3DS Max 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
tehát, P4, pro pack, sp3 és plugin?

Riszpekk

K.András
Valszeg csak nt-n megy tehát a megoldás xp-vagy 2000...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Tudtommal a válasz Igen.

Nincsmit... :-)

Nikásze peeri menó

LionTR
Vegre! Kosz a Brazilt DEx!

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Természetesen elég bétás a texturázás...

Nikásze peeri menó

Volt egy kis update a rajzomban, akit érdekel:
http://www.nexus.hu/foxi/WIP4_2.jpg
http://www.nexus.hu/foxi/WIP4_1.jpg

Nikásze peeri menó

Mûködõ BRAZIL R/S 1.0:

Nem kell hozzá a license manager(sfmgr.exe), úgyhogy akinek fennvan, simán le is szedheti:

"sfmgr.exe -remove"

Ezáltal, hogy nem nézegeti a licenset állandóan, nincsenek azok a bizonyos pár másodperces várakozások a render ablakban.

Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part1

Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part2

Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part3

Letöltés Brazil R/S 1.0 Final.installer.Part4

Nikásze peeri menó

Nah adok egy kis életjelet magamról.
Befejeztem az elõzõ témámat. (Már múlt hét közepén megvolt...) Tehát elkészült a lejjebb már emlegetett modell és a klán logom végleges változata is. A képeket egyenlõre közzétenni még nem tudom, bár már erõsen érik bennem egy privát weboldal indítása. Ha másért nem is, legalább ezért. Ha valakit érdekel, szívesen elküldöm mail-ben, valami agyon tömörített .jpg formátumban, pláne ha esetleg fel is tudja ide tenni. (Az eredeti .png-k kicsit túl méretesek.)

A következõ témám teljesen más stílusú lesz. Részleteket még nem nagyon akarok róla mondani, mert még kisé képlékeny az egész elképzelés. Egy biztos, SubDiv modellezéssel fog elkészülni benne a modellek egy része. Valamint az élethûség miatt szükség lesz némi ruha szimulációra is.
Szóval belevágtam a SubDiv (vagy Box) modellezés rejtelmeinek felfedezésébe. A dolog amúgy is érdekelt. Olvastam egy csomó tutorialt a témában, de sokáig nem volt lelkierõm belevágni, mert kicsit bonyolultnak tûnt. Eredetileg csak egy elnagyolt emberi arcot akartam elkészíteni gyakorlás képpen, de mire észrevettem magam, már egy teljes fej formálódott a szerkesztõ ablakokban. Most kb. 75%-ig kész vagyok vele. Lényegében az apróbb részletek finomítása van folyamatban. (Mondjuk a fül még teljesen hiányzik... ;o) )
Ha kész, akkor lehet, hogy kap valami formás anyagot és némi haj készítéssel is megpróbálkozom.
A konklúzió:
A SubDiv modellezés hihetetlenül hatékony. (Pláne, hogy a Max5-be a meshtools scriptek ehhez szükséges része integrálva lett.) Ha azt a néhány alapelvet, amit követni illik, figyelembe veszi az ember, igen rövid idõ alatt, tök intuitív módon el lehet készíteni még egy olyan viszonylag összetett modellt is mint a fej. Valószínûleg organikus jellegû modellek készítéséhez ezentúl kicsit nagyobb lelkesedéssel kezdek.
Rövid idõ alatt azt értem, hogy ahhoz képest, hogy most elõször dolgoztam ezzel az eljárással, néhány órás munkával egy box-ból kiindulva egy elnagyolt fejet kaptam eredményül. A hétvége alatt, annak ellenére is, hogy nem ezzel foglalkoztam egyhuzamban, egy majdnem teljesen kész emberi fejet sikerült alkotnom.
És a lényeg! Az elõzetes fenntartásaim a módszerrel szemben teljesen feleslegesek voltak. A lényeget pillanatok alatt meg lehet érteni, a többi pedig gyakorlás kérdése. A modell lényegében úgy formálódik az ember "keze alatt", mintha szobrászkodna. (Ezért emlegetik digitális szobrászkodás néven is.)

