740
mennyit érdemes rákölteni szerinted?
  • Vlala #340
    Mennyire új az akksi?
    Nekem a régi akksival elég gyakran kikapcsolt - volt, hogy csak az erőlködőt, volt, hogy a fejegységet is - , új (Exide) akkumulátor megoldotta a problémát, bár ha túl sok a fogyasztó (fényszóró, ablaktörlő + zene), ez sem 100%- os megoldás.
    Talán érdemes lenne kimérned / kiméretned, hogy mennyit tölt a generátor, mennyi az akkufeszültség, ha ki, és mennyi, ha be van kapcsolva a zene.
  • Vlala #339
    Oops, tényleg nem, bocs.

• Zsolti9014
    bene volt amikor vettem.
  • ajem kisa
    Szerintem nem nekem akartad irni, bár épp akku cserén gondolkodom, mert néha full hangon van a cucc, és indulásnál kissé rángat! ;)
    De ez gondolom téged nemérdekel! :D
  • Vlala #336
    Ki kötötte be a cuccot?
    Nem lehet, hogy az autód nem tud elég áramot biztosítani neki?
  • Zsolti9014
    szerintem nem, mert van, hogy 5 perc után ezt csinálja, utána meg tovább működik. de lehet. azért kösz
  • ajem kisa
    Valszinü, hogy tülmelexik, és kikapcsol!
  • Zsolti9014
    Sziasztok, az autómban egy JVC KD-S611 típusú CD-lejátszó van. Nos, ezzel olykor előfordul, hogy kikapcsol magától, vagy több alkalommal is ki-bekapcsol, de van, hogy hosszú ideig próbléma nélkül működik.
    Továbbá bizonyos hangerő felett ugyanez a probléma jön elő.
    Mi lehet a megoldás?
    (nem, újat nem veszek, szervízt ne javasoljatok, mert ha nem lesz megoldás, úgyis elviszem :D)

köszönöm
  • Vlala #332
    Sőtsőtsőt.
    Az se mmindegy, hogy a csomagtartóban hová pakolod a ládát, és "merre néz" a hangszóró.
  • PLackó
    Igaz az, hogy fontos meghallgatni az autóban is a vásárlandó mélyet?
    Lehet hogy a boltban hallgatva szép mélyet hallunk tőle, a kocsiban meg elborzadunk?
    Ha ez igaz, akkor nem tudtok olyan boltot Jász-Nagykun Szolnok megye környékén, ahol ez megvalósítható?
    Media Marktnál nem lehet :(
    Az a tervem, hogy beszerelem előre ezt az erősítőt, és utána csak cserélgetni kell a meghallgatandó ládákat. Egyébként erről az erősítőröl van tapasztalatotok?
  • ajem kisa
    A clarionnal az a baj, hogy nappal a kijelzöjét nemlátod a fényben, este meg ge*i erös...
    Az alpine-ban meg nincs usb...ugyhogy 1 ide, 1 oda...0:0!;)
    (az usb-t nemfogod megbánni...4 gb-os pendrive-ot rányomsz...hálás dolog!)
  • Morphin
    ekkora keretnél (30ezer HUF) pedig még nincs olyan nagy különbség...
    nekem egy Sony van...olcsó volt éppen szereléssel együtt 19kbol kijöttem...G Astrámban a hangszórók meg alapból elég jók.amíg nincs saját keresetem addig nekem ez megfelel...ez az Alpine nemsokkal tudhat többet mint az enyém...max hátul vna RCA-ja is(enyémben sajna nincs)enyémen van AUX elől...látom a Clarionon is, meg USB az jo pont!! mint mondtam ilyen keretnél még nincs nagy különbség, már csak azt nézd melyik nyujt többet neked.
  • pajti
    nem akaorm túlzásba vinni max 30k ig mennék el. Azért a zöld mert ez passzolna a műszerekhez

• Morphin
    hmmmm Clarion és Alpine...énsem tudnék választani ^^
    Clarion mint név, számomra többet jelent...de Alpine-nak is vannak jol összerakott darabjai. nézegess teszteket és úgy talán könyebb a választás
  • pajti
    Fejegységben Clarion vagy Alpine? Nem tudok dönteni:)
  • dzso83
    Sziasztok!

Tud valaki Bp.-en valami gyors és jó szervízt?
    Sajnos behalt az autóban a cucc... semmilyen CD-t nem hajlandó beolvasni.

