3481
  • RMarvin
    Ezzel amódszerrel kezdtem én is, de pont az MG42-est kezelő tagot lőtték ki elsőnek, hiába volt mellette valaki.

Aztán azzal próbálkoztam, hogy mind a 4 tagot kivittem oda,ahonnan jönnek a németek. Ez már valamivel jobb húzásnak tűnt, de ez még így is édeskevés volt.
  • BenRIPclan
    Azt a pályát szerintem úgy a legkönnyebb megcsinálni ha egy emberedet az MG42-nél hagyod az oázis sarkán, esetleg még egy embert, hogy fedezze. A többi emberrel előre mész a romokhoz és a tankokat elintézitek meg azt a pár németet akik túljutnak a géppuskatűzön. Persze figyelni kell, hogy a tank nehogy kilőjje a géppuskást, de ha ez sikerül csak a páncélosok lehetnek problémásak.
  • RMarvin
    Francia első pálya? Ha a Brestre gondolsz (ami csak 1 pályás) akkor azt rögtön lehet indítani. A Burma2 3. nehézségi fokon is iszonyat kemény volt, itt egyelőre még belegondolni sem merek. Most megakadtam Afrikában, ahol éjszaka kell megvédeni az oázist. Van arra valami jó taktikád?
  • vk90
    Én régen (úgy 5-6 éve kipróbáltam) és tényleg hatalmas élmény. Nagyon kell figyelni és tényleg óvatosnak kell lenni.
    A 3. pályára készülj fel az geci nehéz lesz! Én ha azt 50x nem kezdtem újra, akkor egyszer sem. A sivatagos pályákon már nem kínlódtam ennyit. Amin sokat kínlódtam az a japcsik 2. pályája. Az kúrva nehéz. Azt lehet, hogy 100x is újra kezdtem. Nem tudtam megunni egyszerűen!
    És ezután jött az igazi szopó pálya, az auszria első pálya. Nem elég, hogy kúrva nehéz a pálya, de sajnos NEM lehet megcsinálni. Mert ugyebár a pálya végén a német fickónak meg kéne adnia magát, hogy a ruhát elvegyük, de mivel very hard-on nem adja meg magát SENKI ezért a pályát lehetetlen megcsinálni! Sajnos. És ezért kellett "feladnom". Pedig ha ez a pálya sikerült volna akkor már a többi is biztosan. Kíváncsi lettem volna milyen a francia első pálya ilyen szinten :).
  • RMarvin
    Urak! Próbáljátok ki a Single Player-es hadjáratot a legnehezebb fokozaton, saját csapattal! Szédület, micsoda élmény. Aki nem próbálta még az SP részt, semmiképp se hagyja ki, mert a pályák és a feladatok nem teljesen azonosak mindig a Coop-ban látottakkal.

Amit tudni kell erről a fokozatról:
    - nincs mentési lehetőség az egyes pályákon,
    - annyira valósághű a sebzések nagysága, amennyire csak lehet,
    - cserében viszont kevesebb ellenfél van, mint a könnyebb fokozaton.

Az 1. pályát kb a 3. nekifutásra sikerült teljesíteni úgy, hogy minden csapattagom életben maradt. Most a 2. pályán vagyok a laborokban, az viszont óriási szívás, mert egyedül vagyok, s nincs lehetőség az átöltözésre.

Néhány szó a fordítás állapotáról:
    Gyakorlatilag majdnem készen van már, mindössze a katonák közötti dialógusok helyrerakása maradt még hátra.
  • RMarvin
    Amennyire én tudom, ezek scriptelt eseményekhez kötődnek. Pl. a 2. pályán a föld alatti bázison az egyik tag (mindig) megadja magát. Attól kezdve az Arctic hadjárat végéig nyugodtan viselheted a cuccát. Az Africa 5. pályáján (reptér) a helyzet eleve adott, akárcsak az Alpok2-ben.