K.András
Nem jut eszembe a kod, de majd megnézem mert nekem megvan a jo kod!!Egyébként kell a service pack 3-om is mert análkül nem tudja beimportálni a maxba...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Aldaryn
IGEN EL VAGYUNK NYOMVA!! (de ezzel legyen vége a kiabálásnak, még reggel van...)(de ez egy más téma... )
Mellesleg itt van egy kisebb elmélkedés a "kocsiról", vagy legalább is arról, ami megvan belõle: NURBS Felülettanulmány-Tudom, hülye név. De jobb nem jutott eszembe.

per aspera ad astra

FREAK
valaki segítsen!!!!

a Poser For 3DS Max plugint nem bírom mûködésre bírni!!

felmegy a Poser 4, majd a Pro Pack, és végül a plugin, de a Max nem tudja betölteni!!

van más megoldás Poserbõl Max-ba importálni???? konverter is jó, vagy bármi!

Riszpekk

LionTR
Sajna nem vettem GF3-at. NEM ENGEDIK! EL VAGYOK NYOMVA! PEDIG MAR CSAK 23K! Egyebkent kiraly, a "kocsi" amit kuldtel, ide is benyomhatnal par kepet rola.

Aldaryn
(Sorry, azt akartam írni, hogy: "DEx-nek", sorry.)

per aspera ad astra

Aldaryn
Hehe. Sux. Én is jártam már így párszor. Vannak linkek, amik csak napokig élnek. Amúgy akkor majd elviszem, oszt suliba odaadom a Brazilt. Csak két lemez (még mindig halott a CDíróm 😞( )
Más: A Max5 már full direktiksz kompatibiis lesz mármint a tervezõnézetben. Ott kihasználhatod majd, hogy van pixelshader a kártyádon... (Tényleg, mikor vettél G3-at???!!)
Azt viszont kétlem, hogy a renderidõ gyorsulna tõle. Max kevesebb hajszál hull tervezés közben.

Persze én sem vagyok olyan okos. Lehet, hogy a renderidõt is megdobja. Mindenesetre max4 alatt nem tett semmit a G3... .((

per aspera ad astra

Aldaryn
Dex-nak igaza van. Át kell pakolni. Arra van ott a Brazil Basic material. Amúgy adnak a Brazilhoz olyan utilt, ami egyszerûen átkonvertálja a meglévõ materialodat Brazil materiallá. Elméletileg valahol az Utility-k nél kell lennie. Még nem néztem. Nem volt rá szükségem.

per aspera ad astra

LionTR
Nekem valahogy nem muxik a brazil link 😞

LionTR
Visszaterve a videokartya-kerdesre (jo regen volt): A GF3 hardveres pixel-shadere redukalja a render-idot? Tamogatja egyaltalan a 4-es MAX? Ha vkinek van ilyen kartyaja (marmint hardveres pixel-shaderes), az mit tapasztalt ezzel kapcsolatban?

ubi
off! honnan szedhetem le az 5os maxet? meg nincs meg!3as meg van! nem rip kene, hanem iso! elore is kossz!
Nem, át kell rakni sajnos.

Nikásze peeri menó

Én úgy tudom, hogy normálisan kellene kezelnie a standard anyagokat is...

Kérdés Mindenkinek, akinek mûxik a Brazil 1.0: a régi bitmapes materialokat is rendesen rendereli? Mert nekem nem. (XP, Max4.2) Amiben bitmapet használ, azt kb azzal a színnel, de bitmap nélkül rendereli. Minden régi materialt át kell rakni Brazil materiálra? Az gázos lenne...
Aldaryn
Ugye folyamatosan ellenõrzés alatt tartod a szegecsek mennyiségét?? 😄 Király a kép!!
Brazil: Felpakoltam, minden OK, elindult. Semmi probléma. Azonban kevertem egy kicsit a Brazil 0.35-höz adott példafájlokkal, meg régi Brazillal renderelõdõ scene-immel... Mindegyik kifagyasztotta már töltés közben a MAX-ot... 😞((
Ez még nem lenne probléma. Megoldottam. Azonban azóta a "ligth_stdub.dlu" nem akar inicializálódni. Eddig semmi féle "káros" tünetét nem vettem észre, azonban tegnap este megint alkotni akartam, és az eredmény: AreaLigth-ok esetében nem számol specular-t a Brazil Advanced material egyetlen shaderjére sem! Annyira nem zavaró, de mégis!!
Ha ötletetek van...

per aspera ad astra

LionTR
A lenti cimen van meg1 kep a buggyrol, ha vkit netan erdekelne. Tudom ez is sotet, de lusta vagyok meg bevilagitani.
Bituman: csinaltam heylet a taramra, mostmar kuldheted, amit akartal.

http://www.nexus.hu/liontr//vaz08.jpg

Vagy tiltsa le a hálókártyát

Nikásze peeri menó

Akinek az a gond a brazil 1.0-val max5 alatt, hogy nem indul el a max, mert a brazilrend.dlu-val valami baja van, az egyszerûen a max4 könyvtárából másolja ki, ne a max5-bõl, mert azt valszeg nem törték fel.

