740
mennyit érdemes rákölteni szerinted?
-
ja bocs az plussz egy tizes a sony-khoz de inkább egy normális márka kicsit drágábban mint egy szar, ami jo ha két-három hónapig birja. -
asdasdasd, a Roadstar, Elta, hasonlo szutykok esetleg ha mikrónak használhatóak de abban sem vagyok biztos. ha akarsz egy normális mp3-as rádiót, inkább rakj még hozzá 5-6 ezret és vegyél egy sonyt pl egy Sony CDX-R3300 vagy Sony CDX-R3350-et. és ezek még ki is néznek valahogy. akár nagyáruházakban is érdemes keresni mert olcsóbbak mint az autohifi boltokban és ebből nem is tudnak kisporolni semmit. vagy nézd meg neten, pl www.depo.hu vagy valami hasonlon de megnéztem a www.autohifi.hu-n, és ott drágább. depon meg kell nézni hol lehet kapni, és el kell menni érte. ja és akár egy ilyen kissebb sony is kb 5-ször jobb mint az a roadstar szutyok. nekem van panasonicom meg kenwood a másik kocsiban, azok is nagyon jok, de ebben az árkategoriában azokbol nemtom milyenek vannak.
-
Iszonyat szar márka az a Roadstar. Olyan TV-m van, de évről évre szarabb, pedig még csak 4 éves kb. -
ehhez csak annyit füzök, hogy én 4 ohmos rockford ládát még nem is láttam, de biztosan van, csak nem turkáltam eleget. mondjuk nekem 4-5 év autohifizgetés után nem is kéne 4 ohmos mert nagy valoszinüséggel elég gyik lehet. az erösitőt amugy eltaláltam?? -
ize.. a melyladarol volt szo csak de azert koszike.. a rockford foruman amugy a 4 ohmot mondtak... nem magyaraztak meg csak annyit mondtak hogy a 4 el sincs semmi baj.. nyugodtan szereljem be azt -
csocso, én spec azt mondanám , hogy a ládát 2 ohmon kell hajtani, mert arra találták ki, az elsö meg hátso szettet meg 4 ohmon. én nem igazán értek a villanyszakmához, de ami cuccokat eddig ki meg bepakoltam a kocsiba abbol azt szürtem le, hogy a jel/zaj arány egyre rosszabb minél lejjebb mennek az ohmok. na most ebből asszem azt akartam kihozni, hogy egy mélyládánál a mély hangok miatt nem probléma ha nem annyira halálpontos a hangzás mert nem lehet észrevenni. a 4 ohmos ládikók inkább a kisebb fajták, pl nekem abbol a kis 25-ös Hertz tetszik, mert minél kissebb, ugye annál finomabb és ott már hallani ha valami nem ugy szol mint kéne a rossz jel/zaj meg torzitás miatt. namost nekem az erölködőm 2 ohmon hajt egy Rockford ládát ami asszem talán 600/500W-os, de az is elég szépen és pontosan szól már egész kis hangerőn is. aztán persze ki lehet ugratni a hátso szélvédőt vele de azt nem igazán szeretem. a kérdésre adott tanácsom pedig valami olyasmi, hogy ha kissebb ládát akarsz, akkor 4 ohm, de ha valami táposabbat mint pl ami nekem van az csakis 2 ohm. a szettek meg asszem csakis 4 ohm-on mennek. gondolom ez egy 4 csatornás erösitö, és lehet állitani két csatornához az ohm-okat, hogy ha négy sima hangszorot hajtasz (első + hátsó szett) akkor mehet mindenen 4 ohm, de ha első szett + láda akkor a láda mehessen 2 ohmon hídban. én azt mondom neked hogy 2 ohnmos ládikót vegyél.
DE!
mint mondtam én csak kocafelhasználo vagyok, és ez csak a tapasztalatom, nem értek az elektronikához csak amennyi rámragadt. lehet hogy most valami nagy baromságért irkáltam ennyit, ugyhogy valami autohifista müszerész javitson ha kell. -
asdasdasd #94 ROADSTAR CD-652USMP fejegységet keresek. (CD/MP3/USB/SD RDS)
Valamelyik áruház szórólapján láttam két hete. Kb. 23000 Ft volt.
