37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Fidolorous #37498 Köszi, most már csak a fizut kell megvárni :D
Más:
Strat-oknál meg lehet csinálni ezt a Les paul féle "átkapcsolok az alsó pickupra egy mozdulattal és zúzok, aztán vissza a felsőre és megy a laza akkordozás lágy nem torzított hangon"
Nagyon laikus vagyok a témában, de a Stratnál az a 3 pickup ugye a hangszínt változtatja meg hogy lehet ezt úgy kivitelezni ahogy fentebb leírtam ? -
#37497 -
#37496 -
#37495 Szerintem a Cube amúgy is kicsit túlértékelt erősítő, most nagyon drágán adják őket... Voxban biztos nem fogsz csalódni. -
#37494 Ha szeretnél dobgépet akkor igen, egyébként a mini 3 sem rossz, van benne mindenféle stílusra erősítő modell és minden "alap" effekt. -
Fidolorous #37493 Mondjuk a 3as Vox is tetszik csak túl olcsót se akarok majd, mert a Micro Cube is szép volt jó volt de egyes hangoknál nagyon bezümmögött sajna.. -
Fidolorous #37492 Szóval a Vox Mini 5 az egyetlen értelmes valamire is használható a fel soroltak közül ? -
#37491 Marshall MS2 10k körül, Orange Micro Crush PIX 13 körül, Vox Mini 3 25 körül, Line 6 Micro Spider 34k körül(ezt nem ajánlom mert a sima változata is szar), Fender Mustang Mini 37k körül(szerintem ez túl drága, metálra szar), Vox Mini 5 40k körül(ebben már dobgép is van). -
Fidolorous #37490 persze lehetőleg 50e alatt -
Fidolorous #37489 létezik a Micro Cubeon kívül aranyos elemes hordozható erősítő ? -
#37488 +azon a pöttyöslabda basszeren a szóló után behaltam :D -
#37487 bazz, szarul linkelte, 3:30-ra akartam időzíteni, onnan nézze, akit érdekel.. -
#37486 omg *.*
-
#37485 Ha az előfok mono kimenetébe egy stereo jacket dugok (hogy hangfalat emuláljak szoftveresen), akkor nem zárom rövidre ugye? Csak simán mono hangzást kapok a gépen? :D -
Fidolorous #37484 -
#37483 Jaja az nagyon pörög, én úgy görgetem, mint más a fészbukot :) -
#37482 Köszi. -
#37481 Hangmester adok-veszek topikjába szerintem. -
#37480 Gitarshop.hu-n kívül hova érdemes még eladó gitárt felrakni? -
#37479 Még sose volt vele bajom, egyébként másabb a hangja szerintem ha a chorus előtt van a torzító/boost, eleve nagyobb jellel dolgozik a kimenő jelét a pre felé meg lehet szabályozni. -
Slinky Cyle #37478 A kórust miért pont a boost és a pre elé? Mi lesz más ettől mintha a boost elé kötném?
Én az overdrive pedált mindig az erősítő elé szoktam rakni közvetlenül.
Az ilyen pedálok nagyon meg tudják küldeni a jelet, nem biztos, hogy a többi digitális pedál utána torzítás mentesen tudják kezelni ezt az erős jelet. -
#37477 Ezt sokan használják így, én pl digitális delayt szoktam a pre elé kötni viszonylag rövid feedbackkel, sőt torzított hangszínnél a pre és a boost pedál közzé érdemes rakni egy chorus pedált, szólózáshoz marha jó szerintem ez az összeállítás. -
Slinky Cyle #37476 A tool bandában adam johnes a gitáros például úgy álítja elő azt az érdekes jóféle gitárhangot, hogy a gitár után az erősítők elé berak egy ibanez DE-9 et.. ilyen van nekem is..
ez egy digitális delay/echo, de echo módban az analóg szalagos echo magnót utánozza.. ebben az állásban maga a víszhang hangja színeződik egy mid centrikus hangképpel, de az alaphangot nem szinezi.
Ezt beállítja úgy hogy gyenge legyen a víszhang hangja és ezt küldi a csöves torzításra tovább, egy kurva szép pszihedelikus hangja lesz így a gitárnak.
