Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már van IV és az újan 32k. Szerintem azért lehetne elkérni 20k-t(ha már több mint 1-2 éves), ezt figyelembe véve a tiéd szerintem 15k-t érhet.
Egy Line6 Spider III 30W-os erõsítõért szerintetek mennyit lehet elkérni? Tokéletes szobában tartott állapotban van, kicsit poros 😄
tudjátok én miért rajongok a Marshall csöves erõsítõkért?
Mindent lehet mondani rá, de azt nem hogy nem elég vastag, nem elég krémes, vagy organikus.
Nem lehet azt mondani rá, hogy steril.
Egyedi különleges hangzást adnak.
Ha a TONE, a hangzás a fontos, és nem a über gain over saturated dolgok, akkor marshall 1st.
Mindent lehet mondani rá, de azt nem hogy nem elég vastag, nem elég krémes, vagy organikus.
Nem lehet azt mondani rá, hogy steril.
Egyedi különleges hangzást adnak.
Ha a TONE, a hangzás a fontos, és nem a über gain over saturated dolgok, akkor marshall 1st.
de akkor ha már itt tartunk, mai mércével mi az ami NEM alapszintû ?
Szeretem a cicákat
Köszönöm ! Jelentkezek amint úgy érzem itt az ideje 😄
Szeretem a cicákat
Sikerült megcsinálnom, de ezzel se tudom normálisan kiszûrni, Joakimnak annyira erõs a hangja abba a tartományban, hogy pont ott nyomja el a gitárt ahol nem kéne 😄
Hát így látatlanban, vagyis hallatlanban nehéz megmondani, kéne valami demó róla hogy még is hogy szól egy ilyen szerkezet, hogy mûködik a típusok között a váltás stb.
Az elképzelés szerintem nem rossz egyébként.
Az elképzelés szerintem nem rossz egyébként.
De izé .. mondjatok már valami véleményt az erõsítõrõl amit írtam.
Egy kis piackutatást csinálok, és tudnom kell, hogy másoknak mi a véleménye.
Életképes lenne egy ilyen erõsítõ?
Van rá igény?
Ilyen hibrid cuccot még nem láttam.
Ez nem utánozza a hangzását az eredetinek, hanem egy az egyben ugyan az az áramkör, ugyan azok a tipusú alkatrészek.. pl vintage mustár kondik.
és 3 erõsítõ egyben.
Egy kis piackutatást csinálok, és tudnom kell, hogy másoknak mi a véleménye.
Életképes lenne egy ilyen erõsítõ?
Van rá igény?
Ilyen hibrid cuccot még nem láttam.
Ez nem utánozza a hangzását az eredetinek, hanem egy az egyben ugyan az az áramkör, ugyan azok a tipusú alkatrészek.. pl vintage mustár kondik.
és 3 erõsítõ egyben.
Igen van.
Szedd le a IL Parametric EQ 2, ez egy VST.
Ez egy nagyszerû eq program és könnyû megkeresni benne a azokat a frekvenciákat ahol a gitár a domináns. Nagyon éles vágásokra is képes.
Le kell hozzá szedni egy VST loader plugint ha winampban akarod használni.
Reaperbe egybõl betölthetõ.
Szedd le a IL Parametric EQ 2, ez egy VST.
Ez egy nagyszerû eq program és könnyû megkeresni benne a azokat a frekvenciákat ahol a gitár a domináns. Nagyon éles vágásokra is képes.
Le kell hozzá szedni egy VST loader plugint ha winampban akarod használni.
Reaperbe egybõl betölthetõ.
Kéne egy kis help, elkezdtem tanulni a Sabaton Unbreakable c. számát, viszont akár hogy EQ-zom Foobarba a gitár alig hallatszik így meg elég nehéz melléjátszani. Van erre valami megoldás? Vagy valami jó EQ beállítás?
Page az en #1 kedvencem, de lassuk be, mai mercevel nagyon alapszintu a technikaja, eloben meg ritkan huzott el hiba nelkul egy szolot...
1-2 ev rendszeres, legalabb napi 1-2 ora gyakorlassal szerintem elerheted azt a szintet, hogy eljatszd a dalait hiba nelkul.
1-2 ev rendszeres, legalabb napi 1-2 ora gyakorlassal szerintem elerheted azt a szintet, hogy eljatszd a dalait hiba nelkul.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Hiába lesz meg ugyan az a felszerelés.
