Hidden & Dangerous 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak az oldal kell ahonnan le tom szedni
elõre is thx

nekem csak 1-6-ig van :D. el tudod nekem küldeni 7-12-ig??

Hawk06
1.12-öig.

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Meddig kell a patch-eket felrakni??

Sziasztok ! Multihoz hol tudom átírni a key-code-omat???

Igen, a mappok az alapjátékból valóak.

http://www.hidden-and-dangerous2.com/
Én sem ismerem õket, azért kérdezõsködöm.

Nekem úgy néz ki, hogy OK az idõpont.
Innen töltsétek le a coop packkokat: www.czteam.eu
és ebben a sorrendben kell telepíteni: 1.0 - 1.1 - 1.3
ezeket hol találtad? ezek azok, amiket átírtak az alapjátékból, hogy azokon is mehessen a coop?

Because fuck you. That\'s why.

Az 1.0-ás és 1.1-es supercoop mappacokoat próbálta valaki? Egymás után kell telepíteni õket?

szombat vagy vasárnap este jó valakinek? megkísérelhetnénk ezt az sg szerver dolgot, nem? vagy érdeklõdés hiányában elmarad? <#rinya><#rinya><#rinya>

Nekem ez a hét kiixelve, mert a tetõmön dolgozok, s estére gyakorlatilag használhatatlan vagyok minden tekintetben. Viszont egy sg szerver jó ötlet, én elõreláthatólag vasárnap este fogok ráérni játszani. Amúgy a taktika az occupation-ben is rendesen kibuggyan, fõleg amikor 2 masszív csapat harcol egymás ellen, min 10-10 fõvel. A legjobb ilyen pálya szerintem a cseh6-os.

Hawk06
Hát..az lehet hogy Deathmach-ba is lehet jókat játszani,szórakozni meg lövöldözni de én inkább szeretek értelmesen meg élethûen játszani és erre a legjobb az objective majd utána az Occuaption és Co-op.

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

nem mondod. tegnap (mivel senki nem jött coop-ozni) bementem a poland térképen játszódó deathmatchre, nem volt épp rossz <#eljen>

Hawk06
a deathmach meg egyszerüen SZAR nem is tudom hogy találták ki<#fejvakaras>

Hawk06
az objectives a legkirályabb,fõleg ha vannak legalább 30an a szerveren

olyan 21.00 körül.

és milyen szerver volt? majd figyelek, oszt jól bemegyek, ha meglátom <#mf1> egyébként ha nem "dedicated"-ként csinálunk egyet, mekkora az a létszám, ahol még elviselhetõ a lag? ebben nincs tapasztalatom. én is sajnáltam az occupation szervereknél a kevés pályát, egyébként sztem talán a legjobb az objectives, itt jön ki legjobban a taktikai jellege. lehet, hogy ma megpróbálok csinálni egy coop-ot, mondjuk "sg fórum szerver" néven, ha van kedved, nézz be. de elõrebocsátom, rettentõ láma vagyok fénykoromhoz (2003-2004) képest <#hawaii>

Tényleg nagyon jól el lehet multizgatni vele. Amúgy hosszú hónapok óta délután környékén az átlaglétszám ~200 fõ egyidõben, ami egy 2004-es játékhoz képest elég jó arány asszem. A deatmatch-et kivéve mindegyikkel játszok. Az egyetlen gondom az, hogy a szerverek csak a megszokott 2-3 pályát "forgatják". Az occupation-be a Cseh4 és Alpok1 mellett még rengeteg pálya van (pl. Ardennes), de ugyanez igaz az Objectives-re is, ahol szinte csak kizárólag az Afrika1 és3, valamint a Sarkvidék1 pálya megy.
Még szerencse, hogy a Cooperative-ban sokkal nagyobb a választék.

Én a hét végén találkoztam egy "Magyarok ide!" szerverrel is! Itt "dolgozóé" volt a szerver vajon?

Hawk06
Mindenkinek!!Tessék megnézni.:)SAS-rõl szól.

bár nem a fordításhoz tartozik: szombat-vasárnap multiztam hatalmasakat, psze elég korlátozott számú szerver áll rendelkezésre, mivel kevesen vagyunk (olyan 70-140 között mozog a szám megfigyeléseim szerint), de ennyire jól rég szórakoztam <#pias> úgy láttam, vannak régi rókák, akiket igen nehéz megfogni pl. objectives módban, de vannak kezdõk is, akik az ágyútöltelék szerepét töltik be, többnyire deathmatch-ben vagy occupation-ban. én is rettentõ béna voltam eleinte, mivel kb. 2004 vége óta nem multiztam, de a játék megtartotta komolyságát, ezzel együtt humorát, dinamikáját, de ugyanakkor taktikai jellegét is. nagy valószínûség szerint számomra az örök kedvenc marad. ha van idõtök, gyertek multizni, vagy akár lehet javaslatokat is tenni eme topicban sztem egy-egy partyra. ne hagyjuk meghalni ezt a játékot, mert nincs semmi helyette <#integet2>

Köszönöm a válaszod, semmi gond. Ha van javaslatod küldd el, bár nem tervezek 1.1-es verziót kiadni. Annak ellenére sem, hogy találtam 1-2 hibát már én is sajnos. Ez volt az elsõ és egyben utolsó fordításom mert legfõképp azt nem szeretném, ha az asszony beadná a válópert:) Így is sokat nélkülözött. (Érdekességképpen mondom, hogy a korábbi fordítást 5-6 lelkes fordító rakta össze. Ehhez képest sejtheted mit kínlódtam. Ráadásul nyelvvizsgám sincs, csak egy alapfokú, amit kb 10 éve raktam még le a fõiskolán, mert akkor még az is elég volt.)

Azért remélem nem a cím miatt voltál frusztrált...<#wink>

nem vagyok nyelvész :) de nem is a word alapján próbálom az anyanyelvemet mûvelni. a kettõ között, mintegy a magyar nyelvet szeretõ ember tengetem minennapjaim. olyan szóval, hogy "rejtõzködõs" én még nem találkoztam, bár igaz, a ragozása hibátlan (asszem ez a jelen idejû melléknévi igenévezhez hasonló, bár lehet, qrvára elkúrom.) a kezdd újra egy javaslat volt, bár erõsen frusztrált lelkiállapotom miatt elképzelhetõ, hogy durvábbra sikerült, mint amilyennek szántam, így elnézést kérek. a cím lefordítása továbbra sem tetszik, de a munkád nagyra becsülöm: ha lesz használható elképzelésem, esetleg javaslat formájában eljuttatom majd hozzád. még egyszer bocs a flémért.

Mi az hogy nincs ilyen a magyar nyelvben? Lehet, hogy a Word nem ismeri fel, de az még nem garancia. Arról nem beszélve, hogy a magyarban rengeteg féle ragozás van, melynek jó része hivatalos, más része csak szleng. Bocs, hogy szóvá teszem, de nekem nem lenne képem olyan felszólítást tenni, hogy "kezdd újra" ---> Eszem ágában sincs! Ha nem tetszik, ne használd!

Másik: én kértem javaslatokat a fórumban a cím fordítására vonatkozóan...

bár a cím az alkotás része, valóban, általában nem a tartalom tükrözésére szolgál a média világában. sokkal inkább a figyelem felkeltése a célja. ezért, ha magyarra próbálod átültetni, hasonló szempontokat kell figyelembe venned, miközben hû kell, hogy maradj az eredetihez is. a leírtakat figyelembe véve lehetetlen (jól) lefordítani a címet.

olyan szó, hogy rejtõzködõs, a magyar nyelvben nincs. ezt elkúrtad. (nem kicsit, nagyon.) kezdd újra a cím lefordítására vonatkozó PROJEKTEDET.

Szerintem a "mindenki" nevében kár nyilatkozni. A cím szerintem ugyanúgy az alkotás része, amit hiba figyelmen kívül hagyni. Itt kimondottan jó példa a cím, ugyanis szó szerint sehol sem köszön vissza a játékban, mégis nagyon fontos az értése: az alapjáték '41-tõl '45-ig kronológiai sorrendben veszi végig az eseményeket.
Mivel '45-ben lezárult a háború, de a kieg történetét újra el kellett valahol kezdeni. Emiatt lett a játék címe a Szablya Osztag, mivel az az SAS egy másik egységének a történetét mutatja meg ahelyett, hogy az alapjáték történetének toldozását-foltozását tenné meg az idõsávba történõ beillesztéssel. Ennyi erõvel címet sem érdemes adni a játékoknak, csak pl. valami azonosító számot.

És mostmár mindenki pontosan érti, miért is nem szokás a címeket magyarítani. Köszönjük a demonstrációt.

Most már elárulhatom: "Rejtõzködõs-Veszedelmes 2: A Szablya Osztag"

na és mi lett a címe?:)

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Üdv RMarvin!
Köszönöm a fordítást, feltelepítettem, kipróbáltam és nagyon tetszik, jól sikerült, érthetõ tiszta és frappáns (fõleg a játék címe és az epilógus záró sora). A játék közbeni üzenetet sajnos valamiért nem láttam, de TALO szerverén néha elõfordulnak furcsaságok és megmagyarázhatatlan esetek, de ez szerintem a játék hibája lehet mert nem csak ott tapasztaltam, néha nem látom a térképen a társakat pedig egy (virtuális) köpésre áll tõlem, vagy néha minden ok nélkül belassul a játék pedig alig vagyunk fenn a szerveren és az AI sem izzadja magát büdösre. Na de a lényeg az, hogy a magyarítás pöpec lett, hibát nem találtam és a játék így lett teljes és világos számomra.
Köszi Csaó!
B@ldrick
Köszönjük a munkádat, fõleg a SS-t <#worship> Lesz egy kis idõm újra elõveszem e gyöngyszemet.

&#9612;Lost &#9632; Dexter &#9632; 24 &#9632; Spartacus &#9632; NFL&#9616;

Kukkants bele a postaládádba! (Kérdés: amikor tegnap találkoztunk a szerveren, valami gond volt a kapcsolattal. Ott írtam neked, hogy add meg a címed, de nem válaszoltál. Lehet, hogy nem írta ki a chat-szöveget?)

Üdv RMarvin!
Bocsánat, hogy csak most reagálok a leveledre de mostanában ritkán jövök erre és játszani sincs sok idõm. Köszönöm, hogy gondoltál rám a teszteléssel kapcsolatban de mostmár megvárom a hivatalos kiadást (amit már nagyon várok) mint a többiek,de azért privátban elkûldöm a címem, bármi esetre is.
Üdv!
Mivel senki sem reagált, ezért elküldtem a magyarításos srácoknak meghagyva azt, hogy legkésõbb május 1-re mindenképp tegyék elérhetõvé. A többi már az õ dolguk.

Üdv!

Még pár nap és összeáll az anyag. (hiába, mindig jön valami, amit még módosítani kell, de dolgozom gõzerõvel!) A 4 napos ünnepre már mindenképp elérhetõvé akarom tenni a teljes anyagot.
Aki szeretne még a nagyérdemû elõtt hozzájutni a fordításhoz, az privátban dobjon egy e-mail címet. Alapból a teljes fordítást küldeném, de ha valakit csak az alapjáték fordítása érdekel, az kérem jelezze külön.

Üdv!

Köszönöm a választ, így megnyugodtam. Mellesleg találtam más olyan szövegrészeket is, amelyek nem szerepelnek sehol a menürendszerben. (pl. eligazítás a küldetéshez, eligazítás a hadmûvelethez...stb.)

