4624
Operation Flashpoint
-
#2981 Ha csak AI-k irányítanák az F/A-18-asokat, akkor minek az AA mód aktív radarral? -
pedro870 #2980 Az lehet a remény a még profibb és részletesebb megvalósításra, hogy talán a vbs-ben nagy pénzügyi lehetőség van, és ha már oda meg kell csinálni a fejlesztéseket, akkor talán ofp2be is marad vmi. Bár az a régi novalogic féle elképzelés lehet hogy profibb volt, elkülönülő programok, mindegyik hozza a szimulációt, és működnek "majd" hálózatban. Hááát nem jött össze, de tervnek tetszett :) -
pedro870 #2979 A diesel féle a10 eszméletlen jó lett, és az sem rossz ami a vbs-ben van. A harrier és az osprey nem jutott el ide sajnos. Az hogy a vbsnél még fontosabb-e a repmodell...nem lehet tudni potnosan hogy milyen helyzetek gyakorlására használják, de nem hiszem hogy olyan komplexitásúak lennének, amiben gyakran előjön egy harrier és főleg légiharc. Lehet hogy a légi egységek a használt küldetésekben csak scriptelt aik... Persze minden a felhasználási céltól függ, a látott példákban mindenesetre nem a repülők voltak első helyen.
És ami jó hír, pont most teszteltük az ofphu-s ap új verzióját, amellyel (grat anim készítők és ice) multiban lehetővá válik a kihajolás és fekve izééé átgördülés talán :) És még jól is néz ki. -
#2978 Nekem csak az alap INCOMING MISSLE jelzés hiányzik
Emlékeim szerint a DKM heli modokban volt ilyesmi, nem?
A repcsi az nem túl jó, de pl. egy 1500 méteres látótávval nemis lehet túl sokat csinálni benne.
Ez grafikai motor-dolog. Ha meg lehetne úgy buherálni, hogy repülőgépről bizonyos sebesség és magasságfüggően változna a LOD, akkor szvsz kurta jól meg lehetne valósítani, csakhát ott van az a fránya 256 objectes limit, ami miatt már 1500 méteres látótávnál is erősen lehangoló a látvány...
Egyébként én bízom benne, hogy az OFP2-ben meg lesz oldva a repmodel (nem hard-core szimulátor szinten, de legalább némi aerodinamika, komolyabb sérülésmodel, stb.). Ha figyelembe vesszük mennyi minden volt megcsinálva az alap OFP-ben (kezdve a napszakoktól és a dinamikus időjárástól át a gyalogos katonáknál lévő megoldásokon (fegyver-alkalmazás, sérülés, stb.) egészen a szárazföldi járművekig (helikopter included), akkor van alapja a reménykedésnek.... ;) -
#2977 Szerintem, a helik viszont teljesen normálisan mozognak, mindent meglehet velük csinálni mint más játékoknál. Nekem csak az alap INCOMING MISSLE jelzés hiányzik (hogy mégis legyen már esélye egy helinek AA rakétával szemben), de ezt egyszerűen meg lehet csinálni, egy kis módosítással. A repcsi az nem túl jó, de pl. egy 1500 méteres látótávval nemis lehet túl sokat csinálni benne. -
#2976 Hat ha csak jozan paraszti esszel is allunk a dolgokhoz, akkor sejtheto hogy ezek az "egysegek" nem elegedtek/nek meg az OFP nyujtotta "repmodellel". -
#2975 Ha valaki ezt a Battlefield sorozatra mondja, akkor legyintek csak rá, hogy igaza van.
Viszont az OFP-vel kapcsolatban messze nem ez a helyzet!
A fő probléma ott van, hogy szvsz amikor készült a játék, rájöttek, hogy a repüléshez szükséges látótávolságot, és megfelelő terepsebességet nem tudják biztosítani (ugye a talaj feletti repüléskor fellépő "ricegés"...). Ezért a repülőgépek terén visszavettek az igényekből (az OFP motor első bétájában ugye egy F-14-essel lehetett a táj felett repülni, a végleges játékban maradtak a csatarepülőgépek). Ezért a járművekre fordított fejlesztési idő is ehhez viszonyult (pl. a helikopterek megvalósítása elég korrekt lett), és a repülőgépekre nem fordítottak komoly figyelmet. Normális repmodelt viszont csak a motor megbuherálásával lehetne megoldani, ami ugye "civil" addonoknál nem igazán jön/jöhet össze.
Mivel a VBS Marines kieg.-ben ott a V-22 és az AV-8B, illetve az ADF kieg.-ben ott az F/A-18, én arra gyanakszom, hogy azért valamilyen szintre felhúzhatták a repmodelt...
