ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Igen, Igen (de nagyon kevés ilyen van), Nem, vagy több ugrásból, Sebesség (maximum és aktuális), Resource Extraction Site

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mi az a Res?amiről itt irtok?
Üdv:ha open-ben játszom,akkor talizhatok emberi játèkossal?tehát akkor jöhet mondjuk egy profi játèkos ès ledarálja az èn kezdő Sidewinderem?ezzel a kezdő hajóval ,hogy lehet ugrani 30ly?mikor Fsd üzemben vagyok mit mutat a jobb oldalon az a sárga-kèk csík?
s_andras
HÁ!! A múltkor agonizáltam azzal a lehetetlen bázisküldetéssel, de csak azért, mert 2.7 milliót ígértek, ami a statisztikában jól mutatott volna a "highest single reward" sorban. Most viszont egy legalapabb tökegyszerű orvgyilkossággal beírtam oda 2,844,252 kreditet, he-he.. Csak ki kellett lőni a keresett NPC-t egy 7-es wingből, kb 10%-ot tudtak ezalatt leszedni a pajzsból <#eplus2> Igaz hogy most egy hétig köröznek abban a rendszerben, de úgyse megyek oda. Amúgy lehet hogy ha az is ide számít akkor egy PvP öléssel ennél sokkal nagyobb szám is szerezhető, de én Soloban ekkora összeget még nem láttam ilyenfajta küldetésnél.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Köszi!

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

van egy érzésem, hogy nem igazán érted a reputáció működését. szóval van a 3 nagy csoport: federáció, birodalom és szövetség. mindegyik felekezetnek van egy superpowerje. ezt látod a reuputációs panelon a bal oldalon egymás alatt. az igaz, hogy ezt a csíkot befolyásolhatod küldetések elvégzésével, de az nagyon lassú. ellenben ha kilövöldözöd a wanted hajókat, pillanatok alatt ki lehet maxolni. itt nincs szintlépő küldi.
a reputációs panel jobb oldala: a federációnál és a birodalomnál kapsz rangot, a szövetségnél nincs ilyen. na ezt csak küldetésekkel lehet egyre feljebb mozgatni. és amikor egy rangnál eléred a 100%-ot, akkor kell szintlépő küldetést végrehajtani, hogy megkapd a következő rangot. ha nem sikerül rögtön felvenni, nem kell rajta görcsölni, mert a következő rangon addig is gyűjti a %-okat. így fordulhat elő, hogy szintlépéskor a köv.rang nem 0%-ról indul, hanem nagyobbról.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.10. 22:37:45
Szóval akkor költözhetek.
Na akkor Todd kötelében keresek egy high tech rendszert és szedelődzködöm.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

az allience-től nem is kapsz.😊 próbáld inkább a federációt vagy a birodalmat.

a python elég jó választás, de harcra igazán a ferde a tutkó. erős és jól manőverezhető, de kicsi a tankja és picit ugrik, tehát csak lokálisan lehet használni még g5-ös ugróval is. de rengeteg suska kell hozzá, a pythonhoz is kell kb. 110-150 milla. ha van rendes vezérlőd és megy a manőverezés (flight assist, directional thrusterek kezelése), a cobra sokkal jobb még akkor is ha gyengébb tűzerőben. ha szórakozni szeretnék és nem gyorsan irtani az ellent, akkor mindig azt használom.
Nekem is volt egy ilyen érzésem.
A Vulture-ről vannak emlékeim, hogy kicsi a max power és így korlátos, ráadásul csak 2 hard point van rajta, ezért beam kellene, hogy legyen, pajzs miatt. De az meg viszi az energiát.

