ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csináltam gyorsan egy talpas mini-műfenyő-képet (sajnos nem lehet ennél messzebb menni a kamerával, nem is értettem sose).
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.12.23. 23:56:10
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
(ahol a steames dolgaid vannak)\steamapps\common\Elite Dangerous\EDLaunch.exe
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mesélték hogy a Star Citizenben a multicrew úgy működik hogy a fő pilóta vezeti a hajót, kezeli az elsődleges fegyvereket, egy másik az energiát szabályozza, harmadik a rakétákat, tornyokat stb.
Itt nálunk nagyon tudnám üdvözölni azt a megoldást, hogy majd a kiképzett AI pilótáim Elit szinten képesek legyenek úgy játszani az energiaelosztással, ami a pillanatnyi harci helyzetnek a leginkább megfelelő, pl:
-Nem lő ránk senki és a fegyverek tartalékai nincsenek tele: 0-3-3
-Nem lő ránk senki és a fegyverek tartalékai tele vannak: 1-4-1
-Lőnek ránk vagy ütközni fogunk és én is épp tüzelek: 3-0-3
-Lőnek ránk vagy ütközni fogunk de én nem lövök és a fegyverek tartalékai nincsenek tele: 4-0-2
-Lőnek ránk vagy ütközni fogunk de én nem lövök és a fegyverek tartalékai tele vannak: 4-2-0
satöbbi...
Hogy öszekössem a kellemest a hasznossal medium range taxizással összekötöm. 1000-1200Ly-es utakat láttam 3-5 misiért ami extra pénznek nem lesz rossz. Messzebb meg nem akarok úgy se menni az első pár próba út során.
Végül ezt raktam össze: Asp exp
Hosszú volt a küldetés, összesen kb 70 milliót kerestem vele.
Idén már nem játszom, mert megyek haza Magyarországra az ünnepekre, Boldog Karácsonyt kívánok nektek és köszönöm az eddigieket!
Még kb. 222 ugrás és felmarkolom a pénzt. Ma ugrottam 352-t... Elég kemény.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A következő cél pedig a maxos asp exp.
Közben már a federation szövetségese is vagyok, várom a naval kuldiket. Csak egy fed hajóban fogom biztonságban érezni magam .
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Jelöld ki a csillagot, fordíts pont hátat neki, és arra indulj el. Távolodj el bőséges távolságra, és akkor már elindulhatsz az Outpost irányába.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nekem most pl. egy outpostra kéne lejutnom a rendszerben, de tőle nem tudok...
És tessék jó messzire eltávolodni tőle, hogy ne okozzon bajt 😊
Lehet ezeket a sentryket a hajóból is lőni, vagy csak srv-ből? Mert ez utóbbiak irányításával még nem vagyok kibékülve.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
És ha FSD-zek egyből túlmelegszik a hajó...
Utoljára szerkesztette: Balcsix, 2016.12.16. 20:41:15
------------------------------------------------------------------------
Ryder159: főmenübe ki, vissza megvolt? SRV-ben vagy? Ha igen, és száguldozz kicsit a bázison keresztbe-kasul. Ha nem, repülj át felette jó alacsonyan.
Mellett ott a Rank. Ha eléri a 100%-ot, akkor fel kell venni egy navy-s küldetést, azzal tudsz szintet lépni. Ezt kb. véletlenszerűen adja be az állomások Mission részében. Mikor feloldasz valamit a rang lépéssel, akkor arról üzenetet is kapsz. Pl., hogy először bemehetsz a Beta Hidry rendszerbe, majd később a Sol-ba. De nem csak rendszereket old fel, hanem bizonyos hajókat is csak bizonyos ranggal lehet megvenni az adott frakciónál.
Táblázatot lehet találni a neten, ami adhat némi támpontot, hogy hol is jársz most a létrán és mit lehet elérni.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.12.16. 14:14:27
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A másik kérdés, hogy a SOL-ba hogy szerezhetem meg a permitet?
