Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és nem lesz para az hogy vékonyított a nyaka de nylonhúros? merthát azok vastag jószágok, vastagabbak az acélhúrnál... ezért akartam kézbe venni
Fender minõségi "olcsó" gitárokat gyárt, ebben az árkategóriában nem találsz jobbat szerintem.
tudom, hangszerdiszkonttól rendelném de vakon nem szeretek gitárt venni, és sehol semmi használhatót nem találtam hogy mégis milyen a kütyü
Sziasztok!
szeretnék venni egy klasszikus gitárt. régóta gitározok, van komolyabb hangszerem, ez csak marhulni kell, viszont azért kihallom a dolgokat eléggé, és azért jó hangszert szeretnék venni. nem igazán erõltetném meg magam a vastag fogólapokkal se, és találtam egy szimpi gitárt: Fender ESC-105. bejártam Pestet, de nem találtam sehol helyet akol kipróbálharnám a cuccot, sehol sem volt ilyen holmi csak netrõl lehet rendelni. valakinek esetleg van tapasztalata/véleménye errõl a gitárról? mindennemû válaszért hálás vagyok 😊
szeretnék venni egy klasszikus gitárt. régóta gitározok, van komolyabb hangszerem, ez csak marhulni kell, viszont azért kihallom a dolgokat eléggé, és azért jó hangszert szeretnék venni. nem igazán erõltetném meg magam a vastag fogólapokkal se, és találtam egy szimpi gitárt: Fender ESC-105. bejártam Pestet, de nem találtam sehol helyet akol kipróbálharnám a cuccot, sehol sem volt ilyen holmi csak netrõl lehet rendelni. valakinek esetleg van tapasztalata/véleménye errõl a gitárról? mindennemû válaszért hálás vagyok 😊
szerintem nem a gitárt földelte rosszul hanem a csöves erõsítõt.
Az simán kitudja végezni az embert.
400-500 VDC elég hogy megsüsse az embert.
Ha mondjuk egy lecsatoló kondenzátor zárlatossá válik, a nagyfeszültség áthúz a kisfeszültségû kapcsolók és potméterekhez..
Valami ilyesmi lehetett.. egyszer csak elmegy a csöves erõsítõ hangja, vagy vad oszcillációba kezd.
A gitáros mit sem sejtve odamegy az erõsítõhöz és neki áll tekergetni a potikat, amiben közel 500 volt DC feszültség figyel, hogy aljas módon emberölést követhessen el.
persze ehhez az is kell, hogy épp rossz legyen biztosíték vagy meg legyen patkolva..
Az simán kitudja végezni az embert.
400-500 VDC elég hogy megsüsse az embert.
Ha mondjuk egy lecsatoló kondenzátor zárlatossá válik, a nagyfeszültség áthúz a kisfeszültségû kapcsolók és potméterekhez..
Valami ilyesmi lehetett.. egyszer csak elmegy a csöves erõsítõ hangja, vagy vad oszcillációba kezd.
A gitáros mit sem sejtve odamegy az erõsítõhöz és neki áll tekergetni a potikat, amiben közel 500 volt DC feszültség figyel, hogy aljas módon emberölést követhessen el.
persze ehhez az is kell, hogy épp rossz legyen biztosíték vagy meg legyen patkolva..
mimimimimi?
Ilyen marhaságot se hallottam még, ügyes volt aki ezt leírta. Még az erõsítõ is csak akkor ütheti agyon ha turkál benne bekapcsolt állapotban.
Ott valami mást basztak el valószínûleg a technikusok.
A gitárt egyébként a gitáros földeli a saját testével, viszont ott nincs halálos áram erõsség, még érzékelhetõ feszültség se.
Ilyen marhaságot se hallottam még, ügyes volt aki ezt leírta. Még az erõsítõ is csak akkor ütheti agyon ha turkál benne bekapcsolt állapotban.
Ott valami mást basztak el valószínûleg a technikusok.
A gitárt egyébként a gitáros földeli a saját testével, viszont ott nincs halálos áram erõsség, még érzékelhetõ feszültség se.
azt olvastam hogy a yardbirds egykori gitárosa 33 évesen rosszul földelte az elektromos gitárt és az áramütéssel kivégezte szegény csókát.. ez hogy lehetséges ?
Szeretem a cicákat
én nem találtam olyan fülest amelyik jól vissza tudná adni a gitár hangját..sajnos =(
mindegyikkel baj volt a mély tartománnyal..
nem elég erõs a fülesek basszusa, a gitárhoz legalábbis szerintem
mindegyikkel baj volt a mély tartománnyal..
nem elég erõs a fülesek basszusa, a gitárhoz legalábbis szerintem
Ezt az oldalt is érdemes nézegetni.
ez tetszik, köszönöm
Szeretem a cicákat
Audio Technica ATH-M50, természetesen jó zenehallgatásra is, egyébként szerintem inkább PH-n a fejhallgatós topicban érdeklõdj.
