Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én az overdrive pedált mindig az erõsítõ elé szoktam rakni közvetlenül.
Az ilyen pedálok nagyon meg tudják küldeni a jelet, nem biztos, hogy a többi digitális pedál utána torzítás mentesen tudják kezelni ezt az erõs jelet.
ez egy digitális delay/echo, de echo módban az analóg szalagos echo magnót utánozza.. ebben az állásban maga a víszhang hangja színezõdik egy mid centrikus hangképpel, de az alaphangot nem szinezi.
Ezt beállítja úgy hogy gyenge legyen a víszhang hangja és ezt küldi a csöves torzításra tovább, egy kurva szép pszihedelikus hangja lesz így a gitárnak.
én nagyon bírom.. pedig a delay is fordítva az erõsítõ elé van téve
Szeretem a cicákat
erre vissza térve, nagyon együtt érzek ezzel a résszel mivel sokszor nekem is kételyeim támadnak afelõl hogy én például rádióból vagy környezetembõl közvetlenül sose hallott zenéket szeretek és imádok ami pont a céltudatos zenehallgatás eredménye. de például mai zenékre, még a nekem kedvezõ stílusban se mutatok túl nagy érdeklõdést (jelenleg) így ha mûvelem a mûfajt, globálisan vagy akár csak egy kisebb közösségre se fog ugyanúgy hatni mint rám éppen egy kivesézett diszkográfia egy-egy darabja, miközben lelki szemeim elõtt látom hogy a 70es években valóban körbe ülhettél többen a lemezlejátszót és csoport zeneiélménnyel táplálták életüket..
Szeretem a cicákat
Ezek szerint a multieffektben tudom beállítani, hogy az elõfok elé vagy után rakja? Csak mert végignyálaztam a manual-ját és erre nem találtam hivatkozást
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
A kimenet meg megy a végfokba.
Persze nem minden multi effektnek van loopja.
A line6 pod hd ban például van.
A midi vezérlõvel egy loopba rakom a processzort? De akkor a többi preamp utáni effekt is oda kerülne 😄
Kezdek rájönni nem lesz egyszerû dolog ez 😄
Gitár - mono effektek a preamp elõtt, ezek általában wah, phaser, eq, filter és sustainer, kompresszor, overdrive és distortion. Ezek jól szólnak torzítás elõtt, és ezeknek nem is kell sztereo jel.
Aztán mono csöves preamp. Általában a csöves elõfokok mind mono jelúttal dolgoznak belsõleg. Persze lehet, hogy rendelkeznek stereo kimenettel, de a jelút végig mono.
Aztán jön a láncba, vagy a loopba kötve a multieffekt.
Ide jönnek a különféle idõ alapú és hangszínezõ effektek.
Ezek a torzítás után szólnak jól leginkább.
stereo Delay, chorus, reverb stb
Aztán ez a stereo jel mehet be egy stereo csöves végbe.
Azt meg vagy két külön ládába, vagy egy pl stereo marshall 1960 4x12 es ládába.
Lényeg, hogy az "utolsó láncszembe", a multieffekt processzorba mono jel (gitár jel) menne a midi vezérlõbõl, mert csak egy kimenete van. És ugye a végfok sztereóban mûkdöik. Ha az effektprocesszorba mono jel megy, sztereót ad vissza, ha a bal és a jobb oldalt is bekötöm?
Azzal csak az elõfokot és a multieffektet vezérled.
Egy elméleti kérdés:
Adott egy:
-sztereó elõfok (Sansamp PSA-1)
-midi vezérlõ (G-Lab MGC-6) + pár stompbox
-effektprocesszor (TC Electronic G-Major 2)
-sztereó végfok (Marshall EL34 50/50)
Mindenképpen sztereó cuccot szeretnék összehozni. Elõfoknak van ugye jobb és bal kimenete, effektprocesszornak is sztereó be- és kimenete, ahogyan a végfoknak is.
De... A midi vezérlõnek egy input illetve egy output jack-je van. Ez akkor most nem alkalmas sztereó bekötéshez? Gondolom ezek mono csatlakozók. Vagy két ilyen vezérlõ kellene? (2 x 140ezer) 😄
Hogyha pl. az effektprocesszorba bekötöm a mono jelet, akkor a kimenetnél tud sztereó jelet adni (pl. stereo delay stb)?
Jaj.
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
(Alapzaj is van, de az nem zavar. Ha egy húrt pengeteg, királyul szól. Ha többet, akkor már olyan hangja van mintha egy varacskos disznó hörögve rókázna.. Ha meg kicsit komolyabb torzítást rakok be akkor már egy húrnál is. Persze tudom, hogy tökéletes eredményt fölösleges várni, csak szeretném nagyon kipróbálni, hogy milyen is ez a géppel zenélés. Hogy tudjam, megéri-e eladni a kombóm, és venni egy hangkártyát.)
Szerintem nyitok egy topikot direkt erõsítõépítésre, belinkelem aztán mennyünk inkább oda 😄 A többiek hülyét fognak kapni tõlünk 😄
Tehát nem elég neki egy szimpla pacsirta rádiós hálózati.
Csináltatni kell hozzá egy alkalmas hálózati trafit.
Szerintem ez meglenne max 5 ezerbõl. A kis teljesítmény miatt.
Ettõl függetlenül a 2022 modolt verzióját meg fogom építeni, már csak azért is mert sokat fogok belõle tanulni, meg azt nem is sajnálnám alakítgatni 😄
moddolni.. jó kis alapanyag