Arra viszont vigyázz, hogy csak és kizárólag német cuccok legyenek nálad, különben az álca nem működik!
  • sulyid
    Sziasztok!
    Segítség kéne a játékban: hogyan lehet elérni, hogy az ellenség megadja magát, s így átlehessen venni a ruhájukat? Netán felé kell lőni? Vagy mi a titka? Előre is kösz a válaszokat!
  • RMarvin
    Az 1. rész amúgy ingyenes Deluxe kiadása van rajta, valamint a 2. rész alap+kiegje. Ami miatt érdemes megvenni:
    - a játékok az utolsó, 1.12-es verzióókra vannak felpeccselve. (A Courage Under Fire ha jól emlékszem csak 1.11-ig volt peccselve a telepítőlemezeken).
    - a 2. rész teljes telepítéséhez nem kell 5CD-t ki-be rakosgatni.

És igen, az ESET simán karanténba vágja az exe filéket, mivel az bizony tört verziót tartalmaz. (furcsa is lenne, ha az alapjáték exe-je és a kieg exe-je ugyanazt a DVD-t követelné indításkor). Magyarul a Sabre Squadron eleve No-CD verziós ami nem baj, hiszen akinek megvan a kieg, az úgyis a kieget indítja el. Így nem kell még külön NoCD-krekket vadászni a neten hozzá.
  • takibalint
    a 2 reszen kivul mik azok az extrak, amiket tartalmaz ez a kiadas??
  • RMarvin
    Köszi! Most néztem, de még nem érkezett meg... Priviben küldök egy másik címet!
  • BenRIPclan
    Elküldtem "Angol dialogs és dailogs dd bin" címmel az r-marvin freemailre. Remélem jó lesz.
  • RMarvin
    Ööö... Szóval kéne egy kis segítség: ha valakinek még megvan az eredeti angol nyelvű "Dialogs.bin" és "Dialogs_DD.bin" ami a játék Text\English vagy Text\EnglishUS könyvtárában található, az légyszi küldje el nékem e-mailen erre a címre

Ja és fontos lenne, hogy az utolsó peccsek (1.12 alap és kieg egyaránt) szerinti file legyen. Köszi! A filék dátuma 2003-2004 környéki.
  • RMarvin
    Az 1. rész nálam kimaradt, ezért abban sajna nem tudok segíteni. Ellenben kell még ~1 hónap a fordítás új verziójához, mivel vesztemre a 3. nehézségi szinten játszom. Amúgy ajánlom mindenkinek a Single Player-t ebben a formában, mert még a legunalmasabb pályából is egy baromi izgalmas mutatványt tud varázsolni a max. 3 mentési lehetőséggel.

