3481
  • multi13
    Nem kapkodnak a válasszal, mi? :)
  • RMarvin
    Fax elküldve, mail elküldve. Remélem azóta már ülésezik a válság-stáb.
  • lepike
    Várjuk a híreket, valaminek történnie kell mindenféleképpen :)
  • RMarvin
    Köszi! Anyag előkészítve küldésre. Holnap faxolás alá kerül.
  • multi13
    Nna, elkészült. Most az a gondom, h doc-ként kaptam meg, és fingom sincs,
    h bírnám ide feltölteni. Ha nem gond írd meg privátban az email címed, és
    átküldöm.
  • RMarvin
    nem feltétlen kell olyan tökéletes fordítás.
  • multi13
    Félve mondom, szombatra ígérték. Tudom múlthéten is ezt írtam, de sajnos
    nem rajtam múlik.
  • RMarvin
    Mi újság az angol fordítással?
  • RMarvin
    Na, szétküldtem a felszólítást azokra a helyekre, ahol találtam e-mail címet (regelni meg nem nagyon szeretnék 20 másik oldalra). Jött is már 1-2 lelkes visszajelzés az ügyben. Úgy tűnik vevők rá. Kértem őket, hogy terjesszék az igét ezerrel, különben az életben nem lesz pályaszerkesztőnk.
  • lepike
    Akkor autózzál el egyszer román területre és koccanj valamivel, amihez rendőrt kell hívni...még a sokknál is nagyobb hatások fognak érni :)) Amiket írtál, ezek kicsin országunkban is elő tudnak fordulni "bizonyos" tájegységeken :) még hatványozottabban is. Na mindegy, koncentráljunk a lényegre :) Nincs kifogás, írd a neveket ! :)
  • RMarvin
    Értettem! Jövök-megyek-intézkedek! :)))

Nekem nem egy ismerősömet szivatták széjjel amikor "kiderült" róluk, hogy magyarok. Bolti kiszolgálás hirtelen megszűnt, autólopás estén a rendőrök nem is foglalkoztak velük...stb. Tudomásom szerint 2 dolog miatt utálják a magyarokat: 1: Magyarországra a mai napig utolsó náci csatlósként tekintenek, illetve 2: azt a bizonyos 1968-as bevonulást/rendrakást a mai napig nem bocsájtják meg annak ellenére, hogy mindenki tudja, honnan fújt a szél akkoriban... Na mindegy, erről ennyit.

Szóval: elkészítettem az angol nyelvű felhívást, holnap pedig összeszedem az elérhetőségeket és szétküldöm az éterben. Szeretném a jelenlevők neveit a levél végére felírni. Van bárkinek kifogása?

Készítenétek ti is egy levelet a RIP klán nevében, Ben?
  • lepike
    Erre azért nem fogadnék. Nem tudom honnan veszed hogy utálnak minket. Szerintem hülyeség mert rengeteg barátom/ismerősöm/nem ismerősöm van és soha nem hallottam tőlük bármi negatív dolgot a magyarokról. Ők inkább a szlovákokat akit negatívan emlegetnek. Persze ez az én magánvéleményem és tapasztalatom. :) Tehát uccu tedd a dolgod ha már itt van a cseh fordítás is, hátha segít , ha saját nyelvükön olvassák a nyavajgásunkat :)) mert hát biztos vagyok benne nem mi vagyunk az elsők akik zaklatják őket ezzel .
  • lepike
    Vá¾ený 2K Czech!

©»astné 7. narozeniny Hidden & Dangerous 2!

Pøedev¹ím mi dovolte, abych Vás u¹etøil od obvyklé dlouhé pøedmluvy, proto¾e Vy sami znáte nejlépe pøíbìh legendární hry „Hidden & Dangerous 2” a její prodejní statistiky, ze které se rýsuje jasný obraz o úspì¹nosti va¹eho dítìte a o jejím nále¾itì patøícím místì ve svìtì her. Byla to ta hra, která ukázala generacím hráèù, ¾e lze vytvoøit výbornou, realistickou váleènou hru, bez toho, aby cílem bylo pouze co nejkrvavìj¹í pøedstavení nesmyslného zabíjení. S kooperativním zpùsobem hry jste pøinutili hráèe, kteøí byli èasto postaveni k neøe¹itelným úlohám, k takové úrovni spolupráce, která byla na poèátku let 2000 ve výru deathmatchového ¹ílenství prakticky pro mnohé neznámé.