Nikásze peeri menó

Nincsmit 😊
Én már alkottam is vele:

Nikásze peeri menó

Aldaryn
Örömmel jelentem be, hogy ez a Brazil törés MÛKÖDIK! Bár lehet, hogy ez nem nagy szám, de nekem mûködik. Minden. Most próbálgatom!! 😊)))

Nagyon KÖSZ a linkért!!!

(Spec. 3DS 4.2, WinXP, Amúgy 2-3 mp-es állandó licensekeresés van benne. De nem zavaró)

per aspera ad astra

Aldaryn
Sajnos nem... Hisz már angolul (vagy latin?) sem tudok!!!! Kész. Megyek és beiratkozok valami gyorstalpaló nyelvsuliba...

Óh, én silány! Az anistropic, mint "pic", és nem "phic" nem pfik... ajjaj.

per aspera ad astra

Aldaryn
Bye. Várunk vissza!

per aspera ad astra

http://mitglied.lycos.de/riorender

Újabb brazil 1.0 törés.

Thx to Orange a link-ért.

Nikásze peeri menó

Az is jó.

Aldaryn
Rendben, rendben... szeretek magyarul beszélni (bár nem tudok.. 😊 ) Én is arra gondoltam. ... (Anistrophic Reflection)

per aspera ad astra

A c.) esetben is érdemes az anti-aliasing szürõket kicsit megpiszkálni.

Bituman:
Elmosódó tükrözõdést szinte minden jobb renderelõ tud, nem csak a Barzil. Mint mondtam, glossy reflection a varázsszó.

Lewy_k:
Ha jól sejtem valami olyan effektet szeretnél elérni, mint ami a mart, polírozott rozsdamentes acél vagy alu felületeken látszik. Gondolom mint amiket mostanában elõszeretettel használnak belsõ terekben, liftekben vagy használati tárgyakon dekorációs céllal.
A következõket csak úgy fejbõl mondom, ezért lehet, hogy nem úgy és nem ott találsz dolgokat, ahol mondom.
a.) Ha van egy normális renderelõd a Max-hoz, akkor a "glossy reflection" címszót érdemes keresni.
b.) Ha nincs lehetõség a fentiekre, akkor jön a trükközés.
Elsõnek vedd elõ a Photoshoppot. Készíts egy új grayscale képet. Valami alap 50%-kos szürke, esetleg fehér háttérrel. Eressz rá ízlés szerint egy adag Noise-t. Majd Motion Blur-ral mosd el a kívánt irányba, addig, míg jónak nem tûnik az eredmény. Ezt mentsd el olyan formátumban, amit Max alatt is használni tudsz.
Maxban vedd kezelésbe az anyagod. Elsõ lépésben az shaderek közül válaszd ki az Anisotropic-ot. Állíts be egy elnyújtott, nem túl erõs highlightot, ami passzol az ilyen felületekhez. Diffus mapnak állítsd be a PS-ben létrehozott képet. (Enyhe Bump-nak is érdemes ezt választani.) Reflection-nek addj raytrace-t, kezdésnek 50%-kos értékkel. Ennek a Local beállításainál nézz szét az anti-aliasing környékén. Ha jól sejtem itt találni fogsz lehetõséget a tükörkép elmosására is.
Ezt követõen csak finomíts a beállításokon amíg jónak nem tûnik az összhatás.
c.) Ez a variáció abban különbözik, hogy standard material helyet, raytrace-t használunk.
Itt is érdemes elõbb a shaderekkel játszani, talán a Metal-lal lehet jó hatást elérni. Diffus mapnak megint érdemes megadni az elõzõleg létrehozott képet. (Enyhe Bump-nak is.) Reflection maphoz szintén ezt kellene felhasználni. Majd addig játszadozni, amíg jónak nem tûnik a dolog. (Ez a megoldás talán a barzil anyagával is használható.)

A fentiek persze csak elmélet. Múltkor hasonló hatás elérésével próbálkoztam, de végül egy másik anyagot kapott a tárgyam. (Nem azért, mert nem volt használhatóak a fentiek!)

