15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Wajk
    Én már leírtam a véleményemet, úgyhogy már nem mondom. :) XP alatt tökéletesn beindul egyből. Van új driver a neten is, de a CD-n is van Xp driver.
    A Wingman biztos, hogy jó, viszont már nem gyártanak. A Saitek-ről meg a másik topicban érdeklődj. Mondjuk annak az árát nem tudom, de sztem biztos nincs a Logitech FF GP alatt. Ha van pénzed lehet jobbat venni. Mondjuk sztem ha olcsón akarsz, akkor az FFGP, de ha van egy kis lóvéd, akkor a MOMO light-ot érdemes. (30k körül)

Pár link a Saitekről:
    http://www.gigabytetv.hu/str440.htm
    http://www.tomshardware.hu/consumer/02q2/020524/wheel-24.html
    http://www.maximum3d.com/reviews/r440.htm
    Mondjuk a képeket elnézegetve. A Wingman masszívabnak tűnik.
  • bolic
    Hmm... :) Holnap talán veszek a kormányt. :D

Melyik jobb? :-/

-Saitek R440
    -Logitech WingMan Formula Force GP

Na megnézem most a MédiaMarkt-ban, holnap pedig a vásárlás. :P Ugyanis a Saitek R440 nagyon nehezen kapható itt, remélem időben vásárolom. :)
  • Yossi
    Szia
    Az enyem kikapcsolt allapotban siman forog ossze vissza, semmi ero nincs benne.
    Ha erdekel, el is adom neked :)
  • Wajk
    A Force-os kormányok többsége nagyon részletesen beállítható. Így lehet az "erőn" is állítani...
  • Wajk
    Na nekiálltam midőn, sikerült mindent összehoznom. Tesztalany: Logitech Wingman Formula Force GP
    Először a Live for Speed-el teszteltem, de elsőre nem nyerte el a tetszésem, de sok beállítási lehetőség van, majd még visszatérek rá.
    A Mafia lett a következő, és attól most tudtam pár percre elszakadni, amíg megírom ezt a pár sort. Valami nagyon király.
    Ahogy áthajtok a sineken. Pont úgy ráz. Nagyon szuper. A kormány tekerése egy kicsit furcsa volt, mert erőt kellett kifejtenem (az LFS-ben nem), de ráfogtam a régi autók vezethetőségére.
    Nagyon tuti.. na megyek is vissza majd jelentkezem...
  • bolic
    na magvan, láma vagyok :D

• bolic
    vazze elromlott a képlink? :)
  • bolic
    [img src="http://us.thrustmaster.com/products/images/pc_F1FFBRW.gif"][/img]

Ez nem rossz. :) Ez teljesen újdonság?

Íme a leírása: "8 action buttons + 1 Point of View button + 1 "Back to center" button
    Wheel-rim : Carbon texture + rubber handgrips

2 full aluminum gearshift levers

2 gas & brake full aluminum wheel-mounted levers + polished aluminum foot pedals

Metal axis + ball-bearing steering mechanism

New, strong, smooth and silent Force Feedback mechanism"
  • Wajk
    Na végre sikerült összehoznom. :) Jeee!
    Az IRQ-k akadtak amikor átkerült a másik házba. Sikerült kiküszöbölni...
    Először a mAfia-t és a Live for Speed-et tesztelem le, mert azok vannak fennt... :)
  • direwolf
    ne idegesítsd magad, inkább nézd meg, hogy a hátsó usb-k mennek-e, mert elvileg azok is megmaradtak.
    aztán nyomd be a colin2-t, és hajrá :))
  • Wajk
    nem sok értelme van amit leírtam, de jól esett :)
  • Wajk
    Na alakul a probléma. :)
    A hétvégén új házba került a cucc, és nem rakták össze valami tökéletesen :)
    Erre azt mondták, hogy hát sajnos nem emlékeznek, mert naponta 20 gépet kel összerakniuk, de vigyem be.
    Szóval ha én Bivajröcsögén laknék, és véletlenül be tudom vinni a gépet, hogy ártrakják, megteszik de szarul. Hazaviszem akkor derül ki. Erre azt monják, hogy vigyem be. Basznak az egészre.
    Az én agyamba SZOLGÁLTATÓK. Vagy nem azok. Ki kellen nyalniuk a vásárló seggét. Annyi számtech. bolt van és nem becsülik meg a vásárlót. A *életbe.
    Bocs, hogy ideírtam, de ****-tul felhúztak.
    Amúgy nem lakok nagyon messze boltól (20km), de nem járok naponta autóval...