Ellenben úgy néz ki, hogy most végre meg tudom oldani az eredeti angolnál hosszabb, azaz több karakterű szövegek beviteli lehetőségét, így elkerülhetőek lesznek a helyhiány okozta magyartalan kifejezések.
  • Szuni
    Nemrég megvettem a H&D Anthology csomagot, ami tartalmazza mindkét részt és addonjait. legnagyobb döbbenetemre a második rész telepítőjének futtatásakor módosult Win32/Agent/FBSACEK trójait jelzett az Eset Smart Security-m.. amíg azt nem mondtam neki, hogy biztos nem vírus, nem volt hajlandó a játékot futtatni, azért ez elég nagy blamázs (és nem tudom melyik cégnek, mindenesetre elküldtem az érdekelteknek egy-egy emilt, hogy ezt tapasztaltam.
    A magyarosítást szépen fel tudtam tenni, de a első résznél sajnos nem sikerült, az ottani topikban olvastam is, hogy ez sajna lehetetlen, mert az alap dat fájlhoz nyúl. Azóta esetleg tud valaki itt megoldást rá?
  • RMarvin
    Így igaz. A csatlakozással semmi gond nincs, viszont szervert hiába indítunk win7 alatt. Nemhogy a szerverlistába nem kerül be, de még direct IP-vel sem lehet ráhangolódni a win7-es (és asszem Vistás) szerverekre. Mit kotlottam ezen tavaly mire rájöttem, hogy ki (azaz mi) a ludas.
  • BenRIPclan
    A másik gépemen win7 dolgozik, azon gond nélkül tudok csatlakozni más szerverekhez. A tűzfal ki van lőve, de azért a kivételekhez hozzá van adva a hidden ha jól emlékszem, és még pluszban nodot használok. Nem kellett állítgatni semmit, telepítés után tudtam multizni gond nélkül a játékkal. De netes szervert sajnos a tudomány mai állása szerint win7 alatt nem lehet csinálni. :T
  • Deathstorm
    Windows 7-em van.Akkor a terv ugrott.Na mind1 megyünk dedikált szerverekbe.
    Még megpróbálok kikapcsolni mindent és IP címen keresztül csatlakozni hátha.
    Köszi mindent.
  • RMarvin
    Én pont az ilyen win7-es dolgok miatt szereztem be egy 20 gigás kiswinyót, amin a régi XP-m fut.
  • BenRIPclan
    Üdv!
    Pár tipp: minden tűzfalat, vírusírtót kapcsolj ki, megfelelő portokat nyisd meg a routeren (esetleg teszteld is, van hozzá program pl. a portforward.com-on). Továbbá ha windows 7-et használsz akkor elég valószínű, hogy nem fogsz tudni működő szervert létrehozni. Ez sajnos ilyen, nincs rá megoldás amennyire én tudom.
  • Deathstorm
    Sziasztok!
    Kellene egy kis segítség.
    Internetes szervert hozok létre,de nem tudnak a haverok belépni,mert nem engedi be őket valami eccpecc.Látják a jelszavas játékot,de ha csatlakoznak csak tölt,tölt,tölt......
    Routeren keresztül csatlakozok a netre,elméletileg kivettem minden akadályt.
    Ha valaki tudja mi a helyes módszer kérem segítsen.
    Köszönettel: DS
  • BenRIPclan
    Szerintem sehogy. Esetleg a sounds.dta-t felülírhatod egy olyannal amiről tudod, hogy angol hangok vannak benne, talán működne.
  • RMarvin
    Egy kérdés: hogyan lehet utólag átállítani a használni kívánt nyelvezetet? Tudom, installkor kell ezen gondolkozni, de sajnos a DVD-s kiadás egyből a "polish" könyvtárból olvassa be a játék szövegeit, bár a menü angol nyelvű. A játékban viszont (valszeg) lengyelül beszélnek ami szép és jó, de az angolra jobban rááll a fülem.
  • RMarvin
    Rejtőzködő és Veszedelmes?
  • weine
    akkor már inkább : Veszélyes(en) rejtőzködés vagy Rejtőzködő veszélyesek.
  • RMarvin
    Épp ez az, hogy a video ellentmond a szövegben leírtaknak. Na mindegy, majd kitalálom mi legyen. Ellenben mazochistáknak ajánlom a Burma2 pályát a 3. nehézségi fokozaton, ahol pályánként max 3-szor lehet menteni. Nekem 2 órámba került + egy újrakezdésbe. Iszonyat durva volt, ráadásul megspékelve egy halom aljas script-tel.
  • BenRIPclan
    Tényleg, erre nem is emlékeztem. Fura, hogy ezeket mondja, lehet ez egy korábbi verzióból maradt meg. Szerintem ettől függetlenül az eredeti jelentés szerint kéne lefordítani, hogy a videónak legyen értelme.
  • RMarvin
    A Brief-videjóban van benne.
  • BenRIPclan
    Nem tudom az első részt honnan szeded, a játékban nincs szó arról, hogy a szövetségesek kórházként akarják használni az oázist ha jól emlékszem. A helyzet úgy van elmesélve, hogy új járművet kell szerezni az oázisban.
    Szerintem az eredeti szöveg lefordítása teljesen jó, nem emlékszem, hogy feltűnt volna nekem bármilyen "ellentmondás" az angol szövegben játék közben.
  • RMarvin
    Azért maradt a játékban 1-2 ellentmondás, ami egy kicsit zavar a fordítás közben, ezért érdekelne a véleményetek. Pl.:

Az Africa3 (oázis-pálya) elvileg azért van Schumann üldözése közben megtámadva, mert a szövetségesek kórházként akarják használni majd + van iható víz is. Ezzel szemben a bevezető animációban épp ott rohad le az elkötött járgány, emiatt kell bemenni, elkötni egy másikat. Szívem szerint átírnám a szöveget az apró ellentmondás kiiktatására, de tudom mennyien szeretik az eredetihez valószó szerinti ragaszkodást.

