2111
Hirek a Max új verziójáról
-
valaki próbálta már a photon map servert a Brazilban?
mire jó? (ezt kb sejtem)
hogyan kell használni? (ez nem iskerült) -
Stately #1394 Még a Brazil 1.0 előtti időkben használtam Raytrace materialt, amiben a reflectionnak és a refractionnak simán tudtam adni fallof-ot. Ezt ugye arra használjuk, hogy a tükrözödés a semmibe vesszen, a megadott mérték szerint (én legalább is erre használtam). Most, hogy próbálok Brazil materiálokkal dolgozni (merthogy Brazil Area light-ben ezek a raytrace materiálok nem látszódnak), látom, hogy a Raytracer controls fülben van egy Falloff end distance, csak nem tudom bekapcsolni, mert nem lehet. Van valakinek ötlete, hogy ezt hol lehet engedélyezni? -
K.András #1393 Akkor ez a te játékod lesz, most mondom miota megvan nem tudom abbahagyni!!!Sajna most el kell mennem de ahogy hazajöttem adom is (23mb csak).
-
Mekkora cucc ez a Rhino? Nekem elég sok problémám van a NURBS-el max-ban, (elsősorban sosem sikerülnek rendesen a blend-felületek...), azonban nagyon megszerettem ezt a modellezési eljárást, és nem akarok lemondani róla.
-
www.tar.hu/rob_bal innen le tudod tőteni max 4 alá, és az elvileg kompi az 5-tel
-
K.András #1390 Oké te tudod, bár most mondom hogy borzaszto sokat fogsz szenvedni maxban!!! -
K.András #1389 Már hogy morzsák nélkül?Egyébként nagyon sok ujság is irja hogy az 1.6a-s procik mindegyike megy szinte 2.4-en, stabilan!!! -
Nem tenisz. GOLF! (ha a fejemet ütötted volna le, azt nem sajnálnám...) -
K.András:Koszi, nem. Egyenlore a MAX-ban akarok minel nagyobb szintre eljutni. A buggyn amugy nem sok NURBS van, foleg azert, mert azt meg elegge torom. Majd ezutan fogok egy nagyszabasu NURBS scenebe. (egy sportkocsi, valoszinu)
Ja, en se merem felrakni, meg ahol vettem, ott is azt mondtak, ne nagyon probaljam, foleg ilyen alaplappal (azer se mondom meg, milyen! :)
Pedig 1488-ra felhuzva 3DMark2002SE:4050, 3420 helyett, meg 17.7%-kal gyorsabb renderido atlagban.
Bitu: Miert haragudanak ram egyaltalan?! Arrol meg nem en tehetek, hogy a sulinak nincs penze normalis utoket venni, csak olyat, aminek le-lejar a feje. Mondjuk lehet, hogy nem tenisz szeruen kene nyomni...)
-
WOW! Ugyan annyira nem értek hozzá, de 2,4-en nyomatva nagyon durva, én a 2-esemet alig mertem felrakni 2,4-re. Más kérdés, hogy azóta is teljesen stabilan megy... :)
FREAK: A Brazil fényforrásnál az "Area Light Options" fülecskén belül a "Sampling/Quality" dobozban találod: Maximális hibaszázalék (max error). Ezt célszerű végleges rendernél 1-2%-ra rakni. Annyival nem is számol tovább... :) Ezen kívül, ha átlátszó dolgokat renderelsz, vagy nagyon nagy az area light felülete, a mintavételezést is érdemes 500-ról minimum 1000-re felrakni.
Kérdés:
Hogy a csudába lehet morzsák nélküli, gyors sub surface scatter-t csinálni.
