3481
  • bgabor
    Értem, tehát akkor az új coop mapoknál marad a kezdőpontól való rohangálás minden egyes respawn alkalmával. Kár, de azért örülök hogy lehet játszani az alapjáték küldijeit coopban.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Eszembe jutott egy elég régi probléma amin azzal, hogy megírom itt a fórumon talán segítek néhányunknak. A szavazásról a multiplayer-en belül. Ha felcsatlakozol egy szerverre lehetőséged van szavazást indítani a következő dolgokról: a pálya újraindítása, következő pályára ugrás, játékos kirúgása. Sajnos a szavazás általában sikertelen mert a játékosok többsége nem tud, vagy nem szavaz, így esetleg egy csaló játékos garázdálkodhat a szeveren, vagy egy teljesíthetetlen pályáról nem vált a szever (Pl. Brest co-op-on a beacon elveszik és nem lehet letenni a helyére.). Ezért gondoltam leírom nektek, ha van olyan aki eddig nem ismerte és ezután használja, akkor már megérte.
    Az egész rendkívül egyszerű, valaki elindítja a szavazást, és ha a játékosok több mint fele igennel szavaz akkor a szever végrehajtja a parancsot. Először is, a szavazás indítása: előhívod a console-t (Alapból a 0 gombbal- nulla, bal felül a billen,), majd beírod, hogy vote restart, ha újra akarod indítani a pályát, vote nextmap ha a következő pályán szeretnél játszani. Játékos kiszavazásához tudni kell a játékos "sorszámát", ehhez a console-ba írd be a listplayers parancsot, ezután megnézed az ellenszenves játékos sorszámát és beírod, hogy vote kickplayer 3, 3 helyett természetesen a sorszámát írod. Ezután minden játékosnál bal felül megjelenik a képernyőn egy felirat ott ahol a kill-eket és egyéb infókat írja, hogy vote ... initalized (Vagy valami hasonló, nem tudom pontosan fejből.). Az aki indította a szavazást automatikusan egy igen szavazatnak számít, neki ezután már csak várnia kell, hogy a többiek is szavazzanak. Ha nem te indítottad a szavazást úgy tudsz igennel szavazni, hogy előhívod a console-t és beírod, hogy: voteyes (Csak igennel tudsz szavazni, azok akik semmit sem csinálnak úgy számítanak mintha nemmel szavaztak volna.) Kis idő múlva lejár a szavazás, ha elegen szavaznak a szever lép, ha nem, minden marad a régiben. Remélem pár embernek azért tudtam újat mondani. :-)
  • BenRIPclan
    Üdv!

Akkor szép sorjában. :-) Az új spawnpointok aktiválása (Mint néhány SS-os co-op-ban.) script kérdése, a pályákat eleve úgy kell készíteni, hogy több "zone" legyen a pályán majd a kezdő után a többit a scriptek aktiválják. Ezeket nem tudom pontosan, hogy működnek, de szerintem a scriptelésbe nem sokan akarnak igazán belemenni, legyen elég annyi, hogy bonyolult tud lenni, de főleg sok időt kell rászánni. Multiplayerben a player setup-ban csak egy "nagy" fegyvert tudsz magaddal vinni (Csak rakétavetőt tudsz pluszba berakni.), ezt amennyire tudom semmilyen mód nem tudja megváltoztatni. Félmegoldás lehet, hogy supply box-ba teszel be fegyvert a spawnpoint-hoz.Co-op-ban nem lehet beállítani irányítható botokat mint a single player-ben, csak "élő" játékosok lehetnek a csapat tagjai.
  • bgabor
    Még annyit kérdeznék, hogy hogyan lehetséges az új coop mapokon az előretolt respawn pontokat aktiválni? Az is érdekelne, lehet e engedélyezni multiban azt, hogy egyszerre két fegyvert vigyél magaddal(pl:egy puska és egy géppisztoly), illetve hogy lehet e coopban teljes csapattal(4 különböző felszerelésű ember) indulni. Ilyenkor mondjuk két játékos esetén kétszer négy ember tevékenykedne a pályán.
  • bgabor
    Köszi, rögtön ki is próbálom.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Igen, ahhoz hogy ki tudd választani a szerver csinálásnál benne kell lenniük a mapmaplist.txt-ben a pályáknak. A zip-ben amit letöltessz van két txt, az egyik az eredeti hd2 mpmaplist, hogyha véletlen felülírod meglegyen, a másik a pályákhoz szükséges mpmaplist. Ezt átnevezve és felülírva vele a hd2 könyvtárában lévőt tudod használni a pályákat. Vagy kimásolod a "kódokat" a txt-ből és bemásolod a hd2 könyvtárában lévő mpmaplist-be a megfelelő helyre. Ha ezek után is gond van írj.
  • bgabor
    Sziasztok, letöltöttem a COOP map packet a RIP klán honlapjáról, feltepeítettem, de nem látja az új pályákat a progi. Mit is kell csinálni vele? Már nem emlékszem, rég coopoztam. Ezekkel a maplistekkel kell valamit csinálni?
  • Hawk06
    Kösz!
  • BenRIPclan
    Üdv!

