23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    Ez igaz, és tudományosan is alá van támasztva ahogy láttuk, csak azért lenne jó néha váltani, mert unalmas. Az előbb nem fejtettem ki: nem azért raknám át pl almazöldre mert azt akarnám nézni örökké, hanem hogy legyen egy kis változatosság. Aztán néhány nap (/hét /hónap) után lilára, fehérre, sárgára stb. A narancs is visszatérne ciklikusan.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.26. 13:54:45
  • RJoco
    Szerintem is az eredeti összeállítás a nyerő. Próbálkoztam mással, de a radar-t nem lehet jól belőni és a panelok nézegetésénél is zavaró volt. Ez így van jól kitalálva. Ez a színbeállítás bántja a legkevésbé a szemet.
  • nibron
    hát most kövezz meg, de nekem is alapbeállítás van. mert nekem eddig még ez volt a legjobb. érted...nekem (itt most a saját ízlésemre utalok). és ebben a témában pont leszarom a közt.
  • Dzsini
    A kép nem az enyém amúgy, de én is az alap színeket használom - a narancs nagyon jól elüt szinte mindentől, jók a kontrasztjai, és egy alapvetően sötét játékban könnyen és gyorsan értelmezhető, egyszerű fókuszálni rá (szemben pl. a kékkel, ami az emberi szem számára "nehezebben" értelmezhető, és jobban fáraszt). Emellett az ellenfél-barát vörös-zöld színekkel is nagyon jól kontrasztban van (és még azokból is olyan árnyalatokat választottak, amiket színtévesztőként jól meg tudok különböztetni).
    Összefoglalva: nem véletlenül állították be ezeket az alap színeket, és nem érzem, hogy változtatni kellene rajta. Amúgy az, hogy linkelek egy kiegészítőt vagy segédletet nem jelenti azt, hogy használom is - csak az EDDiscoveryt használom felfedezőként, ami össze van kapcsolva az EDSM oldallal.

egy hozzászólás a témában
  • s_andras
    Csak szigorúan a színállítgatáshoz: én is jobban szeretnék a piszkosnarancssárga helyett valami mást, de azért nem állítom át mert az egyetlen lehetőség a változtatásra olyan, hogy ha a narancsot módosítom, akkor vele együtt a többi szín is elállítódik. Azt meg nem akarom.
  • etniez
    Kicsit fura ez a hozzászólás.

1. Nem téged kérdeztelek
    2. Személyeskedni kezdesz

Szokatlan volt nekem, hogy egy ember, aki az összes létező kiegészítőt belinkeli a fórumra, nem változtatta meg a hud színeit. A gyári hud ugyanis nagyon ronda. Nem csak szerintem, ez úgy közmegegyezés.

Ja, és nem 10 éves vagyok, hanem 11. Remélem kielégítettem a tudás iránti szomjad.

