37982
  • Fidolorous
    Köszi, most már csak a fizut kell megvárni :D

Más:
    Strat-oknál meg lehet csinálni ezt a Les paul féle "átkapcsolok az alsó pickupra egy mozdulattal és zúzok, aztán vissza a felsőre és megy a laza akkordozás lágy nem torzított hangon"

Nagyon laikus vagyok a témában, de a Stratnál az a 3 pickup ugye a hangszínt változtatja meg hogy lehet ezt úgy kivitelezni ahogy fentebb leírtam ?
  • Fehercsoki
  • Fehercsoki
  • Fehercsoki
    Szerintem a Cube amúgy is kicsit túlértékelt erősítő, most nagyon drágán adják őket... Voxban biztos nem fogsz csalódni.
  • Fehercsoki
    Ha szeretnél dobgépet akkor igen, egyébként a mini 3 sem rossz, van benne mindenféle stílusra erősítő modell és minden "alap" effekt.
  • Fidolorous
    Mondjuk a 3as Vox is tetszik csak túl olcsót se akarok majd, mert a Micro Cube is szép volt jó volt de egyes hangoknál nagyon bezümmögött sajna..
  • Fidolorous
    Szóval a Vox Mini 5 az egyetlen értelmes valamire is használható a fel soroltak közül ?
  • Fehercsoki
    Marshall MS2 10k körül, Orange Micro Crush PIX 13 körül, Vox Mini 3 25 körül, Line 6 Micro Spider 34k körül(ezt nem ajánlom mert a sima változata is szar), Fender Mustang Mini 37k körül(szerintem ez túl drága, metálra szar), Vox Mini 5 40k körül(ebben már dobgép is van).
  • Fidolorous
    persze lehetőleg 50e alatt
  • Fidolorous
    létezik a Micro Cubeon kívül aranyos elemes hordozható erősítő ?
  • sz4bolcs
    +azon a pöttyöslabda basszeren a szóló után behaltam :D
  • sz4bolcs
    bazz, szarul linkelte, 3:30-ra akartam időzíteni, onnan nézze, akit érdekel..
  • sz4bolcs
    omg *.*

• Pistike 007
    Ha az előfok mono kimenetébe egy stereo jacket dugok (hogy hangfalat emuláljak szoftveresen), akkor nem zárom rövidre ugye? Csak simán mono hangzást kapok a gépen? :D
  • Fidolorous
  • Pistike 007
    Jaja az nagyon pörög, én úgy görgetem, mint más a fészbukot :)
  • Fehercsoki
    Köszi.
  • Hecker007
    Hangmester adok-veszek topikjába szerintem.
  • Fehercsoki
    Gitarshop.hu-n kívül hova érdemes még eladó gitárt felrakni?
  • Hecker007
    Még sose volt vele bajom, egyébként másabb a hangja szerintem ha a chorus előtt van a torzító/boost, eleve nagyobb jellel dolgozik a kimenő jelét a pre felé meg lehet szabályozni.
  • Slinky Cyle
    A kórust miért pont a boost és a pre elé? Mi lesz más ettől mintha a boost elé kötném?

Én az overdrive pedált mindig az erősítő elé szoktam rakni közvetlenül.
    Az ilyen pedálok nagyon meg tudják küldeni a jelet, nem biztos, hogy a többi digitális pedál utána torzítás mentesen tudják kezelni ezt az erős jelet.
  • Hecker007
    Ezt sokan használják így, én pl digitális delayt szoktam a pre elé kötni viszonylag rövid feedbackkel, sőt torzított hangszínnél a pre és a boost pedál közzé érdemes rakni egy chorus pedált, szólózáshoz marha jó szerintem ez az összeállítás.
  • Slinky Cyle
    A tool bandában adam johnes a gitáros például úgy álítja elő azt az érdekes jóféle gitárhangot, hogy a gitár után az erősítők elé berak egy ibanez DE-9 et.. ilyen van nekem is..
    ez egy digitális delay/echo, de echo módban az analóg szalagos echo magnót utánozza.. ebben az állásban maga a víszhang hangja színeződik egy mid centrikus hangképpel, de az alaphangot nem szinezi.
    Ezt beállítja úgy hogy gyenge legyen a víszhang hangja és ezt küldi a csöves torzításra tovább, egy kurva szép pszihedelikus hangja lesz így a gitárnak.
    én nagyon bírom.. pedig a delay is fordítva az erősítő elé van téve
  • Pistike 007
    Bár most esik le hogy a wah és a whammy sem szól rosszul a preamp után, persze kinek mi :D
  • Pistike 007
    Áttanulmányozom, köszi. A többi pedál bekötése nem para, a G-Lab vezérlő intézi, csak ezen akadtam most fent, hogy egy prcesszoron belül hogyan oldom meg, hogy elé és/vagy utána tegye az FX-et az előfoknak :)
  • Hecker007
    Igaz nem G-Major, de elvileg EHHEZ hasonlóan kell bekötni és beállítani a dolgokat. Mivel vannak még külön pedáljaid így ki kell találnod hogy azokat hova kell kötnöd, nem lesz egyszerű! :)
  • Hecker007
    Azokat a beállításokat amiket írtál csak új húrokkal lehet normálisan megcsinálni, egyébként pénzkidobás. A hangszerek beállítsa nem olcsó mulatság, de ha valaki normálisan beállított hangszert akar akkor az vagy megtanulja, hogy állítsa be vagy fizet.
  • Fidolorous
    *csoportos..
  • Fidolorous
    "csak amikor az ember talál mondjuk egy hetvenes évekbeli zenekart, akikről még sosem halott, és letölti a 18 nagylemezes diszkográfiát, hogy akkor átrágja magát mindenen, az már célzott zenehallgatás, és így figyelve a zenét nem biztos hogy felfedezem benne azt a tetszési értéket, ami más körülmények között rögtön előjönne, emiatt pedig nem ugyanaz az élmény fog érni."

