3481
-
RMarvin #3161 De ha esetleg nem válna be a levél, akkor összegyűjtjük az összes klánt+tagot+mindenkit aki játszik, s egy mindent elsöprő média-offenzívát indítunk, s térde kényszerítjük a fejlesztőket. + Ha már úgy is arra járunk, akkor elindíttatjuk velük a HD3 fejlesztését is... -
RMarvin #3160 Üdv! Aláírni igazából nem kell sehol, mert ezt nem petíciónak szántam. Szerintem kár azzal kínlódni még pluszban. A hétvégét pedig megbeszéljük, ha lesz rá nekem is időm. Hiába, a kislányom megszervezi az utolsó percét is a napomnak...:) -
Tusko1 #3159 Üdv RMarvin!
Tudtam, hogy ha valaki akkor csak Te lehetsz az aki elindítja ezt a "MOZGALMAT". Nagyon helyes, már rég itt volt az ideje.
Sajnos nagyon ritkán van időm játszani, ha feljutok valamelyik szerverre akkor is csak bosszankodok mert sok az új játékos aki azt hiszi, hogy valami QUAKE klón játékot játszik, vagy a netem baszakszik ami szintén elveszi a kedvem. De jönnek a hosszú őszi-téli esték, hétvégén már inkább ráérek majd. Úgyhogy eggyeztessünk majd és vágjunk rendet a sorok közt, gyomláljuk ki a gazt, írtsuk az ellent, rúgjuk szét a seggüket, tapossunk a gázra, mutassuk meg ki a legény a gáton, -öööööööööööö- miről is van szó?
Ja igen: hol kell aláírni?
Csaó! -
smusher #3158 Nagyon jó a vid :-)
Szánalmas, hogy ezektől a kigyúrt nagydarab állatoktól egy egyszerű pofon sem telik. Félnek :-) -
Cefre #3157 Hello
Nem tudjátok lesz fojtatása a játéknak? -
multi13 #3156 Ui: és ha nem történik érdemi változás, rájuk küldöm a prágai sejtet.
http://www.youtube.com/watch?v=wCDw3FX8n_k -
multi13 #3155 Ok, de nem én leszek az elkövető, hanem 1 cimbi. Majd ütöm, h bele adjon
apait-anyait. -
RMarvin #3154 Akárhol, Tuskó komám! Mikor futunk már össze egy kiadós rendrakásra valamelyik pályán?
Ha nincs hozzáfűznivalója senkinek sem, akkor engedelmetekkel csütörtöki napon feltenném a végleges verziót (a lentieket is belefogalmazva) s egyben felajánlom fordításra Lepikének és Multi13-nak. Előre is köszönöm a segítségeteket srácok. -
Tusko1 #3153 Hol írhatom alá? -
RMarvin #3152 Még bele lehetne írni azt is, hogy a megjelenés 7 évfordulója alkalmából (okt. 24) milyen nagyszerű húzás is lenne a hőn áhított pályaszerkesztő közkinccsé tétele...
...illetve nem ártana kitérni a játék (és a fejlesztőcsapat) európai mivoltára is.
Mit gondoltok? -
multi13 #3151 2k czech a cégnév, jó lett a levél. -
lepike #3150 check-oltam :-) Le a kalappal az irományod előtt, türelem és nekiülök a Cseh fordításnak. -
RMarvin #3149 Öhömm, szóval íme az első verzió (a cégnév nem biztos, hogy helyes)
Tisztelt Illusion Softworks!
Mindenekelőtt engedjék meg, hogy megkíméljem Önöket az ilyenkor szokásos előzményeket taglaló hosszú és fárasztó felvezetőtől, hiszen Önök ismerik a legjobban a legendás „Hidden & Dangerous 2” történetét illetve annak eladási statisztikáit, melyből pontos kép rajzolódik ki gyermekük sikeréről és a játékiparban elfoglalt méltó helyéről. Ez volt az a játék, amely megmutatta a játékosok generációinak, hogy igenis lehet kitűnő, realisztikus háborús játékot készíteni anélkül, hogy kizárólag az esztelen öldöklés minél véresebb bemutatása legyen a cél. A cooperative játékmoddal pedig olyan szintű összedolgozásra késztették rá a gyakran megoldhatatlannak tűnő feladatok elé állított játékosokat, mely összedolgozás a 2000-es évek elején divatos deathmatch-őrület közepette gyakorlatilag ismeretlen volt sokaknak.