A hangzásod akkor is fényévekre lesz.
A hangzás elsõ sorban az ujjakból jön.
A hangzásod akkor is fényévekre lesz.
A hangzás elsõ sorban az ujjakból jön.
csak hiányzik ugyanaz a setting, hiába van meg a note, ha az effekt fényévekre van messze tõle.. (/me kifogásokatkeres)
Szeretem a cicákat
hát akkor jobb ha neki kezdek, mert kifutunk az idõbõl..
Szeretem a cicákat
mennyi idõ úgy megtanulni gitározni mint Jimmy Page ?
Szeretem a cicákat
150 alatt nem tudnám adni.
Kurva sok minden kell hozzá.. és kis szar dolgok is drágák hozzá.
pl csõfoglalat.. sasszi
De egyben lenne 3 három erõsítõ..
Sõt négy, mert tudná az AFD hangzást is.. ebben a módban 4 gain stage + 1 katód követõ menne. Ez így elég jó kis hi gain cucc lenne.
Még slayer féle metál is menne vele.
Jah.. és kapcsolható EQ lenne benne.
A klasszikus marshall ami a super bassokban van.
Ez elég jó metálra és jó mid scoop hangzást ad.
A másik meg amit jimmy hendrixel gondoltak ki, ami a JMP ben van.
Ez meg egy közép magas domináns eq szabályozást biztosít.
Kurva sok minden kell hozzá.. és kis szar dolgok is drágák hozzá.
pl csõfoglalat.. sasszi
De egyben lenne 3 három erõsítõ..
Sõt négy, mert tudná az AFD hangzást is.. ebben a módban 4 gain stage + 1 katód követõ menne. Ez így elég jó kis hi gain cucc lenne.
Még slayer féle metál is menne vele.
Jah.. és kapcsolható EQ lenne benne.
A klasszikus marshall ami a super bassokban van.
Ez elég jó metálra és jó mid scoop hangzást ad.
A másik meg amit jimmy hendrixel gondoltak ki, ami a JMP ben van.
Ez meg egy közép magas domináns eq szabályozást biztosít.
Izé ..
szerintetek könnyen el lehetne adni egy olyan erõsítõt ami kapcsolható olyan különbözõ üzemmódok között mint:
Eredeti Marshall JMP super LEAD áramkör és eredeti hang.
Eredeti Marshall JMP super BASS áramkör és eredeti hang.
Eredeti Marshall JCM 800 áramkör és eredeti hang.
Ezek az áramkörök nagyon hasonlóak egymáshoz, kis eltérések vannak, kis átalakítással vagy kapcsolókkal egymásba alakíthatóak. 3 db 3 körös kapcsolóval.
Hozzá még lábkapcsolóval +2 gain stage, boost funkciót látna el. Hi gain szintre lépne a dolog.
Ez a 2 plusz gain stage kapcsolható lenne hogy tudja az eredeti Marshall #36 AFD mod hangzást, Ez volt Slash erõsítõjében, ez a tipikus guns n roses hangzás.
Ez egy hatalmas boostot jelent az 1khz tõl 4 khz ig terjedõ frekvenciákban több lépcsõn át, majd a végén levágja a magas tartomány nagy részét.
Eredmény egy nagyon vastag középtartomány... low gain bass, és az ultra magas tartomány teljes hiánya.. viszont van középmagas tartomány ami extrém módon erõs.
Ilyesmire szerintetek lenne vevõ?
szerintetek könnyen el lehetne adni egy olyan erõsítõt ami kapcsolható olyan különbözõ üzemmódok között mint:
Eredeti Marshall JMP super LEAD áramkör és eredeti hang.
Eredeti Marshall JMP super BASS áramkör és eredeti hang.
Eredeti Marshall JCM 800 áramkör és eredeti hang.
Ezek az áramkörök nagyon hasonlóak egymáshoz, kis eltérések vannak, kis átalakítással vagy kapcsolókkal egymásba alakíthatóak. 3 db 3 körös kapcsolóval.
Hozzá még lábkapcsolóval +2 gain stage, boost funkciót látna el. Hi gain szintre lépne a dolog.
Ez a 2 plusz gain stage kapcsolható lenne hogy tudja az eredeti Marshall #36 AFD mod hangzást, Ez volt Slash erõsítõjében, ez a tipikus guns n roses hangzás.