A címet is átformáltam, íme az új: "Rejtőzködve és Veszedelmesen 2" Ha tudtok jobbat, dobjátok be a közösbe.
  • RMarvin
    Hú bazz, az naggyon durva. Billentyűk konfigurálása: bal nagylábujj enyhe balra körözése: háromszor nyomd meg a BNLK gombokat...
    Én kb itt adtam fel. A HD azért is különleges, mert tökéletes egyensúlyban van a játszhatóság és az összetettség. Magyarul rengeteg mindent tud a játék, s mégsem nehéz a kezelése, az irányítás szokásosnál picit bonyolultabb mivolta cseppet sem vesz le a játékélményből.

Mellesleg vadul dolgozok a fordítás 1.1-es verzióján. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi bakit hagytam benne 3 évvel ezelőtt... :)
  • napey
    És mi a helyzet az ArmA II-vel?
  • BenRIPclan
    Igazából hasonló játékokat már nem is nagyon csinálnak, pedig szerintem lenne rá igény. Valószínűleg úgy gondolják, hogy egy olyan játék ami igényesen van megcsinálva és gondolkodni kell közben azt nem tudnák eladni. Így maradnak csak a mész és lősz jellegű fps-ek amiketnek a single player-jében jobb esetben annyi fantázia van mint a HD2 egy campaing-ában. Talán a valve által csinált játékok amikre azt lehet mondani, hogy igen ezt tényleg olyan emberek csinálták akik nem csak a napi 8 órát akarják letudni a munkahelyen (Gondolok itt a Portal játékokra, Left4Dead, Half Life-ok stb.).
    Végül is a hidden az a játék amit újra és újra elővesz az ember és nem csalódik benne.
  • RMarvin
    Hát, nézegetem én a játékpiacot jobbról-balról, de a HD2-nek a mai napig nincs ellenfele. (A DNF egy tragédia, Krízis2 el sem indult)

Úgyhogy tegnap este másfél órás játékidővel (hú, de örült neki a nejem) végül sikerült végigvinnem a First Srtike c. user-pályát, ami szerintem messze az egyik legjobb HD2-pálya. Fogtam a De Lisle hangtompítós pityut, aztán amikor a tankok már jegelve lettek, szereztem egy távcsövest is ami a táv-nagytakarításhoz kimondottan jól jött...
  • multi13
    Ja, nekem is az a kedvenc, és én sem imádkozni járok oda.
  • RMarvin
    Hmm. Én csak egy templomba vagyok hajlandó bejárni, de annak is inkább csak a tornyába, hogy jobban rálássak a terepre. Ez a templom pedig a Czech4-pályán van :)))
  • multi13
    Csak a munka, meg a templom....
  • RMarvin
    Mekkora tömeg...

"Mi az? Itt csak én szedek egyedül Béres cseppet?"
  • RMarvin
    Ööö... szóval úgy gondoltam most már tényleg ráfér egy kis ráncfelvarrás a fordításra. Már elkezdtem a finomítási munkát és az eddig talált hibák likvidálását ("a SAS" helyett "az S.A.S." + "frissíés" helyett "frissítés"...stb.)

Ha van további észrevételetek, vagy valami nem kóser számotokra a korábbi fordításban, írjátok meg nékem lécci.
  • RMarvin
    Azért van mozgolódás a 3dsmax-os szerkesztéssel kapcsolatban. A srác egész jól halad, érdemes figyelni ezt a fórumot
  • RMarvin
    Köszi! Ez már biztató jel! :)