ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Ha kicsit olvasgatnál, akkor láthatnád, hogy nem havidíjas és a solo is használja a szervereket, net nélkül nem tudsz játszani. Viszont csak open (multi)-ban fogsz más játékossal találkozni.
A Horizons-ban le tudsz szállni az égitestek felszínére. Nem mindegyikre, de nagyon sokra. Ott meg Holdjárót használva különböző anyagokat tudsz keresni vagy felszíni küldetést csinálni. A bővebb infónak olvass utána. Elég nagy betűvel ki van írva a logo alá a magyar Elite oldal, ahol minden szükséges infó ott van, hogy elindulj. Utána meg még mindig lehet itt kérdezni, ha valami nem vili.
Érdemes a Horizons-t venni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Számomra az az érdekes, hogy még nem csináltak egy webes útvonaltervező felületet, ami kijelöli 1000 fényévenként a rendszert, amit a játékban meg tudsz adni.
Még nem próbáltam az áru és állomás kereső oldalakat bubin kívüli, messzi kiindulási pontot megadva. Ha az működik, akkor működhetne az útvonaltervezés is. Ha nem működik, akkor meg az adatbázis lehet hiányos vagy 1000 fényévnél messzebb nem keres.

A térképet ügyesen kell forgatni, hogy kb egyenes vonalat kapj a célig.
Ha nagyon messze van, akkor érdemes több kabinnal menni és több csoportot felvenni ugyanoda.
Amúgy meg nem éri meg, max az élvezet, illetve egyszer azért ki kell próbálni, de helyben rövid fuvarokkal jobban lehet keresni és az ember sem alszik el a székében. Mert, ha már messze megyünk, akkor fel is fedezgetünk...

bakvarnyu
Mi a különbség az Elite dangerous és az Elite dangerous horizons között? Melyiket vegyem meg? Ennek is havidíjas a multija?

Köszönöm a választ,ès jelentem megèrkezett!nagyon szèp,dizájnos a doboz ès egy tok is van hozzá!van benne egy quick manual is,pár dolog azèrt van benne!de igazatok van ennek a korszaknak vège!a játèkot csak holnap tudom kezdeni yeeees!
MerlinW
Tegyél egy bookmarkot a célra és probléma megoldva.

[merlinw.org]

Számomra az az érdekes, ha egy VIP valahova messze utazni akar. De persze a teljes utat nem tudom betervezni, és amikor a térképen visszaugrom a jelenlegi helyemre, elvesztem a fonalat, hogy a cél egyáltalán merre van... 😞

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Aszteroid station COOL!
Jó ez a trailer!
Csak nem tudom minek demóznak állandóan a capital shipekkel, amikor szinte nem képezik részét a játéknak. Én eddig kb. 3-szor láttam ezeket, a közel 1000 repült órám alatt...
A doboz vajon hány vagont tenne ki?
Dzsini
trailer részletek - aszteroidabázis, Dolphin és ilyesmik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MerlinW
1:1 arányú térkép? Mert csak az a jó😊

[merlinw.org]

Viszont a dobozosban van térkép is

simám megvenném az elite-et dobozosban, ha adnának hozzá térképet 😄

Dzsini
Szóval a 2.3 környékén jön a PS4 változat. Szép 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

etniez
Ma leadtam az első térképeket, 2,7 m credit 😊 Nagyon sok bolygónak adtam nevet. Joviánok, napok, fémben gazdag bolygók és találtam egy Földszerűt is 😊
Tele leszek lóvéval, mire visszajövök.

Colonia már szövetségi státuszba rakott 😄
Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.12.08. 13:59:29
s_andras
Jó, elb.tam, a másikat karikáztam be, de az is ott van pont felette <#zavart1>

s_andras
"Nagyon nem" ??? <#miaz> Ennél jobban alig tudna útba esni!!

etniez
Ezt megnéztem, nagyon nem esik útba 😊
Inkább megnézem majd youtube-on.
De köszönöm a tippeket, szívesen várok továbbiakat is, ha van még a tarsolyotokban.
s_andras
Én mindig kiválasztottam egy célt és arra törtem az utat. Első utam a Beta Lyrae rendszerbe vezetett, mert a Frontier-ben az "contact binary"-nak volt nevezve, és azt hittem valami különleges látvány lesz a két szorosan keringő csillag az anyaghíddal (de itt nincs ilyen, talán még kettőscsillag sincs). Második a központi fekete lyuk. Itt elvesztettem a fonalat hogy mi jött, de végiglátogattam a környéken lévő nagy, nevezetes csillagokat, mint pl YZ Canis Majoris, Antares, Rigel, Mira, Betelgeuse stb.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.12.08. 11:13:25