Nos, akkor nem marad más, hosszú hetek alatt kihúzni egy Pythont. A köztes megoldásokhoz rang kellene, de még egy naval küldit sem kaptam az Allience-től.

az aspx és a vulture nincs egy szinten. a vulture-t az utóbbi időben eléggé "kinyírták" a fejlesztők, tulajdonképpen csak lőni jó. de arra meg egy kicsit gyenge az erőműve. úgyhogy a lövölde is inkább csak kinetikus eszközzel. úgy viszont kevés lesz a fegyverhelyek száma. régen számomra kötelező volt, mára már nincs egy darab sem belőle.
az aspx elég jól használható, de ha ebben a kategóriában kellene választanom inkább meghagynám erre a cobrát. alapvetően az aspx inkább az összes többire használható. bár nagyon jól lehet fittelni, de nekem még nem sikerült olyat összeállítani ami érzésem szerint jobb lenne a cobrától. azért egy jól fittelt, mérnöközött cobra nagyon ott van a szeren.
Ti lecserélnétek egy harca full fittelt Cobra MKIV-et ASP Explorerre, vagy Vulture-re?
Még kell pár milla, hogy fel is fitteljem őket rendesen, de az már részletkérdés.

az emberi szervezetben nagyon sok frekvencia vált ki vmilyen reakciót. ilyenkor nem csak a frekvencia és amplitúdó számít, hanem a hullámforma is. de azt azért nem árt tudni, hogy ezek közül nagyon kevés az olyan ami az agyra hat, ezek inkább az idegrendszert befolyásolják valamilyen módon. a mai mobiltelefonok egy ún. semleges sávban működnek, annak idején az egyetemen elég sokat kísérleteztünk ezekkel a tartományokkal. a lényege, hogy vannak olyan frekvencia foltok amire a szervezet semmilyen mérhető módon nem reagál (ezek mérésére ma már elég komoly eszközeink vannak). összehasonlításképpen ha az autódban a belteret ultrahangos érzékelő felügyeli és ebbe a térbe bekerülsz, ott már kimutatható szervezeti reakció. ráadásul ez a sugárzás pont azon kevesek közé esik amik közvetlenül az agyat befolyásolják negatív irányba. de annyira kicsi a sugárzási teljesítmény, hogy nem lehet tőle semmi bajod. ha megnövelnénk 2-3W-ra, két percen belül megőrülnél, 20-20W-nál "megsülne" az agyad. a különböző szerveid "vezérlését" végző idegrendszert pedig a kis frekvenciájú de nagy amplitúdójú jelekkel lehet megzavarni. pl. ezért nem tanácsos koncerten közvetlenül a mélysugárzókhoz állni, főleg ha elektronikus hangszerekkel játszanak. de az egyik kedvencem, az egyébként majd mindenütt megtalálható rádióhullámok sugárzó pontjai (antennák) közelsége. na ez már egy teljesen más kategória. a 130-200MHz tartományban ha megfelelő a sugárzott teljesítmény és közel vagyunk a jelforráshoz, akkor azonnali károsodást lehet előidézni az emberi szervezetben. pl. férfiaknál azonnali átmeneti impotenciát (2-3 hétig is tartót) lehet előidézni, de miután újra működik a műszer, a megtermékenyítés még egy darabig elmarad. magyarországon régen a katonai rádiók (főleg az oroszok) működtek ezekben a tartományokban olyan 100-150W környékén, ott ha valaki közeli kapcsolatba került az antenna rendszerrel, 2-3 perc alatt biztos lehetett a sikerben. sorkatonák hülyéskedtek is vele, hogy megszívatták a hazamenő társukat.
a mobiloknál, wifinél és egyéb mai rádiófrekvenciás eszközöknél elég keményen odafigyelnek az élettani hatásokra, itt sokkal kisebb a veszély mint egy koncerten, rádióállomáson vagy éppen az energiaszektorban. és ha már energiaszektor: ha kimész az usa-ba, esetleg japánba és megmagyarázhatatlanul egy picit olyan furcsán érzed magad, az teljesen normális. az történik, hogy a vezetékes hálózatban az 50Hz frekvencia közvetlenül hatással van az élő szervezetre, és az említett országokban 60Hz van. ezt a változást veszi észre a szervezeted. de még mindig te jársz jobban, ugyanis ha pl. egy amcsi jön ide, neki sokkal rosszabb. többek között pl. a pajzsmirigye azonnal kicsit alul fog működni.

