Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Én még nem jöttem rá, de futtatás elõtt másold be egy másik fülre és ott futtasd le, esetleg txt-be mentsd vagy húzd ki shelfre.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

meg a szarvait kell megbuvolni aztan lehet festegetni elvileg

the world is mine

az utobbi megoldodott, vektor+float=4 float
MEL-ben lehet vmfele adat strukturat letrehozni? Azt szeretnem elerni, h egy fg egy vektorral es egy float-tal terjen vissza...
A script editort be lehet allitani vhogy, h a kiadott parancsokat ne torolje futtatas utan?
tehat amolyan text editorkent lehet hasznalni?
koszi
Peetmaya
volna egy rendereléssel kapcsolatos kérdésem a nagyközönséghez. Azokhoz, akik maya 2011-et használnak. Korábbi verziókban hibátlanul mûködött, az újban pedig batch render alatt valamiért nem. Mental ray render közbeni verbosity-rõl van szó. Beállítottam minden létezõ helyen, hogy közölje a progress messagest (ez az outputba windowba teszi ki és mutatja, hogy épp mit számol, hány %nál tart stb.)
Arra volnék kíváncsi, hogy van-e közületek valaki, aki 2011-et használ, és ha batch rendert futtat, akkor közli-e a rendszer vele ezeket az infókat, tehát a bug csak nálam van, vagy globális maya 2011 bugról van szó?
Elõre is köszi!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
off
Még egy ilyen ingyen SMS-es oldal, amit tudok ajánlani.
Napi 4 SMS-t lehet küldeni ingyen.
Akit érdekel az itt tud regisztrálni, de csak fél óránként van lehetõség és korlátozott számban a regisztrációra, úgyhogy legyetek ügyesek!
http://ppk.hu/42367
/off

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Ilyenkor csak nyomj egy hatost, hogy megjelenítsd a texturákat.
Wearwolfff
Vagy csak szimplán nem textúrás nézetben vagy.

Köszönöm az infót, de továbbra sem jön össze a dolog Softveres rnderelésnél a Renderer ablakban van textúra, de a Maya 2009 fõablakában a modellen továbbra sincs textúrám. Szerintem a gépemben lévõ Ati vidikari lesz a ludas.
Garou
Törõ: Window-Settings/Preferences-ColorSettings, General-3D Views.

Én is azzal kezdtem, hogy visszaraktam a régi szürkét.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Törölt felhasználó
hali!
magát a 3D-s felületnek a hátterét meglehet változtatni vhogy?
mert engem kicsit zavar h ennyire sötét.
kipróbáltam mindegyik style-t de egyiknél sem változott a háttér.
Szervusztok Mesterek!

Meles kuzdelmem van: a dolog, h kaktuszt keszitek es a tuskeit particle-val szornam szet egy nurbs cv-in. Na most odaig sikerult mindenfele helpekkel eljutnom, h a pointOnSurfaceInfo es a closestPointOnSurface segitsegevel van egy(ill sok) normal vektorom, ami belovi az instanced particleket a felulet normalisanak iranyaba. Azonban szeretnem ezeket a normalis korul elforgatni, h ne mindegyik ugyanolyan szogben alljon. Arra gondoltam, h az aimUpAxes-t kene beallitani egy a normalra meroleges akarmilyen vektorra. Lehet-e ilyet egyszeruen generalni, tehat egy vektorra meroleges vektort? (Tudom a vektorialis szorzat pont erre lenne jo, de ahhoz ket vektor kell) Gondoltam az aktualis reszecske local axes-abol (mert annak x tengelye, ugye a normalis iranyaba all be) vhogy ki kene szedni az y v. z tengely vektorat, es akkor mar lenne egy normalisra meroleges vektorom, amit akar random elforgathatok a normalis korul a rot utasitassal. De hogy kaphatom meg az y v. z tengelyek vektorat?
SpotLamp
Én a Maxya scriptert használom mel programozáshoz. elég olcsó a pro verrzió (valami 8000 ft) és hibátlanul kommunikál mayával. Táhat amit benne írsz azt azonnal futtathatod. Lényegében integrálódik mayába.Innen leszedhetõ a demo

www.3dsurvival.hu

Magnificat
nah én most szerdáig vagy csütörtökig nem leszek, nem csíntalankodni a kelleténél többet 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

köszönöm a válaszokat

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
én az edit plus 3-at használom erre, van hozzá mel szintaktika, azt külön le kell szedni, de amúgy tök jól mûködik, nekem bevált.

Spotlamp köszönjük, hasznos dolgok vannak rajta. Ezen a furryball dolgon eldobtam a hajamat... eléggé impresszív. Kíváncsi vagyok MR mikor fogja seamless támogatni a GPU rendert.

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Valaki tudja milyen programban lehet MEL scriptet írni? Mert mayában nem nagyon lehet debuggolni. Kéne rá külön fejlesztõ környezet.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Garou
Én már pár napja nézegetem, rendes tõled, hogy így is lehetõséget adsz, hogy tanuljunk tõled!<#eljen>

A CgBlogon is kijegyzeteltem a hasznos tippek rovatot. 😊

ibor90
Tetszik! Köszönjük!

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Jólesz!
szep 😊 <#eljen>

the world is mine

SpotLamp
Sziasztok!

Már nagyon régen jártam ebben a fórumban. Gyakorlatilag ez volt az elsõ olyan hely ahol pályakezdõ próbálkozásaimat publikáltam. Akkoriban még csak nagyon kevesen próbálkoztunk mayával. A közösség kicsi volt. Alig volt elérhetõ oktatóanyag. Ha visszalapoztok az elejére a harmadik hozzászólás az enyém még RenderMan néven 😊

Mostani jelentkezésem apropója az hogy elindítottam egy blogot ahol napi gyakorisággal teszek közzé különféle mayás tippeket trükköket. Próbálom összeszedni az elmúlt évek tapasztalatait egy csokorba. Gyakran készítek video totorialokat és hírek is vannak. Ha érdekel valakit megéri gyakran ellátogatni 😊

Mivel a blogom teljesen nonprofit, remélem nem veszitek zaklatásnak hogy itt bereklámoztam 😊

3DSurvival

www.3dsurvival.hu

jah ertem hat ez mar csak ilyen 😛

the world is mine

Garou
Felismerte a win7, tudtam kalibrálni is meg minden. Ps-ben is ment vele a rajzolás. Csak a Maya meg a Mudbox nem volt hajlandó addig elindulni, amíg nem uninstalláltam a wacom drivert.

de a win7 nem ismerte fol mert nekem pl az intuost felismerte gond nelkul es mukodott is vele hibatlanul.

the world is mine

Garou
Ma feltettem a wacom bamboo a6-os táblának a driverét. Mivel a kapott cd-n nincs win7 kompatibilis cucc, leszedtem a hivatalosat. Fel is ment, van pen tablet kontroll rész meg minden, csakhogy a Maya meg a Mudbox is indításkor hibaüzenettel elszáll. Csak annyi, hogy a program mûködése leállt. Ha leszedem a wacom drivert, megint megy mindkettõ. Photoshop CS3 megy mindkét esetben.

Jópofa, nem tudom, mi baja lehet.

majd meglatjuk ahogy a vak is mondta 😊

the world is mine

schorby
Emlékszem még régen énis megcsináltam ezt, ki is úvéztam teljesen, aztán másnap megnyitottam és az egész szerteszét volt csúszva, mintha felrobbant volna, szal kiváncsian várom a végeredményt( mondjuk a videóban láttam mien kéne legyen)
azóta ez sokkal jobban lenyûgözött úvézásilag:
Advanced UV Layout for Production (with Kevin Hudson)
gnomonos
pl feltekert ostort, meg koponyát úvéz....
nah laasan kesz mar csak texturazni kell

the world is mine

ibor90
off
INGYEN SMS!!!
Akit érdekel, itt egy oldal, ahonnan teljesen ingyen lehet napi 6 SMS-t küldeni bármilyen Magyarországi mobilhálózatba.
>>LINK<<
/off

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Garou
A beimportált modelleden van egy shader. Ott a color csatornában ráklikkelsz a kis négyzetre, a feljövõ ablakban pedig a file-t választod, azután betallózod a képet.

