2111
Hirek a Max új verziójáról
-
DEx- #1627 Na, az 1000-es képekről.
Kicsit elvesztettem a fonalat, most mindenki a saját maga által készített képet küldi be? A kép méretről.
Szerintem kisebb kellene mint 400x300. Egész pici, mert először még jó lenne, hogy egyből nagyba jönne be, de már később inkább lassítaná a topic betöltését. -
K.András #1626 Ugy csináld hogy elmented dfx-ben (lehet állitani a részleteségget),majd pedig maxban import dfx de a unify normals-t kapcsold be!!!Ha bentvan akkor az összen normálvektor forditva lesz ezért meg kell forditani(modify panel,more gomb majd pedig kiválasztod a normal modifiert, ok, aztán a parameters panelon nyomsz egy flip normáls lehetöségre és kész.
De ha kimented a fekete fehér képet a bryce-bol, akkor a displacement modofier alkalmazásával egy felszinhez is rendelheted...Ez a két lehetöség van... -
SaWo!!
Bejött a texporter plugin, most meg az a baj, hogy Unwrap UVW-ben a rácsok most tényleg tök jól ki vannak terítve, csak ami képet hozzárendelek az fekete mögötte. Kérlek segíts!!!
Előre is köszönöm: Youth -
K.András #1624 http://www.suurland.com/gallery_stills_newbeetle_modeling.htm
Itt részletesen leirja mutatja képek alapján hogyan csináld a bogarat!!!Szerintem elöször igy csináld meg...Bocses de benyomtam a másikba, aztán láttam hogy ez a 4-es topic.. -
Biztos, hogy lehet eXportálni. Sajna most nincs fenn nekem a Bricle, de a 3DSMAX bibliá-ban le van írva, hogy hogy kell exportálni bricle-ből. Ja meg ha végképp nem menne, akkor hagy ajánljam figyelmedbe a www.tar.hu/rob_bal oldalán található egy olyan plugin max-hoz,. ami végülis a bricle-hez hasonló. Na KB ennyi -
1 kép? Bocsesz, ezt teljesen elfelejtettem. Pedig epp szolni akartam, hogy kesz az egyik kepem. Szoval: kesz az A kepem, amit en szanok az 1000.be. :)
SoftFX: ma' hogyaherebene lennel te is benne?!
Szerintem csinalhatnank Nexuson egy tarhelyet, es oda felrakosgathatnank. De ez csak egy otlet. -
K. András:
Milyen tutorialt linkeltél be?
Én csak egy WV bogár 4 oldali kép-link alapján dolgozom...ott észrevettem a kocsi elején a hibám.
Ha nem ez a tutor volt linkeld be újra, kösz...
Amugy alakul a kocsi felülete, csak az a baj, hogy a hálózatos modellezéshez tovább kell darabolnom a felületet, mert a kanyaroknál eltér.
Rhino=király (nem szó szerint :).
Az 1000. hozzászólásról: Jó ötlet. Szeretném ha én is közte lehetnék egy képpel, ha ti is úgy látjátok jónak. Csak majd írjátok le, hogy kinek/hova küldjem és milyen követelményekkel. -
frank3d #1619 Persze jöhet!
[email protected]
Köszi! -
Úgy néz ki, én lassan elkészültem a "milleniumi képemmel" hova küldhetem? Javaslom, regeljünk valami tárhelyet ahova feltöltjük majd mindegyikünk munkáját. Vagy ha tud valaki olyan helyet, aova felküldhetjük, akkor az szójjon. -
Frank! Mehet mailba a shag hair? 660Kb ? -
frank3d #1616 Szóval reggel van..., nekiugrom mégegyszer...
A mai nap alkalmából küldöm a következő (alábbi) digi mikulást mindenkinek!
Frank -
frank3d #1615 Srácok!
Valaki legyen szives mikulás nap alkalmából lepjen meg egy működő haj pluginnal, vagy progival!
Nagyon fontos lenne!
Ha lehet 5-öshöz, de ha nincs jó a 4-es hez is, akkor majd azt is felteszem...
Előre is köszönöm!
Am mai nap alkalmából külöm a következő digi mikulást mindenkinek!

-
én is 1 képre emlékszem
és asszem még 10-en sem vagyunk -
Nem tudjavalaki, hogy mire való a köv plugin: Creature Creator 1.52 -
Lion kedves vagy, de ugy volt a megállapodás, hogy mindenki csak 1 képet ad. Nem azért, nekem kábelem van, lejönne, de azért még sokan nyomatják analógról is. Maradjunk annyiban, hogy kis kép, és link hozzá. Szerintem ez a legkorrektebb -
Frank: szerintem ez azert nem jo, mer azon a kepen nem latnank sz*rt se...
Szerintem ugy kene, hogy mindenkinek kirakjuk egy 800*600-as kepet, mellette meg linkek a tobbi keperol (adott temaban). Ez igy nem lenne tul sok, mer szerintem max 10en vagyunk (ha nem, bocsi). Igy nekem pl szerintem nem lenne lassu, pedig nekem "csak sima" ISDN-em van (egyvonalas).
400*300 se rossz otlet vegulis.
Egyebkent en egesz jol haladok, szemely szerint csak 2 keppel fogok hozzajarulni. -
Chabee #1607 Indi: Adj mail címet és elküldöm -
1. nem lesz 10-20 kép
2. bőven elég 400*300 is, akinek kell a nagy majd szól -
frank3d #1604 Andrással Én is egyetértek!
Annak ellenére hogy nekem is adsl-em van.
Most ez így elég jól hangzik, de gondoljatok bele, egy 800x600 -as kép kb 200k, most ebből felteszünk mondjuk 10-et, 20-at, azt bárhogy is számolom nem kevés kb 2, 4 MB, még egy adsl-el is kb 1 perc lenne (minimum) mire bedobja az oldalt...