személy szerint ódzkodok ezektől a közvetlenül szem elé rakott vackoktól, és ugye nem a sugárzás miatt. ugyanis lehet, hogy "agyilag" úgy fogod fel, hogy messze látsz (mert ugye ezt vetítik eléd), ezzel szemben az idegrendszered nem lehet becsapni. egy idő után a látásodnak annyi lesz, mert a szemmozgató idegeknek ilyenkor szabálytalanul kell működnie, és egyrészt az agyad meg fogja tanulni ezt a szabálytalanságot, másrészt ezek az idegek "elsorvadnak", veszítenek a rugalmasságukból. ez a probléma a monitorok esetében már most is fennáll, de jóval lassabb ez a folyamat. és ehhez még hozzájön a korszerű táplálkozás okozta vitaminhiány, a fehérje rossz aránya, a túl sok szénhidrát amik ugye megint csak rombolják az idegrendszert. nem véletlenül van manapság ennyi vaksi ember.
Cowie
Akkor még valami gubanc van nálam, mert nekem nem megy. 😞

Hát igen, nem mondom h mostantól ezzel fogok játszani, de kíváncsi voltam milyen. Ha bejön akkor veszek vmi célszerszámot.
Nekem nem kellett állítani semmit, ment alapból. Majd álíltsd be a progiba a center hotkeyt arra szükség lesz többször.
Cowie
Köszi! Vak voltam. 😊

Kéne még egy kis segítség! Az már megvan, hogy a mobil és a pc között mennek át az adatok.

A játékon belül mit kell vagy kell-e beállítani valamit, hogy a fejmozgás működjön?

Dzsini
Ott van a leírásban, hogy a feltelepített Opentrack mappában van az .apk - azt kell felmásolni a telefonra, engedélyezni a külső forrásból telepítést és futtatni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Cowie
Próbálom megcsinálni amit ír a csávó, de a telefonra telepítendő cuccot nem találom sehol.

Azt honnét lehet leszedni?

s_andras
Ja, meg is kell próbálni ezt is minél jobban elkerülni.

RJoco
Mikor telefonálsz, akkor is a fejed mellett a készülék. Az általános jelek (BT, wifi) mellett a teló erősítője is be van kapcsolva, ami akár 30 dBm-es jellel is képes sugározni, attól függően, hogy milyen messze van a torony és milyen akadályok vannak a közelben.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Érdekes, bár a fejemre azért nem kötnék mobilt.
Viszont a második link egész jónak néz ki, bár azt is fejre kell kötni.
Egyenlőre asszem nem lesz ilyenem.
Viszont a 3 monitoros megoldás érdekelne egyszer, hogy is működik, milyen is. És lehet e különböző méretű monitorokkal csinálni.

s_andras
Agyrák rulez... rohadt mobiltelefont senkinek sem lenne szabad a nemes szervei közelében hordozni se, nemhogy direkt rászerelni a fejre..! Másik ilyen a kartondobozos VR közvetlenül a szem elé, tiszta őrület.

