37982
  • Gvik
    Ha a Vox felé nézelődsz, véleményem szerint ezerszer inkább a régi "tonelab SE" (nagy kék) vagy a "tonelab LE" (ezüst színű) közül érdemes választani. Ezeknek asszem 2009-'10 körül állították le a gyártását, de több ismerősömmel is arra a véleményre jutottunk, hogy sokkal jobb hangja van, mint a mostani ST és EX szériának, igazán nem értem miért kellet kivonni őket és a mostaniakkal helyettesíteni. Az St és EX-ben asszem 4-5-tel több erősítőmodell van, de ez bőven nem kárpótol a hangzásbeli romlásért. Az SE annyival "roszabb" az LE-nél, hogy nem 24, csak 20 bites a mintavételezése, de ha nem használod vonalból felvételre, nem hiszem hogy bármi különbséget fogsz hallani, cserében az Se-n kettő expression pedál van, ami sok lehetőséget biztosít (persze ezek az expression pedálok a multieffekteken rendszerint nem egy rendes wah mechanikájával rendelkeznek, amolyan "szervó-pedál", ha leveszed a lábad róla, az önsúlyából visszazuhan alaphelyzetbe). Ja és ezek olyan 40-70 ezer között mennek használtan, ha 55 alatt kifogsz egyet, az már véleményem szerint nagyon jó vétel.
    Illúzióid azért itt se legyenek, szerintem az összes tonelabnál gyatra az előre beállított presetek hangzása, én egyiket se használtam sose, a más cégek erősítőiről másolt modellezések se nyerték el a tetszésemet, a saját Vox erősítőiket viszont nagyon szépen lemodellezték multieffekthez képest, így ha bejön a Vox hangzás, "instant get", de ha nem, akkor alaposan végig kell próbálgatni, hogy tényleg használható-e számodra..
    A Boss-oknak számomra nagyon "műanyag" hangja van (szerintem azoknál még a Line6 is jobb), a multieffektjeinek és az önálló pedáljaiknak egyaránt, viszont az önálló pedálok nagyon jó alapanyagok mod-oláshoz, egy hozzáértő emberke nagyon szép specifikus hangzásokat tud kialakítani vele. Mivel a Cort kx-5 is egy "hi-fi gitár" (nekem is volt), szerintem nagyon sterilen szólna Boss-termékekkel, én valami sokkal organikusabb hangzást képzelnék el mellé, de ízlések és pofonok, ha neked tetszik, meg illik a zenei környezetbe az úgy is felülír minden "szabályt".
  • Fehercsoki
    Amplitube szerintem elég jó, vannak "indie" megoldások is(ezek általában ingyenesek), nincs "legjobb", próbálgatni kell, külföldi fórumokat is érdemes olvasgatni.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.08.24. 14:53:58
  • sz4bolcs
    melyik a legjobb pc-s effektprogi guitar linkhez? Guitar riget használok jó ideje, de nem nagyon vagyok megelégedve a hangzással...
  • Fehercsoki
    Ez csak az Amplitubenál volt így régen, lehet azóta kijavították, Guitar Rig rögtön működik ha így beállítod.
  • Tibi7
    ASIO-t használtam régen is, igaz én a Guitar Rig-gel próbálkoztam. Mindenesetre köszi a segédletet, kipróbálom így ahogy írtad, aztán meglátjuk. Csak pont az a bajom az egésszel, amit te is írsz, hogy rengetegszer hiába van minden jól beállítva, az istennek sem akar megszólalni. ÉS akkor lehet találgatni, újraindítgatni, .... áhh. Előre félek
  • Tibi7
    Az első inaktívnak van titulálva, de ki tudja... Egyelőre videókat nézegetek ezekről a voxokról, mert az eddigiek alapján nem olyan hangzása van, amire nekem szükségem lenne. Kíváncsi vagyok mit lehet belőle kihozni. Főleg az amerikai rock, hard rock vonalon mozgok...
    Kíváncsiságból a Boss ME25-öt is meglestem, és abból a srác kihozta azt a hangot, ami nekem kell. Szóval így első "komoly" effektem előtt tanácstalan vagyok kicsit, de szerencsére van időm alaposan utánajárni a dolgoknak :)
  • Fehercsoki
    Innen szedd le az Asio4All-t, Asio4All a jobb alsó sarokban az óra mellett létrehoz egy kis ikont, arra menj rá és állítsd be bemenetnek a Guitar Linket, kimenetnek pedig a hangszórót/fejhallgatót vagy ha azt is a Guitar Linkbe dugod akkor a Guitar Linket, minden mást pedig tilts le. Ha ez megvan akkor Amplitubeban simán beállítod ki és bemenetre is az Asio4All-t, néha egy kis idő amíg az Amplitube érzékeli a gitárt, szóval érdemes várni, néha akkor sem érzékeli amikor minden rendesen be van állítva, érdemes újra próbálkozni ha nem érzékeli de úgy gondolod hogy jól állítottad be.(ezt már lehet hogy javították, régen ilyen volt)