Zøejmì jste obdr¾eli velké mno¾ství dopisù od fanou¹kù, ve kterých Vás ¾ádají/naléhají/vyzývají nebo naopak vyhro¾ují pøed zveøejnìním slíbeného editaèního programu pro sestavení tratì. Existuje i jedna petice, která u¾ léta koluje bez výsledkù po síti. Prosím, nepochopte nás zle: toto není petice, ani veøejná výzva nebo jiné hysterické vymáhání. Toto je pouze jednoduchá spoleèenská prosba. Prosba, její¾ splnìní by pøinesla radost hráèùm, kteøí se bìhem uplynulých 7 let seskupili na rùzných serverech, a kteøí se ji¾ znají jako kamarádi a bojují za jednu vìc. Vám by to pøineslo profesní uznání a vdìku, pravdìpodobný obchodní rùst, a v neposlední øadì dal¹í vylep¹ení a rozzáøení slávy hry. Mýlíme se snad nìkde ve vý¹e uvedených?

Nad¹ení ze hry „Hidden & Dangerous 2“ vìrnì ukazuje i to, ¾e existují tací, kteøí se sna¾í vytvoøit nové trasy pomocí svých znalostí informatiky bez jakéhokoli grafického editoru, pouze manuálnì. Ale bohu¾el, právì kvùli tomu mají omezené mo¾nosti na pøemís»ování protivníkù / pøedmìtù / vozidel, které se nacházejí na tratích, které jsou známy ji¾ po poslední pavuèinu. (Já jsem to jednou taky vyzkou¹el, proto mù¾u z vlastních zku¹eností tvrdit, ¾e je to nelidská práce!) Oni pøesto s výdr¾í a stovkami hodin práce – které by se daly pomocí editoru sní¾it na 1-2 hodiny - vytváøejí a uveøejòují svá díla pro obecenstvo laèné po novinkách a donekoneèna vytrvávajících pøi høe. Pøes centrální server i Vy mù¾ete vidìt tyto nové tratì, pokud si vy¾ádáte serverový seznam nebo je vyhledáte na vhodných stránkách.

Donekoneèna by se daly vyjmenovávat ty vlastnosti hry, kvùli kterým se tato hra i v roce 2010 pokládá za mistrovské dílo, proto¾e je vybavena takovými základními funkcemi, které dne¹ní tvùrci her pouze slibují nebo je vyu¾ívají pro marketing. Úplné ovládání vozidel, odebrání výzbroje protivníkù (nìkdy vèetnì obleèení), úkoly vy¾adující opravdové strategické uva¾ování, cooperative mód, ¹iroké hrací pole od severních ledových polí pøes na hlavu postavený evropský kontinent a¾ po africké pískové moøe okoøenìné malými výlety na daleký východ…. S pøíbìhem, který je v¾dy aktuálním tématem, proto¾e hodnì lidí nemá rádo v dne¹ních dobách tak módní, pøíli¹ slo¾ité moderní váleèné hry, které se nás sna¾í zavést do souèasných válek se v¹eobecnì známým pochybným pozadím.

Nemyslíme si, ¾e tato na¹e bezvýznamná prosba by vám zpùsobila co nejmen¹í pøeká¾ku ve Va¹í ka¾dodenní práci, ¾ádáme pouze o otevøení jednoho ¹uplíku a oprá¹ení nástrojù, které se v ní nacházejí, ne¾ se na nì úplnì zapomene. Dokonce by splnìní na¹í malé prosby nenaru¹ilo ani prùbìh pondìlní dopolední schùzky. Ne¾ádáme ani zdrojový kód, ani nic jiného, pouze uveøejnìní tìch starých nástrojù, které ji¾ dávno nepou¾íváte k nièemu. Opravdu, ne¾ádáme ani to, abyste to udìlali zadarmo!