RJoco
Annyi lehetőség van a játékban, azzal kell kezdeni, amihez az embernek kedve van.
Már nem is emlékszem, mi volt a legelső dolog, amit csináltam. Talán egy kis felfedezés, abból tudtam venni bányászathoz cuccot, azt kipróbálva inkább lövöldözősre fitteltem és áruszállításra. Kipróbáltam mindenféle lövöldözős küldit, de mikor Cobra-val kiküldött egy Anaconda ellen, akkor ezekkel a küldikkel felhagytam. Most meg már nincsenek olyan jutalommal ilyen küldik, mint anno. Lehet, hogy javították a dolgot és a harci ranghoz megfelelően adja a küldit. A kezdetekkor nem voltak RES-ek, ha jól emlékszem. Viszont a kalózok szerettek kiszedni. Hamar lett Cobra-m, azzal a kisebb hajókat elintéztem, a nagyobbtól menekültem. De a nav.beacon mindig jó hely volt.
Meglett a lóvé az Advanced szkennerre, akkor elmentem körbenézni, de rájöttem, hogy két égitest között simán be tudok aludni, így a kereskedéssel szedtem össze az Asp-re valót. Majd később kipróbáltam a Vulture-t, eladva az Asp-t. Ekkor már volt RES, Conflict Zone, jókat lövöldöztem. Majd visszaváltottam Asp-re.
De a szállítós küldik sem rosszak, hozz árut, vigyél árut. A kereső oldalak nagyban megkönnyítik és meggyorsítják a feladat teljesítését.
Természetesen illegális árut is szállítottam, akkoriban minden elhagyott áru illegális volt.
Jelenleg meg itt a PowerPlay, bolygós feladatok.
Nemrég láttam egy videót, ahol a gyerek nem tudom hány ugyanolyan küldit felvett. A cél minden esetben egy Civil War-os területen megsemmisíteni valamit. De ugyanazt. Egyszer megcsinálta, majd 100M-et farmolt. Egy állomáson vette fel az összeset, de azt nem tudom, hogy, mert rengeteg volt neki a listában. Olyan jól nem értek angolul.

Ha vkit érdekel relative kevés pénzért még ezt találtam:
http://www.edtracker.co.uk/shop/my-basket/edtracker-pro
Asszem megtaláltam a legolcsóbb alternatívát😊 Egy ingyenes progi + egy mobil teló a fejre rögzítve 😄
openTrack

Már ki is próbáltam. Meglepően jól működik. Van egy alig észrevehető késés ami sztem nem olyan zavaró. Az már inkább h a teló-nak azért van egy pici súlya (LG G2) és hogy azért minimálisan csúszkál a fülesem tetején amit érzékeli is a cucc. Mondjuk sztem ez egy rágógumival pl orvosolható😊 Vagy ha megtalálom hol lehet deadzonet beállítani vagy ilyesmi. Majd kipróbálom legközelebb. A végére picit szédültem a teló csúszkálása miatt meg a nyakam sincs hozzászokva a folyamtos mozgáshoz de ingyenes alternatívának elég jó sztem.

etniez
Én az első húszezret futárkodtam, utána 3 milliót reseltem pár óra alatt.
Ha van egy kicsi lövöldözős játéktapasztalatod, akkor nem olyan nehéz. A lényeg az, hogy ne kezdeményezz harcot, nézd meg kit lőnek a rendfenetartók, várd meg amíg 50%-ra csökken és durrants bele párat.
etniez
A sok felfedezés közben rájöttem arra, hogy a referenciaként használt bolygóazonosító nem tökéletes.
Csomó Föld-szerű bolygónál téved, van amit annak vél és nem az és vica-versa.
Mutatok róla egy példát, a legutolsó általam felfedzett Földet:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

10.000 fényév alatt kitanultam már, hogy mikor hibázik és elég ritkán veszem elő, de az elején még hasznos volt.
A Földszerű bolygók sokat érnek, elsőnek felfedezve majdnem 100.000-et

hát én így az elején vennék egy cuttert és telepakolnám rabszolgával és párat fordulnék a szomszéd rendszerbe. igen van az úgy, hogy jópáran nem értik vagy a kérdést vagy, hogy mi van a játék elején. már nem először fordul elő. de ön kedves mester nagyon jól megértette és megválaszolta a kérdést. jelenlegi tudásommal én is a levélküldeményeket tudnám ajánlani a szomszéd rendszerekbe, mert nincs se raktér, se üzemanyag. ezenkívül a reputáció is jól fog jönni. plusz némi rutint lehet szerezni dokkolásból meg egyebekből. harcra/menekülésre is sor kerül mert az üzenetekre csak úgy ragadnak a rossz fiúk. a RES-ezés mondjuk lehetne a következő lépés.
s_andras
Kérdés hogy ki mit ért "eleje" alatt. Én úgy vettem le hogy ő még csak most fogja egyáltalán megvenni vagy telepíteni, nincs semmi gyakorlata (hacsak nincs túl esetleg a tréning-körökön). Így azért nem gondolom hogy az első felszállás után mindjárt érdemes a legközelebbi RES felé venni az irányt az E modulos alap Sidewinderrel... nem árt előbb egy kis rutint szerezni.