Regor sector
bleia1
bleia2
bleia3
bleia4
bleia5
Bovomit
Dryman
Froadik
Gamma Velorum
Hyponia
praei1
praei2
praei3
praei4
praei5
praei6
Sidgoir
Horsehead Dark Region
IC-4673 Sector
Col 70 Sector
Col 121 Sector
Col 97 Sector
M41 Sector
NGC 2264 Sector
NGC 1647 Sector
Several stars in the Bernard's Loop Area are also permit locked
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.16. 12:02:18

Az elején követtem a bázisok útvonalát, de rájöttem, hogy nagyon körbevisznek és csinálnak a 20.000 éves útból egy 30.000 éveset, ami elég nagy kitérés.
Sárgával jelöltem azt, amikor a magam feje után kezdtem el menni:

Íme a "dicsőség falam". A neutron csillagokat nem rakom fel, mert abból közel 30-40 darabot fedeztem fel.

A Birodalom-Föderáció-Szövetség témában nem kell választani, egyszerűen vannak, és lehet nekik dolgozni.
A lényeg, ha beléptél valakihez, akkor csinálni is kell minden héten, hogy meglegyenek a pontok és abból a jutalom. Amúgy a heti 1000 Cr édes kevés ahhoz a veszélyhez képest, ami rád várhat.
Én jó darabig tag voltam, de nem igazán foglalkoztam vele, így kiléptem, kicsit nyugisabb.
Ha van kedved hozzá, akkor mindenképp érdemes kipróbálni és majd meglátod, hogy jön a Merits és mire lesz elég.
Ebben a módban a hajót irányító karok fogják a mozgást lehetővé tenni. Minden esetben a hajó fölé kerülsz és onnan kezdheted a nézelődést.
Cobra szerintem is ajánlott, de kipróbálhatod a Viper-t is. Attól függ, hogy mi a cél, mit akarsz elérni és azt hogy. Mert adott esetben lehet, hogy egy Adder vagy Type-6 lesz a neked való hajó.
Most kicsit összeszedem magam és elindulok visszafelé.
Ha az ember pénzt akar keresni, akkor elég neutron csillagokba és fekete lyukakba ugrálni. Darabja 40.000, s ha van még ott valami, akkor igazi aranybánya. Fekete lyuk nem túl gyakori, neutron csillag van, mint a pelyva. Azt vettem észre, hogy gombócokba rendeződnek, egy kétszáz fényév átmérőjű gömbben lehet vagy 30 is, utána 500 fényévig semmi. A fekete lyukak elrendezésére nem tudok mondani semmit, össze-vissza vannak és szinte mindet leszkennelték már.
Ilyen távon rugalmasan kell kezelni a szkenneléseket, mert az a tempó, amit az elején felvettem, az nem bírható végig.
Végén már csak azt szkenneltem le, ami mozgás nélkül elérhető volt, kivétel Földek. Azokért max. 100.000 fénymásodpercet voltam hajlandó utazni, de csak ha nem voltak felfedezve. Felfedezett Földért max 2000....
Ha új dolgokat akarsz felfedezni, akkor kerüld el a logikus útvonalterveket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néha elég elugrálni 100 fényévet "fel vagy le" és felfedezetlen mezőkbe juthatsz.
Itt a legszebb fekete lyuk, amit láttam az úton:
Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.12.16. 00:28:44
Hogyan lehet kivül nèzetre kapcsolni?a secret camera lenne?mindig okèzni kell?hogy lehet zoomoni?
[merlinw.org]
Holnap részletek és megosztom a közösséggel a napló fájlokat.
- Wing küldetések 2.3-ban még nem jönnek, de "we want to do them".
- Küldetést nem felhasználóhoz készít, hanem instancehoz. Kérésre generálja a tranzakciós szerver (ha épp nincs az instanceban legenerálva), egyszerre maximum 20 darabot, maximum 30 másodperc alatt (ezért tart sokáig a belépés a küldetésoldalra, mert ott épp nincs). Legalább 15, legfeljebb 60 percenként mindezek mellett újakat készít és kiforgat régebbieket, attól függően mennyire sokan vesznek fel belőlük (egymás elől nem lehet felvenni, a szerver típusokat készít, és azokból kapsz generált saját példányt).
