3DS Max 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nikásze peeri menó
Nikásze peeri menó
http://www.nexus.hu/foxi/WIP4_2.jpg
http://www.nexus.hu/foxi/WIP4_1.jpg
Nikásze peeri menó
Nem kell hozzá a license manager(sfmgr.exe), úgyhogy akinek fennvan, simán le is szedheti:
"sfmgr.exe -remove"
Ezáltal, hogy nem nézegeti a licenset állandóan, nincsenek azok a bizonyos pár másodperces várakozások a render ablakban.
Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part1
Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part2
Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part3
Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part4
Nikásze peeri menó
Befejeztem az elõzõ témámat. (Már múlt hét közepén megvolt...) Tehát elkészült a lejjebb már emlegetett modell és a klán logom végleges változata is. A képeket egyenlõre közzétenni még nem tudom, bár már erõsen érik bennem egy privát weboldal indítása. Ha másért nem is, legalább ezért. Ha valakit érdekel, szívesen elküldöm mail-ben, valami agyon tömörített .jpg formátumban, pláne ha esetleg fel is tudja ide tenni. (Az eredeti .png-k kicsit túl méretesek.)
A következõ témám teljesen más stílusú lesz. Részleteket még nem nagyon akarok róla mondani, mert még kisé képlékeny az egész elképzelés. Egy biztos, SubDiv modellezéssel fog elkészülni benne a modellek egy része. Valamint az élethûség miatt szükség lesz némi ruha szimulációra is.
Szóval belevágtam a SubDiv (vagy Box) modellezés rejtelmeinek felfedezésébe. A dolog amúgy is érdekelt. Olvastam egy csomó tutorialt a témában, de sokáig nem volt lelkierõm belevágni, mert kicsit bonyolultnak tûnt. Eredetileg csak egy elnagyolt emberi arcot akartam elkészíteni gyakorlás képpen, de mire észrevettem magam, már egy teljes fej formálódott a szerkesztõ ablakokban. Most kb. 75%-ig kész vagyok vele. Lényegében az apróbb részletek finomítása van folyamatban. (Mondjuk a fül még teljesen hiányzik... ;o) )
Ha kész, akkor lehet, hogy kap valami formás anyagot és némi haj készítéssel is megpróbálkozom.
A konklúzió:
A SubDiv modellezés hihetetlenül hatékony. (Pláne, hogy a Max5-be a meshtools scriptek ehhez szükséges része integrálva lett.) Ha azt a néhány alapelvet, amit követni illik, figyelembe veszi az ember, igen rövid idõ alatt, tök intuitív módon el lehet készíteni még egy olyan viszonylag összetett modellt is mint a fej. Valószínûleg organikus jellegû modellek készítéséhez ezentúl kicsit nagyobb lelkesedéssel kezdek.
Rövid idõ alatt azt értem, hogy ahhoz képest, hogy most elõször dolgoztam ezzel az eljárással, néhány órás munkával egy box-ból kiindulva egy elnagyolt fejet kaptam eredményül. A hétvége alatt, annak ellenére is, hogy nem ezzel foglalkoztam egyhuzamban, egy majdnem teljesen kész emberi fejet sikerült alkotnom.
És a lényeg! Az elõzetes fenntartásaim a módszerrel szemben teljesen feleslegesek voltak. A lényeget pillanatok alatt meg lehet érteni, a többi pedig gyakorlás kérdése. A modell lényegében úgy formálódik az ember "keze alatt", mintha szobrászkodna. (Ezért emlegetik digitális szobrászkodás néven is.)
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Mellesleg itt van egy kisebb elmélkedés a "kocsiról", vagy legalább is arról, ami megvan belõle: NURBS Felülettanulmány-Tudom, hülye név. De jobb nem jutott eszembe.
per aspera ad astra
a Poser For 3DS Max plugint nem bírom mûködésre bírni!!
felmegy a Poser 4, majd a Pro Pack, és végül a plugin, de a Max nem tudja betölteni!!
van más megoldás Poserbõl Max-ba importálni???? konverter is jó, vagy bármi!
Riszpekk
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Más: A Max5 már full direktiksz kompatibiis lesz mármint a tervezõnézetben. Ott kihasználhatod majd, hogy van pixelshader a kártyádon... (Tényleg, mikor vettél G3-at???!!)
Azt viszont kétlem, hogy a renderidõ gyorsulna tõle. Max kevesebb hajszál hull tervezés közben.
Persze én sem vagyok olyan okos. Lehet, hogy a renderidõt is megdobja. Mindenesetre max4 alatt nem tett semmit a G3... .((
per aspera ad astra
per aspera ad astra
3as meg van! nem rip kene, hanem iso! elore is kossz!
Nikásze peeri menó
Brazil: Felpakoltam, minden OK, elindult. Semmi probléma. Azonban kevertem egy kicsit a Brazil 0.35-höz adott példafájlokkal, meg régi Brazillal renderelõdõ scene-immel... Mindegyik kifagyasztotta már töltés közben a MAX-ot... 😞((
Ez még nem lenne probléma. Megoldottam. Azonban azóta a "ligth_stdub.dlu" nem akar inicializálódni. Eddig semmi féle "káros" tünetét nem vettem észre, azonban tegnap este megint alkotni akartam, és az eredmény: AreaLigth-ok esetében nem számol specular-t a Brazil Advanced material egyetlen shaderjére sem! Annyira nem zavaró, de mégis!!