(ugye az ADF-ben az F/A-18 AA esetén aktív radart emlegetnek...) -
#2974 VBS-rol beszelunk nem? Az azert TOBB mint egy jatek! Ott akar elvarhato is lehetne a kerdesben vazolt igeny!
OFP-rol nem beszeltem csak mint pelda.
...s hogy jo e ez? Hat eppen elmegy...repulokvalami uberkatasztrofalisak...helikopterek meg "jok"...bar nekem hianyzik sok-sok manover amit egyaltalan nem lehet OFP-ben helikopterrel kivitelezni...
(bar vannak jobb probalkozasok amikben probaltak alap "repmodell"-en javitgatni..ilyen pl a BAS Littlebird, a Bo-105, a Lynx, BAS Blackhawk-ok, nagyon tetszik pl a Ka-26 is ;))....Mi-26 is zsir...szal helikopterezgetni jo...de sajna meg elviselheto szintu repulot eddig kettot lattam: Cessna-O2a, es a CSLAII-bol az L-410...)
Bar teny, OFP nem repulogepszimulator..... -
#2973 Ez nem repülőszimulátor, ugyhogy szerintem jóez mostis. -
#2972 En meg arra lennek kivancsi hogy VBS-ben van e "igazi" repmodell? Mert az az OFP-ben egyaltalan nincs!
Mert ha VBS-ben van es legalabb meguti az FS szintjet akkor "mar jo"... -
#2971 Hát nem tudom, például normális V-22-őt, Harrier-t még nem nagyon láttam OFP alá, a VBS1-hez pedig vannak, a vadászgépekről nem is szólva (kiváncsi lennék milyen az ADF F/A-18-as)... -
pedro870 #2970 Amikor azt írtam, hogy "sikerült", akkor azt azé írtam, mert tényleg sikerült. :) Kartárs szerzett egy olyan verziót, ami a vbs, de ofp motorral futtatva. Ebből következik, hogy az addonokat át lehet emelni, az ah1 kifejezetten csinos :). De olyan eszméletlenül sok érdekes cucc nincs benne, és a vbs motor specifikus cuccok (observer kiegészítő pl) nem működnek. Persze az adf2 meg az új bas cuccok nincsenek még . -
#2969 Párszor már megvalósult, van pár addon ami vbs-es asszem. Amúgy a scenével semmi gond nincs, páran nemjáccanak, de jönnek helyettük újak, egyre többen -
#2968 Hát lehetettlenek nincsenek, ezt már bebizonyította Icebird kartárs ugye 1x. ;))
Viszont ha "simán" át lehetne emelni az addonokat a VBS1-ből az OFP-be, akkor szvsz ez már régen megvalósult volna.
-
pedro870 #2967 Nem rendült meg a scene, csak kicsit átalakult. Néhány veterán tagnak problémái voltak (gondolom velük beszélhettél), de kompromisszum helyett a távolmaradást választották. A játékot és a scenet is minden évben leírják, aztán vhogy megy-megy tovább, ofp2-ig ki kell bírni valahogy :).
Vbs1-re nem hiszem hogy átállnánk a motor szempontjából, mivel ha sikerülne is feltörni a hardverkulcsos védelmet, ha kiderül hogy egy szerver így fut, abból tuti balhé lenne. szvsz. Bár a motor lenne a lényeg, addonokat azért sikerült kiszedni, ezek hamarosan bekerülhetnek a szerveres addoncsomagba. Ha sikerül beszerezni egy példányt, akkor majd az egyik bodajki találkozó alkalmával biztos lesz bemutató. -
#2966 Mindenképpen osszátok meg a tapasztalataitokat majd, ha beszerzésre kerül a dolog!
De addig is marad a várakozás az OFP2-re...
UI.: Elképzelhető, hogy a scene átáll majd VBS1-re?
Vagy nagyon megrendült már a magyar scene (hallottam bizonyos problémákról a Zsír klánosoktól)? -
pedro870 #2965 vbs, bas sf pack:
ofp híd:
-
Berkut111 #2964 Az az 550 dollár csak Mo.-on olyan sok. Egy jobb sorsú országban élő funnak, ha dolgozik kb 1 havi, ha tanul kb. 2 havi sporolt pénze. És meg is ér annyit.
