4624
Operation Flashpoint
  • pedro870
  • Seaweed
    Nagyon ott van a szeren!

Most mar csak egy "regi" vagyam kellene hogy teljesuljon...megpedig egy normalis Mi-8/17 modell szemelyeben!
  • Seaweed
    Kozben rajottem hogy ez az RHS fele...

RHS cumok nagyon jok!
  • Seaweed
    Ez melyik Mi-24? a Vit fele?
  • pedro870
    ez még azé befér sztem :)

• Seaweed

• lachun
    Sorry sracok , nem tudtam menni. Remlem nagyon jó volt és sok sikeres hadjáratott csináltatok.
  • Seaweed
  • Sanyix
    Nekemis főleg, mert egy rakás pénz gyűlt össze a kártyámon, és valamire csak el kell szórni :D
  • Seaweed
    Igen azert. Eleinte en is ugy gondoltam hogy nem kell ez nekem...
    De az az akcio utan rajottem jobb az ha nem kell allandoan repostolnom ha elbaltazok valamit, hanem ki tudom javitani..es nekem enyit meger!
  • Sanyix
    Áhá ezér nemtudtam karácson után szerkeszteni, mer akkor volt valami ajándék vip jog :D
  • Seaweed
    Amugy jokis lanpartynak nez ki!
  • Seaweed
    Ennyit boven meger....
    http://www.sg.hu/forumxtreme.php
  • Sanyix
    Igen, hüje fórum, még javítani sem lehet :D
  • pedro870
    ebasztam:

na hátha

• pedro870
    Vége az 5. bodajki OFPHu lanpartynak :)

• Sanyix
    Ja shimán :D
  • Seaweed
  • pedro870
    A jagben azé biztos sikerülne! Most is néztem háttal az utolsó részt, ahol "fényrakétákkal nem lehet ágyú ellen védekezni" szöveg után amcsi trükkel kicsináltak egy mignek nevezett tárgyat. Szóval ezt úgy képzeld, hogy Sanyix ilyenkor meghekkeli az adatbuszrendszert (nem tudom mi az pontosan), beüti a titkos kódot, kihajolva átköti a piros drótot a zöldre és már mehet is a zuhanóbombázás!
  • Seaweed
    Nem lehet leoldani csak ha van celjel..az adatbuszrendszer nem engedi leoldani!!
    CSAK veszoldas lehetseges de akkor nem fog felrobbani.
  • Sanyix
    Valóságban is meglehet csinálni, csak szerintem inkább a hagyományos módszert választják :)
  • Seaweed
    Nah de en a valosagrol beszeltem....amiatt hogy meg mai napig "buszke" vagyok ra hogy az OFP a legrealisabb...erre jossz holni LGB-s zuboval
  • Sanyix
    Mondom, ez az engine egy csoda, csak ki kell használni/felfedezni a titkait :D
  • Sanyix
    Robban az mint állat, próbáld ki! Nem egyszer így volt vége CTI-ben bázisoknak! Azért kell zuhanóbombázni, mert csak úgy lehet pontosan eltalálni a célpontot, bár nekem hiányzik a robbanás időzítés, mert kidobom, leesik egyből robban, ha alacsonyan vagyok, akkor meg gáz :D
  • Icebird
    megoldható, felkell osztani az adott ponyvát kis háromszögekre külön proxy-ként ráhelyezni a platóra és elnevezni, ezután végrelehet hajtani rajt a cloth szimulációt. Ez mind csak szöszmötölés. A játékban a zászló 64 kis háromszögböl áll, és azért elég finom mozgás van rajt.
  • [NST]Cifu
    Wow, szép munka.

A Cloth effekt mondjuk nemkicsit durva lehetőségeket jelentene, képzeljük el, ahogy az Ural-nak ponyvája mozog, lengedezik ahogy teper a jármű az úton... Jó, persze, ez nagyon végletes dolog, de brutálisan nézne ki, annyi szent.
  • repvez
    Nincs semmi bajom a eredeti mozgásokkal se csak szerettem volna ha egy kicsit válltozatosabb mozgásformákat is használnának.Egy kicsit furcsa, hogy nagy százalékban ugyan akkor és ugyan ugy mozok több katona is .Egyébként ugy használni fogják az uj animáciokat ha csak simán bemásolom az uj rtm fáljlokat az anim.pbo fáljba?Vagy kell neki valami script vagy egyéb turpisság?Mert találtam pár anim cuccot de ezeket csak az editorba lehet használni,de én szeretném a kampányokba is használni öket,ez igy megoldhato?
  • Icebird
    Na félre nyomtam, akkor újra:D

Néhány érdekes infót megosztanék azért az ofp belsö bugyrairól, hátha valakinek újdonság számba megy.
    Mint ahogy a technikai háttér leírásában is szerepel a motor dinamikus árnyékokat és fényeket tesz lehetővé. Azónban egy katonai "szimulátornál" nem ez a fö szempont, ahol elsösorban a rejtözködés a cél, nem pedig a csillogás, tükrözödés, igy ezek a tulajdonságok csak nagyon minimális mértékben jelennek meg a játékban. Lehetöség lenne pl hogy esös idöben tükrözödjön az út. Számtalan olyan apró dolgokkal lehetne növelni a játék egészét ami nem az ofp korlátain, gyengeségein múlik, csupán idö és türelem kérdése. Ismeri cloth és material effekteket, az elöbbivel akár kötél vagy ruházat életre keltése lehetséges, a materail megfelelö paraméterezésével pedig az alábbi 2 videon látható hatás érhetö el.
    materail1
    materail2
    Például ha meglövünk egy tankot, akkor az adott oldal elfeketedése nem textúra csere eredménye, hanem a materail kihasználásának egyik módja, amit pl házak sérülésére is lehente alkalmazni. Másik módja a felületek tükrözödése.