- Módváltásnál (szóló-privát-open) nem biztos, hogy ugyanahhoz a tranzakciós szerverhez kerülsz vissza, ekkor kaphatsz másik küldetéslistát. Az épp aktív tranzakciós szerverek száma a játék terheltségétől függ, az Amazonnál dinamikusan növekszik-csökken folyamatosan.
- Ebből adódóan a küldetéshalmozást elég nehéz "javítani".
- Mérnökök jelenleg nem adhatnak küldetést, mert nem "frakciók".
- Minden generált küldetésnek van egy "távolsághatára" (futárküldetésnek mondjuk 5-100 fényév), ezen belül generálja a célpontot, stb. Ezért fordulnak elő azonos jellegű küldetések a nagyon kieső rendszereknél (ha nincs legalább 5 és maximum 100 fényéven belül célrendszer, akkor nem tud futárküldetést generálni).
- A küldetéshez járó commodity egyszerűen a pénzértékből kerül beszámításra, megvan, hogy melyiknek mennyi az értéke, ez levonásra kerül a díjazásból. Lehetne 1-4 helyett 3-12-t adni, de akkor nagyon lecsökkenne a pénz része a küldetésnek, viszont akinek csak 1 kell, az fel se venné. Most, hogy a tervrajzokból kiveszik a commoditykat, úgyis átgondolják, hogy mit és mennyit adjanak)
- 2.2.03-ban (legkésőbb 2.3-ban) lesznek újra REP+ és REP+++ / INF+ - INF+++ megkülönböztetés a kevés és sok változáshoz (ezek most is léteznek, de mindet ++-al jelzi egy ideje).
- A luxushajós küldetések aránya a 20ból (amit csak Beluga/Orca tud szállítani) finomítás alatt van folyamatosan, figyelik, hogy mennyien játszanak ilyen hajókkal, mennyien keresik, stb. Persze turista rendszerekben több ilyen lesz.
- Láncküldetések újra "érdekes felvetés, régebben azért csináltuk, hogy kipróbáljuk, lehet-e ilyet, de nagyon kevesen vállaltak ilyet" (főleg azért, mert bugosak is voltak)
- Azért nem engednek felvenni olyan küldetést, amit az aktuális hajóval nem lehet teljesíteni, mert rengeteg félreértést okozhat. (= hülyék a felhasználók)
- Elite-only küldetések: lesznek.
- Encounter alapú küldetések (nem küldetéstábláról induló) - óriási terhelés lenne a szerverre (ráadásul sokan nem is foglalkoznának vele, csak zavarják), hiszen csomóan utaznak folyamatosan. Jelenleg úgy lehet ilyet "indítani", hogy kb. 15 percig egy helyben vársz rá egy lakott rendszerben (? ha jól értettem).
- Van lehetőség pl. felvett csomaghoz (mentőkapszula, black box, ilyesmi), leszkennelt dolgokhoz (roncsok) küldetést csatolni.
- Van lehetőség változó erősségű-típusú hajókat egy küldetésbe tenni ellenfélként - marha nehéz egyensúlyozni, beszélnek róla.
- Van lehetőség egy típusú küldetésből korlátozni a felvehető számot - jelenleg ezt az ősi romokhoz használják (ez a tesztfelület), ha jól működik, akkor átvezethetik máshova is - ez megoldás lehet a küldetés halmozásra is, de nem szabad, hogy nagyon korlátozzon.
- Lesz lehetőség a már felvett utasokat "átültetni" az igényeiken belül, hogy kevésbé zavarják egymást.
- Millió bugfix
- Jövő hétfőn 24 órás dupla livestream Elite & Planet Coaster, rengeteg ajándékkal, ilyesmikkel.
Ha szerelsz később a hajódra Interdictort, akkor te is megteheted ezt mások hajóival - vannak küldetések, ahol bizonyos rosszfiúkat kell eltenni láb alól, annak ez is lehet egy módja.