Teszt egy kicsit csúszik, de hamarosan meglesz...
  • Ch_Slater
    Egyébként itt a link is ehhez a faq-hoz:
    VIA KT133 USB problem
  • Wajk
    kösz :)

Sajna abit-om van talán ST6-os.
    Amúgy lehetséges probléma, hogy új házba került a gépem, és eddig hátul volt az USb, most meg elöl. Vagy nem lehet, hogy máshova dugták rá a portot sé a Win valamiért belezavarodott? Amúgy Néztem USB-n az 5510-esemet azt tisztán látta...
  • Ch_Slater
    Milyen alaplapod van? Ha VIA KT133 chipset-es, akkor lehet hogy ezek segitenek (véletlen bukkantam rá, amikor az abit oldalán bolyongtam és egyből rád gondoltam az USB problem miatt..
    Nah hátha:
    Number of people experience problems with USB on motherboards using the VIA KT133 chipset, although these are not easily reproducible. The problems are therefore likely to be due to a number of cumulative problems. I therefore recommend the following:

Enable an IRQ for USB in the BIOS
    Install VIA's USB Filter Driver
    Try setting "Enhance Chip Performance" on both enabled and disabled in SoftMenuIII of the BIOS. The USBMan has worked with two independent manufacturers and found that enabling this option resolves many USB problems on the KT7 series of boards - see his ABIT page for details.
    Do you have peripherals in PCI slots 4 or 6? These share an IRQ with the USB controller and so moving devices out of these slots, or swapping a different device into the slot if all your slots are used, may resolve problems.
    Make sure you have an adequate power supply (at least 300W)
    Try modifying your memory settings (slower or faster) - this has helped many people.
    Get better quality memory (several users have solved USB problems by replacing generic RAM with Crucial or Mushkin brands)
    Some users have reported v4.25 of the 4in1 drivers solved USB problems.
    There is a known bug in the Universal Host Controller driver (Uhcd.sys) shipped with Windows 98SE / 2000 that causes problems with the VIA chipset. Microsoft have a patch for this available at their support site
    Windows 98SE:Q240075.
    Windows 2000:Q246755.
    Read the Microsoft Knowledge Base articles. These includes many tips and links to several other related Knowledge Base articles.
    General USB Troubleshooting in Windows 98, Windows 98 Second Edition, and Windows Me.
    General USB Troubleshooting in Windows 2000.
    Try ticking "disable USB error detection" in Device Manager under Universal Serial Bus controllers, PCI to USB Universal Host Controller
    Does your USB device load on a port exceed the power handling capability of the onboard USB controller? This may be the case with devices such as USB cameras, in which case purchasing a powered USB hub would help.
    Problems often arise if you are trying to run your memory too aggressively - try relaxing your memory settings (see memory section). Try disabling Force 4-way Interleave and Enable DRAM 4k-Page Mode in SoftMenuIII
  • Wajk
    ja próbáltam.. :( brühühüü
  • Wajk
    Megvettem a Logitech Force GPt, rádugtam az USB-re.
    Elmondom lépésben.
    - Számítógép off-on, bedugom az adaptert az áramba
    - az adapter kisdugóját ütközésig benyomom a kormányba
    - összekötöm a kábellel a pedált és a kormányt.
    - az USB-t benyomom a helyére
    - Szám bekapcs.
    - Elindul nem szól, hogy new hardware
    - elindítom a netről leszedett drivert (a CD-n elvővel ugyen ez volt)
    - Szépen megy a Detektálásig. Azon végigmegy pittyen vagy 3at. Majd a következő ablakba amikor meg kellene jelennie az eszköznek semmi. (Itt hagytam a gépet vagy 5 percre hátha lassan ismeri fel, de az sem segített.)
    - Továbbra kattintok, akkor megkérdezi, hogy akarom-e regisztrálni a neten majd vége.
    - A startmenüből elindítottam a priflerét, de persze nem indult el mert nem találja a kormányt.
    - a Vezérlőpultban van egy "HID" eszköz és azon belül van 2 Logitech Virtual Hid Device ( a setup lefutattása előtt még nem voltak ott ezt megnéztem)

Szóval van valami on-off gomb, vagy mi a izét csináljak???

