15099
Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
#404 Hát MS:)) ez hülye kérdés..mindenki azt mondja ami neki tetszik.. két legjobb kormány az MS FFW és a Logitech MOMO -
#403 nfs sorozathoz, és egyéb arcade gámékhoz melyiket vegyem? -
#402 :)) nem kormány függő szvsz az idő... -
#401 Thrustmaster Force Feedback GT Racing Wheel precisiont szidjak nem ertem nalam tok gut minden a multheten itt volt egy MOMO es egy szazad masodpercel se tudtam jobb idot menni vele:) -
#400 Thrustmaster Force Feedback GT Racing Wheel
Ránézésre elég meggyõzõ, az egyszer biztos – nagy és nehéz, talán kissé már túlzottan is. Ám ez egy szuper, gumiborításos kormány, rendkívül jó fogással. A kormánykerék mögött ugyanúgy megtaláljuk a négy kapcsolót, mint a Thrustmaster többi modelljein. A Modena Pro-hoz hasonlóan errõl a modellrõl sem maradt le a külön váltókar és a két d-pad. A rögzítõrendszer nem túl jó, s nem árt kissé benedvesíteni a csúszásgátló réteget, ha biztosak akarunk lenni, hogy hevesebb játék esetén is a helyén marad a szerkezet.
A pedálok nem a legergonómikusabbak, de elég hosszan benyomhatók – bár az én ízlésemnek kicsit puhán járnak. A cég többi kormányaihoz hasonlóan a Windows XP-re való feltelepítés itt sem probléma. A kormány az Immersion 2 force feedback rendszert használja, így a középre állító mechanizmus ereje is állítható. Az erõhatások eléggé precízek és erõsek. Sajnos a kormány maga kevésbé pontos, mint force feedback nélküli márkatársai. Az arcade és a rallyprogramoknál ez nem akkora probléma, ám forma 1-es játékokhoz nem az igazi. Általánosságban elmondható, hogy ha a programban fontos a precizitás, nem ez a megfelelõ kormány. Az ára elég visszafogott – 105 dollár (kb. 26.600 Ft) -, bár maga a modell már nem fiatal. Itt az ideje, hogy a Thrustmaster új kormányt tervezzen.
Belügyek
A belsõ kialakítás példás. A fogaskerékrendszer egy fémlaphoz lett erõsítve és a tengely holtjátéka is minimális. Az egész rendszer bizalomgerjesztõ. Kétségünk sincs afelõl, hogy ez a kormány a heves játékosokat is jól szolgálja majd. A régi típusú potenciométer is hatalmas.
Microsoft Force Feedback Wheel
A kormány és a pedálok alakját tekintve ez a készlet ugyanolyan, mint az elõbb bemutatott változat, ám ebbe force feedback támogatás is került. Az ergonómiára vonatkozó megállapításaink ehelyütt is éppolyan érvényesek. Az egyetlen különbség az, hogy ez a modell már gumiborítást is kapott, ami sokkal jobban beválik, mint a korábbi változat mûanyag borítású kormánykereke. A problémák a force feedback és az XP összeeresztésénél kezdõdnek. A SideWinder 4.0 program nélkül nem állíthatjuk az erõ-visszahatás intenzitását, viszont a program számos gépen lefagy. Erre egészen addig nem lesz jó megoldás, amíg a Microsoft végre ki nem ad egy megfelelõ, XP-re kifejlesztett szoftverváltozatot. Igazán szégyen a Microsoftra nézve, hogy nem tud normális szoftvert csinálni a saját operációs rendszeréhez. Mindazonáltal a Microsoft saját force feedback rendszere megfelelõen mûködik – sem a precizitására, sem az erejére nem lehet panaszunk. Sajnos azonban nem lehet beállítani egy automatikus, középre visszahúzó erõt – fõleg a force feedback nélküli játékoknál nem. Ez nem igazán szerencsés, mivel az Immersion 2-t használó összes többi kormány ismeri ezt a funkciót, így a felhasználók már valószínûleg hozzászoktak ehhez.
Stílusos és robosztus
Szétszerelés után látható a rendkívül jól átgondolt megoldás: egy fémlemez alatt megbúvó két mûanyag fogaskerék, amelyet szorosan a kormány tengelyéhez csavaroztak. Igen kiforrott megoldásnak tûnik. A tengelynek nincs holtjátéka, annak ellenére sem, hogy mûanyag rögzítési megoldást használtak hozzá. Az optikai érzékelõ is jól megtervezett, s az elektronika is szilárdan ül a helyén. Mindent egybevetve a Microsoft Force Feedback Wheel egy kiváló minõségû, ergonómikus kormány, kiváló effektusokkal és meglehetõsen borsos árral. Nem szabad elfelednünk azonban az XP-s problémákat sem. Ez a kormány 115 dollárért (kb. 30.000 Ft) lehet a miénk.