Nyilvánvalóan nem kevés levelet kaptak a játék rajongóitól, melyben kérve kérlelik/sürgetik/felszólítják/fenyegetik Önöket az ígért pályaszerkesztő közzétételére. Van egy petíció is, mely évek óta kering eredménytelenül az éterben. Kérem ne értsenek félre minket: ez se nem petíció, se nem nyílt felszólítás vagy egyéb hisztis akaratoskodás. Ez csak egy vásárlói kérés. Kérés, melynek teljesítése az elmúlt 7 évben a szervereken összegyűlt és egymást már lassan barátként ismerő hűséges játékosoknak (de nevezzük őket inkább bajtársaknak) össznépi örömöt, Önöknek szakmai elismerést és hálát, kereskedelmileg várható többleteladást, s nem utolsó sorban pedig a játék hírnevének további öregbítését és fényezését jelenti. Vajon tévednénk bárhol is az imént felsoroltakban?
Nem kevés játékhoz adtak már ki mindenféle szerkesztőket, melynek végeredményeként a játékosok kreatív hajlamaik kiélésével egyben az adott játék kereskedelmi forgalmát megerősítették, emiatt ez már önmagában is mindkét fél számára hasznos tevékenységgé vált. Higgyék el, semmiféle túlzás nincs abban, hogy fájdalmas arccal hiányolja és várja a játékos társadalom közel 7 éve, hogy hozzájuthasson eme mestermű ígért pályaszerkesztőjéhez.
A játék iránti rajongást jól mutatja, hogy vannak akik informatikai tudásukat felhasználva próbálnak új pályákat készíteni mindenféle grafikus szerkesztő nélkül, pusztán manuálisan. De sajnos éppen emiatt a mozgásterük is leszűkül a már utolsó pókhálóig ismert pályákon levő ellenfelek/használati tárgyak/járművek áthelyezésére. (Én is próbáltam egyszer, ezért most saját tapasztalatból mondom, hogy az egy embertelen munka!) Ők mégis kitartással és sok száz órás munkával - melyet egy szerkesztővel 1-2 órára le lehetne szűkíteni - készítik el és teszik közzé alkotásukat az újdonságra éhező és a játék mellett végsőkig kitartó nép számára. Önök is láthatják a központi szerveren ezen új pályákat, ha lekérik a szerverlistát.
Hosszasan lehetne még sorolni a játék azon tulajdonságait, mely alapján 2010-ben is mesterműnek számít ez a 2003-as alkotás, hiszen alapból olyan funkciókkal van ellátva, melyeket a mai játékok fejlesztői csak ígérgetnek, marketing céljából mézesmadzagra kötnek. Teljes járműkezelés, ellenfelek felszereléseinek elvétele (néha még a ruha is), valós stratégiai gondolkodást igénylő feladatok, cooperative mod, tágas pályák az északi jégmezőktől kezdve a feje tetejére állított európai kontinensen át az afrikai homoktengerekig egy kis távol-kelettel megfűszerezve... A történeti háttér pedig már önmagában örökzöld téma, mert sokan nem szeretik a mostanság divatos, túlbonyolított modern harcászati játékokat, melyek a mai kor amúgy is közismerten kétes hátterű háborúiba próbálnak elkalauzolni.
Nem gondoljuk, hogy eme csekély kérésünk akár minimális gátat is vetne az Önök mindennapi munkájának, mindössze csak egy fiók ajtaját kérjük kihúzni és leporolni a benne levő anyagot, mielőtt az végképp az enyészet martalékává válna. Sőt, még a hétfő délelőtti vezetői értekezletet rendjét sem borítaná fel ezen csekély kérésünk teljesítése. Se forráskódot, se mást nem kérünk, csak annak az öreg és megkopott kalapácsnak a közzétételét, melyet Önök már nem használnak semmire. Becsszóra, még azt sem kérjük, hogy ingyen tegyék ezt.
Azzal is tisztában vagyunk, hogy az elmúlt 7 évben Önöknél is nyilván voltak személyi változások, s az akkori fejlesztők közül sincs már ott feltétlenül mindenki. Ezzel kapcsolatban bátorításként csak annyit szeretnénk zárszóként jelezni, hogy mi hardcore-fanok viszont változatlanul itt vagyunk és maradunk! :))))))
Várva megtisztelő válaszukat, üdvözletét küldi a hűséges és kitartó vásárlók tömege!
