3DS Max 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak az oprendszer témához szólnék:
mi úgy vettük észre hogy a win2k is meg az XP is hisztis arra hogy milyen fajta ramot használsz.
FREAK
köszi

Riszpekk

ember
tud global illuminationt, caustics-ot, gyorsabban raytracel, van benne area light, kb ennyi
FREAK
Apropo mental ray...... Konkrétan mit is tud? Csak pár képet rendereltem vele, de nem tűnt fel a különbség.

SZóval kéne egy technikai leírás, hogy miben tud többet, mint az alap render.

Riszpekk

Mental Ray-t meg Connectiont a Max4hez honnan lehet szerezni?
Pirga: én XP alatt használom a max 4et és atomstabil.

A vita nemesít.... Végső esetben pedig ott a láncfűrész...

FREAK
gépfüggő

Riszpekk

FREAK
Mental Ray megoldva!

THX K.András!

Riszpekk

FREAK
Lehet, hogy kártyafüggő ez a GL-W2K dolog. Nekem KyroII van, és ME alatt kibaszott stabilan ment minden, a 2K csak a Mental Ray miatt kellett, aminek közben elvesztettem az installját..........

PLZ segítsen valaki!! Mental Ray+connection Max4-hez!!!

Riszpekk

FREAK
Nagyon tetszik a talaj az elsőn. Ezt szívesen körbejárnám egy kamerával 😊

Most épp egy irodán dolgozom, a héten kész lesz, majd belinkelem, mert szeretnék hallani (olvasni) néhány szakvéleményt.

Riszpekk

Baromi jók a képek meg minden, de nem tudnád linkkel megoldani, hogy meglehessen nézni? Egy negyed óra amíg bejön, és nem mindíg vagyok rá kiványcsi (20. alkalommal pl már nem). Egy kis háttér amúgy sokat dobna rajta.

A vita nemesít.... Végső esetben pedig ott a láncfűrész...

Sman2
Freak, kösz a tanácsot és a véleményt.😊
Beadok másik témájú képeket(késöbbi müvek)...
Remélem tudni fogjátok mit ábrázolnak...(egy bizonyos korszak végét😞 ).
(a VIT=Very Important Technology, és a csápok elég gyengék...csak, hogy egyértelmű legyen...😊).

Hát ennyi....😊
én is 2000 alatt használom és megy openGL-el.
a cdillát nagyon alaposan kell leszedni fogalmam sincs már hogy hova de nem csak a c:\C_DILLA könyvtárba teszi magát hanem máshova is. ja és nehogy csak úgy letöröld hanem ctrlPanel és program eltávolítás😊
K.András
Lehet ,hogy HEIDI-vel jo, csak olyan lassu hogy vicc...
Mennie kell openGL alatt is!
Egyébként van egy két ismerös, aki win2000 alatt használja a maxot, és egyszer nem mondták nekem, hogy ilyen olyan bajok lennének vele 2000-nél.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Volt már fent a gépen a max?Szedd le a cdillát aztán rakd fel ujra és menni fog!!!

mir
hello.
nem tud valaki véletlenül egy olyan helyet, ahol fentvan a 3DS max4 ISO-ban?
előre is köszi
mir

When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?

FREAK
2000 alatt kifagy (előbb kilép) GL driverrel. Csak HEIDI-vel megy jól, de úgy tűnik, ez tényleg stabil.

Basszus, lehet, hogy hülye vagyok, de én inkább maradok a max-nál. Persze mellette nézegetem a Maya-t is, de az annyira szarul van megcsinálva, két nap alazz még arra sem jöttem rá, hogy kell zoomolni 😊)))

Szóval én inkább a maxon keresztül tanulnám a szakmát 😊

Riszpekk

pontosan mit ír ki?
helló.Lenne egy kérdésem. Letöltöttem a 3D Studio Max 4-et (2cds) és licence hibát ír ki amikor elindítom a programot.Mi lehet a baj?

“Ezen a világon semmiről sem mondhatjuk, hogy biztos, kivéve a halált és az adót.” (Benjamin Franklin)

A loft egy ívet vezet végig egy másik mentén nekem nem ez kell. Csinálj egy ívet (legyen mondjuk 3 pontból) aztá másold le kicsit arrébb. aztán csinálj egy másik ívet keresztbe és ezzel a két ívvel kösd össze a másik kettőt (atack---fuse) ha jol csinálod egy hajlott csövet kell kapnod elvágva (ill annak csak a kontúrvonalait)ezt kéne a meglévő kontúrok szerint felületezni.
Nem ez a cső a végső cél tehát ne mondjátok hogy rajzoljak egy cylindert és vágjam ketté.
Valaki tud valami contest siteot a 3Dluvr-on kívül ?