Sziasztok, Gergõ eheti vásárlási kérdése:
Monitor Fülesnek mit ajánlotok ? Melyik az amelyikkel az erõsíõre dugva értékelhetõ hangot kapok és eredményesen lehet vele gyakorolgatni amikor a lakótársak alszanak ? 😄 Létezik olyan ami emelett sima zene hallgatáshoz is mgfelel ?
Köszönöm elõre is komák..
Monitor Fülesnek mit ajánlotok ? Melyik az amelyikkel az erõsíõre dugva értékelhetõ hangot kapok és eredményesen lehet vele gyakorolgatni amikor a lakótársak alszanak ? 😄 Létezik olyan ami emelett sima zene hallgatáshoz is mgfelel ?
Köszönöm elõre is komák..
Szeretem a cicákat
El tudná nekem valaki magyarázni hogy az hogyan mûködik amikor valaki szólót játszik, de nem penget, csak a bundokon pörög az ujja ezerrel. Rz valami effekt, vagy hogyan mûködik?
Köszi
Köszi
DBZ Imperial? Nem probaltam, de kinezetre nekem nagyon bejon, foleg a habos meg csikos javor topposok.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
nekem tetszik
valami PRS vagy S szériás ibanez lehet
valami PRS vagy S szériás ibanez lehet
hehe 😄
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
Esetleg a hidi pukit kicserelheted egy eros jelu humbira.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Ezt két féle képpen:
elsõ: effektpedál/erõsítõn váltod a hangszínt plussz a gitáron
második: két hangerõ poti kell (strat alapból 1 vol, 2 tone) és akkor a hangerõkkel játszol, plussz ahhoz úgy kell belõni a torzítást az erõsítõn, hogy a potival le tudd venni tisztára.
Remélem sikerült érthetõen fogalmaznom 😄
szerk.: esetleg hangerõ pedállal és akkor nem kell átépíteni a gitár elektronikáját, de szerintem utóbbi stílusosabb 😊
elsõ: effektpedál/erõsítõn váltod a hangszínt plussz a gitáron
második: két hangerõ poti kell (strat alapból 1 vol, 2 tone) és akkor a hangerõkkel játszol, plussz ahhoz úgy kell belõni a torzítást az erõsítõn, hogy a potival le tudd venni tisztára.
Remélem sikerült érthetõen fogalmaznom 😄
szerk.: esetleg hangerõ pedállal és akkor nem kell átépíteni a gitár elektronikáját, de szerintem utóbbi stílusosabb 😊
Köszi, most már csak a fizut kell megvárni 😄
Más:
Strat-oknál meg lehet csinálni ezt a Les paul féle "átkapcsolok az alsó pickupra egy mozdulattal és zúzok, aztán vissza a felsõre és megy a laza akkordozás lágy nem torzított hangon"
Nagyon laikus vagyok a témában, de a Stratnál az a 3 pickup ugye a hangszínt változtatja meg hogy lehet ezt úgy kivitelezni ahogy fentebb leírtam ?
Más:
Strat-oknál meg lehet csinálni ezt a Les paul féle "átkapcsolok az alsó pickupra egy mozdulattal és zúzok, aztán vissza a felsõre és megy a laza akkordozás lágy nem torzított hangon"
Nagyon laikus vagyok a témában, de a Stratnál az a 3 pickup ugye a hangszínt változtatja meg hogy lehet ezt úgy kivitelezni ahogy fentebb leírtam ?
Szeretem a cicákat
Szerintem a Cube amúgy is kicsit túlértékelt erõsítõ, most nagyon drágán adják õket... Voxban biztos nem fogsz csalódni.
Ha szeretnél dobgépet akkor igen, egyébként a mini 3 sem rossz, van benne mindenféle stílusra erõsítõ modell és minden "alap" effekt.
Mondjuk a 3as Vox is tetszik csak túl olcsót se akarok majd, mert a Micro Cube is szép volt jó volt de egyes hangoknál nagyon bezümmögött sajna..
Szeretem a cicákat
Szóval a Vox Mini 5 az egyetlen értelmes valamire is használható a fel soroltak közül ?
Szeretem a cicákat
Marshall MS2 10k körül, Orange Micro Crush PIX 13 körül, Vox Mini 3 25 körül, Line 6 Micro Spider 34k körül(ezt nem ajánlom mert a sima változata is szar), Fender Mustang Mini 37k körül(szerintem ez túl drága, metálra szar), Vox Mini 5 40k körül(ebben már dobgép is van).
persze lehetõleg 50e alatt
Szeretem a cicákat
létezik a Micro Cubeon kívül aranyos elemes hordozható erõsítõ ?
Szeretem a cicákat
+azon a pöttyöslabda basszeren a szóló után behaltam 😄
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
bazz, szarul linkelte, 3:30-ra akartam idõzíteni, onnan nézze, akit érdekel..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha az elõfok mono kimenetébe egy stereo jacket dugok (hogy hangfalat emuláljak szoftveresen), akkor nem zárom rövidre ugye? Csak simán mono hangzást kapok a gépen? 😄
Szeretem a cicákat