Elnézést, hogy kicsit belezavarok a szervercsinálásos dolgokba, szóval:
    Végre felkerültek az SAS katonák adatai az oldalunkra, itt a link. Érdekességnek érdemes elolvasni a rövid életrajzukat. Ha tetszett, nem tetszett, ötletetek, kérdésetek van írjátok meg bátran! Köszi!
  • RMarvin
    bocs, tehát 192.168.1.100 vagy valami hasonló, de azt már te tudod
  • RMarvin
    Ha XP-d van, akkor elvileg elég a rúter Virtual Serversénbe bevinni a 11001-11004 UDP portot, s ráirányítani a belsős IP-dre (pl 12.168.1.100) Nálam a rúter tűzfala pl ki van lőve alapból.
  • Hawk06
    Hogyan kell beállítani a routert,hogy tudjanak rám csatlakozni?
  • RMarvin
    Nos, a kör leszűkült a win7-re. Ma reggel indítottam egy szervert az asszony XP-s gépéről (mennyire örült neki:)) ugyanazon rúter mögül (csak a rúter virtual servers pontjánál a HD portjait az ő belső IP-jére irányítottam) Az eredmény: fél perc alatt 3-an estek be a szerverre. Ez működött dedikált és nem-dedikált szerver esetén is.
    Marad a kérdés, hogy játék-kompatibilitási probléma, vagy inkább hálózat-kompatibilitási probléma okozza. A játékot elindítottam XPSP2-es komp alatt, de ugyanúgy nem hozott eredményt, így inkább a win7 és az XP-féle hálózat közötti különbség lesz az ok. Aki mélyebb ismeretekkel rendelkezik eme témáról, az kérem dobj be a közösbe!
  • RMarvin
    Nos, a tegnapi tapasztalatok alapján majdnem 100%, hogy a win7 kavar be a HD-s szerverindításnak. Win7-es rútereseknek van valami speciális beállításuk a hálózathoz? (Otthoni hálózat, statikus IP...stb.)
  • RMarvin
    próbálj írni a csetszobába. Én írok, de senki nem válaszol. A szervert most indítottam újra. Ha valami nem ok, próbálj te is indítani 1-et, mondjuk 21:30.kor
  • lepike
    naa ez szuper..biztosan béna vagyok mert nem látom a szervert. Elmondanád röviden mit és hogyan kell csinálni? Program telepítve van, kikerestem a HD2 és benn vagyok a csetszobában...most hogyan tovább?
  • RMarvin
    A szerver neve "SDA" röviden
  • RMarvin
    Mivel Hamachin sem megy az ügy, ezért kerestem újabb hamachi-alternatívákat. Találtam is egy egész jót, a neve Tunngle, és emerre található a kliens. Szerintem nagyon jó kis program, szinte minden játék részére fenntart egy VPN hálót. Én a SWAT4-hez és a Vegas2-höz indított "LAN"-szervereket kitűnően tudtam játékon belül böngészni s kapcsolódni. Van Hidden Network is. Indítottam hozzá szervert, jó lenne, ha valaki megpróbálna csatlakozni, hogy teszteljük a műsort. Ha már máshogy nem megy, legalább így működjön.
