2111
Hirek a Max új verziójáról
  • Aldaryn
    Hehe... Alapkérdés. :)) Már vártam, hogy te mikor kérded meg. Na:

a szövegbe helyezhetsz standard html tag-eket is!! :)) Tehát:
    [img src="http://www.valami.valami.jpg"] ahol a "["-k helyett "<" van. :)) A képet pedig fel kell tenned valamilyen netes tárhelyre, vagy valahova...
    (Majd számtech óra után elmondom!)
  • Aldaryn
    SaWo: Afterburnnel is lehet felhőt animálni, mer azt particle rendszerhez rendeled hozzá. Azt ugye meg könnyű mozgatni. Amit meg K.András említett, az egy másik plugin. Megnézhető azon az oldalon, amit leírt. Felhőkhöz TÉNYLEG király. Egyéb felhasználását már kétségbe vonom. De mind1.
    LionTR: Khmm... Küldhetnél má' képeket!! Köszike.
  • SaWo
    K.Andráa, asszem te említetted, hogy tudsz felhőt animálni, ezt mivel csinálod, és hogy? Résecskerendszer, vagyopticaly map? Érdekelne a dolog. CSak pár jó szót reagálj már lécci, ahonnan elindulhatok nyomozni. Köszi
  • Aldaryn
    Ami tény, az tény: a moci igen cool.
  • Aldaryn
    Ismerős érzés. Kb 5-6 munkámmal vagyok úgy, hogy azért hagytam abba, mert vagy nem bírta már a gép (olyannyira nem, hogy lehetetlen volt már szerkeszteni), vagy egyszerűen 2-3 hónap tökölés után meguntam :))
  • FREAK
    a mocival már szar dolgozni, mert 250 ezer poligon, és iszonyat leszopja a gépet a szerkesztőben......

pedig már csal egy darab fékbovden kell, egy kardántengely+ház, és pár bőrtáska :)
  • Ams
    még mindig keresem az állam. atya űr...
  • FREAK
    hi

na nyomok pár WOP képet, úgyis nagy divat :)

először is a közkedvelt villanykörte motívum (a fémrész szar, ne azt nézzétek :)

na, aztán itt egy majdnem kész SIEMENS M35

és egy hónapok óta készülő moci (Galy mesterrel együtt nyomjuk), ami csak lustaságból nem lett befejezve

ha valamelyik kész lesz, berakok egy hi-res képet is róla

addig is nyomassátok a kritikákat!

ja, és VRAY az összes (bár asszem a mocinak ez a verziója még BRAZIL volt)
  • K.András
    Valoban percek alatt megvan vele, és ráadásul paralel modon renderel együtt maxal,és a felhötöl kezdve mindent animálhatsz...

http://www.digi-element.com/awb3_overview.shtml
  • Gabo
    Szerintem "olyan" linket még senki nem tudna mondani. 2-3 napja hozták ki a progit.
    De legalább mostmár akit érdekel, tudja mire érdemes figyelni.
  • Ams
    linket bázzze!
  • Gabo
    Ha valaki még nem tudná:
    Brazil r/s 1.0 is now available!

Részletek itt:
    http://www.splutterfish.com/
  • Aldaryn
    Neeem! Nem azzal csináltam! Bár érdekelne.... mi az említett program?? Jól hangzik. (annak fényében, hogy tudom, hogy mennyit szenvedtem ezzel, s úgy érzem, az említett progival ezt percek alat megcsináltam volna... mármint a neve alapján.) Amúgy semmi más csak: Alap MAX+Shag:Hair+Brazil. Ennyi. Mail ment. Elméletileg... :)
  • Aldaryn
    Gratu. (megjegyezendő: szegecsek száma stimmel.. :)) ) Munkatempód mindenkinek példaértékű! :) Amúgy tervezed, hogy csinálsz hozzá mozgatási modellt is? Mármint a csiga/fogaskerék/teengely/lánc részéhez??
    Kis változással csak (a két képen 10 különböző pici részlet tér el aki...), de jobb minőségű render a tóról:Itt van nem akartam ide még egyszer kidobni. Elárulom: a bal szélen lévő üreges tuskó már végleges, az ÖSSZES TÖBBI csak irányadó... :)
    LionTR: Nekemaztán tökmind1 hogy hogy szólítasz... A logót majd kijavítom, ha valaha megtalálom a kapcsolódó .psd-t, mert nekem tetszik az alap. Amúgy a tó felszínét nem én, hanem a Brazil számolta... A tavon teljes Fresnel tükröződés van, bár lehet, hogy nem ez a jó. AZ emberek tévedhetnek. Én meg pláne! :DD
  • DEx-
    Stimmel az pedig... :-)
    Holnap update...
  • DEx-
    A követkeező változat:

Enjoy.
    UI:
    Számolhatjátok a szegecseket... :-)

Kösz a jókívánságot ZP!
  • Gabo
    S ha már itt vagyok. Valaki tud finalRenderhez 1.1-es update-t?
    Az 1.0 normálisan megy, de ha felteszem az 1.4-es frissítést, a Max és a gépem egy hűtőszekrényt is megszégyenít fagyásban. Valamelyik köztes verzió talán nem csinálná ezt. Tippek?
  • Gabo
    Csak tudnám, hogy miért csak most találok rá erre a topikra?

Szóval. Jöjjön egy rövid bemutatkozás a témával kapcsolatban. (Bár szerintem akad köztetek olyan aki már ismer, mint gamer.)
    Szigorúan hobby szinten foglalkozok a 3D témával.
    A kezdetek kezdetén POV-ray-t és hozzá néhány egyszerűbb modellező progit használtam. Gondolom nem kell ecsetelnem, mennyire nehézkesen készítettem azt a néhány képet, amit akkor elkövettem. Mivel egyre jobban érdekelt a téma, ezért némi baráti rábeszélés után kipróbáltam a 3ds max-ot, és azóta is használom.
    Leginkább állóképeket szeretek készíteni. Lényegében a 3D-s munka minden részét kedvelem, mint általában a lelkes amatőrök többsége. Modellezés, textúrázás, jelenetek beállítása, bevilágítása egyaránt érdekel. Az animációba még nem igazán folytam bele, de idővel használni fogom ezeket az eszközöket is. Legalább annyira, hogy megkönnyítsék a képeimhez a beállításokat.
    A neten egyenlőre még nincs fent egyetlen művem se. És addig amíg nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, nem is teszem közkincsé az alkotást. Meglehetősen magasra szoktam rakni magamnak a mércét. A neten rengeteg helyen látni, még a színvonalas oldalakon is, olyan képeket amik "hibásak". Ez alatt azt értem, hogy látszik a modelleken, hogy mennyi időt fordított rá a készítője, de ezt elrontja egy középszintű textúrázással, vagy a rossz bevilágítással, egyebekkel.
    A Maxozást még mindig tanulgatom, de szerencsére nem teljesen a nulláról kezdtem hozzá a használatához. A POV-rayhez eléggé bele kellett mélyedni a ray-trace és a 3D-s modelltér kezelésének lelki világába. Ez azt hiszem kellő alapot adott a Max használatához is.

Azt hiszem ennyi bemutatkozásnak elég is.
  • K.András
    Jöhet a mailomra persze...
  • K.András
    Ezt Animatek world builderel csinálta...
  • Aldaryn
    Hova küldjem? Nekem a levcímemre jöhet!
    (AMúgy a fájl kb 5MB)
  • Aldaryn
    Grrr! Tényleg sok a szegecs! :)) Amúgy Cool.
  • Aldaryn
    Hah! Most én jövök egy "készülőben" képpel! :))
    Nagyobb képhez kattinccs rá!