én nagyon bírom.. pedig a delay is fordítva az erősítő elé van téve -
#37475 Bár most esik le hogy a wah és a whammy sem szól rosszul a preamp után, persze kinek mi :D -
#37474 Áttanulmányozom, köszi. A többi pedál bekötése nem para, a G-Lab vezérlő intézi, csak ezen akadtam most fent, hogy egy prcesszoron belül hogyan oldom meg, hogy elé és/vagy utána tegye az FX-et az előfoknak :) -
#37473 Igaz nem G-Major, de elvileg EHHEZ hasonlóan kell bekötni és beállítani a dolgokat. Mivel vannak még külön pedáljaid így ki kell találnod hogy azokat hova kell kötnöd, nem lesz egyszerű! :) -
#37472 Azokat a beállításokat amiket írtál csak új húrokkal lehet normálisan megcsinálni, egyébként pénzkidobás. A hangszerek beállítsa nem olcsó mulatság, de ha valaki normálisan beállított hangszert akar akkor az vagy megtanulja, hogy állítsa be vagy fizet. -
Fidolorous #37471 *csoportos..
-
Fidolorous #37470 "csak amikor az ember talál mondjuk egy hetvenes évekbeli zenekart, akikről még sosem halott, és letölti a 18 nagylemezes diszkográfiát, hogy akkor átrágja magát mindenen, az már célzott zenehallgatás, és így figyelve a zenét nem biztos hogy felfedezem benne azt a tetszési értéket, ami más körülmények között rögtön előjönne, emiatt pedig nem ugyanaz az élmény fog érni."
erre vissza térve, nagyon együtt érzek ezzel a résszel mivel sokszor nekem is kételyeim támadnak afelől hogy én például rádióból vagy környezetemből közvetlenül sose hallott zenéket szeretek és imádok ami pont a céltudatos zenehallgatás eredménye. de például mai zenékre, még a nekem kedvező stílusban se mutatok túl nagy érdeklődést (jelenleg) így ha művelem a műfajt, globálisan vagy akár csak egy kisebb közösségre se fog ugyanúgy hatni mint rám éppen egy kivesézett diszkográfia egy-egy darabja, miközben lelki szemeim előtt látom hogy a 70es években valóban körbe ülhettél többen a lemezlejátszót és csoport zeneiélménnyel táplálták életüket.. -
#37469 Igen van neki :)
Ezek szerint a multieffektben tudom beállítani, hogy az előfok elé vagy után rakja? Csak mert végignyálaztam a manual-ját és erre nem találtam hivatkozást -
Fidolorous #37468 jók azok a húrok, nem akarom lecserélni.. mindegy marad a BuZZolás majd odaképzelem a helyes hangot -
#37467 Hát ha 5 eFt-ért úgy csinlják, hogy Te csak a gitárt meg a pénzt adod akkor az kurva jó ár... Ha a húrt külön fizeted még akkor is jó áron dolgoznak. Nem egyszerű rendesen beállítani egy gitárt, egy hangszerészt meg meg kell fizetni, főleg ha normálisan dolgozik. Ez a baj ebben az országban mindenki olcsóért akar jó munkát aztán csodálkozunk hogy egyre kevesebb a normális szaki.... -
Fidolorous #37466 de akkor elmegyek egy hangszerész tanfolyamra, és nyitok ilyen jótékonysági boltot röpke 10 év múlva -
Fidolorous #37465 egy békés szeretettel teli világban ahol ösztönzik a fiatalembert hogy folytasd amit csinálsz...na ott igen -
#37464 Ugye nem gondolod hogy beállítást + felsőnyereg cserét bárki is meg fogja neked csinálni 2k forintért? -
Fidolorous #37463 de amúgy rájöttem hogy oda kell menni, uraim van 2 ezer forintom ha valamit tudnak kezdeni a gitárommal azért hálás lennék. Aztán a lelkiismeretükre van bízva :D -
Fidolorous #37462 sziasztok. Tudtok ajánlani egy hangszerész boltot ami nem húz le ? oroszlánbarlang nagyon kedves volt pár éve, de most már ott is 5 ezret elkérnének arra hogy kipofozzák a gitáromat :( (oktáv, húrmagasság, nyak beállítása, valószínűleg felsőnyereg csere) Ezeket hol tudom kedves áron elintézni ? (Van rá 2 ezer forintom) -
#37461 G-Major 2-nek ha jól emlékszem pont van, az egy elég fullos cucc. -
Slinky Cyle #37460 általában úgy szokták, hogy az effektprocesszor loopjába kötik a csöves erősítő preampját, így lehet a preamp elé és után is pakolni virtuális effekteket.
A kimenet meg megy a végfokba.
Persze nem minden multi effektnek van loopja.
A line6 pod hd ban például van. -
#37459 Ha pl. a wah és a whammy is az effektprocesszorban van, hogyan tudom én a preamp elé tenni?
A midi vezérlővel egy loopba rakom a processzort? De akkor a többi preamp utáni effekt is oda kerülne :D
Kezdek rájönni nem lesz egyszerű dolog ez :D