U.I.: Lionra senki nem haragszik... Még akkor sem, hogyha netán időnként széttöri egyesek lábát. Komolyan. :D -
K.András #1385 Nurbs-al nyomod?Akkor probáld ki a Rhino 2-öt be fog jönni!!!Engem nagyon idegesit maxban az állando huzogatás meg tili toli, amit alobjektum szinten kell csinálni, ellenben rhinoban szo szerint minden kézre áll,és háromszor gyorsabban haladsz vele ha egy kicsit belejöttél!Ha kell a prg-szoljál aztán elintézzük... -
K.András #1384 Na akkor leirom ahogy van, Asus P4T533C alaplap P4 1.6a-proci(2.4-en hajtva)GF3 Delux (240/500-on)
egy ibm 7200 40gigás vinyoval plusz egy 15-ös rack
256 pc800 rdram(csak ezt kell még majd vennem legalább még 256-ot)... -
area light. (brazillight-nál) -
SoftFX: :))))) Koszi. Amugy nyaron kezdtem el MAXezni. :) Jo mesterem volt (Bitu)
Nekem van Shag-Hairem, de 4.2-m van. Nem tudom jo-e az 5-hoz is. -
Tudna valaki egy jó címet adni, vagy e-mailben elküldené a Shag Hair + Fur plugineket (Max 5-höz). Lehetőleg müködőképeset!
[email protected] -
Ja igen, Nurbs modell ha jól látom...
Ezt hogyan csinálod?
Elkészítesz egy szögletes mesh-t és ezt meshsmooth-tel nurbs-é alakítod, majd szerkeszted a nurbs-eszköztárral...vagy van valami más technikád? -
LionTR: nagyon szupik a képek...
Pár éve már üzheted az ipart?!
Hogyan tudsz ennyi poligonnal dolgozni? -
Ez hihetetlen! -
K.András: 1.2GHz Tualatin, GF2MX, 320SD, meg gagyi alaplap. -
K.András: 1.2GHz Tualatin, GF2MX, 320SD, meg gagyi alaplap. -
Gabo #1374 Múltkor említettem az Optimize modifiert. Próbáld ki. -
K.András: Milyen videókártyád van? -
Ha megcsináltad az Unwrap-ot és elégedett vagy vele, akkor az unwrap tetejére dobj egy edit-mesht, vagy mesh select-et, vagy csak egyszerűen (ha TÉNYLEG elégedett vagy) omlasszad össze a listát (hú de magyaros... collapse stack), és kedj bele a többi testrészbe. Vagy pedig kezeld külön-külön mesh-enként a testrészeket, és majd a végén, ha a mapping kész, akkor csatold őke össze. -
Valami lehet a fórummal, hogy mindent kétszer rak be? :D -
Valami lehet a fórummal, hogy mindent kétszer rak be? -
K.András #1367 Milyen géped van,opengl vagy d3d-ben nyomod?Nekem egy P4 2.4-el nemigazán szaggat de függetlenül ettöl azért nekem is van lassulás néha.. -
De, a viewport MEGLEHETOSEN lassu. Elegge redukalt megjelenitesi szinten kell dolgoznom, hogy egyaltalan tudjak dolgozni. De néha még igy is a hajamat tepem. Pl tok spontan elkezd dolgozni a proci (a vinyo nem) es elveszi tolem az iranyitast.
Amugy a renderido az egyiknel 9:11, a masiknal elfelejtettem megnezni...
Csinal nekem erdekes dolgokat a MAX. Pl mar kesz egy gepagyu, ami a tetejen lesz majd, es majdnem annyira szaggat viewportban, mint az egesz buggy. Hogy mér?... nem, nem azert, mert annyira bonyolult objektum...
Lehet ujra kene telepitenem a rendszert? -
Kösz. :) (Ugye, hogy így jobban lkátszik?? :D)
Mellesleg az Utility-k között is van Poly count.
Csak gratulálhatok. Igen állatos.
(A pedál/motor átvitel meg lehetne egy sima cső, a lá váltó. Aztán mondja meg a nemtomki, hogy az most bovden, hidraulika, vagy mondjuk elektronika... ) -
hú, egymillió face... nem lassul a viewport?
-
Renderable geometry:
MXT: 1071 objects
MXT: 926928 faces
Ha jo helyen nezem (Brazil Console) -
Oops, bocsi. Gyulolom az analog vonalat!!! -
hmm, nem rossz, nem rossz :)
mennyi a polycount? -
Itt van ket kep. A muszerfal be van texturazva, de persze semmi nem latszik belole... Azert csak az elejet mutogatom, mert az mar igy nagyjabol keszen lenne. Azt meg nem tudom, hogy hogy vezessem el a pedaloktol a "hatast" a motorig. Ha jol tudom, hidraulikus uton szoktak, egyes helyeken akar bovdenekkel is.