Sok munka van még vele, de kicsit más, mint amiken eddig dolgozgattam... :)
    Én bírom a kritikát... :D Sőt!
  • Aldaryn
    Na, ere jó a NURBS... :))
  • DEx-
    Na itt az #1146-ban említett project első képe:

• K.András
    De ha gondolod küld el a max fájlt, és megnézem nálam mennyi idö alatt hozza be, te meg nézd meg az enyémet ha érdekel...
  • K.András
    Kell neki de nem ennyi, én most modeleztem egy nurbs hangyát, és nem kell neki évekig várni mire bejönn P4 2400hz (1.6a northwood) 256 pc 800 rdram asus P4t533-c alaplapal...
  • K.András
    Hát frankon olyan mintha textura nélkül nyomott volna rá egy rendert.Egyébként nem érdemes itt véleményeket irni, mert csak sértödés van belöle, csak nem értem ha valaki nem birja a kritikát miért kéri hogy irják le???
  • DEx-
    Lehet, hogy azért lassú mert nurbs. És ahhoz kell power, nem?
  • Aldaryn
    Milyen vidkártya?? Jó ehhez a szimpla übertáp G4-es is, vagy 600E Ft-os csodaketyere kell??
  • Aldaryn
    Most mondjátok, hogy nem "szép" :D
    Amúgy: SZTÁZISKAMRA!
    Később majd kerül bele lebegő idegen létforma is! :))
  • DEx-
    Ez mi különben?
    Inkubátor? :-)
    Érdekes téma... :)
  • Aldaryn
    Én is dolgozom jelenleg egy kisebb képen (pontosabban több kisebb képen.. :) ) A modellezés lassan úgy-ahogy kész lesz, de a neheze még hátra van... Nem tudom lesz-e kedvem/időm a textúrázgatással... Amúgy csutkó NURBS...
    Apropó: Mér' van az, hogy az alant látható képhez tartozó scenet egy évig tölti a gép? (p4 2,4,512ram)Szinte lehetetlen ezután a drótvázat is forgatni...

• Aldaryn
    :)) Látod! Itt tart már a CG! Egy fekete-fehér fotóról kapásból azt hittem, hogy virtuális mestermű! Haaja!
    Nagyon sok sikert a modellezéshez, meg miegyébhez!!!
  • DEx-
    Ez fénykép maradj már... :-))
    Ez lesz a fotó alap, ami alapján megcsinálom. :)
  • Aldaryn
    WOW! :)) Nem semmi. Dolgozhattál a modellel egy darabig! :) Fantázia, vagy egyéb?? Nomeg Max5? Mármint a GI miatt...

szóval... ÁLLAT!
  • DEx-
    Na hamarosan én is közzé teszem legújabb munkámat :) Ami a következő lesz:
  • Aldaryn
    Hi! Megint van netem! Húdejó, azért valami jó van a suliban. (de elenyésző)
    Hangkártya: Szerintem jó, becsületes iparosmunka :), kissé talán túlságosan fénylik a nyák, s szerintem nagyobb felbontású, vagy legalább élesebb textúra kellene rá. A fémfelület sem igazán jó, mármint a rögzítőcsík a kártya hátulján. Ha én belenézek itthon, akkor szépen látom magam benne. Elég lenne egy szimpla króm felület.
    Persze ez csak kukacoskodás, az én, s mindenki részéről. De hát SoftFX írta, hogy könyörög a könyörtelen kritikáért... :))
    Kezd hosszú lenni... :)

Működő full Brazilt továbbra is melegen fogadunk... cím...
  • SoftFX
    K.András: ja az ablakhatás az kéne...
    A találkozásnál meg van egy fekete textúrájú test, hogy ne lássanak be, úgyhogy nemtom mi a bajod vele...
    A fény sok, de már nem volt kedvem újra renderelni...

Hogyan állítsam be, hogy ne legyen rendering 'kockák' ?
  • K.András
    A hangkártyás képedel sem lenne rossz!Csak a texturák kikeverése nem megy neked rendesen, és ezért nem olyan szép a kép, pedig a fémes részekre egyszerüen csak kromfelületet kéne létrehozni! A nyák az nekem tetszik az szép ahogy látom,bár igaz hogy a sok fénytöl nem látom rendesen, el sem tudom képzelni hogy nem vetted észre milyen sok a fény a képen...