3481
  • multi13
    Nnna, ez nekem kínai, de iszok az egészségetekre 1 sört. Vagy kettőt.
  • RMarvin
    Na, újabb mozgósítás!

Szóval az történt, hogy mérgemben elkezdtem vizsgálódni pályaszerkesztő ügyben, mivel nem nagyon hallottam semmi újat az elkészített 3smax plugin utóéletét illetően. A lényeg, hogy a pálya mesh-ek is ugyanolyan 4ds filében vannak, mint a többi modell. Ez egy elég ritka kiterjesztés, s a HD2-vel rokon Mafiában használatos még, de sajnos a 2 játék nem egészen kompatibilis egymással. Létezik egy Zmodeler nevű 3d-editor program, ami viszont egy plugin segítségével be tudja olvasni ezeket a 4ds filéket, de egyelőre csak a Mafiásokat.

Ezért leírtam a fejlesztőnek egy e-mailben, hogy milyen nagyszerű is lenne, ha készítene a hd2-höz való 4ds plugint. 1 órán belül válaszolt a srác, hogy ez a jelenlegi fejlesztési környezetben nem fog menni (ez nem tudom pontosan mit jelent, de mindegy) ellenben készséggel elküldi annak a bizonyos 4ds pluginnek a forráskódját.

Ezután felvettem a kontaktot Lars-sal (a sráccal aki azt a tuti kis hd-site-ot vezeti) s elmeséltem neki, hogy mire jutottam. Örült a hírnek s megbeszéltük, hogy mint cikkíró-sitefőnök mozgósításba kezd a news szekcióban annak érdekében, hogy az olvasó hardcore közösségből haladéktalanul jelentkezzen az, aki némi-nemű kódolási ismeretekkel van felvértezve (vagy jobb híján szerezzen be olyat aki ért hozzá)

Szóval az lenne a kérdés, hogy van-e itt közöttünk olyan, aki be tudna segíteni eme nemes feladatba? Természetesen az lenne nagyon jó, ha az a 3dsmax-os import exportként is funkcionálna (kibővítve a bin-filék kezelésével, mert abban van szinte minden más: lightmappok, entityk...stb.), de arról a vonalról egyelőre még semmi hír.
  • RMarvin
    Az biztos, hogy a főbejárat mellett levő 2 tank túlságosan megnehezíti a dolgot. Mellesleg butaság is lenne így telepíteni őket, mert egymást lőnék szét a valóságban. További technikai bug, hogy a játékmezőn kívül szereplő házak külső oldala nincs lerenderelve, ezért a mögé rakott katonák úgy tudnak tűz alá venni, hogy a játéktérről nézve kifelé nem is látni őket + az új homokzsákokon is érdemes átereszteni egy rakétát. A múltkor 4 kis hitlerjugendet (tudjátok, Benedek-Pápa bajtársai:)) ) kapartam így ki...

Már megnéztem az új járműveket, de e sztem a "kár belé" kategória:
    - a jeepet az anyósülésről is lehet kormányozni géppuskázás közben,
    - a teherautók elejére egy lavór lett felerősítve amiben egy géppuska van (természetesen a lavórból is lehet irányítani a teherautót
    - új tanktípus, hosszú seggel. Ezt nem néztem már meg közelebbről, mert már kezdett komolytalannak tűnni a dolog
    - Csónak tanktoronnyal kombinálva,
    - szerencsére plazmaágyúval nem találkoztam

Inkább a 3dsmax-hoz készítenék már a 4ds-file exportert, hogy lehessen pályákat gyártani (bár a lightmap kérdés még továbbra is nyitott)
  • BenRIPclan
    Üdv!

Igen, volt a pályához szerencsém. Amennyire a lehetőségek adják annyira jól van módosítva a pálya. Tényleg rendkívül nehéz, főleg bejutni a falakon túlra. Feldobja a milliószor látott Libya 1 pályát. Bár én nem szeretem az ennyire nehéz pályákat, jobb szeretem ha lehet egy élettel végigvinni a pályákat, ennél ez gyakorlatilag lehetetlen. :-)
    Van még egy érdekes pálya, a napokban került fel a HD-GF oldalra, amiben módosított járművek vannak ilyenek mint pl. oldalkocsis BMW motor géppuskával. Érdemes megnézni, bár én még nem kerítettem rá sort.
  • RMarvin
    Próbáltátok már az új Sidi_Badullah c. pályát? (Líbia1 módosítva) Iszonyat kemény lett, de viszont fel lehet menni a várfalra körbe + a tetőkön keresztül majdnem az összes háztetőre el lehet már látogatni.
  • RMarvin
    Igen, ezzel a szöveggel én is találkoztam a játék fordítása közben. El is kezdtem az átírást, de aztán rájöttem, hogy ezek a szövegek nem is jelennek meg a játék során, úgyhogy hagytam a fenébe inkább.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Remélem szépen lassan lesz előrelépés a pályaszerkesztésnél. Mindenesetre bíztató, hogy van aki foglalkozik a dologgal (Meg úgy tűnik ért is hozzá. :-) ).