    Amúgy a program tud magyarul, s a beállításoknál feltüntetett portot tegyétek be a rúterbe is hogy átengedje a cuccot. Kb este 9-f10 ig működtetem a szervert, várok mindenkit. Lehet chat-elni is, hogyha valami nem OK
  • gabesz1114
    Sziasztok!
    Nekem ugyanaz a problémám, ugyanis RMarvinnal küzdünk a HD-vel. Nekem Linksys WRT54GL a routerem +WIN7. Tehát ez a 4-ik amivel nem megy :(
  • lepike
    D-Link DI 524 ...Nekem is az a furcsa hogy csak ez a játék nem működik. Bármit csinálok, látják ugyan a szervert csak épp kapcsolódni nem tudnak. Természetesen ha kiiktatom a routert és közvetlenül kapcsolódom a netre. tökéletesen működik. Nekem ez a második routerem és az előzővel is ugyanez volt( EDIMAX BR-6104K ).Látható ,hogy igen különbőző 2 féle routerrel + a tieddel sem működik. Valószínű ez lehet a nyavajája. Ha van lehetőséged, próbáld ki te is a közvetlen net kapcsolatot, hogy úgy működik-e. Amúgy készülök én is WIN 7-re cserélni az XP-met.
  • RMarvin
    milyen a rútered? Nekem TP-Link TL-R402M
  • RMarvin
    elkerültük egymást. Nekem anno xp-n rúterrel hibátlanul szaladt
  • RMarvin
    win7-en nyomod?
  • lepike
    ja.....WIN XP van
  • lepike
    Nekem is routerem van és az összes játék jó ( tudnak kapcsolódni hozzám megfelelő port nyitás után ), csak a HD2-ben nem. Fogalmam sincs hogy miért csak ez a játék szarakodik. Senki nem tud kapcsolódni hozzám bármit is állítok a routerben. Persze nálam is sok játékban tudok hostolni hozzányúlás, portnyitás nélkül.
  • RMarvin
    Nem tudom, mert pl a SWAT4 gond nélkül üzemel úgy, hogy a rúterben a virtual serversnél beállítottam a portokat (miképp a HD-nél is) + UPnP. Operation Flashponty 2 pedig a nélkül is megy Hostként anélkül, hogy hozzányúlnék a rúterhez. Én inkább a win7-re gyanakszok. Egyszerűen nem értem.
  • Hawk06
    Szerintem inkább a router a probléma.
  • RMarvin
    Van a fórumozók között olyan aki win7-et és routert használ, s e mellett úgy tud Host-olni, hogy arra rá is lehet gond nélkül csatlakozni kívülről? Van egy olyan gyanúm, hogy a win7 akaszt be...
  • BenRIPclan
    Na ez nekem is magas... Esetleg meg lehet próbálni a windows tűzfalán beállítani, hogy engedje ezeket a portokat.
  • RMarvin
    az addig ok, de az egyetlen problémám már csak az, hogy hiába vannak nyitva a portok, mégsem lehet csatlakozni. Ez az, amit nem értek
  • BenRIPclan
    Helló!