Amiga
Nem tűntem el én sem, csak mégis elmentem egy hatezer fényéves küldetésre. Tegnap este találtuk meg egy szép, lila bolygó felszínén a keresendő objektumot, és miután bescanneltem a tudósnak, el is indultunk vissza Cubeo-hoz. Húszmilliós a küldetés, de remélem, a több száz rendszer lescannelése is hoz majd némi mellékest a konyhára. Immár azt sem mulasztottam el, hogy néhány bolygó mellé odabiggyesszem a nevem. Most már csak szép nyugodtan vissza kelll érni. :-)

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

etniez
Igaz 😄
Dzsini
Galaxis egy van a játékban, csillagrendszerekben jársz 😊

etniez
Szerintem az elején Reselni a leghatékonyabb, 1 óra alatt 1 milliót pörgettem bele annak idején.

Megérkeztem a harmadik pihenőre, bejött a tervem, hogy letértem a kitaposott ösvényről. Szinte minden galaxisban én jártam elsőnek, 4 milliót kaptam ezért a szakaszért.
Végén már egy kicsit untam és az utolsó 30-at csak bekóstoltam, nem szkenneltem le rendesen.
Ráálltam a OBA napokra, de azok csak 20 fényévenként voltak, tehát sokkal lassabban tudtam haladni, mert több volt az ugrás és a szkennelni való is. Visszaváltok a nagyobb ugrásokra, mert soha nem fogok odaérni.

Itt a videó a pénz kivéltelről, ha érdekel valakit: https://www.youtube.com/watch?v=Uy9LsTEskhc
KiruHoshino
Jó hír, hogy a 2.3 hamarabb meg fog jelenni mint ahogy a játék megjelenik majd PS4-re. 😄

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

RJoco
Pedig már kezdtem örülni <#rinya>

Ehh mégsem, most nézem h storno, csak azoknak jár akiknek volt a régebbi változat a többieknek visszafizetik a pénzt. Kár, ennyit megért volna de a 160 eurót biztos nem.
Üdv,

akit esetleg érdekel a tobii eye + head tracking annak itt a remek lehetőség h beszerezze 70%-al olcsóbban ezzel a kóddal: ELITEGAMERS
Weblap: https://tobiigaming.com/
Bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=J-q21Ityg4g
Reddit fórum ahol találtam: reddit
s_andras
Szia.
A kezdő"tőke" (1000 Cr ?) felszaporítása leggyorsabban adatszállítós küldetésekkel lehetséges. Boom állapotban lévő rendszerben lehet sokat találni, nem kell hozzá raktér.

Jelenleg a személyszállítós küldetésekkel lehet viszonylag kockázat nélkül "sok" pénzt keresni. A "városnézős" küldetések ilyenek.
Most csináltam egy 20 millás küldetést: három pontot kellett felkeresni hozzá. Persze meg lehet, hogy a megfelelő státusz kell hozzá, hogy ilyeneket kapj. Akkor sima küldiket kell csinálni, hogy elérd a kellő státuszt.

iSS!

Balcsix
Sziasztok! Most szeretném elkezdeni a játékot, és arra lennék kíváncsi, hogy először mi a legjövedelmezőbb pénzszerzési módszer, mivel a legkönnyebb elkezdeni gyűjtögetni a pénzt?
etniez
Megjavítottam azt is, csak videón kívül 😊
s_andras
A festést javítod, de az integritást nem? Méééér?
(iq szintező nagyon fájt...)

Átlagos fekete lyukhoz eleve valami 4.x Mm-re dob ki a hiperűrből, ha az az elsődleges ugrási cél. Onnan megy is az elemzés egyből.