Nem tudja valaki hol kapható?
(Tapasztalatok róla?) -
ha kiemelem erthetobb lesz??? szerintem ertheto...:)
"kerdesem tehat akkor most melyik legyen? 2 vagy 4 ohm?
es hogy a 4 ohm 150 wattja ugyan annyi mint a 2 ohm 300 wattja vagy mi?" -
Boneman15 #92 Ezek aztán barakkos körmondatok voltak, de a tárgyra kellett volna rátérni:) -
Vlala #91 Tulajdonképpen mi a kérdés? -
Nah egyre kozelebb jutok en is a hifivasarlashoz...
CSak lenne egy kerdesem...
van egy erosito.. ami 150 wattot tud 4 ohmon es 300 at 2 ohmon... es van ket melynyomo.. egyik 2 a masik 4 ohm...
nahmarmost tehat akkor a 2 ohmos erosito tobb wattot fog kapni mint a 4 ohmos? ergo jobban fog szolni?
Viszont a rockford foruman azt irtak hogy mindegy hogy 2 vagy 4 ohm. es inkabb a 4 ohmost vegyem..persze azonnal ajanlottak egy jobb erositot ami 2-3szor annyiba kerul mint amit en neztem ki....
kerdesem tehat akkor most melyik legyen? 2 vagy 4 ohm?
es hogy a 4 ohm 150 wattja ugyan annyi mint a 2 ohm 300 wattja vagy mi?
hatulra:
elore:
es a ket erosito
ami egyik 150watt 4 ohmon es 300 2 ohmon (mono az erositonek)
es egy 4/50 watt 4 ohmon a hangszoroknak -
Ezt meg se kérdezem mert kitagad. :D Egyébként mennyit kb? Igaz az erősítő RMS teljesítménye 2x65 W ami hídba lesz ugyan kötve, de nem lesz maxon hajtva. Ugyanakkor kiváncsi leszek én és mások is sztem, h mennyit tud a ketyere. TEhát mennyit is vesz fel? :) -
Gázul!
Kérdezd már meg apukádtól,hogy hány ampert vesz fel egy 200-300 Wattos mélynyomó 13,8 Volton? -
5 ajtós, viszonylag nagytestű kocsiba lesz. (Xantia)
Teljesen rámszállt ezekkel a hülye drótokkal fater. Már megvan a 10mm2es tápkábel méretre, végükön a kábelsaru. Erre az minek túl vastag. Majd ő vesz 2 x 1.5mm2-es hangaszórókábelt, és az jó lesz mindennek.
Hogy szólna ilyen fusi drótokkal vajon? -
jaja jó lesz
milyen kocsiba raksz zenét? -
Apámból indulok ki azért. :P Ma megkérdeztem h hány ampert vehet vajon fel az erősítő max, mert attól függ milyen keresztmetszetű kábelt vegyek. Van egy kis táblázat is a leírásában, áramerősség és kábelhossz függvényében milyen vastag drótot javasolnak hozzá.
A válasz annyi volt h rakjak bele tyúkbelet, nem kell annyira döngetni. Szal a legvékonyabatt amit kapni lehet. Mondom az sztem kevés lesz, erre ő: Ohm törvényt mondjam el. (Fater diplomás villamosmérnök, tanított a BME-n szal vágja...)
Arra jutottam a kérdésemmel, h ki fognak rugni a főiskolámból is ha nem értek még ehez sem. (Amúgy mérnökinformatika a szakom, de lényegtelen)
Szal ezért félek kérdezni. :D
Milyen tápkábelt javasolsz?
~30A, ~5m => 10mm2 ez így jó lenne? -
Miért lenne gáz?