Gondolom mindenki találkozott a házak falán való átgyaloglás bosszantó problémájával, ez semmi más csak hanyagság, türelmetlenség. Csináltam egy mintát amin kipróbálható, hogy is lehet megfelelö törédéssel végleg elfeledni eme problémát. Editorban Empty - objects -> Hazak
    javított ház
    Az eredeti házhoz képest ezen az életbe nem esik át a katona, lehet nyugodtan gyílkolni. További munkával megoldható hogy a fegyver ne logon be a falon.

egyenlöre ennyi
  • Icebird
    néhány érdekes infót megosztanék azért az ofp belsö bugyrairól, hátha valakinek újdonság számba megy.
    Mint ahogy a technikai háttér leírásában is szerepel a motor dinamikus árnyékokat és fényeket tesz lehetővé. Azónban egy katonai "szimulátornál" nem ez a fö szempont ahol elsösorban a rejtözködés a cél, nem pedig a csillogás, tükrözödés, igy ezek a tulajdonságok csak nagyon minimális mértékben jelennek meg a játékban.
    http://icebird.atw.hu/letoltes/materail.avi
    http://icebird.atw.hu/letoltes/material2.avi
    http://icebird.atw.hu/letoltes/Hazak.rar
  • pedro870
    jááááj

• pedro870
    Persze, elvileg nem lehet azt elhiszem, de az ofpben igen :).
  • Icebird
    patchel javítottak a repülés modellen, tényleg egész más mint eleinte volt, és különbözö addoknál cfg-vel tovább finomítottak rajt. Volt egy video ahol egy gyerek gondolom joyal olyan manövereket csinált csak lestem, bukfenc, föld felett pár méterrel fejtetön, kipörgés stb. Ha megtalálom linkelem
  • Seaweed
    Ezt nem ertem!? Hogy jon ez ide? LGB-vel nem szokas zuhanobombazni..sot..nem is lehet...ugyanis legjobb tudomasom szerint is, oldani is akkor lehet ha vanceljel..max veszoldas..de akkor nem robban a bomba...
  • pedro870
    Hát CTI-ben előfordul, ha nincs társ a közelben hogy lézerrel célt adjon :).
  • Seaweed
    Nah ezt az "LGB-s zuhanóbombázás"-t ugye nem gondolod komolyan? Laser Guided Bomb-al zubozni?!
  • [NST]Cifu
    Hol? Nos sacc per kábé mindenhol. Ha csak megpróbálsz egy normális bázis összehozni őrposztokkal, homokzsákokkal, 50 katonával, járművekkel. Például. És akkor még a "gyalogos" nézetről beszélek. 1500 méteres látótávolságnál bármelyik alap sziget (jó, a desert islandon kívűl) a kb. 600 méternél messzebb lévő objecteket nem is rakja ki, mert az ennél közelebb lévők is kimerítik a 256 objectes limitet.

Vagy próbálj meg egy leszállópályának a szabvány jelzőfényeit (álfényekkel, nem valós fényforrásokkal) megcsinálni, amely önmagában több, mint 256 objectet jelentene - én megpróbáltam, hát mit ne mondjak, "kicsit" hülyén nézett ki, hogy a sötétben a kb. 20 méternél messzebb lévő álfényeket már nem rakta ki a motor. Így meg aztán sok értelme éppenséggel nincs...

'Szal inkább az a helyes kérdés, hogy normális látótávolság mellett hol fordul elő az OFP-ben az, hogy csak 256 object lenne a látótérben...
  • Sanyix
    És ki jáccik newlandon? Sztem mindenki csak megnézi, mert amúgy jáccani nemnagyon lehet rajta :D
  • pedro870
    hát pl newlanden elég sűrűn vannak a dolgok :)
  • Sanyix
    Szerinted hol fordul elő az ofp-ben 256 darabnál több objekt a látótérben? Hát szinte sehol, még nagyobb látótávolságról magasról sem valószínű, hogy ennyi objektet látsz egyszerre (az erdők nagyobb részei 1 objektnek számítanak). Amúgy A10-el meg Su25-el Maverickezés, vagy LGB-s zuhanóbombázás megy ekkora látótávval is, persze csak feltűnőbb célokra.
    Igen volt incoming missle már pár addonbaban, énis megcsináltam az Ofphu cti modhoz, csak még nem rakattam fel pedroval a szerverre :)
  • pedro870
    Nem tudom :). Mindenesetre az egy dolog hogy fejlesztők mi minden jó találnak ki, de hogy az amcsi/ausztrál/izraeli/svéd meg mittoménmelyik hadsereg, ahol van vbs majd mire használja azt föl, azt tényleg nem tudom. Ami volt cikk a használatról, az főleg gyalogsági csoportok gyakorlásáról szólt.