Igazán nincs mit. :-) Nekem az lenne a tippem, hogy a windows hülyesége lesz ez, hogy nem engedi kinyitni a portokat, ebben nem tudok segíteni. A Nod-nál meg a Do not filter network traffic-re szoktam állítani ha torrentezek vagy szervert csinálok, akkor az tuti nem zavar be. De valószínűleg a windows kavar. Próbálkozni kell a beállításokkal és nézni a port ellenőrző programmal mikor megy/nem megy. :T
  • RMarvin
    Szia! Köszönöm a tyippet, sikerült beállítani a portokat. A manualsban megadott 11001-11004-ig nyitva vannak a portok UDP-n, sőt még a manualsban fel van tüntetve a 12000-12001 is. Azok is nyitva vannak, de kapcsolódni nem tudnak. A Nod-ot átraktam interaktív módba, így legalább ő hozza létre a szabályokat is.

Na nem baj, de legalább ennyivel is bentebb vagyok már.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Sajnos érdemben nem tudok segíteni, csak XP-n csináltam szervert. De itt van egy port ellenőrző program, ha azt írja, hogy ki nyitva vannak a portok akkor gond nélkül mennie kell a szervernek: portforwarding.com/portchechker .
    A jelenséggel amit írtál én akkor találkoztam, ha router nélkül akartak szervert csinálni. Esetleg próbáld meg a Nod tűzfalat is kikapcsolni teljesen. A windows-os fórumokon elég sok hasonló problémát írnak, de érdemi megoldást nem találtam... Azt tudom ajánlani, hogy nézegesd a fórumokat, próbálgasd a beállításokat és ellenőrizd a programmal amit linkeltem, így nem kell mindig elindítani a játékot. Remélem előrébb vagy egy kicsivel. :-)
  • RMarvin
    Üdv! Kéne egy kis port-beállítási segítség. Amíg XP-m volt, szuperul ment minden, bárki tudott csatlakozni. Aztán felkeveredett a win7 + az Eset Smart Security és azóta nem akar működni.
    Tehát:
    - Routerben engedélyezve az UDP 11001-11004-ig, azon nem is változott semmi
    - Win7 tűzfal kikapcsolva
    - Smart Securityban szabályként hozzáadva a fenti portok + a játék exe filéi is (HD2.exe, HD2_SabreSquadron.exe és HD2DS_SabreSquadron.exe)

Ezzel kb annyit sikerült elérnem eddig, hogy a szerverlistában megjelenik a szerver (néha 3 példányban is) de nem tudnak csatlakozni, hibát sem ír ki, egyszerűen folyamatos kapcsolódási próbálkozás.

Van valakinek valami javaslata?
  • RMarvin
    egy pillanatra én is agyvérzést kaptam...
  • BenRIPclan
    Ejj, az utolsó pár sor az én hülyeségem, most kaptam az infót, hogy egy Április 1.-jei tréfának dűltem be, csak kicsit megkésve esett le. :-) Bocs, hogy az ördögöt festettem a falra. Szóval nem fog megszűnni az oldal...
  • BenRIPclan
    Üdv!

Sajnos elég nagy szünetekkel szoktuk az oldalt frissíteni. A fórumon is vannak kisebb-nagyobb kihagyások. Ötleteink azok vannak, hogy miket lehetne még feltenni az oldalra, de ezek ha úgy döntünk, hogy megcsináljuk akkor elég hosszú időbe telik, hogy Ti is megnézhessétek a végleges változatot az oldalon. A 3D modelleknél az ötlettől a felkerülésig kb 2, két és fél év telt el.
    A most "aktuális" prodzsekt az a karakterek leírásainak felrakása. Ez nagyjából készen van, majd rászolok a felelősökre, hogy mostmár készüljön el, mert eléggé megfeledkeztünk róla. :-)
    Érdekességnek majd érdemes olvasgatni a karakterek életrajzát miután felkerült.
    Véleményeket, megjegyzéseket, gondolatokat, ötleteket, kritkát, bármit szívesen várunk visszajelzésnek, akár a fórumunkon, akár e-mail-ben, akár itt is. Jó lenne olvasni, hogy mit szóltok ahhoz amit eddig ténykedtünk. :-) Na ennyit a "reklámból".

Más: Nem tudom hallottatok-e róla, de Lars fontolgatta, hogy abbahagyja a http://www.hidden-and-dangerous2.com/ - HD GF oldalt, így az megszűnhet. Nem tudom hogy döntött, de úgy tűnik az oldal még egy ideig marad. Ti tudtok erről valamit? Szerintem elég nagy veszteség lenne a HD2-s közösségnek, mivel azon az oldalon jelent meg gyakorlatilag az összes pálya és infó.
  • multi13
    Néha rátok nézek, h mi a helyzet.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Hehehehe. Csak nem nézegeted a fórumunkat? :-) A PT-vel meg a L4d-vel is az a helyzet mint a hiddennel, nem sűrűn játszunk, csak egy-két alkalommal, nem nagyon érnek rá a népek mostanában, mondjuk én sem...
  • multi13
    Hali, de a PT, meg a L4D, az megy mi?