-
#399 -
32 ezerért láttam.... nagyon zoralul néz ki! usb-s..
és ha minden igaz megtom szerezni magamnak áfa nélkűl..de majd meglátjuk...csak meg kell csinálni a mostani kormányomat és eladom olcsóé...végülis müxik az xp saját driverjével... -
#397 sajna nekem ez a bajom xp alatt:(((( basznak kihozni update-t..ami meg van az valamiért hiányol egy exe filet (!!!!?????)én sem értem mi van ezzel de ez van...MS a legjobb..:)))talán még a MOMO -
#396 ha nem usb-s, akkor passz...
az usb-s nekem perfektül megy -
#394 MS FFB-vel a Mafiában lehet normális effekteket csiholni? Csak a rázás megy, a roadgrip egyáltalán nem... -
basic 69 #393 ezt írd már le érthetően! :) -
#392 En azt tudom hogy Trust Force Feadback GT van nekem meghulyultem a Logitech MOMO ehh mindig ossze keverem :) azert a kurva dragaert:))
Nalam volt egy kb 4 napig nagyon jo nagyon szep szines maradt a trust.
Az olcsobbik logitech MOMO a valtos az a jo vetel. -
#391 nemtom melyik legyen:((( lehet a microsoft lesz:( vagy ez. nemtom:( -
#389 hát lehet az lesz, bár elméletileg ajandekba kerem:)
hol van az az üzlet? -
#387 bár amit csocs ajanlott azu sokkal jobb ertekelet kpott csomo helyen... es kb egy arban vannak -
#386 naja: köszi asszem az lesz...
csocs az az ms ffw az milyen. hol van testz vagy kep rola? -
#384 MS FFW!!! két kormány alegjobb: a MOMO ami kicsit jobb mint az MS de nem sokkal.. és no FF ben is az MS alegjobb...meglehet lesni a tesztekben -
#383 nos akkor szerintetek melyik a legjobb kormany ami "kerek"? -
Bravoman #382 Hali!
Nagyon kellene nekem driver Dexxa Steering Wheel 2001-hez. Nem tudja valaki honnan tölthetném le?
Vagy ha valaki feltenné a netre, nagyon hálás lennék.
Kösz. -
#381 Hi ! Vki adjon már el nekem 1 kormánytmegelékszem azzal is ha nem force feedbackos de azzé jó lenne ha olyan lenne.....Így hogy fogom megnyerni az LFS bajnokságot?? :DDD SZOLJATOK PLS HA VAN KORMÁNY ELADÓ !!! -
#380 marmint a momo. az az f1-es. hat ha ti mondjatok akkor lehet ilyet kerek. -
#379 rallihoz is tök jó!
mér ez nem kerek?? -
#378 és ez jó?
amugy oke hogy f1-es de en ha rallyzni szeretnek akkor nem tul jo hogy ilyen vmit kell fognom. szimpibb a kerek. -
#377 (ami a képen van) -
#376 nekem ilyen ferraris van !!!!!!!!!!!
kurvajó
thrustmaster ferrari -
#373 tessék, ilyenem van most, 30 bruttó a Media Marktban
a mutáns alak pedig eredeti F1 Ferrari forma, de nagyjából mindegyik F1 autóban hasonló van -
#372 nincs vmi oylan aminek vhogy, ugy, ize, olyan, kerek formaja van?:) -
#371 őőőőő nem mintha barmi bajom is lenne vele, de mindegyik ilyen mutans alaku? ezt hogy lehet megfogni? -
#370 nekem is :) -
#368 Force Feedback GT az a Ferraris:D -
#367 http://www.bhmotorsports.com/downloads pár autos gamma demoja.. vagy 100 autos gamma:))) irány tesztelni -
#366 http://www.bhmotorsports.com/file/647
ez itten a Viper Racing demo 13 mega az egész... -
#365 mondom, ma láttam a westendben, a Media Marktban
melyik van neked? -
#364 lehet ezt kapni itthon??
Nekem is thrustmaster kormanyom van kulomben -
#363 Ferrari F1 licensz, még jó hogy UFO :DDD -
#362 Ilyet meg nem is lattam eleg ufo:)) -
Alu pedálok, csapágy, és sok fém alkatrész! -
#360 már nem tom mennyi volt a media marktban, 36 vagy 39 -
#359 lassab a testtel!! :))
ma láttam ezt először, utánanéztem neten, és istenítik!
http://europe.thrustmaster.com/products/d_prd.php?p=T129&fam=4
-
basic 69 #358 sorry, most néztem meg, a force-hoz van.