37982
  • Pares
    Na azt már nem
  • sz4bolcs
    Nekem is ez jutott eszembe, mikor végigolvastam az utolsó 5 hozzászólást xDD "képt"
  • AtomHeart
    Kuldj rola fotot!
  • Pares
    16 "De ennél többet nem árulhatok el."
  • AtomHeart
    Hany eves a hugod..?
  • Pares
    Köszi a hasznos tippeket, ha eszetekbe jut még valami, nyugodtan írjátok le. Amúgy a húgom gitározik, nem én, szóval neki kell majd döntenie... :)
  • Fehercsoki
    Tremolós olcsó gitárt semmiképp ne vegyél.(egyébként ha használt is szóba jöhet akkor nekem lenne egy eladó Epiphone Goth G-400am DiMarzio D Activator hangszedő szettel(felezhető) jó áron, rockra és metálra tökéletes)
  • AtomHeart
    Nekem lenne egy elado Epiphone PR-100-asom, remek gitar, 10k-t kerek erte. 12-ert adok melle Fender gitarallvanyt is. Csak annyi a bokkeno, hogy Kolozsvaron, Romaniaban van a cucc. :D
  • AtomHeart
    Nehany random tipp:
    - Hasznaltat vegyel mindenkeppen, dunat lehetne rekeszteni a meghirdetett hasznalt elektromos gitarokkal. Amint kihozod a boltbol maris 30-40%-ot zuhan a piaci erteke.
    - Kezdokent keruld a tremolot, valassz inkabb fix hidast. Tremoloval sok a felesleges szopas, foleg olcsobb gitarokon, kezdokent meg tremolo nelkul is rengeteg tanulnivalod van, nem erdemes ezzel is bonyolitanod az eleted.
  • Pares
    Sziasztok! Tudnátok szolgálni valamilyen tippekkel kezdő (1 éve autodidakta módon tanult meg akusztikus gitáron játszani) gitárosnak az első elektromos gitárjához? Mire kell odafigyelni meg egyéb ilyen bennfentes tippek, ha vannak. Elsőnek egy Cort X-1-BK-t nézett ki magának, de én nem vagyok a téma szakértője, szóval nagyon szépen megköszönnék bármilyen tippet!

ui.: Főleg rock/metál megy mifelénk.
  • Tibi7
    Sziasztok! Használt akusztikus gitárt szeretnék 10 ropiért. Tudnátok ajánlani típust?
  • sz4bolcs
    Még végső elkeseredésemben beszereztem egy szünetmentes tápot, hátha segít, de mint szarnak a pofon. Szopat az elektronika :-) Még ha tudnék játszani.. de csak pár riffet akarok elpötyögni, h. az g*cijól szóljon :-D
  • Gvik
    A felújítás kiterjedt a vezetékek újrahúzására is a falban? Mert ha nem és azok maradtak a régiek (vagy ha nem régi a ház, akkor nem minőségi anyaggal csinálták a vezetékezést) akkor simán lehet attól is. Én ugyanezzel szenvedek panelházban, pedig ezt építették utolsóként a városban a panelek közül 87-ben. Teljesen elmúlni ez esetben sosem fog, annyival segíthetsz rajta, hogy ugyanabba a konnektorra/hosszabbítóra nem kötsz több elektromos berendezés, illetve ha több szoba van egy ágon (nálunk pl gyakori hogy a fő elosztóból két helységre jut egy vezeték a 4-ből) akkor ott is kihúzod a sokat fogyasztó dolgokat. Vagy levezetsz egy ágat onnan, ahol bejön az áram a házba (ez így biztos nem szakszerű megfogalmazás, de gondolom, nagyjából érthető, hogy mire akarok utalni) kiküszöbölve ezzel a ház elöregedett vezetékrendszerét.
  • Hecker007
    az lesz a gond akkor jaja
  • sz4bolcs
    Lol Bevittem boltba és ugyanaz a setup tökéletesen szól az ottani áramról. Fogtam magam, beletettem az elemeket, amiket adtak hozzá és így is tökéletes. Wtf? Az lehet, hogy az egész fölújított ikerházban nincs egy épkézláb konnektor?
  • sz4bolcs
    Ja értem. :/ Kábel valszeg jó, mert már 3.-kal teszteltem. Ha csak a füles van bedugva, akkor szép csendes az effekt. Akkor marad a gitár :// Köszi a segítséget.
  • Hecker007
    Ha nincs rádugva akkor jó hogy zúg, próbád úgy hogy az effektbe a kábel sincs bedugva csak a füles, ha úgy is zúg akkor az effektel van a gond, ha nem akkor minden jó csak a gitár földelése marad, vagy rossz a kábel amit használsz, de ez a ritkább.
  • sz4bolcs
    Hát.. de írtam, h. ha nincs rádugva gitár, akkor is zúg.. ettől függetlenül lehet a gitár is.. majd bótos megmondja
  • Hecker007
    Akkor a gitár nem földel szerintem az effekten keresztül.
  • sz4bolcs
    És minek lehet szar a földelése? Csak egy füles van rákötve effektpadra (tápforrás: adapter), és már önmagában így is durván zúg.
  • Hecker007
    Valaminek szar a földelése és Te földeled az egészet a gitáron keresztül.
  • sz4bolcs
    Próbáltam másik konnektorba is.. azon is ezt csinálja. Ha hozzáérek a kezemmel a gitár húrjaihoz bedugott állapotban, olyankor is eltűnik a zúgás.
  • sz4bolcs
    Ha megfogom a jackdugót, ami menne be gitárba, olyankor megszűnik a zúgás.
  • sz4bolcs
    Ezt adták boltban a stomplab mellé *.*