Sziasztok!!

Elégkezdõ vagyok még a Maya használatában!! Valamelyikõtök tudna nekem abban segíteni, hogy Hogyan tegyem rá a textúrát egy Wavefront OBJ formátumból Importált Objektumra? Invis AC3D-s modelt szeretnék Giants I3D formátumba tovább exportálni a Maya segítségével, de a Textúrák amiket elõzõleg az AC-ben ráillesztettem nem jelennek meg. Mit kellen tennem, hogy textúrám is legyen a modellen a Mayaban?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Magnificat
sajna bukta (legalábbis amennyire nézem) a softmoddolás... szuper dolog a sebességnövekedés, de komoly bugokat okoz... mivel az atiogl.xml-ben kell meghatározni, hogy milyen feature-öket engedjen a proginak és miket nem, megnéztem, milyen értékkel stabil:
<OpenGLCaps>0x00400000<\OpenGLCaps>

és mivel gyors:
<OpenGLCaps>0x00B02040</OpenGLCaps>

kikódoltam a hexa kódot:
amivel jó:
0000 0000 0100 0000 0000 0000 0000 0000
amivel gyors, de bugos:
0000 0000 1011 0000 0010 0000 0100 0000

ezek alapján kisakkoztam, hogy a 0000 0000 0(1)00 0000 0000 0000 0000 0000 zárójeles érték 0-ra állításával dobódik a sebesség, de sajna az (is) okozza a bugokat... Szóval a leggyorsabb és legkevésbé bugos megoldást a 0000 0000 0000 0000 0010 0000 0100 0000, tehát a <OpenGLCaps>0x00002040</OpenGLCaps> hozta, de még mindig volt olyan bug benne, ami sajna eléggé élvezhetetlenné teszi a programot... szóval felteszem a kérdést a guru3d-n, de jelenleg hagyom a kérdést, mert sajna nem bugmentes, és elég alap bugok vannak benne (frissítési és tool hibák)
ha lesz még valami update, akkor szólok...

Magnificat
sajna mivel maya alatt a gyorsulás mellett pár dolog bugossá is vált, így most a megváltoztatott, atiogl.xml-ben lévõ 32 bites kódot tettem át binárissá, és azt próbálom pofozgatni, hogy gyors is legyen, és ne legyen bugos... persze már ha nem az, ami gyorssá teszi, teszi bugossá is...

Magnificat
a normális instance-okat jól megjeleníti, csak a modellem volt tupók, amikor anno próbáltam... a bomb shelteres modellemet szépen lehetett többszörözni...

Magnificat
laptopokban is mûködik a softmodding, csak meg kell keresni, hogy milyen firepro-nak felel meg a kártyád... most keresem...

mobility hd4530 = RV710-es chip = elvileg a FirePro 2450 Multi-View-ben van ilyen proci, viszont 2-t írnak benne (mármint 2x RV710), illetve a FirePro RG220-on, ami meg hálózaton elosztható gpu idejû kártya, szóval lehet hogy ez sem lenne megfelelõ. szóval nem garantálok semmit... ha találsz esetleg mást, akkor szólj... nálam annyiból volt egyszerûbb, hogy a v7750 pont azt a procit használja, mint az enyém...

Magnificat
nah hajnalban még küzdöttem kicsit a Catalyst Control Centerrel, erre feketévé vált a képernyõ újrabootolás után (kurzor látszott, minden betöltõdött, de semmit sem lehetett látni a képbõl csak a kurzort). Mivel elég hajnal volt, és a CCC telepítése lehet hogy beleszólt az addigi CCC telepített cuccba, lehet az kavart be... mindenesetre csökkentett módban újrabootoltam, uninstalláltam a drivert, és visszatettem a régit... majd most megint nekiesek, csak elõtte utánanézek a problémának...

szóval már most mondom, hogy szívesen segítek, de mindenki saját felelõsségére csinálja, fizikai problémát nem okoz, de azért javasolt tudni, hogy ha nem jön be, hogy teheted újra a régi drivert 😊 szóval csak saját felelõsségre 😄

Hali!