Egyébként egyáltalán nem rossz gitár a KX-5, viszonylag jó hangszedők vannak benne, illetve egy jobb erősítőre/multieffektre kötve az olcsó gitárnak is sokkal jobb a hangja.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.08.24. 11:29:32
  • AtomHeart
    Hat ez meg nem egy csucs effekt, bar tenyleg lehet, hogy nem hasznalnad ki. Most nezem, hogy a gsfanatic-on hacsak nem irtak el valamit, 32k-ert hirdetnek egy ilyent, ami remek vetel lenne:

link

Ha ez nem jonne be, itt egy tonelab ST, errol is jo dolgokat hallani:

link
    Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2015.08.24. 11:22:19
  • Tibi7
    Nem rossz az ár, de feleslegesnek tartom hogy ennyit kiadjak érte. Eleve egy Cort kx5-tel játszom, nem tudom mennyi értelme egy alap gitárhoz egy ilyen effektet rakni.
  • Tibi7
    Hát nekem akkor sem volt szimpatikus, de délután elővakarom a szekrény aljáról, és kipróbálom ezzel az amplitube-al. Bár tartok ezektől a szoftveres csodáktól, sokat szívtam vele, ezért is szeretnék multieffektet, azzal nem kell annyit vesződni, bedugom, és megy.
  • AtomHeart
    Most nezem, hogy fractal autioek is piacra dobtak egy >> labkapcsolos modellt!
    Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2015.08.24. 09:59:47
  • AtomHeart
    http://www.hangszerdiszkont.hu/gitareffekt/szologitar-multieffektek/line-6-helix-gitar-multieffekt.html

Ebben mi a tokom kerul ennyibe??! Tenyleg ennyivel jobbra sikeredett az eddigi csucsmodelleknel? Meg ha mar elkernek erte felmillat, a faszer' nem lehetett tenni bele egy erinteserzekeny kijelzot?
  • AtomHeart
    Gondolj labkapcsolora is, pl. Line6-nek van usb-s 30k-ert amin expression pedal is van, iranyithatod vele a wah-t is.
  • AtomHeart
    Ujan 70k korul van, ennek 75%-a szerintem realis, kb 53k. Az egyik labkapcsolo, amivel a kovetkezo bankra valtasz, neha nehezen reagal, szervizben 4k a javitasa, ha ezt te intezed, engedek meg 5k-t.
  • Fehercsoki
    Akkor hibás volt vagy rosszul állítottad be, ennél egyszerűbb hangkártya nincs.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.08.24. 09:40:10
  • Tibi7
    Olyanom volt, de nagyon macerás volt a használata, hol működött hol nem.
  • Fehercsoki
    Behringer Guitar Link vagy kínai Guitar Link is megfelel, ennél jobb nem igazán kell ha csak gitározni akarsz.
  • Tibi7
    Bár úgy látom, virágboltból is le lehet tölteni, és akkor lehet érdemes lenne vanni 15-20k környékén egy külső kártyát, aztán hadd szóljon.
  • Tibi7
    Ehhez kell egy jó minőségű hangkártya? Csak azért mert nekem egy öregecske laptopom van...
  • Tibi7
    Érdekelhet, de azért az egy kicsit más árkategória. Mennyiért adod?
  • Count Adyn
    Vagy mint Pat Martino jazzgitáros aki 36 évesen egy agyvérzés miatt amnéziás lett, de megtanult ujra gitározni és 7 éve mulva lemezt adott ki:)