Nikásze peeri menó

FREAK
Erre van jobb megoldás (ha sikerült jól vizualizálnom a problémát), a LOFT.

Nem pont ugyanezek a paraméterei, de a végeredményt produkálja.

Riszpekk

na mégegyszer van egy vonalam (mondjuk nurbs) és egy másik vele párhuzamosan ezt a két volalat összekötöm mondjuk a vonalak közepénél egy harmadik vonallal ami most ugye merőleges az első kettőre (ez a vonal legyen gőrbe) ha a két párhuzamos vonal közé nurbs felületet húzok akkor az egyenes lesz de szeretném ha figyelembevenné azt a harmadik vonalat mert azért rajzoltam oda hogy a felület ne egyenes hanem ennek a vonalnak a mentén jöjjön létre.
FREAK
Én ugyan nem értem, de kapásból a FILLET ugrik be, ezzel tudod a két összevont nurbs objektum felületeinek találkozását egy görbe felülettel eltakarni.

Riszpekk

vagy egy másik kérdés:
Hogyan lehet azt megcsinálni hogy van két nurbs metszetem és ezeket több helyen összekötöm egy görbével és azt szertném hogy ezt a görbét vagy görbéket figyelembe vegye a két metszet között létrehozott felületnél (remélem érthető volt)
Új kérdés (csak azért hogy kimozduljunk a milliók szervése egyszerűen témából)
Hogyan lehet line pontokat összekötni egy pontá mert ha a line végén lévő pontal csinálom akkor jó de ha egy köztes (a vonalon lévő pontal) akkor csak egymásra teszi a pontokat de nem vonja össze. Tehát két pont marad csak egymásra igazítva , de ha így teszem rá a surosítót akkor kint és bent is csinál face-eket.
Freak:
Értem...
Te tudod 😊)

Nikásze peeri menó

van dex. 115563867
FREAK
nem is kell

Munkanapon 9-től 18-ig online vagyok, és kurva gyorsan válaszolok a mélekre 😊

Riszpekk

az baj

Nikásze peeri menó

FREAK
nekem? nincs

Riszpekk

YMan van icq-d ?

Nikásze peeri menó

K.András Win2000 alatt jött elő rengetegszer.
Hát igen, egy idõ után szükséges, pontosan onnantól amikor már el akarod adni, amit csináltál.

Hát persze, midenképpen alkalmazottként kell kezdeni, aztán ott figyelgethetsz csendben, hogy hogyan is megy a munka megszerzése, stb...

Nincs ICQ-d?

Nikásze peeri menó

FREAK
Ja, csak rosszul fogalmaztam. Nem mintha kedvem lenne minden reklámfilm után befolyó milliók 😊))) felét az államnak perkálni, de egy idő után ez sajnos szükséges.

Persze még mindig ott az a lehetőség, hogy elmegyek alkalmazottnak......

Riszpekk

Hát én inkább úgy mondanám, hogy "ha profi dolgokat akarsz csinálni profi szoftverrel, profi szinten, LEGÁLISAN" akkor el?tte valahogy kaparj össze 3 milát (vagy ötöt)...

Nem legálisan lehet mindent.

Nikásze peeri menó

FREAK
Hát ez suxx. Magyarán, ha profi dolgokat akarsz csinálni profi szoftverrel, profi szinten, akkor előtte valahogy kaparj össze 3 milát (vagy ötöt) mert ugye egy tanfolyam is 5-600 ezer.

Riszpekk

Hehhhe, megint elkezdünk arrafelé elmenni, hogy ez meg ez szarabb, ez a másik meg jobb... Lényegtelen... Ez olyan mint ha a ceruzásrajz, vagy a festmény a jobb. Lényegtelen, aki ért hozzá, tudja használni, az mind a két módszerrel gyönyörût tud csinálni. Az is lényeg, hogy ki milyen Sw-vel kezd. Mert aki pl. max-szal, annak nem biztos, hogy nehezebb a maya, csak inkább úgymondanám, hogy furcsa, és fordítva. A robosztushoz nem fûzök hozzá semmit, nincs tapasztalatom ebben. Azért megemlíteném az XSI2-t is... :-) Igéretes állítólag, bár én még nem láttam...