Érdekességként egy kis történelem, ami a napokban került fel az oldalunkra:
    HD2 történelmi háttér
    Az eredeti angol szövegre a játék angol szöveg txt-jében találtunk rá. A fordítás az Én művem. Többször átfutottunk rajta, de biztosan maradtak benne hibák vagy rossz megfogalmazások. Ha találtok ilyet, legyetek szívesek jelezni. Előre is köszönöm! Remélem Nektek is elnyeri a tetszéseteket!
  • RMarvin
    Szóval úgy tűnik, hogy mégiscsak a hegy megy Mohamedhez...

Azon a bizonyos német oldalon mostanság lett közzé téve egy "4ds" file importer plug-in a 3DsMax-hoz. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a HD2 mapjait (entityk nélkül) meg lehet jeleníteni a 3dsmax-ban, illetve módosítani. Exporter sajnos még nincs, de a srác vadul dolgozik azon is (vagy annak beszerzésén). A lényeg az, hogy elindult valami. A honlapon meg lehet nézni 1-2 shotot az importált képekről. Az entityk elhelyezését már sikerült korábban is megoldani, ebből születtek az eddigi user-pályák.

Számomra az egyetlen kérdés az árnyékok megjelen(ít)ése, hiszen 99%-ban nyitott terepről van szó, ott pedig vannak eleve környezeti árnyékok. A srác megpróbál összeszkábálni egy pályaszerkesztőt. Egyedül dolgozik az ügyön, remélem hamarosan akadnak hozzáértő segítsgek is.
  • RMarvin
    Ööö... én nem érteni az arckönyvhöz. Épp elég leterhelő nekem az iwiw-et is 2-3 havonta megnézni.
  • multi13
    Ótvar német mobilnet, high ping miatt kiraknak.
  • multi13
    Hi,a fejlesztők neve ismert, facebook-on is lehetne zaklatni őket privátban. Több fronton kell támadni.
  • RMarvin
    BUÉK Neked is!

Örülök, hogy tetszik, de sajnos nem sok változást tapasztalhattunk az ügyben. Nem is tudom, de az ottani minőség-biztosítási előírások között nem szerepel az, hogy 30 napon belül reagálni kell mindenféle megkeresésre? Mingyá rájuk is uszítom az iso-sokat...
  • Deathstorm
    Marvin!
    Ez valami gyönyörű!
  • Deathstorm
    Szia Marvin!
    BUÉK!!!
    Most nézem hogy lemaradtam egy csomó mindenről.
    Fordításban segítek ha angol.
    Feleségem angol nyelv és irodalom szakos bölcsész.
  • napey
    Destroy all "beigli" units - Not completed (yet)
  • RMarvin
    Király a kép! Az objective-ekért külön pont jár!

Kellemes Karácsonyt minden HD2-es bajtársnak.
  • BenRIPclan
    Üdv!

Kellemes karácsony kívánok mindenkinek!

Eredetileg a klánnak készítettem az alábbi "karácsonyi" képet, de gondoltam ide is felkerülhet. Remélem nektek is tetszeni fog. Megpróbáltam a játék töltőképeihez hasonlót összerakni:

Karácsony 2010
  • multi13
    végleg soha, csak a kurva pénz miatt, holnap go haza másfél napra, semmi változás? jövöre lesz itt is saját net
  • RMarvin
    végleg kiköltöztél, vagy csak meló miatt kényszerültél külhonba?
  • multi13
    Üdv!
    Látom semmi változás, idő közben kikerültem külföldre, és ott nincs netem egyelőre. Így sajnos nélkülöznöm kell a hidden-t is,legalábbis a multit.
  • RMarvin
    Hát, sajnos még nálam sem zörgettek. Szomorú, hogy ilyen magasról tesznek az őket eltartó közönségre...
  • lepike
    Szerintem mi fogunk sírni nem ők, kár volt a pénzem érte....
  • smusher
    3 hét elteltével sem szipognak és könnyeznek, pedig meg lett ígérve a #3141-ben. Psze a lepényhal először.
  • multi13
    nagy a csend, nagy a tél, nagy a hó, nagyanyó

• BenRIPclan
    Az alvás nem ment, gondoltam akkor már hozzászólok a fórumhoz. Utána már gond nélkül ment a pihenés. ;-)
  • RMarvin
    Bizony, a falon és az ajtókon történő átlövésekkel én is csak itt és a SWAT4-ben találkoztam. Biztos máshol is van, de ez számomra a 2 etalon taktikai játék a mai napig.
  • multi13
    Hoppá, ezt akartam>
  • multi13
    Korán keltél, vagy nem bírtál aludni?
  • BenRIPclan
    Üdv!