Köszi előre is!
  • ajem kisa
    Lenyilik jah, de az usb hátulrol van egy hosszabbitoval elörevezetve!legalább nemtöröm bele, mikor lenyulok valamiért:D
  • Morphin
    Jól néz ki az a Pio...de hol az USB bemenet?? lenyithato az előlap v mi?? Bocsi de még nem láttam ilyet élőben
  • ajem kisa
    Simán...Az enyém usb-n felismeri az ipodot (itt irtam melyik az), csak a pendrive olcsobb mint az ipod, majd egyszer azon lesz nekem is, megvárom mig lesz egy jo 80gb-os használtan elado jo árban!;)
    Addig simán elég igy is:D
  • Morphin
    Az mp3 csak elterjedt...van ami azonos bitsűrűség mellett sokkal kevésbé veszteséges :S csak sajna az mp3 mint olyan jokor volt jo helyen. egy 128as mondjuk m4a (iTunes,Apple) simán "ver" egy 192+os empéhármat. na mind1 sztem is jó dolog az USB ha jol van megcsinálva...én Sonymon AUX van az előlapon...ha vmi nincs kiírva cd-re akkor ott a 30GBos iPod azon van mindenem
  • ajem kisa
    Én ujrakonvertáltam 320 ba amit csak tudtam, nemfogok bohockodni 128-bol 320... az biztos gáz lenne jah!
    Meg ha valami nincs meg, vagy nehéz beszerezni, akkor nemtöltök le (pénzért:)) zenét, hanem 320 as!Mindegy, de ha nemkell neki mp3, akkor elég venni egy alaplejátszot, és akkoris aszondom, hogy az usb már alap! ;)
  • Morphin
    Jah csak nem mind1 hogy hogyan van az a zene konvertálva...
    amit eredeti mondjuk CDről konvertálnak 128ba...aztán azt te 320ba az ugyanugy szarul fog szólni...tehát a lényeg h az eredeti legyen 320asra konvertálva. ez meg nem megoldhato az esetek többségében :S attól függ ki mit hallgat.
  • ajem kisa
    Nehogy azthidd, ha 320-ra tömöritesz egy zenét, akkor joaz!
    Énis kételkedtem, eleinte csak 128-asba hallgattam, aztán meglepetés volt a 320!
    Ha teheted, probáld ki valakinél, valami mp3 as autos cuccon (autoban!!!) :D!
    Én megint vettem egy 4 gb-os pendriveot a kocsiba, hogy legyen zene benne, és az enyémben cd 2x volt, azota nemis kell üreslemez...meghát kényelmesebb is felmásolni egy pd.-re a cuccot, mint kiirni lemezre, ami lehet, hogy másnap rájössz, hogy ez a zene nemis kellett volna rá! ;)
  • Toroco
    Jó ez. hát hogy usb lényeges e nem tudom. az mp3 minden képpen szarúl szól.
  • Vlala #316
    Pioneer? Ha rá van írva ez a hét betű, már nem lehet rossz.
    (kivéve persze, ha "epeinor" szerepel rajta :) :) :) )
  • ajem kisa
    Jónak tünik, de USB-set vegyél inkább, nemfogod megbánni!;)
  • Szasza20
    Ezt néztem ki, mi a véleményetek róla?

• Toroco
    Nem olyan rosszak azok a SALok, mint ahogy mondják. Én 2db SAL SBX-2030 as mélynyomót használtam a házi mélyládámba, és 111dB-t mértünk az első üléseken.
  • Toroco
    Pio-t ajánlom, és 23000 körül már vannak jók.
  • zoluss
    Lehet, hogy senkit nem érdekelt, de megvettem a SAL komponens oválokat, az első benyomások pozitívak. Jobb, mint amire számítottam, főleg az eddigi JVC-khez viszonyítva.
  • Szasza20
    Max 30-at
  • ajem kisa
    Nekem a mostani pio elött kenwood volt, addig megvoltam vele elégedve amig nemhallottam a mostanit!
    Itt irtam rola nagyon keveset..., csak ajánlani tudom! Bár attol is függ mennyit szánsz rá!
  • Morphin
    igen
  • Szasza20
    Most veszek fejegységet és az lenne a kérdés hogy keenwood, pio egyaránt jó?
  • zoluss
    Sziasztok! Faternak szeretnék venni oválokat a mostaniak helyére, mert ezek oda vannak. Amit kinéztem az a SAL AHP 69 s típus. Tud erről valaki valamit?
    Az egyetlen ok, amiért ezt akarom venni, hogy nem koaxiális, azaz külön magas hangszóró van hozzá, így a mélyközép membránjára kerülhetett porvédő kúp. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a koax oválok a magas hangszóró rögzítésénél beengedik a port a tekercshez, ami rövid időn belül recsegéshez vezet.
    Ha valaki tud hasonló felépítésű hangszórót más gyártótól, vagy egyéb megoldást, kérem írjon. Fontos még hogy elég olcsó legyen, max 14000 Ft.
  • Toroco
    Te akarod építeni, vagy beszerelteted? Mert nem mindegy. Milyen autód van? Szedán vagy csapott hátú?
    Annyit mondok előre is, hogy ovált ne vegyél, mert az csak kalaptartóba jó. Azon ne is gondolkodj, hogy a kalaptartóba teszel hangszórót. Vagy a mélyláda fogja tönkre tenni(leégetni, mert ellene dolgozik a láda légnyomása), vagy fordított polarítással kell bekötnöd a ládát, de úgy általában nem szól olyan szépen.
    Az ajtókba szettet vegyél. Én ajánlani tudom a pioneer-t. A pio-k nagyon jók, és nem is drágák. Jó az érzékenységük. A nagyok legyenek lent az ajtó elejében, és kissé forduljanak felfele, és az ülés fele. A magas az A oszlopon a legjobb szintén az ülés felé irányítva.