Peace!
  • etniez
    Nekem nincs még nagy hajóm, de pont ezek miatt nem sietek beszerezni.
    A neutron csillagos ugrálásokkal már nincs nagy jelentősége annak, hogy 48-at vagy 50-et tudna ugrani a hajód, hiszen nem mindig úgy esnek a neutronok.
    Ha meg nincsenek neutronok, akkor még végkép mindegy, mert csak egy nagyon hosszú úton jöhet ki nagyobb időbeni eltérés.
    Aztán lehet, hogy a későbbiekben veszek majd egyet én is, jelenleg keret sem áll rendelkezésre 120m-em van.
  • Norbertboy
    Ez miért baj? Te 10 éves vagy, vagy mi?
  • etniez
    Te az alap HUD színekkel nyomod? :D
  • s_andras
    Ezek szerint a biológusok közt is vannak akik szerint lehet ilyen? Miért nem láttam még olyan vitát sose ahol ezek állnak szemben azokkal a szkeptikusokkal akik pl az UFO-hívőket szokták oltogatni...
  • Dzsini
    Gombák, nem növények. Ugyanúgy, mint az előző fajták, amiket találtak az elmúlt hónapok során. És igen, már akkor is többen lefutották ezt a témát, ha gondolod olvass utána, és akár biológusokkal is vitatkozhatsz :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.26. 09:49:36
  • s_andras
    Hűha, növények légkör nélkül... ez még az életet nevelgető gázóriásoknál is meredekebb...
  • gyurmak
    megvan.
  • gyurmak
    Tyűha! ilyet még nem is láttam! melyik bolygón van ez???? rakd fel vmi külföldi fórumra is!
  • Dzsini
    aki keres, az talál - ha nem épp romokat, akkor valami mást:
  • Gundark 1 1
    Itt a nagy romozásban, a 2.3-ról tudunk valamit hogy mikor várható?
  • gyurmak
    A ruin1 küldivel viszonylag gyorsan tudsz keresni, 15perc alatt megvan az egész szkennelés, 13millióért. erről csináltam is egy videót. Az anaconda nekem egy csalódás volt egyébként-túl nagy, lassú, nem látok ki belőle (VR), nehézkes és korlátozott a mozgástere, -outpostok kiőve- lehet hogy harcra, meg hosszú útra fasza, mert legnagyobbat ugrik, de nekem az ASP x a favorit, ha az össz.küldetésre vonatkozatok -egyébként a 2.legnagyobb ugrótávú hajó- és nagyon hamar megszerezhető.
  • RJoco
    Nem kizárt, hogy nem számítottak ekkora lelkesedésre és most ehhez képest le vannak maradva, mert lassabb ütemet terveztek a dolognak.
    Én várom a fejleményeket, addig meg mást csinálok, ami bár nem olyan jövedelmező, mint kiugrani szkennelni, de nem is olyan monoton.
    Az meg, hogy nem tudok venni most Anaconda-t vagy más nagy hajót, nem zavar. A túl sok nem jó egyszerre, mert akkor nem tudok választani, mert minddel játszanék és akkor inkább nem játszom a játékkal...
  • gyurmak
    Hát ezaz, ezért merült fel bennem is a kérdés, mert hát eddig a ruin1-et bármennyiszer megcsinálhatod, van aki már többszáz mill. keresett vele...De ez nem is ebből a szempontból fontos, hanem számomra inkább abból, hogy ha pl. egy hónap múlva is fel lehet venni a küldit ugyanúgy a 4 hetes határidővel, akkor minek rohanna a dev az infók, tippek, utalások adásával??? úgyhogy én inkább egyelőre jegelem ezt a küldit...
  • RJoco
    Pont nemrég olvastam a patchnotes-ban, hogy hosszabb utú küldik idejét 3 hétről 4 hétre hosszabbították. Ez úgy január 10 óta van.
    Arra leszek majd kíváncsi, ha megcsinálják teljesíthetőre, akkor vajon fel lehet venni egymás után vagy betesznek valami időkorlátot, esetleg egyszer megcsinálható lesz?
  • gyurmak
    Fel is függesztettem egyelőre a scannelést, mert egyrészt azt látom hogy az igazi fanok is tanácstalanok, senki nem talál semmi kapaszkodót, azt meg már meguntam, hogy repkedjek a felszín fölött céltalanul. Másrészt egyre többen várnak egy állásfoglalást a devtől, hogy -tesztelték-e a küldetést, rendben van-e minden vele, -minden adat, info rendelkezésre áll-e hogy megtaláljuk a siteokat, -nincs-e azóta felfedezett bug, ami miatt lehetetlen, -van-e olyan megtalálható útmutatás, ráutaló jel, valami, amin el lehet indulni, vagy csak húzzák az időt, miközben a comm. már a hülyébbnél hülyébb teóriákat gyártja? Mindenesetre lassan meg kéne legyen az új site, mert egyre türelmetlenebb a nép. További kérdőjel, hogy aki most veszi fel a küldit, mindenkinek az alap 4hetes terminus lesz, vagyis az eddig eltöltött cg idő mintha nem is lenne érdekes, akkor meg meddig lehet majd befejezni??? Ja igen. a sugárzott hang szempontjából tök mindegy, h nálad van-e bármi a siteról.
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.25. 20:12:31
  • RJoco
    Nincs nagy szerencsém. Nem tudom hányszor körbe jártam a helyet, de csak egyszer adott manipulator-t. Az utolsó pár körben meg már nem is adott rare cuccot.
  • gyurmak
    Egyelőre csak gyártja mindenki a teóriákat. Ha meglenne egy 2. ruin, akkor már lehetne keresni az összefüggéseket. Lehet, h hamar meg fogja találni valaki, csak úgy 'véletlenül'...
  • s_andras
    Szerintem a hang SC-ban haladva messzebbről hallatszik a videók alapján, mint az SRV hatótávja.
  • TokraFan
    Esélyes! :-) Már várom, mikor fogja hirtelen valaki egészen véletlenül "kiháromszögelni" a megoldást!
  • Dzsini
    Nem egyszerű fennmaradni egy hajón SRV-vel (próbáltuk régen), úgyhogy ez egy igencsak bátor ötlet. De zseniális.
  • gyurmak
    Ezt. De volt tegnap pl. egy olyan tag, aki kitalálta, hogy SRV-vel fel kell ugrani mondjuk egy ASP tetejére, -mert az elég gyors- és így az SRV scannerét használva a másik tag nézi/hallgatja az SRV scannerét. Nemtudom, kipróbálták-e, -egyesek szerint leesne szarul- de látszik, hogy elég nagy az ötletgazdagság...:)
  • s_andras
    Azért a hang alapú keresés nagyságrendekkel nagyobb léptékben működik mint a vizuális, csak ki kell tesztelni az alfán hogy kell-e hozzá tárgy. Persze így is fel kellene osztani sok embernek egymás közt a területeket koordináták alapján. Nyilván pontosan ezt csinálják a Canonn emberei.
  • gyurmak
    De a hangok is egyesek szerint csak akkor jelentkeznek, ha nálunk vannak a tárgyak az alfa sitéről. Én egyelőre kivárok most, annak az esélye, h így találjunk valamit mint fingnak a forgószélben....
    Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.01.25. 14:43:15
  • MerlinW
    :D