Je nám jasné i to, ¾e pravdìpodobnì i u Vás byly a jsou personální zmìny, a ¾e ani z tehdej¹ích vývojáøù se ji¾ u Vás nemusí ka¾dý nacházet. Ve spojitosti s tímto bychom chtìli na závìr na povzbuzení øíci, ¾e MY TU ZÙSTÁVÁME beze zmìny! :))))))

V oèekávání Va¹í odpovìdi, s pozdravem od oddaného a vytrvalého spoleèenství hráèù!
  • BenRIPclan
    Nem igazán, talán egy-két külföldi klántagnak megvan az elérhetősége, de ennyi. Szerintem a HD GF oldalon keresztül kellene szervezni ha megoldható, mert végülis az a hiddenesek mekkája. :-)(Ja és amennyire én tudom mi vagyunk az egyetlen magyar hd klán.:-) )
  • RMarvin
    URAK! Megtaláltam a legmegfelelőbbnek vélt módszertant. Ehhez egy nagyon minimális változtatást kéne majd végrehajtani a lefordított anyagokban.

Tehát: október 24.-én lesz 7 éves a HD2.
    1. A szöveg elé fejlécként, felhívásként, címként, akármiként azt kéne írni, hogy "Boldog 7. születésnapot, Hidden & Dangerous 2!"
    2. A szövegtörzsből kitörölni azt a mondatot, hogy: "A játékhoz igencsak méltó születésnapi esemény lenne a szerkesztő kiadása."
    3. A levél utolsó mondata után, egymás alá, felsorolás jelleggel a nevünket
    4. Eljuttatni egy felhívást a többi még aktív HD2-csapathoz, hogy ugyanezt tegyék meg, készítsenek egy saját szöveget hasonló elrendezéssel, (köszöntés-kérés) majd okt 24.-én emailen és faxon is küldjék el a 2k cezchnek. Addig még van 10 nap. A felszólításba beleírjuk az összeszedett elérhetőségeket, hogy ugyanazokra a címekre menjenek.

Ben a RIP-klánból, tartotok valamilyen kapcsolatot a többi bel/ülföldi klánnal?

Szerintem ez egy valóban kulturált módszer lenne. Mi a véleményetek?
  • RMarvin
    A fax is nagyon jó megoldás lenne, mivel azt tutira látják. Az egyetlen bökkenő csupán annyi, hogy a csehek zsigerből rühellik a magyarokat, ezért félő, hogy amint meglátják a 36-os országhívót, azonnal ledarálják a cuccot.
  • RMarvin
    Nyugodtan másold ide. Elvégre a magyar nyelvű is itt van.
  • lepike
    Relatív :) Ha célt érünk vele, akkor nem számít, ha nem akkor kidobott pénz :) Amúgy kész van, küldjem vagy másoljam ide?
  • RMarvin
    Köszi! Remélem nem került túl sokba.
  • lepike
    Holnap estére kész a fordítás. Azért tartott ennyi ideig, mert szántam egy kis pénzt a lektorálására, nehogy valami félrefordítás legyen benne. Egy-két dologban nem voltam biztos.
  • multi13
    Nekem a rajzfilm szerű grafika, és a karakterek mozgása nem jött be.
    Olyan számomra mintha úsznának a levegőben.
  • RMarvin
    A folytatás engem is nagyon érdekel, legfőképp a coop mod miatt
  • BenRIPclan
    Üdv!

A Red Orchestra-ról pár gondolatot megírnék ha már szóbajött. :-)
    Nekem személy szerint tetszik a játék, bár a HD-hoz nem hasonlítanám mert eléggé más a stílusa. A játéknak csak online van értelme, gyakorlatilag csak "occupation" módot lehet játszani, esetleg Team Deathmatch-et ha nincsennek elfoglalható zászlók. A játéknak két nagy erőssége van, sok fegyver és jármű van benne, illetve akár 50-en is játszhattok egyszerre. Ezek után jön az ami sokaknak elveszi tőle a kedvét, pár ismerősöm is felhagyott vele miután kipróbálta. A játék nehéz. Célkereszt nincs, és a fegyvered ha csípőből lőnél attól függően, hogy mozogtál nem a képernyő közepére céloz. Ehhez persze hozzá lehet szokni, illetve meg kell szokni, hogy fedezékből tudunk eredményesen lőni. A másik probléma, hogy nagyon fontos a csapatmunka, mivel az egyes kasztokat mesterlövész, tiszt, tankkezelő csak pár játékos töltheti be, rajtuk nagyon sok múlik. Sokszor van, hogy egy csapat azért veszít mert egy alkalmatlan tiszt játszik náluk. Én elsősorban azért szeretem az RO-t mert van benne kihívás. Kell idő amíg hozzászokik az ember, az elején persze nem sok sikerélménye van a játékosnak. Hamarosan jön a folytatása a Red Orchestra: Heroes of Stalingrad, amit igyekeznek még realisztikusabbra megcsinálni a készítők.
  • lepike
    én is haladok , nem sokára kész
  • multi13
    Hali, nálam az utolsó embert mindig piros pontként jelezte.
    Más: fordítás kicsit csúszik, haver megcsinálta, de mivel maximalista elküldte 1 ami ismerősének, h nézze át. Mihelyt kész, rakom ide.
    Megen más: kipróbáltam a Red Orchestra-t, maradt Hidden az isten.
    Ui: használható email címet én sem találtam, viszont van 1 fax szám
    420-543-210-547
  • 007 Zolee 007
    Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy nem tudtok olyan mod-ot ami mutatja a térképen az összes ellenséget? (Nem azért kell, mert béna vagyok, már 2x végigvittem a játékot, hanem azért, mert mindenkit likvidálni akarok a pályán, és van hogy fél órát is bolyongok, mire megtalálom az utolsó embert). A válaszokat előre is köszönöm.
  • BenRIPclan
    Cirka 4 éve.
  • RMarvin
    Ezer köszönet értük! Azt lehet tudni, hogy időben kb mit jelent az "anno"?
  • BenRIPclan
    Üdv!

Megkérdeztem a többieket és két e-mail címet tudtam felhajtani. Egyik sem túl bíztató, de egy próbát megér. Az első egy régi illusion-ös cím amiről még anno válaszoltak nekünk:: [email protected] . A másik a 2kczech álláskerős címe, de erről esélyes, hogy válaszolnak valamit: [email protected] .
  • RMarvin
    Biztosan velem van a baj, de nem találok egy darab e-mail címet sem a 2K Czech-hez
  • BenRIPclan
    Nem tudok ilyenről. Ha ismerünk is valami elérhetőséget az valószínűleg az általános címük amit könnyű megtalálni. :-) De majd megkérdezem a többieket.
  • RMarvin
    Köszönöm a pozitív visszajelzést! Esetleg van olyan 2K Czech-es e-mail cím a birtokotokban, amire érdemes elküldeni? (mármint ami nem a webmesteré)
  • BenRIPclan
    Üdv!

Folyamatosan követem az eseményeket, de érdemileg nem tudtam hozzászólni idáig. :-) A RIP klán nevében bátran mondhatom, hogy támogatjuk a kezdeményezést! Ha segítség kell valamiben akkor szóljatok. Reméljük, hogy lesz eredménye a dolognak.

Ezt meg mint már egyszerű játékos mutatom: Zdenda kiadott egy új pályát, itt a link Africa (Stealth of Sand) . A pálya érdekessége, hogy német egyenruhában játszol és lehetőség van inkognitóban egy lövés nélkül végigvinni! A pálya az előző kiadott Zdenda féle co-op pályára az Africa (Art of Sand)-re épül. Egy jó tanács, minden felszerelést a hátizsákban érdemes tartani, plusz egy fegyvert a vállon, így elvileg nehezebben ismernek fel a németek.
  • multi13
    Úgy gondolom, muszáj lesz neki.
  • RMarvin
    Naná, hogy nem!

Éppen ezért készítek egy rövid felszólítást, melyet szanaszét küldünk az éterbe a klánoknak meg mindenkinek aki él és mozog. A felhívásban felhívjuk a felhívandókat arra, hogy készítsenek ők is egy saját hangvételű felhívást aminek adott intervallumban (néhány nap) elküldésével felhívhatják a fejlesztők figyelmét a felhívó levélben leírtakra.

Bevállalja még ezt a fordítód?
  • multi13
    Vágom, de 1 fecske nem csinál nyarat.
  • RMarvin
    A levélben az lett "ígérve", hogy ez nem erőszakoskodás...stb., magyarul ez csak egy egyszeri, célzott felhívás. Ettől függetlenül, párhuzamosan valóban fel kéne venni a kapcsolatot a klánokkal meg a játékosokkal, hogy mindenki támadjon és szólítsa harcba a többieket is.
  • multi13
    Hali!

Levél a fordító asztalán, még nem nyilatkozott mikor lesz kész, remélhetőleg hétvégére megvan. Szerintem nem ártana elküldeni a még meglévő klánoknak , hogy küldjék tovább ők is a 2k-nak. Mint nagy stratégák tisztában vagytok vele, h 1 "objektum" ellen a több frontos támadás mindig nyerőbb mint 1 magányos Rambó harca. Amint kész a fordítás felrakom ide(ha csak vki be nem előz), és cselekedhet mindenki saját belátása szerint.

1 kis off: az új pc guruban a red orchestra ostfront 41-45 a teljes játék, hasonló a hidden- hez, aki még nem próbálta szerintem annak érdemes megvenni.
  • RMarvin
    Gyarapszunk! Mindenki hozzon magával egy embert! :)))

Szóval íme a véglegesített verzió, fordításra tálcán kínálva. Kérem a kedves fordító-bajtársakat, hogy jelezzenek vissza ha már nagyjából tudják a fordítás befejezésének időpontját.

Tisztelt 2K Czech!

Mindenekelőtt engedjék meg, hogy megkíméljem Önöket az ilyenkor szokásos előzményeket taglaló hosszú és fárasztó felvezetőtől, hiszen Önök ismerik a legjobban a legendás „Hidden & Dangerous 2” történetét illetve annak eladási statisztikáit, melyből pontos kép rajzolódik ki gyermekük sikeréről és a játékiparban elfoglalt méltó helyéről. Ez volt az a játék, amely megmutatta a játékosok generációinak, hogy igenis lehet kitűnő, realisztikus háborús játékot készíteni anélkül, hogy kizárólag az esztelen öldöklés minél véresebb bemutatása legyen a cél. A cooperative játékmoddal pedig olyan szintű összedolgozásra késztették rá a gyakran megoldhatatlannak tűnő feladatok elé állított játékosokat, mely összedolgozás a 2000-es évek elején divatos deathmatch-őrület közepette gyakorlatilag ismeretlen volt sokaknak.

Nyilvánvalóan nem kevés levelet kaptak a játék rajongóitól, melyben kérve kérlelik/sürgetik/felszólítják/fenyegetik Önöket az ígért pályaszerkesztő közzétételére. Van egy petíció is, mely évek óta kering eredménytelenül az éterben. Kérem, ne értsenek félre minket: ez se nem petíció, se nem nyílt felszólítás vagy egyéb hisztis akaratoskodás. Ez csak egy egyszerű, közösségi kérés. Kérés, melynek teljesítése az elmúlt 7 évben a szervereken összegyűlt és egymást már lassan barátként ismerő (és bajtársként kezelő!) hűséges játékosoknak össznépi örömöt, Önöknek szakmai elismerést és hálát, kereskedelmileg várható többleteladást, s nem utolsó sorban pedig a játék hírnevének további öregbítését és fényezését jelenti. Vajon tévednénk bárhol is az imént felsoroltakban?