-
Köszi, sokat segítettél ezzel is. Gondoltam ugyan, de mivel nem értek hozzá inkább kérdeznék ha nem gáz... :P -
A mélyhez is mind a két csatornát be kell kötni.Az erősítő összeadja a jobb és bal oldalt és monoban fog szólni a sub.Ha csak az egyik oldalt kötnéd be akkor halkabb lenne és kimaradnának hangok.Amik a be nem kötött oldalról jönnének. -
Nem érdemes szettet vennem, mert apám nagy műszakis, és otthon van hozzá sok minőségi alkatrész, csak ilyen spec ehez való dolgokat kell megvennem..
Az erősítőra akkor a jobb és a bal line kivezetést is rá kell kötni? Mélynyomót fog hajtani... -
Sok helyen árulnak szetteket amiben benne van minden.5 méter piros kábel,1 méter fekete(test),főbizti+tartalék ha kimenne,RCA kábel,saruk.
Ilyet érdemes venned ha nincs még kábeled. -
Az akksi után kb 15-20 centivel kell egy főbiztosíték!Ezzel az autódat véded meg a leégés ellen.Ugyanis ha megsérül a betáp kábel az rögtön letestelhet az autóhoz és rossz esetben keletkezik egy szikra aztánn huss... -
Oks vágom.
És biztosíték kell rá külön, vagy jó ami benne van az erősítőben? -
A remote szállal kapcsolod be az erősítőt.Ha bekapcsolod a fejegységet akkor az 12 voltot küld az erősítődre.Ezáltal működésbe lép.Ez csak egy vezérlő feszültség.Az erősítőd a fix betápot egy komolyabb keresztmetszetű kábellel valóban az akkumlátorról kapja. -
Ja, és azt sem tudom, miért kell az RCA kábelbe a remote szál? Az nem a tápkábelhez kéne tartoznia elvileg?
És milyen biztosítékot érdemes venni bele? Az erősítőben 30 amperes van, tehát legjobb a tápkábelre is olyat rakni? -
Vlala! Hogy is kell bekötni a mélynyomót?
A fejegységből jön a line kimenet, de van ugye külön jobb meg bal. Az erősítő bemenetére mindkettőt rá kell kötnöm akkor is, ha hidalni akarom a két csatornát, hogy a mélynyomót hajtsa? -
Vlala #74 Természetesen!
Keress egy keresztváltót (egy olcsóbb SAL-t 1800 ft-ért megkapsz, de kettő kell belőle), azon van három pár csatlakozó: input, tweeter, woofer. Az inputra rákötöd az erőlködőből származó jelet, a tweeterre a csipogót, a wooferre pedig a hangszórót (ez akkor szerencsés igazán, ha mélyközép hangszóród van), és kész is vagy, minden hang a "helyéről" fog jönni. -
Gabenka #73 Sziasztok!!!
Egy olyan kérdésem lenne hogy ráköthetek ugy erősítőre csipogót és hangszórót egymás mellé hogy nem egy szettből származnak? 4 utas erősítővan az autóban és elöl a csipogó rávan kötve, és a hangszórót is rá akarom kötni..
A másik két helyen pedig a mélyláda van hídba kötve....
Köszi -
esetleg a Mac mélynyomót és a Magnat erősítőt?
-
Inkább maradok a passzív + erősítő összeállításnál.
Mit gondoltok, ez a kettő jó párosítás lenne?
Mac Audio Red Attack 2400 erősítő (17.000)
-2x120W max. zenei teljesítmény vagy 1x240W max zenei teljesítmény, 2x40W RMS 4Ohmon, vagy 1x115W RMS teljesítmény, 5 - 100.000Hz frekvencia átvitel, bemeneti érzékenység 400mV-4V, magas szűrő 80Hz/12dB/oktáv, sub szűrő 80Hz/12dB/oktáv, nagy jelszíntű bemenet, 2 csatornás erősítő.
Mac Audio MX Reflex 30 mélynyomó (20.000)
240W folyamatos, 480W max. zenei terhelhetőség, 4Ohm 20 - 200Hz frekvencia átvitel, 91dB érzékenység, 30cm mélysugárzóval szerelt reflex mélyláda
vagy
Inkább egy akciós sett majdnem egy tizessel kevesebbért (29000)?