Ezekre/ilyesmi a hangokra kell figyelni

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.25. 11:27:25
  • nibron
    jaja.:D
    most te voltál a gyorsabb.:)
    de ha nem így lenne, akkor az már a szénné szívatás kategória.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 11:26:25
  • Dzsini
    ... aztán jönnek a "titkos frontieralkalmazott" Canonn munkatársak (copyright TokraFan), és holnap estére meglesz :)
  • MerlinW
    Kiszámolták, hogy 4.032.468.559 négyzetkilométert kell átfésülni, ami egy teoretikus rendszert alkalmazva 224 millióra csökkenthető... ami ugye teoretikus:) Szóval el lesz a közösség egy darabig:)
  • Caliph
    nem találtam senkit aki ezzel tökölne most élőben. mindegy,estefelé én is felszállok megint :D
  • MerlinW
    Canonn Trello ha valakit érdekelnek az állapotok.
  • Dzsini
    Plusz Youtube Gamingen, vannak olyanok (pl. Josh Hawkins), akik ott szoktak streamelni.
  • nibron
    twitchen rákeresel, mindig rohadt sokan vannak az elite-ből.
  • Caliph
    peremvidéken járkál
  • MerlinW
    Inkhura stream-el, de nem tudom éppen mit csinál.
  • Caliph
    esetleg tud valaki élő streamet a keresésről,háttérben eldöcög meló közben hátha pont látom ahogy megtalálják :D
    Amúgy én is ott vagyok az anacondával,random csekkolva fentről érdekesnek tűnő formációkat,este folyt köv ha még nem lesz meg :)