Fejegységből az Alpinet ajánlják tuc-tuc zenéhez, raphez meg sony, pio. a többi márkát nem ismerem, a JVC-t nem ajánlom. Gondolom MP3-ast akarsz, de akkor is ajánlom, kiirni audióba a zenét, szebben szól. Minden képp legyen rajta RCA kimenet.

kondiban nem vagyok otthon, nem használok, mert sokallom érte a 20-25000Ft-ot.

Erősítőből és Shark S660-ast használok. 4csatornás lehet állítani rajta BassBoostot, hangerőt, és frekvencia vágást.

Mélyláda: Veszed készen, vagy építed? Én minden ládámat építettem eddig. Amit eddig használtam az két Sal SBX2030-as mélynyomót foglalt magában. 35-75Hz ig volt a csúcs teljesítménye, és 112Db-t tudott.
    Most JBL CS1204-hez építek ládát, ez már 30cm-es. 12-18000 között lehet kapni ilyen JBLt. Nagyon jó, már kipróbáltam haverét.
    Tuc-tuc zenéhez reflexláda kell, mert úgy nagyobbat üt. Kész ládából pioneert és JBLt próbáltam, azok is szépen szóltak, ajánlani nem tudok mást.
    De egy jó autóhifi boltban megengedik, hogy kipróbáld a kocsiban a mélyládákat. A mélyládát az autó válogatja. Minden láda máshogy szólhat más autókban, próbálgatni kell!

Ha megvan a hifi, azonnal ne bömböltesd. Kell neki legalább 50 órás BEJÁRATÁSI időszak. Bassboostot nehasználd, a frekvencia vágást, is olyan 125köré állítsd. Ha bejáratod utána sokkal tisztábban fog szólni, több frekvencia lesz hallható, mintha bejáratás nélkül rögtön adod neki a kakaót.

Kábelszettet vehetsz ha gondolod. Én azt is magam forrasztottam össze. Egyedül az RCA gyári, de majd azt is lecserélem mert csak kölcsönbe van. Oda nem is kell vastag káben, mert max 4V megy rajta, de akkor már elég drága fejegységed lesz.

Most hírtelen ennyi jutott eszembe.
  • Morphin
    ballagás? XDD
  • newz
    sziasztok!
    lenne egy nagy kérésem.
    most kaptam egy kis pénzt, 70 ezer ft-ot.
    szeretnék egy kis ütős hifit a kocsiba.
    max 70 ezer forint a keret.
    segítsetek légyszi hogy milyen cuccok legyenek,
    szeretnék mélyet, kondi, erősítő, és valami magasat,
    ovált vagy első szettet. tudtok esetleg valami jó cuccokat
    ajánlani? nem vagyok vájt fülű, tehát nem a színpadi hangzás a lényeg,
    csak szeretném egy kicsit felzargatni a lakóparkot :-)
    a tucc-tucc-os zenéket szeretem. előre is köszi!
  • carolyna
    Kérdésem :2 din-s Audiovox multimédiás fejegységet vettem .Beszerelés után alapzajként sistergés hallható a hangszósókbol . Mi lehet az oka ?
  • Morphin
    Ami itthon van hangfalakhoz az nemjó? Kimaradt vagy 20méter...sima, árnyékolt hangfalkábel...csati nélküli,szal azt forrasztani kell rá,bár ez attol függ milyen a foglalat. Egyenlőre még nem aktuális, mert nemtudom mit hol és milyet fogok venni.Nekem nem kell 2000Watt...csak olyan ami szépen, dinamikusan ad erőteljesebb mélyet.Köszi mindent !!