Magnat The Rock
400:2*130, vagy 1*400 watt max teljesítmény, 2*65, vagy 1*200watt RMS teljesítmény, 2 ohm stabil, hidalható, fokozatmentesen állítható HPF,LPF, aranyozott, közvetlen nagy betáp és hangszóróterminál.
Magnat Bullpower Reflex 130
30 cm-es mélysugárzóval szerelt bass-reflex láda. 450 watt zenei, 200 watt RMS terhelhetőség, kb 35 literes láda, ráccsal.
Melyikkel járnék jobban? -
Ha szét tudod szedni a ládát akkor belerakhatsz egy négycsatornásat.Kettővel hídban hajtod a mélynyomót kettővel pedig az első szettet.Csak olyan erősítőt vegyél amiben van aktív hangváltó,hogy be tudd állítani a vágási frekvenciákat. -
Konkrétan erről lenne szó:
-
Ért valamennyit az autohifikhez, az írja meg légyszi a láma kérdésemre a választ!
Veszek egy aktív mélynyomót 30 cm-es (10") hangszóróval, 50W-os erősítővel. Kezdetnek jó lesz, de ha netán később kevésnek méltóztatom találni, kicserélhetem az erősítőtt benne?
Mondjuk egy komolyabb darabra, ami 4 csati és meghajtja a többi hangszórót is?
Meg lehet ezt fusizni, vagy új mélynyomót kell majd vennem? -
Ha mp3 lejátszós akkor sztem nem ugrál, mivel ha mp3-at le tud játszani, akkor van benne memo amibe beolvassa. Így a sima audioCD számokból pár másodpercet is el tud tárolni, és kész a rázkódásvédelem.
A Sony-t általában dícsérik, de többet nemtudok róla mondani... -
HG #66 Sziasztok! Nagyon nem értek ezekhez a cuccokhoz, ezért megkérdezném, biztos tudjátok mi is az a "Motion Blade előlap". Sony CDX-R 3350 -es cuccra írják.
Egyébként van valakinek tapasztalata ezzel a típussal, vagy általában a Sony - cuccokkal? Úgy 30 - 40 e. közt szeretnék venni egyet, ami megbízható, minden cd-lemezt olvas, nem ugrál kisebb zökkenőknél, és valahogy szól is. Előre is köszi! -
Vlala #65 a Pimp - your ride-ban elég sok elszállt őrültség van, amely tökéletesen jó arra, hogy polgárt pukkasszunk vele, de komoly ember ilyet nem művel az autójával... ez a bigyó is egy elszállt ötlet, mutass már egy autót, amely igényli a 6 kW-ot! -
MTX Jackhammer
.. kb..150 kilo es 22 inches.. nagyon durva:) 6 ezer watt kell neki ami alaphangon is 6 darab erosito:) a pimp my ride ban volt az elobb:D:D:D:D
-
V Carter #63 Hali!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy Sony XR-CA440-es autórádióm.Ez egy kazetás rádió.Vettem egy adaptert amivel a diskmant rá lehet kötni.Ez tulajdonképpen egy kazetta amiből egy jackdugós kábel lóg ki,gondolom mindenki ismeri.A gondom az, hogy beteszem a magnóba,rákötöm a diskmant,el is kezdi játszani, de kb 4-5 másodperc után leáll,mintha nem lenne benne semmi.Mi lehet a gond?Előre is köszi -
zero_cool51 #62 Szal Ma vettem egy JVC KD-S891R mp3-as cd rádiót 119 euróért. Csak az a gondom, hogy Renault Clio-ba lesz, aminek van a kormány mögött egy irányítópultja, és attól félek, hogy azt nem tudom rákötni majd (másik kérdés, hogy szedem ki a gyári raádiót). a csatlakozó meg olyan, hogy rá kell forrasztani a régiekre, mert csak csupasz kábelek vannak a JVC hátulján. -
Köszönöm!
Ja és most látom h nem jött be a kép. Szal így nézne ki: