-
BenRIPclan #3080 Üdv!
Eszembe jutott egy elég régi probléma amin azzal, hogy megírom itt a fórumon talán segítek néhányunknak. A szavazásról a multiplayer-en belül. Ha felcsatlakozol egy szerverre lehetőséged van szavazást indítani a következő dolgokról: a pálya újraindítása, következő pályára ugrás, játékos kirúgása. Sajnos a szavazás általában sikertelen mert a játékosok többsége nem tud, vagy nem szavaz, így esetleg egy csaló játékos garázdálkodhat a szeveren, vagy egy teljesíthetetlen pályáról nem vált a szever (Pl. Brest co-op-on a beacon elveszik és nem lehet letenni a helyére.). Ezért gondoltam leírom nektek, ha van olyan aki eddig nem ismerte és ezután használja, akkor már megérte.
Az egész rendkívül egyszerű, valaki elindítja a szavazást, és ha a játékosok több mint fele igennel szavaz akkor a szever végrehajtja a parancsot. Először is, a szavazás indítása: előhívod a console-t (Alapból a 0 gombbal- nulla, bal felül a billen,), majd beírod, hogy vote restart, ha újra akarod indítani a pályát, vote nextmap ha a következő pályán szeretnél játszani. Játékos kiszavazásához tudni kell a játékos "sorszámát", ehhez a console-ba írd be a listplayers parancsot, ezután megnézed az ellenszenves játékos sorszámát és beírod, hogy vote kickplayer 3, 3 helyett természetesen a sorszámát írod. Ezután minden játékosnál bal felül megjelenik a képernyőn egy felirat ott ahol a kill-eket és egyéb infókat írja, hogy vote ... initalized (Vagy valami hasonló, nem tudom pontosan fejből.). Az aki indította a szavazást automatikusan egy igen szavazatnak számít, neki ezután már csak várnia kell, hogy a többiek is szavazzanak. Ha nem te indítottad a szavazást úgy tudsz igennel szavazni, hogy előhívod a console-t és beírod, hogy: voteyes (Csak igennel tudsz szavazni, azok akik semmit sem csinálnak úgy számítanak mintha nemmel szavaztak volna.) Kis idő múlva lejár a szavazás, ha elegen szavaznak a szever lép, ha nem, minden marad a régiben. Remélem pár embernek azért tudtam újat mondani. :-)