Amúgy a zárójelben szereplõ szavak a kövekezõ hierachiában vannak:
- hadjárat (angolul Campaign, azaz pl a teljes alap HD2)
- hadmûvelet (pl sarkvidék, afrika, normandia...stb.)
- küldetés (az egyes pályák)

készítsen már valaki egy szép bannert a topicnak!

a történeti hátteret bemutató elég terjengõs ismertetõ nekem a kézikönyv eljén található, nekem a kihajtható dobozos angol kiadás van meg, elég furcsa, hogy a text fájlokban is elõfordul. szóval a játékban nem találkoztam vele.

lopakodás nem lehet, mert akkor átírná az egész címet, tekintve, hogy eme szó nem szerepel az eredetiben. ezzel az erõvel lehetne "a brit sas szereplése második világháborús helyszíneken a német és a japán haderõ ellen" is a címe. ha valóban hû fordító akar lenni a bátor rajongó, mindenképpen a rejtett, veszélyes, illetve eme szócskák bármiféle ragozott alakjaival kell operálnia.

rejtett és veszélyes vagy veszélyes lopakodás,
hm?:)

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Ez a megjelenésik titok marad. Legyen elég annyi, hogy gördülékeny a szóösszetétel hangzása.

Amúgy leszedtem egy ingyenes telepítõ-készítõ programot, úgyhogy már az is lesz hozzá. Viszont a program képtelen biztonsági másolatot készíteni a meglévõ fájlkoról. Akit nagyon esz a fene, az majd készít magának egy saját mentést a "Text" könyvtárról a honosítás telepítése elõtt.

Kérdés: van egy több oldalas szöveg a történeti háttér bemutatásáról, melyet egyszerûen sehol sem láttam a játékon belül visszaköszönni. Ezért nem is fordítottam le. A tesztelés Lone Wolf módú végigjátszással történt, mert nem szeretek kínlódni egy játékban sem a gép irányította csapattársakkal. Valaki találkozott esetleg ezzel a történelmi hátteret bemutató hosszú szöveggel? (Remélem nem...:))

veszélyeztetetten elrejtett vagy elrejt és veszélyeztet vagy veszélyesen rejtõzködik <#mf1> de komolyan: mit sikerült kihozni a címbõl?

Hawk06
Grat a munkádhoz<#taps><#taps>
Mi lett a játék címével?<#idiota>

A múlt hónap vége felé (márc. 23.) tettem egy könnyelmû kijelentést az alapjáték fordításának határidejére vonatkozóan. Hogy mennyire is könnyelmû volt, azt az elmúlt hetekben megtapasztaltam. Mindezek ellenére jelzem tisztelt hölgyeim és uraim, hogy: A FORDÍTÁS ELKÉSZÜLT!

Nem fordítottam le az idõ sürgetése miatt olyan szövegeket, melyek le lettek tiltva a patch-ek parancsára. Márpedig ha úgysem jelenik meg a játékban a szöveg, akkor mi a fenének kínlódjak vele? Természetesen azok a párbeszédek, melyeket szándékosan nem tiltottak le, azok nem menekülhettek a fordítás elõl.

Az elkövetkezendõ 1 hétben kinyomtatom az összes szöveges állományt, hogy átnézhessem mégegyszer õket és a szükséges polírozási munkákat elvégezzhessem rajtuk.

Voltak olyan bejátszások, amikhez ugyan elkészítették a szerzõk a szöveget, de valamilyen érthetetlen okból ezeket nem olyan formában rögzítették, hogy azok a bejátszásokban feliratként megjelenjenek. Na, ezen viszont segítettem.

Beigazolódott az a sejtés is, hogy a user-pályák is magyar nyelvûek, mivel az azokban szereplõ szövegek tényleg az eredeti állományok - mostantól magyar nyelvû - szövegeire hivatkoznak.

Helyzetjelentés: Normandiai pályák lefordítva. (~75-80% az egészhez viszonyítva) Most jönnek a kedvenc pályáim, a cseh helyszínek.

Most már az Alpokban is értik a magyart.

Átbillent a mérleg nyelve. Norvég fjord és Burma is letudva. ~60%

Afrikai hadmûvelet letudva a fordítás szempontjából! Így ~50%-os a pályák fordítási állapota.

Hawk06
Értem és kösz.
A hexe editorral sikeresen tudom módosítani a fájlokat.Most már arra is rájöttem,hogy mi volt a probléma.Ugyanaz volt mint nálad,az új textura nevek nem állhatnak több karakterbõl a réginél.