Magánba is lehet! Előreikösz!
  • basic 69
    valaki szóljon már hozzá pls ehez a régebbi kérdésemhez:

Engem igazából ez a középrehúzás érdekel! a rendes vezetésnél ez csak pl. nagyívű bekanyarodásnál jelentkezik, vagyis lassú kanyarodás után nem tekered vissza a kormányt, hanem engeded, h a kocsi visszaszedje! Mondjuk ez nem árványesül 100nál! asszem érthető az effekt és a jelenség. Játékoknál viszont érévnyesül ez egy 100as tempónál is, ami viszont gond szerintem. Ezért én nem szoktam ezt bekapcsolni. Várom a hozzászólásokat!

• direwolf
    ha jó FFB-t akarsz érezni, akkor Insane-t és Colin2-t ki ne hagyd! GP4 is egész jó
  • Wajk
    Mert nem müxik alatta? Nem baj :) Lesz mit nézni
    na mostmár mennem kell csakó. Holnap jelentkezem...
  • basic 69
    hogyne érdekelne! de a gta3-at feljtsd el e téren! :)
  • Wajk
    Ok. Igazad van a garival kapcsolatban ez kiment a fejelmből. Postára gondoltam, de csak 500 körül számoltam...(amúgy itt sincs, szóval amúgy is mind1)
    Viszont megvettem a a LOGITECH Force GP-T (már csak 2 volt phüüü)!! Viszont holnap hajnal 2-kor érek haza, szóval csak holnap nézem meg. :)
    Akkor viszont kemény teszt alé veszem: Live for Speed, NfS:HP2, Driver, Mafia, GTA3...
    Holnap este kíméletlenül meg is írom majd nektek. Ha valakit érdekel...
    Csövi. :) (Érettségi buli lesz...)
  • Wajk
    Tudom. De most perpil nekem a GP Force a Logitech a MOMO az meg MOMO. Bocs ha valakit félrevezettem.
  • basic 69
    mindkettő logitech! :)
  • Wajk
    Én a Logitechet akarom megvenni, de csak holnap. majd megmondom, hogy nálunk van-e MOMO. Aztán ha nagyon kell, akkor legfeljebb megoldjuk utánvételel.
  • Wajk
    Na ezt mondtam én is. Ott fogom megvenni én is. :)

Remélem marad 8-áig. :)

Ha nem akkor diszkrimináció!!! :)
  • basic 69
    sok sikert! aztán véleményt azonnal!
  • Wajk
    Ja innen indultunk ki. :)
    De kösz!
  • basic 69
    ezt mindenképpen csekkold le!
    http://www.tomshardware.hu/consumer/02q2/020524/index.html
  • Wajk
    Kösz a kimerítő választ.
  • Wajk
    mi a véleményed a kormányról, csakmert éppen most fogok olyat venni...
  • direwolf
    biztos, hogy 100%-osan műxik a kormányom XP alatt. Sorry, ha neked nem...
  • basic 69
    nálam van normális force a játék elején (kb 3 másodpercig), aztán csak valami nagyon gyenge.
  • direwolf
    MS FFB usb-s verzsönnel sincs semmi gond XP alatt!
  • basic 69
    mármint melyik nem fexik xp alatt??? MOMO-val semmi gáz nincsen.
  • CSOCSO
    MOMO és MS FFW a legjobb de XP alatt mi a picst Álehet vele csinálni?????,,
  • CSOCSO
    na olyat nem vennék
  • [Walaki]D`Lair
    Legjobb kormány a MOMO! Olyan ereje van 150%-ra állítva hogy elfárad tőle a kezem ha huzamosabb ideig gémelek! Emellett baromság hogy nem néz ki jól, szerintem marha designos(szubjektív). Emellett nagyon pontos, a fefogatása elsőrangú, a pedálok fémből vannak és az egész nagyon masszív!
  • Wajk
    így gondolom, már meg lehet venni akárhol számtech boltban...
  • Wajk
    Speciel nálunk most a METRO-ban akciós...