Ez egy hatalmas boostot jelent az 1khz tõl 4 khz ig terjedõ frekvenciákban több lépcsõn át, majd a végén levágja a magas tartomány nagy részét.
Eredmény egy nagyon vastag középtartomány... low gain bass, és az ultra magas tartomány teljes hiánya.. viszont van középmagas tartomány ami extrém módon erõs.
Ilyesmire szerintetek lenne vevõ?
vazz.. olyat álmodtam éjszaka..
az álomban a gitárt leraktam, neki támasztottam egy kanapénak, de eldölt.. gyorsan felvettem és látom elhajlott a nyaka vagy 20 fokkal.
Gyorsan visszahajlítottam néztem hogy milyen hajlékony, és hajlogatni kezdtem.
Csodálkoztam rajta, hogy milyen könnyen hajligatható a les paul nyaka mint a gyurma.
Aztán játszottam rajta tovább.
az álomban a gitárt leraktam, neki támasztottam egy kanapénak, de eldölt.. gyorsan felvettem és látom elhajlott a nyaka vagy 20 fokkal.
Gyorsan visszahajlítottam néztem hogy milyen hajlékony, és hajlogatni kezdtem.
Csodálkoztam rajta, hogy milyen könnyen hajligatható a les paul nyaka mint a gyurma.
Aztán játszottam rajta tovább.
80-ért láttam párat hirdetve, ezért kezdtem el gondolkozni rajta, még ha a csöveket ki is kell cserélni benne, szerintem annyit akkor is ér.
Újat semmikép se akarok venni, mert annyit nem ér, használtakat nézegetek, vagy 50/50 vagy valami hasonló Marshallt keresek.
Újat semmikép se akarok venni, mert annyit nem ér, használtakat nézegetek, vagy 50/50 vagy valami hasonló Marshallt keresek.
kurvára mûködõképes lenne
A Mesa 50/50 meg kurvára nagyon drága lenne.
Helyedben inkább vennék egy olcsóbb használt bármit amiben végcsövek vannak.
Akár egy régi csöves erõsítõt. Múltkor volt egy 30 ért ment el a vaterán.
Abban is ugyan úgy végcsövek vannak meg végfokozat.
Ugyan úgy szól is.
A Mesa 50/50 meg kurvára nagyon drága lenne.
Helyedben inkább vennék egy olcsóbb használt bármit amiben végcsövek vannak.
Akár egy régi csöves erõsítõt. Múltkor volt egy 30 ért ment el a vaterán.
Abban is ugyan úgy végcsövek vannak meg végfokozat.
Ugyan úgy szól is.
Szerintetek egy POD HD500+Mesa Fifty/Fifty+valami olcsóbb 2*12 vagy 2db 1*12 láda mennyire mûködõképes?
kokot
iRig
Használom régóta, lényegében olyan mint a faék, jó kis cucc, ajánlani tudom csak 😊
Használom régóta, lényegében olyan mint a faék, jó kis cucc, ajánlani tudom csak 😊
Irig !! guitarshopon van fent 5 rongyért, az egyik legjobb megoldás szerintem
Szeretem a cicákat
Én ezt a JamUP plugot hallottam eddig még csak. De lehet van más is.
sziasztok
mi a legegyszerûbb módja annak ,hogy a gitárt az ipadre rá tudjam kötni? milyen adapter kellene hozzá?
mi a legegyszerûbb módja annak ,hogy a gitárt az ipadre rá tudjam kötni? milyen adapter kellene hozzá?
fantasztikus, már viszem is az ásót
Szeretem a cicákat
Remélem ettõl megjön a kedved <#bohoc>#bohoc>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
ha még csak 8 órát kéne...😄
Szeretem a cicákat
>>nyolc ora munka... <#vigyor3>#vigyor3>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
na, valaki ? ne legyetek már ennyire antiszociálisak
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
1. nem én vettem, nem nekem kell
2. 1212m volt tesómnak is, pont a külsõ modul miatt vette meg
2. 1212m volt tesómnak is, pont a külsõ modul miatt vette meg
üdv..