OFF
Megértelek, én még a rendes dobozos játékok világában szocializálódtam, és mai napig itt áll a polcomon vagy 70-80 dobozos régi nagy cím. Ugyanakkor, ma ez már érdektelen. A termetes és terjedelmes kézikönyvek világa végetért, a DVD tokokban max egy fecni van és a lemez, de sok esetben már a lemezen is csak extrák vannak, meg egy kód a játék digitálisan letölthető verziójához.
Elite esetén valóban felesleges a fizikai DVD, mert a játék szerverről fut (pontosabban, a tartalom jelentős része ott van), a működéshez pedig mindenképpen internet kell. Tehát a doboz ebben az esetben csak egy illúzió, a játékot fizikailag így is digitális és nem tudhatod a magadénak abban az értelemben, ahogyan azt régen értettük. Ha a Frontier bedönti majd egyszer a szervert, hiába a fizikai DVD, nem fogsz tudni játszani!
Én is nehezen álltam át, de ma már mindent Steam-en -vagy ha tehetem, inkább GOG-on-, digitálisan tárolok.
A konkrét ügyben pedig érdeklődj a Frontier supportnál, hogy mikor adták fel a terméket és kivel, elvileg jobb helyeken kéne lennie csomagkövetésnek is!

ON
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.08. 10:44:12
RJoco
De szépen fel van térképezve a környék.

Gundark 1 1
Sok sikert 😊 repülj lassan és alacsonyan, az biztonságos 😊
Dzsini
Amerre kedved tartja 😊
Egy kis választék a környékről:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

😊
Eddig ok.

De én azt se látom néha a map-on, merre induljak...

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Dzsini
1000 fényévenként 😊

Ti hogyan terveztek 1000 ly-nál nagyobb utakat?
Gondolkodom egy felfedező úton.

Persze tudom kb,hogy müködik ilyenek nekem is vannak,de itt valaki azt mondta beirom a kodot ès már indul is!azt nem èrtettem!
s_andras
Jaja, ezek azok. Pont most jársz az első közelében, a második felé félúton.
És a zölden fluoreszkáló gázóriást tartalmazó rendszer is útba fog esni később, esetleg visszafelé:
BLUA HYPA HT-F D12-1226
Könyvjelzőt nekik 😊

etniez
Várjál, én azt sem tudom, hogy vannak pihenők 😄 Egyelőre 2000 fényévet haladtam, mert közben azért felfedezgetek is. Viszek közben egy utast is, elvileg 24m lesz a bérem + a térképek. Mindjárt meggoolezom ezt egy kicsit.

Tádám: https://community.elitedangerous.com/galnet/uid/5800bf2d9657bab47f9912eb
Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.12.08. 00:01:40
RJoco
Biztonságos utat!
És maradj éber a csillagok közelében!

RJoco
Az derék mennyiség.

RJoco
Jó porfogó az a doboz...
Én a játékot nem Steam-en vettem, hanem közvetlen a Frontier-től és digitálisan. Vagyis a megjelenés napja előtt már tölthettem le és nyüstölhettem a tréningeket. Amikor hozzáférést adtak a játékhoz, akkor már azonnal játszhattam.
A patch-ek miatt amúgy is érdemes a digitális változatot választani a legtöbb esetben. Oké, hogy ott a dobozban a DVD, de pl. a 2.2-es patch csak 13 GB volt. És azt úgyis netről szedi le.
A Rockstar-os GTA-t pl. jobb dobozosan venni, mert rémálom, mire a szerverről lehúzza az ember a 64 GB-ot. Viszont Steam-en nincs ilyen gond, ahogy hallottam. Viszont a dobozosban van térkép is. Szóval ilyen szempontból megérheti.
És érdemes megnézni az árakat is. Anno az X Rebirth nagyon csúnya bukás volt és míg Steam 50-60 euróért dobálta, addig én otthon beszereztem 10 euróért (3000 Ft CDGalaxis-tól), dobozosan. Ha jól emlékszem, akkor van benne poszter is. És úgyis aktiválnom kellet steam-en, szóval...
A NoMan'sSky bukása után lehet, hogy azt is megéri otthon most megvenni, hátha valahol nagyon olcsó. És később még abból is lehet játék, mint a Rebirth-ből.
De alapvetően a legtöbb játékom nekem is netes. Steam, Origin, Ubisoft. A gépemben nincs is korong olvasó, bár a GTA miatt kellett vennem egy külsőt.
Arról nem is beszélve, hogy a DLC-k úgysem fognak lemezen kijönni, mindenképp netről fogja lehúzni.

