Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Guitar rig megy vele, de fogod mellette hallani a tiszta gitárhangot is ha az effektjeit akarod használni akkor vsti pluginként érdemes utólag rápakolni a felvett sávra. Vagy tisztán feljátszod amit szeretnél és utána a vsti-t rápakolva reampolod az egészet.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Rosszul fogalmaztam, EQ *beallitasra* gondoltam, azaz "melegebbe" teheted a hangot egy balrol-jobbra donto beallitassal. Hi-fi vel meg *csoves* hi-fikre utaltam, sokszor lattam ilyeneknek, hogy dicsertek a csovek melegseget.
"a voxnak természetesebb a hangja, csak meg kell tanulni a kezelõfelületet ami szerintem egyszerû mint az ék."
Egyszeru, csak rendkivul kenyelmetlen. Ha atvaltasz egy masik presetre, latsz egy/ket szamot, es ahhoz, hogy megtudd a pontos beallitasokat, meg kell mozgatnod rajta kb az osszes kallantyut.
A zoom effekt könnyebben kezelhetõ, de a hangja szarabb... a voxnak természetesebb a hangja, csak meg kell tanulni a kezelõfelületet ami szerintem egyszerû mint az ék.
De ezek szerint akkor a Stomplab is kényelmetlen, ahogy elnéztem, hasonló a kezelõfelülete.
Egyrészt csinálhatod azt, amit a flamenco gitárosok; szorítsd ökölbe a kezed, majd hirtelen nyújtsd ki az ujjaidat, elvileg az ujjaid végének egy körívet kell leírniuk mozgás közben. Ilyenkor nem a körmöd hegyével, hanem a felületével pengeted a húrokat nagyon gyorsan, kb mintha pengetõvel tennéd. Ennek az a célja, hogy az az általános lágy hangú ujjal pengetéshez képest más dinamikával rendelkezik, hirtelen induló hang rövid lecsengéssel, ami az ütõhangszerek hangját imitálja. Ha ez megy, akkor lehet finomítani úgy, hogy nem mind a hat húrt pengeted meg, hanem miután végigsiklik az ujjad a mélyebb húrokon, amiket tompítasz bal kézzel, majd miután megpengeti az adott húron a lefogott hangot, akkor megállítod az alatta lévõ húron. Pl.: E,A,D húrt tompítod, G-n megpengeted a lefogott hangot, majd ahogy tovább siklanak az ujjaid, a B húrhoz hozzáérve megállítod õket. Ezt aztán fokozhatod úgy tovább úgy, hogy az X-es húrok pengetésére nem mind a 4 ujjadat használod a jobb kezeden, hanem csak 1-et, 2-õt, vagy 3-at; szóval variálhatod, hogy mennyire legyenek hangsúlyosak az ütések a dal többi részéhez képest, illetve ez arra is jó, hogyha mondjuk az elõbb említett példában a G húron lévõ hangot követi egy a magas E-n, akkor ha a feladatnak mondjuk csak mutató és középsõ ujjal indulsz neki, a gyûrûs ujjaddal gyorsan visszapengetheted.
Van egy olyan lehetõséged is, hogy a tompított húrokat "megcsapod", mint a basszusgitárosok a "slap" technika alkalmazásakor, csak értelemszerûen nem feltétlen annyira erõsen, meg nem a fogólap felett. Ha ezt a mozdulatot kombinálod a normál ujjal pengetéssel, az elõször biztos furcsa lesz, mert a hüvelykujjad ellentétesen mozog a többi ujjaddal, de gyakorlással már nem lesz vészes.
A harmadik ötletem, hogy az X-es hangokat nem pengeted, hanem a hangsúlyos részeknél, a tenyered élével (mint a palm-mute technikánál) csapsz rá a húrokra, miközben pengetsz. Ennek a technikának nincs annyira karakteres hangja, mint az elõzõ kettõnek, ez inkább ritmikai szempontból jó, viszont szabadon hagyja a hüvelykujjadat, így azt is használhatod pengetésnél.
Ezek csak azok a módszerek, amiket én használok, de tapasztald ki, hogy neked mi a kényelmes, ez a fingerstyle olyan játékstílus, ami bár jazz/country vonalon régóta létezik, de csak mostanában kezd divatossá válni, így nem nagyon van még hozzá szakirodalom.
Ebbõl mennyi lehet igaz? Az addig tiszta, hogy a teszt nem ad releváns eredményt, de azért elgondolkodtató, hogy ez a kis csõ vajon befolyásolja-e bármennyire is a hangzást, vagy csak szimpla marketingfogás.
Van a következõ átirat:
http://www.youtube.com/watch?v=B487dZvqL8U
Illetve kotta:
http://drive.google.com/#folders/0B52TdvJ24TU6bzJaajBNdWlRSEE
A második refrénhez lenne egy kérdésem felétek. A kottában a 4., 5. oldalon, van, hogy az ütés (az x-ekre gondolok) és a hangot egyszerre kellene játszani. Valaki esetleg nem tudja megmondani, ennek a technikának esetleg mi a pontos neve? Vagy esetleg rövid leírás is megteszi. Nekem eddig még nem volt dolgom ilyennel, viszont oktatóvideót sem nagyon találtam hozzá.