Nem kevés játékhoz adtak már ki mindenféle szerkesztőket, melynek végeredményeként a játékosok kreatív hajlamaik kiélésével egyben az adott játék kereskedelmi forgalmát is jelentősen megerősítették, emiatt az új tartalmak készítése már önmagában is mindkét fél számára hasznos tevékenységgé vált. Higgyék el, semmiféle túlzás nincs abban, hogy fájdalmas arccal hiányolja és várja a játékos társadalom közel 7 éve, hogy hozzájuthasson eme mestermű ígért pályaszerkesztőjéhez. A játékhoz igencsak méltó születésnapi esemény lenne a szerkesztő kiadása.

A Hidden & Dangerous 2 iránti rajongást hűen mutatja az, hogy vannak akik informatikai tudásukat felhasználva próbálnak új pályákat készíteni mindenféle grafikus szerkesztő nélkül, pusztán manuálisan. De sajnos éppen emiatt a mozgásterük is jelentősen leszűkül a már utolsó pókhálóig ismert pályákon levő ellenfelek/használati tárgyak/járművek áthelyezésére. (Én is próbáltam egyszer, ezért most saját tapasztalatból is mondhatom, hogy az egy embertelen munka!) Ők mégis kitartással és sok száz órás munkával - melyet egy szerkesztővel 1-2 órára le lehetne szűkíteni - készítik el és teszik közzé alkotásukat az újdonságra éhező és a játék mellett végsőkig kitartó nép számára. Önök is láthatják a központi szerveren ezen új pályákat, ha lekérik a szerverlistát, vagy egy kicsit utána néznek a megfelelő oldalakon.

Hosszasan lehetne még sorolni a játék azon tulajdonságait, mely alapján 2010-ben is mesterműnek számít ez az ízig-vérig európai alkotás, hiszen alapból olyan funkciókkal van ellátva, melyeket a mai játékfejlesztők csak ígérgetnek, illetve marketing céljából mézesmadzagra kötnek. Teljes járműkezelés, ellenfelek felszereléseinek elvétele (néha még a ruha is), valós stratégiai gondolkodást igénylő feladatok, cooperative mod, tágas pályák az északi jégmezőktől kezdve a feje tetejére állított európai kontinensen át az afrikai homoktengerekig egy kis távol-keleti kirándulással megfűszerezve... A történeti háttér pedig már önmagában örökzöld téma, mert bizony sokan nem szeretik a mostanság divatos, túlbonyolított modern harcászati játékokat, melyek a mai kor amúgy is közismerten kétes hátterű háborúiba próbálnak elkalauzolni.

Nem gondoljuk, hogy eme csekély kérésünk akár minimális gátat is vetne az Önök mindennapi munkájának, mindössze csak egy fiók ajtaját kérjük kihúzni és leporolni a benne levő szerszámokat, mielőtt azok végképp az enyészet martalékává válnak. Sőt, még a hétfő délelőtti vezetői értekezletet rendjét sem borítaná fel ezen csekély kérésünk teljesítése. Se forráskódot, se mást nem kérünk, csak annak a bizonyos öreg és megkopott vésőnek és kalapácsnak a közzétételét, melyet Önök már nem használnak semmire. Becsszóra, még azt sem kérjük, hogy ingyen tegyék ezt!

Azzal is tisztában vagyunk, hogy az elmúlt 7 évben Önöknél is nyílván voltak és vannak személyi változások, s az akkori fejlesztők közül sincs már ott feltétlenül mindenki. Ezzel kapcsolatban bátorításként csak annyit szeretnénk zárszóként jelezni, hogy mi viszont változatlanul ITT VAGYUNK ÉS MARADUNK! :))))))

Várva megtisztelő válaszukat, üdvözletét küldi a hűséges és kitartó vásárlók tömege!
  • lepike
    benne vagyok :-)