Az a gaz, hogy nem nagyon tudok mostanaban haladni. Ma is fel otkor estem haza, aztan kezdhettem tanulni.

-
Itt van ket kep. A muszerfal be van texturazva, de persze semmi nem latszik belole... Azert csak az elejet mutogatom, mert az mar igy nagyjabol keszen lenne. Azt meg nem tudom, hogy hogy vezessem el a pedaloktol a "hatast" a motorig. Ha jol tudom, hidraulikus uton szoktak, egyes helyeken akar bovdenekkel is.
Az a gaz, hogy nem nagyon tudok mostanaban haladni. Ma is fel otkor estem haza, aztan kezdhettem tanulni.

-
Könyvet írni mindenről lehet... (pl láttam egyszer egy a Sherman harckocsiról szóló könyvet, ami 600 oldalas volt... :) )
Ez a téma azonban nagyon fontos. És mellesleg mély kútja az esetleges vitáknak! :D
Az én véleményem az, hogy a minden az adott helyzet függvénye. Gyors példa: Készítettem egyszer egy képet egy házról, messzi távolba fák kellettek. Fogtam három plane-t és rámappoltam egy-egy fát, meg a hozzá tartozó opac.-mapot. (a textúrák az AutoCAD mapjaiból származtak) Máskor viszont közelebbi fákon volt a hangsúly, akkor elővettem egy Treestorm-ot, és azzal "ledobáltam" párat. Mondjuk nem is nézett ki jól... A harmadik eset egy pálma, amely belógott a kép sarkán: Minden egyes levelét (amolyan yucca) külön-külön igazgattam, és csak annyit csináltam meg belőle, amenni látszódott a képen.
Mindenesetre én a viszonylag kevés poligon, és inká
bb jó minőségű textúrák híve vagyok, ha csak nem kell NAGYON közelről mutatni valami féle vegetációt.... -
egy témát zseretnékk feldobni, hogy akinek van ötlete, ossza meg a többiekkel: fák bokrok készítése élethűen. Ki mire esküszik! Állóképeknél szükség van e mindig megmodellezni a cuccokat, igénytelenség-e opticaly map-et használni?
Lehet, hogy hülyének hangzik a kérdés, de láttam vhol egy könyvet (angolul), ami pont ezzel a kérdéssel fogolalkozott, és nem értettem először, hogy miért kell erre egy egész könyvet írni, hogy hogyan csináljunk fát, bokrot, természeti részleteket ... -
Kiszórhatnál pár képet a buggyról... Persze általam javasolt materiallal... :) -
Király... Talán bescanneljem?? :D -
Bituman: Ne felejtsd el, hogy van egy 3D Studio MAX R3 In Depth cimu konyved is, ami amugy eppen nalam van. Egyebkent abban eleg jol le vannak irva a low poly modeling alapjai (mesh modeling). -
Gabo #1352 rico01:
Íme a cím:
http://www.planetquake.com/polycount/cottages/xyz/links/tutorials/uvw/simpleUVW.htm
Az fent leírt módszer bonyolultabb felépítésű modelleknél is használható. Itt jön ki a Subdiv modellezés egyik előnye. Az alacsony polygon számú modellt kell csak textúrázni, a meshsmooth után a highpoly verzióra is illeszkedni fog a textúra.
Egyébként a Textporter hihetetlenül hasznos eszköz. Csodálom, hogy a Max alapból nem tartalmaz ilyen funkciót.
A Max5-ben elméletileg az Unwarp UVW-t is fejlesztették. Eddig nem nagyon használtam, bár nem is volt olyan modellem, aminél nagyon kellett volna. Talán ha elkészülök a fejemmel, akkor arra készítek majd valami mutatós textúrázást.
A másik megoldás, valamilyen 3D-s festőprogi használata. Ezekben direktben a 3D-s modellre tudsz "festeni". Ilyen progik a 3Dpaint és a Deeppaint 3D. (Meg azt hiszem akad még néhány hasonló progi ezeken kívül is.)
Szerintem az eredmény szempontjából mindegy, melyik eszközt használod. Minden esetre a Photoshop képmanipulációs eszközei aranyat érnek.