erre vissza térve, nagyon együtt érzek ezzel a résszel mivel sokszor nekem is kételyeim támadnak afelől hogy én például rádióból vagy környezetemből közvetlenül sose hallott zenéket szeretek és imádok ami pont a céltudatos zenehallgatás eredménye. de például mai zenékre, még a nekem kedvező stílusban se mutatok túl nagy érdeklődést (jelenleg) így ha művelem a műfajt, globálisan vagy akár csak egy kisebb közösségre se fog ugyanúgy hatni mint rám éppen egy kivesézett diszkográfia egy-egy darabja, miközben lelki szemeim előtt látom hogy a 70es években valóban körbe ülhettél többen a lemezlejátszót és csoport zeneiélménnyel táplálták életüket..
  • Pistike 007
    Igen van neki :)

Ezek szerint a multieffektben tudom beállítani, hogy az előfok elé vagy után rakja? Csak mert végignyálaztam a manual-ját és erre nem találtam hivatkozást
  • Fidolorous
    jók azok a húrok, nem akarom lecserélni.. mindegy marad a BuZZolás majd odaképzelem a helyes hangot
  • Hecker007
    Hát ha 5 eFt-ért úgy csinlják, hogy Te csak a gitárt meg a pénzt adod akkor az kurva jó ár... Ha a húrt külön fizeted még akkor is jó áron dolgoznak. Nem egyszerű rendesen beállítani egy gitárt, egy hangszerészt meg meg kell fizetni, főleg ha normálisan dolgozik. Ez a baj ebben az országban mindenki olcsóért akar jó munkát aztán csodálkozunk hogy egyre kevesebb a normális szaki....
  • Fidolorous
    de akkor elmegyek egy hangszerész tanfolyamra, és nyitok ilyen jótékonysági boltot röpke 10 év múlva
  • Fidolorous
    egy békés szeretettel teli világban ahol ösztönzik a fiatalembert hogy folytasd amit csinálsz...na ott igen
  • Fehercsoki
    Ugye nem gondolod hogy beállítást + felsőnyereg cserét bárki is meg fogja neked csinálni 2k forintért?
  • Fidolorous
    de amúgy rájöttem hogy oda kell menni, uraim van 2 ezer forintom ha valamit tudnak kezdeni a gitárommal azért hálás lennék. Aztán a lelkiismeretükre van bízva :D
  • Fidolorous
    sziasztok. Tudtok ajánlani egy hangszerész boltot ami nem húz le ? oroszlánbarlang nagyon kedves volt pár éve, de most már ott is 5 ezret elkérnének arra hogy kipofozzák a gitáromat :( (oktáv, húrmagasság, nyak beállítása, valószínűleg felsőnyereg csere) Ezeket hol tudom kedves áron elintézni ? (Van rá 2 ezer forintom)
  • Hecker007
    G-Major 2-nek ha jól emlékszem pont van, az egy elég fullos cucc.
  • Slinky Cyle
    általában úgy szokták, hogy az effektprocesszor loopjába kötik a csöves erősítő preampját, így lehet a preamp elé és után is pakolni virtuális effekteket.
    A kimenet meg megy a végfokba.
    Persze nem minden multi effektnek van loopja.
    A line6 pod hd ban például van.
  • Pistike 007
    Ha pl. a wah és a whammy is az effektprocesszorban van, hogyan tudom én a preamp elé tenni?
    A midi vezérlővel egy loopba rakom a processzort? De akkor a többi preamp utáni effekt is oda kerülne :D
    Kezdek rájönni nem lesz egyszerű dolog ez :D