Szép találat a második kép! <#eljen>

etniez
Lol, összefutottam itt egy Cobra 3-al 😄 Kitartó lehet...
etniez
Megérkeztem a második pihenőre is, megosztom a tapasztalataimat:
Most csak 2m kreditet kaptam a térképekért, éreztem az ide vezető úton, hogy kevesebb a "zsíros falat", másrészt jóval kevesebb a felfedezetlen hely, így a kettő összhatásaként 30%-al kevesebb lett a profit.
Úgy tűnik, hogy van egy "kitaposott autópálya" a pihenők között, most egy kicsit eltolom az irányt, hogy ne toronyiránt menjek, hátha úgy jobban megéri anyagilag.
Thor kalapácsa tényleg szép, de nagyon meglepődtem mennyire közel kell menni a fekete lyukhoz, hogy szkennelni tudjam.

Az Amudsen termiál szép helyen fekszik, hegységek lábánál egy völgyben. Minden vörös, mint Mongólia fővárosánál, Ulanabator-nál.

Hull integrity 40% volt.
Felvettem egy rövid videót az állomásról magamnak emlékül, akit érdekel itt megnézhet: https://www.youtube.com/watch?v=7b3aCeiNg6A

Csináltam három, szerintem érdekes képet:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.12.09. 14:55:16
Kis pontosítás...Ez nem két külön verzió! Van az alapjáték (Elite Dangerous), és van hozzá az első tartalmi bővítés (más néven Season pass - ezt illetik Horizons névvel).
Megveheted külön az alapjátékot Horizons nélkül, de nem veheted meg a Horizons-t alapjáték nélkül! Hogy miilyen tartalmakkal tud többet a Horizons, azt már leírták korábban, de akár a Steam adatlapon is meg tudod nézni, ugyanis még nem került bele minden tartalom, jelenleg a 2.2-nél tartunk, tehát hátra van még 2db tartalmi frissítés! ez utóbbiakért nem kell külön fizetni ha megvan a Horizons, mert annak részét képezik, csak előre veszed meg (ettől lesz Season pass)!
bakvarnyu
Köszi. Olvastam róluk, de nem volt teljesen világos melyik verzió a nyerő.

s_andras
Kedves BakVarnyú! Üdv a topikban! 😊

"Mi a különbség az Elite dangerous és az Elite dangerous horizons között?" : A Horizons sokkal többet tud. Például le lehet szállni a légkör nélküli bolygókra, és egy hatkerekű járművel lehet autókázni a felszínen.

"Melyiket vegyem meg?" : A bővebb változatot ajánlom.

"Ennek is havidíjas a multija?" : Nincs havidíj. Egyszer kell megvenni az alapjátékot, és tetszés szerint bármelyik DLC-t. De ettől függetlenül a továbbiakban ingyen lehet használni.

Remélem nemsokára üdvözölhetünk mint Parancsnok-társunk! <#wave>

Dzsini
Colonia felé mindegyik pihenőhely felszínen van, és rengeteg felszíni állomás, bázis, ezekhez kapcsolódó küldetés van. Minden mérnők bolygófelszínen van, így Horizons nélkül az is kimarad.
Horizons nélkül nincsenek indítható vadászok, nincs Beluga, és nem lesznek a 2.3 és 2.4 ilyen jellegű bővítései.
Karácsony környékén úgyis lesz megint akció, megéri akkor megvenni a teljes változatot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.09. 09:50:02

etniez
Például Colonia felé az első bázis egy bolygó felszínén volt, oda nem tudsz leszállni Horizons nélkül.
Dzsini
Mivel a 400 milliárd rendszerből kevesebb, mint 5 milliónak vannak meg a koordinátái (közületek hányan bővítik az adatbázist?), így egyelőre a játékon kívüli tervezés elég kevéssé hatékony, de már létezik egy neutronos ugrásokra koncentráló változat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.09. 05:21:30