem tudom, hogy megy, de majd ismét fel kell konfigolnom a hotas-t.
Érdekes mód a játék csak fullHD-ra állította a felbontást, de azt ultra minőségben. És nem voltam elájulva a fogadó hajótól (talán egy BlackOps?). Kicsit mintha a korai dx-ekre hajazott, mikor még látszódtak az élek, szögletek (Colin McRally 1-2 környéki idő).
Az állomás viszont jól nézett ki az aszteroida mezőben 😊

Indításnál nálam is bejött egy fekete kép, majd megjelent az asztal egy része, a többi feketében maradt (kb pont egy fullHD méret), majd ismét teljes képernyőre váltott és indult a játék.
@Etelkozi Vata: Esetleg ezen (grafikai) beállításokat lenne érdemes törölni, hogy alapról induljon vagy megszerkeszteni, ha az alap valamiért nem megy.

tutituti
na én megint elindultam,mivel ez az update számomra nem adott sokat,azét a fighter az jól jött mert így gyorsabb a bolygón lévő fürkészés.
Sajna mi felfedezők megint kaptunk pár "könnyítő" engineer módosítást aztán ennyi.
Kivadásztam magam egy jó időre,de a néma feketeség visszahív.
Sebaj kitöröltem a bookmarkot,most van újabb.peremvidék a cél ahol találtam egy nebulát ami pici és elvileg! nem volt még ott senki.
De tegnap majdnem pukkant a hajó egy neutronnál.Atán ahogy olvasom jobb kerülni a következő javításig.
Ja és megint duóban megyünk ismerőssel.Így azért sokkal jobb 😊 (adott etapokon bevárjuk egymást)

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

MerlinW
Jah félrecímeztem, neked akartam írni 😊

[merlinw.org]