Az amúgy normális, h. az effekt hangosabban zúg, mint a Guitar rig, vagy ilyen földelési problémaféle? :/
  • Fehercsoki
    Szinte ugyanaz mint a ToneLab.
  • sz4bolcs
    Egyiknél sincs. :/ Használt termékektől ódzkodom.
    Stomplabből ki lehet hozni valami afd-szerűség hangzást?
  • AtomHeart
    Vegyel hasznaltat: link
  • AtomHeart
    De legalabb szam helyett adhatnek egy szoveges neve a presetnek! Igy tarthatok mellette egy lapot a preseteim jegyzekevel... ;( Line6-nek meg a kepek alapjan van normalis editor szoftvere, Vox-nal az is katasztrofa.
  • Fehercsoki
    Mezzofortenál vagy hangszerdiszkontnál próbálkozz, szerintem náluk még van belőle.
  • sz4bolcs
    Tonelab-et nem találok újonnan sehol az országban, kifutó széria, nagykernek nincs, és nem is lesz. :/

Akkor marad a G2.1nu, ha találok boltban, azt viszont kipróbálom Stomplab mellett, mert kicsit félek attól a "digitálisabb hangzástól".
  • Hecker007
    Az összes progival megy ASIO4ALL-t érdemes használni mindhez.
    Guitar rig megy vele, de fogod mellette hallani a tiszta gitárhangot is ha az effektjeit akarod használni akkor vsti pluginként érdemes utólag rápakolni a felvett sávra. Vagy tisztán feljátszod amit szeretnél és utána a vsti-t rápakolva reampolod az egészet.
  • sz4bolcs
    Még kérdés: Tonelabet pc-re kötve milyen progikkal tudok fölvenni? Guitar rig-et tudom vele használni mondjuk ha onnan szeretnék effekteket rátenni?
  • Hecker007
    Ez a zoomnál sincs másképp, én nem éreztem kényelmetlennek, de lehet csak megszokás kérdése. Pl egy ME50 is ilyen felépítésű, sőtt kb minden középkategóriás multinak hasonló a kezelőfelülete. A HD500 meg sokkal nehezebben kezelhető, hogy hozzak egy felsőbb kategóriás példát is, annyi mindent lehet állítani hogy el lehet veszni egy-egy hangzás megalkotása közben akár 1-2 napra is, hiába az lcd meg a szoftver. GT8-at is azért nem szerették sokan mert a tudásához képest kapott egy középszintű kezelőfelületet ettől függetlenül a Boss egyik legjobb GT-je.
  • AtomHeart
    Babralomuvesz en sem vagyok, de eredetileg rengeteget terveztem kiserletezni a hangszinekkel. Azt hittem, hogy nagyvonalakban megismerkedhetek a multieffekt altal emulalt erositok/pedalok kepessegeivel, utana mar lesz egy elkepzelesem, hogy az altalam kedvelt stilusokhoz milyen csoves erosito/pedal kene. De ha ennyire kellemetlen a kezelofelulete, nagyon nincs kedvem kiserletezgetni a hangzasokkal...
  • AtomHeart
    "Nem, az eq ugyanolyan felépítésű, a csöveknek más a felharmónikus tartománya ezért melegebb a csöves cuccok hangja. Hifinél FET tranyókkal próbálják imitálni a csöves hangzást."

Rosszul fogalmaztam, EQ *beallitasra* gondoltam, azaz "melegebbe" teheted a hangot egy balrol-jobbra donto beallitassal. Hi-fi vel meg *csoves* hi-fikre utaltam, sokszor lattam ilyeneknek, hogy dicsertek a csovek melegseget.

"a voxnak természetesebb a hangja, csak meg kell tanulni a kezelőfelületet ami szerintem egyszerű mint az ék."

Egyszeru, csak rendkivul kenyelmetlen. Ha atvaltasz egy masik presetre, latsz egy/ket szamot, es ahhoz, hogy megtudd a pontos beallitasokat, meg kell mozgatnod rajta kb az osszes kallantyut.
  • Hecker007
    Nem, az eq ugyanolyan felépítésű, a csöveknek más a felharmónikus tartománya ezért melegebb a csöves cuccok hangja. Hifinél FET tranyókkal próbálják imitálni a csöves hangzást.

A zoom effekt könnyebben kezelhető, de a hangja szarabb... a voxnak természetesebb a hangja, csak meg kell tanulni a kezelőfelületet ami szerintem egyszerű mint az ék.
  • Fehercsoki
    Zoom G2.1NU nagyon kényelmesen/könnyen szerkeszthető.(főleg az LCD kijelző miatt)
  • sz4bolcs
    Nem vagyok valami nagy babrálóművész, aki szeret hangzásokban spontán ötlettől vezérelve változtatni, ha nincs sok órám csak erre.. nekem az kéne igazából, hogy egyszer beállítok preseteket, azok közt kényelmesen tudjak váltani, és bármikor elő tudjam hívni, aztán az szóljon a legjobban. Guitar rigen is elvagyok 5-6 presettel, ritka, hogy belenyúlok.
    De ezek szerint akkor a Stomplab is kényelmetlen, ahogy elnéztem, hasonló a kezelőfelülete.
  • AtomHeart
    Amugy amikor a csoves hangzas "melegsegere" hivatkoznak, az nem pusztan EQ kerdese? Tudom, hogy csovek maskeppen reaagalnak a bemeno jelszint valtozasakor, de ezt a melegseget gyakran latom akar csoves hi-fi erositoknel is, nem-e azt jelenti, hogy melyekbol van tobb, magasakbol kevesebb, amit EQ-val is beallithatnek?
  • AtomHeart
    Az a LED a foglalatban nagyon vicces. Nekem a Tonelab EX/ST-vel a legnagyobb bajom a kezelofelulete es a hozzaadott szoftver, hihetetlenul kenyelmetlen!