Ha ötletetek van...
per aspera ad astra
Bituman: csinaltam heylet a taramra, mostmar kuldheted, amit akartal.
http://www.nexus.hu/liontr//vaz08.jpg
Nikásze peeri menó
Nikásze peeri menó
Én már alkottam is vele:

Nikásze peeri menó
Nagyon KÖSZ a linkért!!!
(Spec. 3DS 4.2, WinXP, Amúgy 2-3 mp-es állandó licensekeresés van benne. De nem zavaró)
per aspera ad astra
Óh, én silány! Az anistropic, mint "pic", és nem "phic" nem pfik... ajjaj.
per aspera ad astra
Újabb brazil 1.0 törés.
Thx to Orange a link-ért.
Nikásze peeri menó

per aspera ad astra
Elmosódó tükrözõdést szinte minden jobb renderelõ tud, nem csak a Barzil. Mint mondtam, glossy reflection a varázsszó.
Ha jól sejtem valami olyan effektet szeretnél elérni, mint ami a mart, polírozott rozsdamentes acél vagy alu felületeken látszik. Gondolom mint amiket mostanában elõszeretettel használnak belsõ terekben, liftekben vagy használati tárgyakon dekorációs céllal.
A következõket csak úgy fejbõl mondom, ezért lehet, hogy nem úgy és nem ott találsz dolgokat, ahol mondom.
a.) Ha van egy normális renderelõd a Max-hoz, akkor a "glossy reflection" címszót érdemes keresni.
b.) Ha nincs lehetõség a fentiekre, akkor jön a trükközés.
Elsõnek vedd elõ a Photoshoppot. Készíts egy új grayscale képet. Valami alap 50%-kos szürke, esetleg fehér háttérrel. Eressz rá ízlés szerint egy adag Noise-t. Majd Motion Blur-ral mosd el a kívánt irányba, addig, míg jónak nem tûnik az eredmény. Ezt mentsd el olyan formátumban, amit Max alatt is használni tudsz.
Maxban vedd kezelésbe az anyagod. Elsõ lépésben az shaderek közül válaszd ki az Anisotropic-ot. Állíts be egy elnyújtott, nem túl erõs highlightot, ami passzol az ilyen felületekhez. Diffus mapnak állítsd be a PS-ben létrehozott képet. (Enyhe Bump-nak is érdemes ezt választani.) Reflection-nek addj raytrace-t, kezdésnek 50%-kos értékkel. Ennek a Local beállításainál nézz szét az anti-aliasing környékén. Ha jól sejtem itt találni fogsz lehetõséget a tükörkép elmosására is.
Ezt követõen csak finomíts a beállításokon amíg jónak nem tûnik az összhatás.
c.) Ez a variáció abban különbözik, hogy standard material helyet, raytrace-t használunk.
Itt is érdemes elõbb a shaderekkel játszani, talán a Metal-lal lehet jó hatást elérni. Diffus mapnak megint érdemes megadni az elõzõleg létrehozott képet. (Enyhe Bump-nak is.) Reflection maphoz szintén ezt kellene felhasználni. Majd addig játszadozni, amíg jónak nem tûnik a dolog. (Ez a megoldás talán a barzil anyagával is használható.)
A fentiek persze csak elmélet. Múltkor hasonló hatás elérésével próbálkoztam, de végül egy másik anyagot kapott a tárgyam. (Nem azért, mert nem volt használhatóak a fentiek!)
Ha megvan, akkor sok szórakozást!
per aspera ad astra
Egy megoldás a problémára, ha Shadowmap-eket használsz, de az üveglap tulajdonságainál kikapcsolod az árnyékvetést. Ezután készítesz minden fényforrásról egy másolatot, ezeknél pedig az "Exclude/Include" beállításánál "include"-olod ( 😊 ) az asztallapot. A klón lámpák árnyéktelítettségét pedig addig csökkented, amíg nem tetszik a kép...
Persze ez a számolásígényt is megdobja.
Ha mindenképpen ilyen árnyékokat akarsz. Akkor pl. használj Renderman-t, FinalRendert, RayGun-t, stb... vagy pedig szerezz valakit, aki végre feltöri a Brazil-t... 😊))
Elmosódott Tükrözõdések: nos. Tudomásom szerint ezt raytrace eljárással csak a Brazil tudja eleddig... Mégpedig a TELJES verzió.
per aspera ad astra
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Még eszembe jutott néhány dolog...
Ha ilyen szögben éri a fény az üveglapot, akkor annak egy rész tükrözõdni fog a falra is. A másik része az üveg fénytörése miatt fókuszálódni fog az asztal mögötti falon. Nézz szét a causstic és a photon mapping címszavak környékén is!
Csak tippelek. Szerintem az a probléma, hogy shadowmappes árnyékot használsz. Az alap max-ban csak a raytrace shadow alkalmas arra, hogy átlátszó tárgynak megfelelõ árnyékot számoljon. Ezzel viszont az a baj, hogy túl éles árnyékot ad. Szerintem néz körül a Barzil doksik között, hogy van-e olyan árnyék, ami átlátszó tárgyaknál is mûködik és viszonylag lágy körvonalakat ad. (Softshadow, areashadow féleségek.)
http://home.tvnet.hu/~deltam/etkezo1.jpg
(Ha más nem, elküldhetem levélbe??)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Amúgy jó !
Nikásze peeri menó