-
RMarvin #3148 Kész az 1.0-ás verzió. Amint véglegesítettem bedobom a közösbe, hogy mindenki megtehesse az észrevételét. Utána mehet a fordítás. -
RMarvin #3147 Sajnos változnak az idők és az emberek. De ennél többet úgysem tudunk tenni. Azt kéne tudni, hogy egyáltalán kinél vannak most a jogok. -
smusher #3146 Kérdés, hogy azok a fejlesztők, akik együtt dolgoztak a HD 2-n, együtt vannak-e még egyáltalán? A Mafia II creditséből kiindulva, ahol Petr Vochozkának "special thanks" járt, már nem. Különleges köszönet az elhalálozott, nem ott lévő, már máshol dolgozó stb. munkatársaknak jár... Petr volt a Mafia és a HD atyja is, ha jól emlékszem. Egyébként a Mafia II eszméletlen jó lett, a kritika pedig enyhén szólva "megosztott", lásd francia eurogamer, 10/10, örök klasszikusnak minősítve a játékot, az angol részleg pedig 4/10...mindenesetre el lehet felejteni, hogy pc exkluzív fejlesztés lesz a HD 3 (már ha lesz egyáltalán), úgyhogy az egyszeri játékos egere kevésbé lesz megfontolandó, mint a kontrollere, így max konzolportban bízhatunk, a nyavajás mindenségit. -
multi13 #3145 Le tudom forditattni, úgyhogy írd, csak írd. -
RMarvin #3144 Igen, tényleg komolyan gondolom. Már csak az angolra kellene egy bátor jelentkező. Ettől függetlenül nekiülök a szövegnek. -
lepike #3143 ha komolyan gondolod, a cseh nyelvet bevállalom :) -
napey #3142 -
RMarvin #3141 Ellenben ha valaki elvállalja a fordítást angolra és cseh nyelvre, akkor olyan szöveget írok, amitől a fejlesztők könnyes szemekkel borulnak egymás nyakába és szipogva kérnek bocsánatot a játékos-közösségtől. -
RMarvin #3140 én a heckelésre szavazok... -
multi13 #3139 Talán nem ártana megen 1 petició, h kapjanak már a fejükhöz. -
RMarvin #3138 Valami hozzáértő igazán meghekkelhetné már a szerverüket, hogy legalább egy pályaszerkesztőhöz hozzájuthasson a kiéheztetett rajongótábor amíg meg nem jelenik a 3. rész. -
BenRIPclan #3137 Üdv!
Egyetértek az előző hozzászólókkal. A mai háborús játékok egy valamit tudnak, felpörgetni az ember adrenalinszintjét, de azt is inkább multiplayerben. Ez jó egy-egy fél órára, de ezzel nem tudom magam annyi időre lefoglalni magam mint a HD-val. Azzal még sok év után is játszok néha napján a single player részével. A másik probléma, hogy nincs igazi kihívás, gondolok itt a Modern Warfare 2-re, ami szinte csak egy reflex játék, aki gyorsabban rántja rá a célkeresztet a másikra és lő az kapja a jó cuccokat és utolsó pár körben már csak bombáznia kell őket vagy valami, hogy nyerjen.
A HD3-ról meg csak egy gondolat, a 2kczech most a Mafia II "felturbózásával", a kiegészítők és plusz dolgok kiadásával mert a alap játék elég rövidre sikerült és ez a játékosok jogos felháborodását okozta. Ezért nekem az a véleményem, hogy a második-harmadik kiegészítő után lehet szó, hogy a hidden folytatását bejelentsék. -
RMarvin #3136 A fejlesztők ott szoktál elb*szni a játékaikat, hogy a nagy realitásmajmolás közepette elfelejtik, hogy a játékos továbbra is csak egy székben ül, néz egy monitort és jobb kézzel egy egért tologat. Közel sem ugyanaz, mintha ott lenne a helyszínen...
...a HD fejlesztői nagyon jól eltalálták, hogy hol van a vékony mezsgye a kezelhetőség és a realitás között... -
multi13 #3135 Ja, én sem csípem a sok technikát, zavar a rádió, az elém kiírt adatok meg
pláne. Rakás semmire való adatot kinyom elém mint egy kib... terminátornak. Próbáltam sok játékot, de csak a Hidden. -
RMarvin #3134 Az a helyzet, hogy ezek a mai (mármint valós) háborúk olyannyira hiteltelen háttérrel vannak ellátva, valamint az ezekről készített játékok olyan túlbonyolított technikai eszközökkel vannak felszerelve, hogy engem már abszolút nem hoznak lázba. Számomra a játék elsősorban szórakozás. Maradok a régi II. vh-ús játékoknál, bár szívesen látnék már egy HD-hez hasonló korrektséggel kidolgozott I. vh-ús játékot is. -
multi13 #3133 Utána néztem ennek az Enemy in sight címnek, ez nem a Hiddden folytatása.
Az Atari, és még az Illusion fejlesztette, csak...