És mi lenne akkor, ha egy 800x600 -as képbe lenne belesürítve az összes kép vagy egy valamivel nagyobba, és még lenne egy link mellette, amin keresztül egy weboldalra jutnánk, ahol aztán teljesbe meglehetne nézni az összeset!?
Csak egy ötlet volt!
Üdv: Frank -
K.András #1603 Arra vajon gondolt e valaki hogyha beraktok több képet, akkor sokan elsem tudják érni majd a topicot???!!!Nem mindenkinek van adsl-je és én azt mondom hogy egy kép az oké, de ha mindenki ki akar rakni képet az igencsak igénybe fogja venni még az adsl-t is... -
Ja ténleg, ki hogy áll az 1000.dik képel? Alakulnak a dolgok? Ja még annyi - bár gondolom ez egyértelmű, hogy a kép sarkába a logót nyomjátok már ki(mondjuk azt, ami a fórumlogo is) -
K.András #1601 Használd nyugodtan... -
ja, én max4-et használok. miben jobb az 5? érdemes áttérni? mert olvasom itt hogy nem túl stabil a brazillal meg hasonlók... szal miért érdemes max5-öt használni 4 helyett? (GI nem kell, azért van a brazil) -
nekem meg egy fagyásnál tönkretette a max-filet amivel épp dolgzotam. persze mindenről volt az autobackben backup, csak arról nem, grrrrrrr -
K.András #1598 Ne tudd meg hogy amikor nekem csinálta, mit össze nem kinlodtam vele :DDD!!!
Probálgattam mindent mondom hátha jo lesz, a material editorbol kivág, még vagy nyolcvan féle sikertelen probálgatás után lettetem rola hogy vissza tudom csinálni,amikor is jött egy kósza ötlet hogy betöltöm a fájlbol hátha.Olyan volt amikor megláttam hogy müxik, mint amikor egy hete nem tudsz szarni, aztán egyszercsak jönn minden:)))) -
Jé, ez tényleg mukodik!! Koszi Andras, az ongyilkossag utolso lepcsofokarol rangattal vissza :)
Nem tudom most hogy vagytok vele, de megyek, belevetem magam a kepbe, amit az 1000.hez kene osszehoznom, javaslom tegyetek ti is igy (akinek mar megvan, az meg oruljon :) es legyunk tul rajta. Ezen nem erdemes osszeveszni.
Jo munkat. -
Mi van ezzel a brazil materiallal?
Használhatom vagy haggyam és oldjam meg mással? -
jah, hát ha külön material van a szájon, akkor nem tudom lehet-e blendelni.
de szerintem nem érdemes, egyszerűbb mondjuk textporterrel 'kifeszíteni' az egész modellt és rárajzolni photoshopban egy db nagyfelbontású textúrát (meg bumpot meg ami kell) -
nem értem a kérdést. mit akarsz megoldani pontosan? -
frank3d #1592 Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, kicsit hülye vagyok a textúrázáshoz, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy két anyag egymásba menjen át?
A szájánál lenne ez jó!

Előre is köszi! -
K.András #1591 Persze nekem is brazil material volt az editorban, ne aggodj menni fog, mondom azt csináld hogy ne a maxba hozd be a jelenetet, hanem arrol a fájlrol inditsd a maxot amibe elmentetted a jelenetet és láss csodát menni fog!! -
Kesz, nem tudok rednerelni se, plusz az osszes regi munkam is el van b*szodva, amiben volt brazil material. Asszem megyek es fobelovom magam. -
Andras: ugyanezt csinalja, de csak akkor, ha van a material editorban brazil material. Es most igy minden hasznalhatatlan, amit eddig csinaltam. Mi? Hogy ne parancsikonrol inditsam, hanem directbe? Ezt nem egeszen ertem.
Man: en nem tom, animalashoz 4-be se ertek.
vik3d: allat karaktert csinaltal, szerintem toon materiallal kene. -
Gabo #1588 A fejemen nekem is csak a füleket kellene végre rendbe raknom. A helyük már megvan, csak a lényeget kellene megcsinálnom.
-
K.András #1586 Hát igazábol mit csinál?Nekem ugy jelentkezett, hogy amikor kinyitottam a material editort, akkor pláccs egy hibaüzi, meg egy kilépés volt.Legtöbbször ezt akkor vettem észre, amikor crommal is kellett valamit csinálnom, mondjuk adtam neki egy environmentet, és ha utána kikapcsoltam vagy változtattam rajta, akkor a vége mindennek effect jött(de "csak ugy"is volt egy párszor).Igazábol nem találtam olyan megoldást ami mindig kiszürné ezt, de arra rájöttem hogyha kilép a material editor miatt és ha megint belépsz akkor szinte biztos ugyanaz jön,kivéve ha nem a maxot inditod el, hanem a fájlal inditod a maxot, nekem igy nem csinálja általában, bár egyszer kétszer elöferdül de nem vészes.Meg esetleg nem árt kikapcsolni az autobackup opciot sem, nekem az is genyozott ha rajta volt. -
A fuleit dolgozdd ki jobban szerintem. Kis lekerekítést vigyél bele. -
vik3d #1584 köszike ;)) nah ezen dolgozom de csak karakterterv ez még sehova nem vezet -
vik3d #1583 
-
http://www.3dcar.kg/ -azoknak akik az autómodellezéssel szenvednek, kis addalék... -
a kapcsos zárójeleket majd cseréldd ki csibecsőrre :)
{p}{img src="www.utvonal.jpg"}{/p}
Ha ezt beírod, akkkor itt látni fogod az aranyos képedet :D