De pl Tom Morello is egyetemista korában kezdett komolyabban foglalkozni a gitározással:)
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2015.08.23. 17:02:33
  • Katalizátor
    Olyan is van, aki 30 felett kezdett gitározni tanulni. A nevére már nem emlékszem, jazzgityós.
  • Fidolorous
    Van olyan híres tehetséges gitáros aki 21 évesen kezdte el a hangszert tanulni és csak a 30as éveinek közelében "futott be" ?
  • AtomHeart
    Ez AFA-val es 5EUR kedvezmennyel 82EUR-ra jon ki.
  • AtomHeart
    Egyebkent Amplitube 3 le van akciozva 200-rol 70EUR-ra!
  • AtomHeart
    Nekem lesz hamarosan elado Vox ToneLab EX, nem erdekel..?
  • AtomHeart
    Allitolag NAGYON, de javor meg javor es mahagoni meg mahagoni kozott is hatalmas kulonbsegek szoktak lenni, egy Gibsonban levo mahagoni nem egy kategoria pl. egy Cort-eval.
  • Hecker007
    Ha be tudod állítani akkor nagyon jó kis cucc tud lenni egy ME50 én még mikor megjelent használtam pár hónapig és meg voltam vele elégedve.
  • Tibi7
    Alternete-tel nincs gond, a sweep-et még van hová fejleszteni :) Találtam egy jó oldalt, ahol rengeteg gyakorlat van, beteszem, hátha valaki még hasznát veszi: gyakorlatok
    Az én tanárom az internet, meg a könyvek. Biztos nem olyan jó, mint egy élő személy, de a fejlődés szerencsére megkérőjelezhetetlen. :)
    Más: Boss-ME 50-ről vélemények? 30-35 körül használtan jó vétel?
  • Hecker007
    Alternate pickinget érdemes megtanulni rendesen, meg a sweepet aztán ha azokat tudod alkalmazni nem lesz gond. Gyorsaságban az elején egy 120-as bpm legyen a cél szerintem én azzal kezdtem aztán a plafon triolás sweeppel 230 lett végül :D Sokat kell gyakorolni, játszani, mindenki más tempóban fejlődik. Mondjuk nekem jó tanárom is van, aki sokat tud segíteni, meg elmagyarázza hogy mit csinálok rosszul.
  • Tibi7
    Az a baj, hogy hiába gyakorlok pl egy zenéből solo részt, nem érzem azt, hogy optimális sebességben fejlődne a játékom. Szerintem ennyi gyakorlással gyorsabban kellene haladnom, ezért gondolom, hogy valamiféle speciális gyakorlatokat kellene végeznem. Aztán lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim :D
  • Fehercsoki
    Les Paul gitárok esetében mennyire fontos szerintetek a jávor top?(a vastag jávor topra gondolok, nem a vékony furnérlapra) Mennyire befolyásolja a hangzást? Tesztelni sajnos nagyon nehéz lenne=/
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2015.08.18. 13:18:28
  • Hecker007
    Erre nincs tuti recept, az hogy tudod hogy x/y skálát melyik fekvésben hogyan tudod játszani még nem jelenti azt hogy fogsz tudni szólózni is... Én azt ajánlom hogy tanulj motívumokat amiket utána bármilyen helyzetben el tudsz játszani vagy komplett szólókat de azokat is minél kisebb részekre szedve hogy ha improvizálni kell akkor legyen mihez "nyúlnod", ha megy az eredeti verzió stabilan egy tempóban akkor próbáld áttenni másik hangnembe, játszd őket backing trackre, persze olyanra érdemes aminél meg van adva a hangnem, esetleg az akkord menet.
    Zene elméletből meg sok mindenre akkor jössz rá vagy érted meg ha sokat elemezgeted a szólókat vagy elkezdesz komplex saját számokon dolgozni.
  • Tibi7
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni skálázáshoz. Pár éve tanulok otthon gitározni, elég jól is megy, amivel gondom van, azok a gyors solo részek. Nyilván sokat kellene skáláznom, hogy javuljon ilyen téren a játékom, de egyszerűen elveszek ebben a rengeteg skálában, meg mindenhol ezerrel írják a zeneelméleti alapokat, stb... ezek engem nem érdekelnek. Azt szeretném tudni, milyen skálát gyakoroljak, hogyan csináljam, mire figyeljek, honnan érdemes tanulni, ilyesmi. Ha tudtok valami jó netes oldalt erre a célra, akár könyvet, azt szívesen fogadnám. Előre is köszönöm!
  • Galy
    jaúúúgy.
    az nem kell most köszi :)
    akusztikus basszer viszont kéne :DD
  • AtomHeart
    Lasd a fotot es a hozzaszolasomat amire valaszoltam!
  • Galy
    mit árulsz?
  • AtomHeart
  • AtomHeart
    Esetleg 18k-ert erdekelne ez barkit is, vadiujan, bontott csomagolassal? Szinte az uj ar fele!
  • morcosqtya
    Ja, közben megtaláltam, írtam is oda anno, csak nagyon leült az is... :(