Elõre is köszönöm a segítséget!
40 ezerért ajándékba van
valószínõleg egy marshall jmp copy lehet
Full csöves gitárerõsítõ fej
a Jumbo felé hajlok így mostmár eléggé 😊
A testforma hangra gyakorolt hatásáról is fõként általánosságban lehet beszélni, mert azt is rengeteg dologgal lehet kompenzálni, az olyan dolgoktól kezdve, mint pl a test mélysége (vagy ívelt-e a hátlap, és ha igen, hogyan), milyen fajta fát használnak, milyenek a húrok, stb.
A dreadnought-nak a testakusztika miatt viszonylag nagy hangereje van, a mély és magas tartománya sokkal markánsabb, mint a közép, illetve elektroakusztikus változatban sokkal jobban hajlamos gerjedni. Fõként pengetõvel és kísértre használt „forma”, az akusztikai tulajdonságai miatt szépen illik énekkísérethez (ami kitölti az úgymond „hiányzó” középtartományt), vagy ritmusgitár szerepére a felvételekhez. Akkordokat használva nagyobb arányban vannak jelen a felharmonikusak, fõként a nyitott húrokat használó akkordformáknál (ahol nem barrét fogsz) jön ki a testforma ezen karaktere.
A jumbo forma ezzel szemben pont a középtartományra fekszik rá úgymond, viszont a kerekded alsó forma megdobja kicsit a mélyeket, emiatt a mély-közép arányának különbsége nem annyira nagy, mint a dreadnought-nál, valamint ez az alsó rész kicsit kompenzálja a kisebb hangerõt is. Szóval összeségében kiegyenlített játéka van egy enyhe „mid-boost”-al. Emiatt inkább szólisztikus játékra jó, jobban „átszól” a mixben, és fingerstyle-típusú játékra is ideálisabb és kevésbé gerjed az elektroakusztikus változat. Cserébe az akkordos játék valamivel laposabb, mint a dreadnought-oknál, és összességében a hangereje is kisebb, annak ellenére, hogy összességében nagyobb a test mint egy dreadnought esetében. Általában a drágább is mint a dreadnought, mivel a testforma miatt körülményesebb megoldani a fed lap merevítését.
A grand –auditorium forma nagyjából a jumbo kicsinyített változata, a nevébõl adódóan koncertkörülményekhez tervezve, hogy kiküszöböljék a gerjedést, illetve a kisebb forma miatt természetesen kisebb a hangerõ is, illetve markánsabb a középtartomány, mint a jumbo esetében. A kis méret meg nyilván jobb kis kezûeknek, vagy utazás alkalmával, illetve általában az ára is valamivel kevesebb, mit egy jumbonak.
A napokban próbáltam ki a Dowina akusztikus gitárjait, és úgy szolt mint az álom. baromi kényelmes volt. el is dõlt beszerzek egyet, csupán annyi a dilemmám hogy nem tudom a jumbo vagy a dreadnought formát válasszam... persze én is hallom a különbséget... de egyik nap ez tetszik másik nap az... ilyesmibe körülményes vagyok nem igazán értek a gitár formákhoz csak annyit amennyit hallok belõle. Szóval lényegében az a kérdés hogy mit kell tudni ezekról a formákról, elõnyök hátrányok? vélemények, tapasztalatok?
Szerintetek honnan tudnék gyorsan (ebay kivételével, mert az ugye nem gyors) strató híd babájához
- egy hernyócsavart
- egy csavart amivel a hídhoz van rögzítve, a hozzá tartozó rugóval
- egy tremolókart ?
Illetve ötlet olcsó potikra + kapcsolóra? Ezt már csak így mellékesen kérdezem mert ilyen sok helyen van, csak kíváncsi vagyok ki honnan szerez be ilyeneket. (Minden kell, szóval a két tone poti, a volume poti, meg az öt állású kapcsoló)
Köszi
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
a jó dolgokból kevés van, és sokan szeretnének belõle
a szarból meg ömlesztve gyártanak minden félét, az okosabbja ezt tudja és még ingyen sem kell neki.. a hülyébbek meg inkább az értéktelen olcsóbbat veszik, és így szép lassan silányul a minõség.
ezért van az hogy általában a régiebbi gitárok sokkal jobb minõségûek mint a mai tucat, ipari hulladékok.
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat

Szeretem a cicákat
Hamarosan kapni fogok egy kisebb összeget és gondoltam itt az ideje beszerezni egy akusztikus gitárt (vagy klasszikus gitárt).
Most így gyorsban EZT néztem ki. Igazából tanuló gitárnak szerintem megfelel, de ti mit gondoltok, jól járok én ezzel?
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R