kis segítséget szeretnék kérni.. gyakorláshoz keresek valami olyan eszközt, ami ezeket tudná alapvetõen:
- sztereo bemenet (TRS 1/4" v 1/8" v RCA), ahová valamilyen zenelejátszó fülhallgató kimenetét tudom csatlakoztatni
- mono bemenet (TS 1/4"), ahová a gitárt tudom csatlakoztatni közvetlenül
- sztereo fülhallgató kimenet (TRS 1/4" v 1/8"), ahol a bemenõ sztereo zenét és a gitárt összemixelve lehet hallani
- mono kimenet (TS 1/4") ahol csak a gitár jel "jön ki"
az nem hátrány, ha a két bemenet hangerejét, illetve eltolását (pan) a fülhallgató kimeneten tudom változtatni..
relative kicsi, hordozható eszközt keresek és ha lehet ne elemmel mûködjön, akkor használnám ha nem vagyok számítógép közelben..
köszi elõre is minden javaslatot
kis segítséget szeretnék kérni.. gyakorláshoz keresek valami olyan eszközt, ami ezeket tudná alapvetõen:
- sztereo bemenet (TRS 1/4" v 1/8" v RCA), ahová valamilyen zenelejátszó fülhallgató kimenetét tudom csatlakoztatni
- mono bemenet (TS 1/4"), ahová a gitárt tudom csatlakoztatni közvetlenül
- sztereo fülhallgató kimenet (TRS 1/4" v 1/8"), ahol a bemenõ sztereo zenét és a gitárt összemixelve lehet hallani
- mono kimenet (TS 1/4") ahol csak a gitár jel "jön ki"
az nem hátrány, ha a két bemenet hangerejét, illetve eltolását (pan) a fülhallgató kimeneten tudom változtatni..
relative kicsi, hordozható eszközt keresek és ha lehet ne elemmel mûködjön, akkor használnám ha nem vagyok számítógép közelben..
köszi elõre is minden javaslatot
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
külön köszönöm a részletes választ, ilyenkor azért megnyugszok belül hogy nem egyedül vagyok 😊
más: segítségeteket szeretném kérni. sajnos elõjött megint a Jimi Hendrix szindróma csak most éppen led Zeppelinnél. Egyszerûen annyira a mennyekbe röpít a zene, mindennek a véglete hogy el is felejtem hogy szerény kis életem igencsak romokban áll, és bizony dolgozni kell. Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amik visszahoznak a hétköznapokba, hogy újra azonosulni tudjak a napi 8+ óra rabszolga élettel ?
más: segítségeteket szeretném kérni. sajnos elõjött megint a Jimi Hendrix szindróma csak most éppen led Zeppelinnél. Egyszerûen annyira a mennyekbe röpít a zene, mindennek a véglete hogy el is felejtem hogy szerény kis életem igencsak romokban áll, és bizony dolgozni kell. Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amik visszahoznak a hétköznapokba, hogy újra azonosulni tudjak a napi 8+ óra rabszolga élettel ?
Szeretem a cicákat
vegyél egy 1212m et.
Ahhoz csak a kártya van.
nincs hozzá külsõ hardver
Ahhoz csak a kártya van.
nincs hozzá külsõ hardver
valami legutolsó beta driverrel már nincs fagyás, ami elvileg 4+magos procis gépekhez volt kitalálva meg egyéb BSOD problémákat orvosolt, azonban ennél meg az van, hogy összefossa valami szoftver ugyancsak magát és megáll a hang. Onnantól kezdve semmi hang nincs és el se lehet indítani a zenét (tehát az sincs, hogy megy, de nem hallod, el se indul a zeneprogramban a zenelejátszás sem). Én láttam hasonlót ASIO driverrel bizonyos programokban, hihetetlen, hogy mennyi gond van egy "professzionális" hangkártyával. Dugják fel a 100 ezres dolgaikat, nem értem... És hogy még support is megszûnt, pont amikor a legtöbb probléma felmerült a többmagos gépeknél. Kurvajó.
jó hát az semmit nem ér 😄
amúgy meg neten nézelõdtem most, tele van problémázásokkal, kurva sok konfigon csak a baj van szegény kártyával, szóval lesz szopás, mire ez menni fog...
amúgy meg neten nézelõdtem most, tele van problémázásokkal, kurva sok konfigon csak a baj van szegény kártyával, szóval lesz szopás, mire ez menni fog...
van hozzá egy telepítõ cd..
egy amin a driver van..
és egy amin minden féle program hozzá..editorok.. stb
egy amin a driver van..
és egy amin minden féle program hozzá..editorok.. stb