Aldaryn
Az általad említett helyre tegnap reggel feltöltöttem a ShagHair-t. Most már kell ott elméletileg lennie egy böszme hosszú fájlnévvel megáldott .rar-nak.
Ha megvan, akkor sok szórakozást!

per aspera ad astra

Aldaryn
A probléma sokféleképpen orvosolható, de mindegyik csak "félmegoldás". Addig, amíg egy jobb renderelõrendszert be nem szerzel, csak a raytracelt árnyékokkal tudsz általad említett effektet létrehozni. Azonban a raytracelt árnyékok nem veszik figyelembe a BrazilTestmaterial átlátszóságát, így tehát Brazillal renderelve (Testverzióval!!) nem igen fogsz egykönnyen ilyen árnyékokat elõállítani.
Egy megoldás a problémára, ha Shadowmap-eket használsz, de az üveglap tulajdonságainál kikapcsolod az árnyékvetést. Ezután készítesz minden fényforrásról egy másolatot, ezeknél pedig az "Exclude/Include" beállításánál "include"-olod ( 😊 ) az asztallapot. A klón lámpák árnyéktelítettségét pedig addig csökkented, amíg nem tetszik a kép...
Persze ez a számolásígényt is megdobja.

Ha mindenképpen ilyen árnyékokat akarsz. Akkor pl. használj Renderman-t, FinalRendert, RayGun-t, stb... vagy pedig szerezz valakit, aki végre feltöri a Brazil-t... 😊))

Elmosódott Tükrözõdések: nos. Tudomásom szerint ezt raytrace eljárással csak a Brazil tudja eleddig... Mégpedig a TELJES verzió.

per aspera ad astra

SaWo
Bituman lécci a shag hair kéne nekem nagyon max 4 alá, mindegy, ftp, vagy levél. Nagyon hálás lennék. Köszi Csaka freemail nem tudom hány megát tud tárolni.

SaWo
Sajnos sehogy, ezután, már csak select and scale eszközzel szabhatod át. Viszont ezen problémák kiküszöbölésére szoktam én inkább az edit mesh módosítót használni, mert azt vissza lehet vonni, de ha konvertálod, akkor az végleges lesz.

Ams
miután átalakítok 1 objectet meshé, a radiusát hogy módosítom?

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

LionTR
Szerezz full Brazilt! 😊

Stately:
Még eszembe jutott néhány dolog...
Ha ilyen szögben éri a fény az üveglapot, akkor annak egy rész tükrözõdni fog a falra is. A másik része az üveg fénytörése miatt fókuszálódni fog az asztal mögötti falon. Nézz szét a causstic és a photon mapping címszavak környékén is!

Stately:
Csak tippelek. Szerintem az a probléma, hogy shadowmappes árnyékot használsz. Az alap max-ban csak a raytrace shadow alkalmas arra, hogy átlátszó tárgynak megfelelõ árnyékot számoljon. Ezzel viszont az a baj, hogy túl éles árnyékot ad. Szerintem néz körül a Barzil doksik között, hogy van-e olyan árnyék, ami átlátszó tárgyaknál is mûködik és viszonylag lágy körvonalakat ad. (Softshadow, areashadow féleségek.)

Sziasztok. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet meoldani, hogy egy asztal üveglapja átengedje a fényt. Hogy ne legyek félreérthetô, mellékelek egy képet. Szóval azt szeretném, ha az üveglap árnyékában látszódna az asztalláb árnyéka is, némileg erôsebben, merthogy élôben én ezt így látom.
http://home.tvnet.hu/~deltam/etkezo1.jpg
Aldaryn
Oks. Megpróbálom bár (Max5 topic) nem igazán értek hozzá. De jó pap... Na mind1. Szóval megnézem mit tehetek érted.
(Ha más nem, elküldhetem levélbe??)

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha a végén elégedett vagy, bármennyi munka csak semmiségnek tûnik az elégedettség mellett!

per aspera ad astra

SaWo
Bituman: Én ama eccerû okból nem használtam shag hair-t, mert a nincs mûködõ verzióm elõlle. Ha megkérhetnélek, ide tudnád adni nekem? az ftp://supergames.hu/upload/SaWo/ - vagy valami ilyesmi a cím. Segítenél rajtam nagyon.

Túl sötét...
Amúgy jó !

Nikásze peeri menó

LionTR
Hurrá!
Ez egy elég kezdetleges verzio, azota mar van kormany+kormanymu, meg hatul kasztni. Fizikailag nem lesz rendben a dolog, de legalabb kinez vhogy.