A sztori szerint az usa, és az oroszok között zajlana a háború a hideg
háború lezárásaként. Felépítése mint a Hidden, ugyanúgy küldetéseket kellett volna végre hajtani, jó lett volna , de mégse Hiddden.
http://pc.gamespy.com/pc/enemy-insight/ -
multi13 #3132 Az a gond, hogy a fejlesztőnek nincs pénze, minden költséget a kiadó áll,
ezért bele tud ugatni mindenbe. -
RMarvin #3131 Én nem értek a játékiparhoz, de ha a kiadónak nem tetszik az új fejlesztésem, akkor inkább őt fújom le és keresek egy másikat. Szóval mindössze a mechanizmust nem értem.
Amúgy szívesen mindenkinek aki letöltötte a map-synch-et, remélem minél előbb találkozunk valamelyik coop pályán! (Meg is lehetne szervezni egy meccset mostmár igazán, ha már ilyen régen osztjuk az észt és az infókat itt egymásnak) -
NHLFAN #3130 igen most a modernebb háborús témák mennek:COD Black Ops,Medal of Honor,Spec Ops új része stb.egy pár évig AAA kategóriás játék szerintem nem fog a II. vh témához nyúlni,de mondjuk egy új megjelenésű, régi stílúsú H&D-t én is nagyon tudnék élvezni:))))szép álom,olyan már úgysem lesz soha..... -
multi13 #3129 Hali, először is meg köszönöm Marvin áldozatos munkáját
,másod sorban 1 kis info a h&d3-ról.
A 2k már a mafia kiadása elött elkezdte fejleszteni a hármat,
Enemy in sight néven, csak a kiadó()
le fújta az egészet. Ezek után lesz-e belőle vmi, az elég kétséges.
Forrás Pc guru. -
#3128 Nagyon szépen köszönjük.Hálám üldözzön.:) -
RMarvin #3127 Tisztelt Bajtársaim!
A minap gyanús lett nekem, hogy az eddig használt letöltési oldalon április óta nincs valami nagy mozgás. Ezért egy kis nyomozást végeztem, melynek során a hírek között elrejtve meglepő (de inkább szívderítő) felfedezést tettem egy újdonsült kis programról, amit mellesleg már évek óta meg kellett volna írnia egy hozzáértő HD2-fannak: nem tudom közületek ki-hallott-vagy-nem-hallott a "HD2 Map Sync" nevű kis progiról, ami kattintásra letölti a legújabb coop-mappokat + a maplistet is frissíti automatikusan.
Bevallom őszintén, nem volt egyszerű megszerezni a legújabb 1.2.0.0 verziót, ezért a könnyebbség kedvéért az alábbi helyre töltöttem fel, hogy ne kelljen feleslegesen regisztrálnotok (...úgy, mint nekem): TESSÉK!!!
Virágokat az öltözőmbe kérem! -
BenRIPclan #3126 Üdv!
A hír igaz, a 2k berkein belül a Gearbox software fejezi be a játékot a tervek szerint. De a 2kCzech-nek nem lesz köze hozzá. Inkább a Mafia II további fejlesztésével és a tervezett kiegészítőkkel lesznek elfoglalva szerintem. Így nincs mit tenni, várunk, hogy bejelentik-e a hidden folytatását valamikor. -
multi13 #3125 Hali, most olvastam, h a 2k megvette a Duke Nukem Forever-t, és rá startoltak a 2011-es kiadásához. Ez nem túl jó hír nekünk hidden rajongóknak.
http://www.gamekapocs.hu/cikk/1449/duke_nukem_forever_elozetes
-
multi13 #3124 A próféta szóljon belőled! -
BenRIPclan #3123 Üdv!
Volt szerencsém játszani a Mafia II-vel és gondoltam leírok pár gondolatot róla, főleg azért mert remélhetőleg bejelentik a Hidden & Dangerous folytatását és a két játékban sok közös lesz. Először is, a játék szép és hangulatos, az autók és a zenék nagyon el lettek találva. Több Második Világháborús fegyver is van a játékban, a Colt 1911-en és Thompson 1928-on felül. Szerepel MG 42, MP 40, K98, Thompson M1, M1 Garand, M3 Grease Gun, MKII-es gránát és Beretta 1938 is. Továbbá a játék első fejezete a háborúban játszódik, Olaszországban lehet lövöldözni egy kicsit. Az átvezető videóban szerepel egy Német Wespe tank és egy amerikai Sherman is. A lehetőség adott, hogy egy újabb jó H&D játékot készítsenek a csehek és szerintem ez néhány háborús vonatkozás mindenképpen jó jel! -
multi13 #3122 Jaj de nagy a csend!