Szerintem. -
#2963 Szep es jo..de allitolag hardware kulcsos...szal szereztek 1-et 1-nek?! -
pedro870 #2962 Az is sajnálatos egyébként, hogy sok modkészítő már csak a vbs-re gyárt. Talán pénzért, ki tudja, mindenesetre a BAS is most fog kijönni egy special forces csomaggal vbs-re, ha jól láttam. -
pedro870 #2961 Nincs 120-150k, az alapjáték 30 alatt van már, pár kieggel és szállításoi költséggel 40-ért hozzák ausztráliából, a többi már letölthető hozzá :). De ha csak az alapot rendeled, az talán 30 szállítással. Remélhetőleg előbb-utóbb (idén) szerzünk egyet. -
#2960 a video linkek már nem élnek, átrakták új helyre.
Az alábbi oldalakon elérhetö:
VBS1 homepagevbsresources -
#2959 Azert alakulgat a molekula :d
Atlatszo viz efekt.
-
#2958 Erre írtam, hogy elérhetettlen az egyszerű civilek számára. Szerinted hány ember engedheti meg magának, hogy egyetlen játékra kidobjon ~120-150.000Ft-t? ;) -
#2957 Jah hat ezt tudjuk...csak epp a lenyeget nem veheti meg a porbafingo civil.... -
#2956 Elérhető a vbs, alapjáték kb 30k, meg hozzá 15k kiegészítőnként :D -
#2955 Azert az biztos ha hozzam vagnanak egy VBS1-et en nem dobnam vissza :D -
neuro #2954 A ház robbantós videó nagyon jó. Kíváncsi vagyok azért, hogy a VBS is olyan "lazán" kezeli-e az ütközéseket, mint az OFP, és átlehet-e menni a falakon :) -
#2953 Ez tud kiborítani: a VBS1 látványosan fejlődik, de úgymond "elérhetettlen" az egyorrú civilek számára. Az OFP1 is fejlődik a moddereknek hála, de sokkal kevésbé látványosan, és a motort ugye nem nagyon tudják "átszabni", így annak korlátaival együtt kell élniük. Az OFP2 meg ugye ki tudja mikor és hogyan... -
#2952 Az animációkkal és a játékosmodellel azért akadnak gondok, lásd például a fegyver fogása, és hogy is néz ez ki mondjuk a Steyr AUG esetén. Ott van a "kissé" hektikus fejmozgás, rohamoz előre a bátor hős, de közben a feje valahol 7 óra irányába kuksizik erősen. Persze tény, hogy láttunk ennél már sokkal rosszabbat is, de azért valjuk meg, jobbat is... -
#2951 két VBS1 video csomag hivatott bemutatni, hogy a fejlödés nem állhat meg, és talán valahol az OFP jövöjét is prezentálja:
* VBS1 Convoy Trainer advanced features
* Dynamic destructable buildings
* Advanced functionality module
* TELOE (VBS1 operating system)
* Observer 3
feature1
feature2 -
#2950 Mi a gond az alap mozgásokkal, szerintem nagyon jól meg vannak csinálva, nem úgy mint néhány modban pl ffur, ahol a katona eléggé furcsán mozog. -
#2949 Adok par linket ahol keresgelhetsz:
http://www.opflashpoint.org/
http://ofp.gamezone.cz/
http://www.flashpoint.ru/
http://www.atwar.net/download.php -
#2948 CSLA II se rossz. (ezt a Y2K3-at kiprobalom, kepek alapjan tenyleg benne van minden amit en sufnituningban beraktam magamnak)
FDF Mod is jo allitolag (azt meg nem probaltam..majd arra is sort keritek) -
Berkut111 #2947 Modokban gondolkodj. Pl. Y2k3 én most ezt használom. Totalconversion alapkatonákat kicseréli válogatott addonokra.
Én amikor átáltam ra lejátszottam újra mind a három kampányt.
http://tootallinc.atwar.net/download.php?view.16 -
#2946 Köszike!
Esetleg tudtok még valami olyan kiegészitöröl ami a grafikát turbozza fel vagy a mozgás animáciokat.A dxdll javitáson kivül.Mert pár animácios cuccot néztem ,de talán ha 1 eltéröt láttam az alaphoz képest benne, pedig legalább 30 uj vagy modositottrol irtak a leirásba:((.Na mindegy.jöhet ami eszetekbe jut én majd szelektálok közülük :)))! -
#2945 Vagy PBOX ez egybe tud ki, be tömöríteni, meg lehet nézni a pbo-k tartalmát kitömörítés nélkül, stb, mondjuk kell hozzá a wrptool néhány dll-je. PBOX -
#2944 THX!
lejött mindegyik. -
neuro #2943 UnPBO és MakePBO
Itt: http://www.ofpec.com/editors/browse.php?browsewhat=3&category=3_2 -
#2942 Hali!
Tudna nekem abban segiteni valaki, hogy melyik programmal lehet a PBO fáljokat ki és be tömöriteni?És, hogy honnan lehet letölteni?
Köszi