Ha már szóbakerült a R.I.P. klán akkor hozzászólok én is. A lövedékek ballisztikája nincs benne a játékban, nincs annyira kihegyezve mint más játékokban mint pl. Red Orchestra-ban vagy mint valszeg a Sniper Elite-ben (nem volt még hozzá szerencsém). A golyók egyenesen repülnek, az automata fegyvereknek és pisztolyoknak van minimális szórása, ez illetve a hátrarugás a karakteredtől függ, hogy az illető mennyire jó lövész. Viszont meg van csinálva az ami sok játékban nem, fém és fa tárgyakon átmegy a golyó, illetve gellert is kaphat. Ez engem pl. nagyon meglepett mikor először észrevettem. Természetesen a gránátok, páncéltörő rakéták engedelmeskednek a gravitációnak, illetve az ágyúk lövedékei is ívelt pályán repülnek ha jól emlékszem. A tank-tank elleni harc elég realisztikus, bár ritka a játékban, inkább csak multiplayer-ben fordul elő.
    A modokról csak annyit, hogy a mi oldalunkon inkább csak az alap javítások, illetve néhány extra pálya érhető el, viszont a játékról elég sok infót összeszedtünk. Ha mod-okra és több pályára van kíváncsi még a HS-GF oldalt ajánlom.
  • RMarvin
    +önreklmámként: fordítás itt (alapjáték+kieg egyben) :)))
  • multi13
    R.I.P. klán
  • multi13
    Reggelj be a Goden Squadron klán oldalára, ott megtalálsz mindent.
    Magyar nyelven pedig a R.I.P. ajánlott.
  • Muttley
    Thx :)
    Össze vannak-e szedve ezek a MOD-ok vhol?

A Sniper Elite-tel játszom egy kis ideje, s azt fel lehet küldeni 1920X1080-ba. :)
    Na, figyelek. ;)
  • RMarvin
    Engem egyáltalán nem zavar, hogy a grafikája nem mai: így is eszméletlen jó hangulatot ad a játékhoz, s nálam az a lényeg.

Sniper: attól függ, mennyire akarod, hogy szerepet kapjon, mivel te rajtad múlik milyen fegyvert viszel magaddal (+single játéknál te szereled fel a többieket is). Erősen ajánlott legalább 1 tagot ellátni távcsöves pityuval, s felzavarni valami extra-panorámás helyre.
    Lövés: elvileg paraméterezve van a lövedék sebessége és a lőtáv is, de én nem tapasztaltam ezek érezhető jelenlétét a játék során. Amúgy a játék során szélcsend van :)
    Grafika: vannak tuning modok min grafra, mind hangra
    Felbontás: nem hiszem, nézd meg a setup.exe-t
  • Muttley
    Több helyen olvastam, h az egyik legjobb katonai TPS.
    A grafikája viszont nagyon finoman és nőiesen fogalmazva nem mai...

- Mennyire kap szerepet a játékban a Sniper lövöldözés?
    - Milyen a lövések fizikája? (szélirány, távolság, gravitáció stb.)?
    - Létezik-e hozzá vmilyen grafikai tuning MOD?
    - Futtatható-e 1920x1080-ban?
  • multi13
    h&d videó, ha vki ismeri az előadót, szám címét árulja már el nekem, kösz
  • priluki
    felis tettem csak egy gondom van.. ttudom llitani a felbontást 1360*768 ra valahogy?
  • priluki
    hmm véletlenül megláttam a topikot,megis dobbant a szivem:) Ez a valaha készült 2wh-s legjobb játék eszméletlen hangulata van, akkori viszonylatba csucs graf,bár mostani szemmel se csunya, elő is szedem végigtolom ujra..
    Mitnem adnák egy 3 részért
  • multi13
    takker eddig is nyomta, neki köszönhetjük a 'bágokat'
  • RMarvin
    nem érnek rá válaszolni, még a takkert is befogták dolgozni a kiadható anyagon