Kis matek segitseget kernek, szeretnem m egerteni a koordinata transzformaciokat, de mindjart az elejen elakadtam:
koord
Itt azt irja, h:
x'=a+b=xcosQ+ysinQ
na most az nem igazan fogom, h a=xcosQ?? mert nem a cosQ=x/a ??
Valamint a b=ysinQ melyik haromszogbol jon ki?
koszike
Peetmaya
Mag, nekem is 4670 van, majd pls segíts nekem megcsinálni, mert most pont egy olyan jeleneten dolgozom, ahol csak a viewportban lesz vagy 3-4 milla, renderkor meg bele se merek gondolni...
Alapesetben egész sok poly-t egész gyorsan megforgat, de amivel bajom van, az a hq render. Ugyanis azt használom procedurális shaderek gyártására, meg 1-2 helyen ellenõrzésre, az viszont lassú nagyon sajna. Nekem megfelelõ az, ha a viewport 2.0 nem mûködik, úgyse használom, meg ha jól tudom instance-okat nem jeleníti meg jól, nekem meg teli van a jelenetem azokkal, úgyhogy felesleges is.

Következõ gépfejlesztés 4gb ram lesz nálam, csak jelen pillanatban méregdrágán árulják, ráadásul a sajátjaimat is el kéne adnom, mert most 4x1gb-os db-ok vannak és 4x2gb-ra kéne cserélni.

ibor90
na itt álljunk meg!
nekem
a laptopban ezek vannak, ezen is mûködik?
mit tudok rajta húzni?
Videokártya: ATI Mobility Radeon HD4570 512MB VRAM
Processzor: AMD Athlon64 X2 QL-64, 2.1GHz/ 1MB L2 35W
Memória: 4GB DDR2 800MHz

Wearwolfff
Most olvastam, hogy fel lehet turbózni az FX 5200-es karikat Quadro FX 500-ra.

De ez most prociról megy, vagy memóriát is zabál mellé?
Mert van nekem egy kis kijelzõm ami jelzi nekem a memóriát, és hát néha ki szokott csordulni így is.
Szóval az 1.7 celeron 1GB ram mellé, lehet hogy nem is érné meg ezzel szórakozni, vagy mégis?

Magnificat
ehh... pedig a topicok alapján mennie kellene a viewport 2.0-nak is moddolt karival is... hát majd kiderítem 😄

Magnificat
aha... hát kitartást...

Wearwolfff
Szerinted? FX 5200. Ha lehetne is húzni akkor sem tenném. Örülök hogy mûködik., ha begajdulna egyhamar nem szereznék újat.
Az idei év fejlesztése egy új hûtõtartó foglalat volt hûtõvel, és egy új videókari venti, memória bordákkal.
Most kell majd kifizetnem vagy 62ezret a hagyatékira anyám után, meg még két elmaradt netszámla, úgyhogy most összehúzom a derékszíjat. Legfeljebb addig belekezdek valami más modellbe. Egy új épület talán, az biztos, hogy másmilyenbe..

Magnificat
basszus... a firepro-sítás miatt már nincs támogatva a viewport 2.0 :S bár abban úgysem lehet modellezni, így egyenlõre még nem nagy gond, de ez elég nagy negatívum sajna... de annyira gyors lett a normál és high quality viewport... 😄

Magnificat
miért nem lehet megcsinálni? milyen karid van?

Wearwolfff
Hehe... kár, hogy ezt az én karimmal nem lehet megcsinálni. Ez high nézetben 0,3 Normal nézetben 3.4fps és még sehol sem tartok. Hol van még a medence, meg fû, meg fa, meg víz.

Magnificat
😄

amúgy azért foglalkoztam most a softmoddinggal, mert a PH-s MAX topicban (ahol szintén idõtlen idõk óta ott vagyok) felmerült a téma, és megígértem, hogy utánajárok 😄