Freak:
Hát végül is abban az esetben igen. De akkor egy jó szponzor nem árt 😊

Nikásze peeri menó

K.András
1.hadd kérdezem meg milyen op-rendszert használsz?Ugyanis nagy valoszinüség szerint, 98-at, vagy ME-t, ha kidobál azzal, hogy mentse e vagy sem, nekem xp-prof van fent és egyetlen egyszer nem volt ilyen!!!
2.Azért ne mondjatok már ilyet, hogy összeroppan, hát milyen robosztusabb animra gondolsz?
3.Hát bizony még sok helyen használnak max-ot! pl:satelit tv-nél is azzal csinálják az átvezetö animokat és reklámot is csinálnak vele...
Persze jobb a maya meg minden, de azzal sem fogsz szebb képet, vagy animot csinálni, ha nem értesz hozzá és bizony a maya semmivel nem könnyebb mint a max..
LighWave pedig szarabb szerintem mint a max...

FREAK
AZ OK, de ha pl. saját céggel (2-3 ember) maszekként akarok dolgozni, akkor jobb, ha elkezdek gyűjteni?

Riszpekk

De Freak, nemmind1?
Úgysem veszed meg sztm 😊
Ha meg legális kell, akkor meg úgy is megveszi a cég... ahol dolgoznál majd.

Nikásze peeri menó

Dex igazad van 😊 a kissebb cégeknél is van szakosodás úgy hogy max két témát érint valaki
a max 1.2M+áfa körül van.
én mintha azt hallottam volna a mayára hogy 2.5Milla nem 4,5..
Igen az.
A maxot nemtudom.
De valamivel olcsóbb

Nikásze peeri menó

FREAK
4,5 Mila???

USA dollár???

És a 3Ds max?

Riszpekk

Na Freak, én is azt mondtam mint YMan a #530 üzenetben. Érdemes szakosodni, Csupán csak valamit megtanulni, és ne úgy, hogy jólvan tudok nagyjából textúrázni, modellezni, gyerünk tovább animozni... Szóval jó, ha leragadsz valaminél, az állóképeknél 😊 Ha melózni akarsz ebben, akkor ott úgy is csapat van, és talán úgy van, hogy valamelyik tag tud valamit, de nagyon... Remélem igazam van...

Nikásze peeri menó

kb 15e dollár

Nikásze peeri menó

FREAK
aha

szóval nem kerülöm el a maya-t

igazából az árával van bajom, ha jól tudom egész jó autót vehetnék helyette 😊))

Mennyi is pontosan?

Riszpekk

Meglepődnék ha azt használna 😊
Nyugodtan ugorj bele mondom én aki nem használtam sokat mayát. Ezek a programok csak ezközök a művészi munkára. Szerintem a lényeg a fejben van.
Ismerek egy srácot aki éppen annyira ismeri a mayát hogy egy subdiv objectet megcsinál. amikor mutatott valamit és megkértem szedje le a smoothot róla hogy milyen az alapmodel majdnem seggre ültem mert kb negyed annyi polygonból megoldotta amit én és az ővé sokkal szebb és formahübb volt mint bármi amit eddig csináltam. 😊
FREAK
Hmmmmm, akkor totál rosszul tudom, hogy a Pixar mai napig maxot használ?

Megvan a maya is, de még nem akartam beleugrani.

Riszpekk

Tudok.

Adobe After Effect, Adobe Premier, Photoshop
LightWave és Maya. az én tudomásom szerint maxot már nem nagyon használnak. Akik használták de váltottak azt mondták hogy nem terhelhető, az átlagos dolgokra jó de amint robosztusabb jeleneteket kell csinálni összeroppan. Hallottam olyat is hogy kint úgy adtak ki egy munkát hogy Maxot nem használhatnak. Ezeket amúgy sajnálom mert mint felület nagyon szeretem a maxot és elég sok időt áldoztam rá, de én is szenvedek az apróbb bajaival. Gondolom ismerős amikor bejelenti hogy kilép és el akarod-e menteni a scenét. és itt amíg rá nem jössz hogy mitől ficcen el addig nincs tovább munka. Így elég nehéz határidőket bevállalni.
Más Minenkinek melegen ajánlom a két monitoros videokártyákat mert nagyon sokat dobott a munkámon. ilyen kártyát már hulladék áron lehet kapni. Nekem egy Radeon VE DualHead 64MB DDR Manli kártya van. tudom noname meg minden de normálisan megy és semmi bajom vele, ja és az ára 17e forint volt. bruttó....
FREAK
Persze, nem egyedül vágok bele, van még egy arc, akivel meg fogjuk osztani a munkát meg a tanulást, arra már rájöttem, hogy egyedül irtózatos sok meló lenne.

Köszi a tippeket.

Viszont van még egy kis gondom : mivel nemrég kezdtem, elég kevés SW-t ismerek. Tudtok mondani valamit, amit feltétlenül érdemes használni?

Riszpekk