s_andras
Ejtsd útba a THOR'S EYE nevű rendszert, a második pihenő előtt van nem sokkal. Én kihagytam oda és vissza is, mert akkor még nem tudtam róla.

etniez
A Steam egy online játék piac.
Ami megtetszik, azt megveszed, kifizeted. Onnantól kezdve megjegyzi, hogy az Xy játékot megvetted.
A Steambe egy felhasználó névvel + jelszóval tudsz belépni.
Én mondjuk Londonban élek, de megyek haza Karácsonyra, akkor a magyarországi gépemen is tudok majd játszani, ha akarok. Egyszerűen belépek a Steam-be, letöltöm az Elite-et. A lényeg az, hogy egyszerre nem tudsz két gépen belépni a Steam fiókodba, megakadályozva ezzel a fiók megosztást.
Roger6
Fly Safe!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

etniez
Ma elindultam Colonia-ba, kívánjatok jó szelet!
MerlinW
Steam tárolja a játékokat felhőben. Az account-odon levő játékokat bármikor, bárhol telepítheted kliensből. Nekem is van majdnem ezer játékom Steam-en.

[merlinw.org]

Roger6
Legalább olvasnál utána...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

De ez,hogy?Nincs feltelepítve a game?
Akkor hogy müködik?
Roger6
Igen, a Steam acc-on van minden játék, kurva kényelmes. Veszek új gépet, vagy másik gépen is akarok játszani? Nem kell cipelni, meg kódokkal szarakodni, csak bejelentkezek Steam acc-ra, aztán és kész. Mintha mindig nálad lenne az összes játékod.

Szeretem ha a doboz ott van a polcon!Most akkor lesz benne DVD?Nov 27 rendeltem és még nem jött meg!
Ti mindent digitálisan vesztek meg?
Mondjuk ha ezt elöbb tudom meg!
Dzsini
Összefoglaló Josh Hawkinstól a 2.2.03-ról:

s_andras
Az is valami... Meg talán amikor az elfogy, csak ráteszik az aktuálisat.

Dzsini
Mivel nem kérésre gyártják le, hanem raktáron áll, az 1.0 és a hozzá való launcher van a lemezen.

s_andras
DVD is van benne. Gondolom az aktuális teljes verzió rajta van, nem kell letölteni, csak mindig az újabb peccseket.

Dzsini
Mondták, hogy azért is döntöttek a commodity feltételek eltörlése mellett, mert nem olyan egyszerű megoldani.

(a modultároló meg egész szórakoztatóan bugos néha, van bőven javítanivaló abban is 😊 )

RJoco
Értem, köszi!

"Cargo storage rövid időn belül nem várható"

Végülis, csak a játékosok 80%-ka várja nagyjából a játék megjelenése óta. Megoldani sem nehéz, a modultároló is működik.
MIre jó a dobozos egyébként? Mivel a játék online kapcsolatot igényel és a Frontier szerverein van a tartalom java, tkp. a dobozban is csak egy kód van, a játékot nem kapod meg fizikai hordozón! Cserébe ahogy a példa is mutatja, hetekkel később juthatsz hozzá, mintha digitálisan veszed meg (az 2 perc és játszol).
Dzsini
A játék mindenkinek ugyanabban az állandóan online világban játszódik. Két (illetve három, de az elsőre mindegy) fő játékmód van, az egyikben összefuthatsz más játékosokkal (ez az Open), a másikban nem (ez a Solo). Hogy melyik "érdemes", az a te döntésed, hogy melyik stílust kedveled. Nincs kötöttség ebből a szempontból, minden bejelentkezéskor megválaszthatod, hogy épp melyik változatot kéred.