32214
Maya
-
még az, de én a "nyomásérzékenységgel" kapcsolatban is szkeptikus vagyok így kívülállóként... Mindenesetre biztos nem rossz, pláne nem első verzióként, lehet hogy valami nagyon jónak lesz az alapja... de szerintem még nem most... a marketingurak azért ahogy hallom ismét alkottak...
-
ejha, gratula, remek kép lett... és befejezett (ami itt ritkaság, bár lehet hogy csak tőlem :D)... pezsgőpukk :D -
Nagyon jó lett! 
A fa kérge picit fura néhol, de ennyi, nekem tetszik!
Ezt most találtam a Zindexen:
3D modellezés térben
Kompatibilitási gondok valószínűleg nem lesznek. Kérdés mennyire lesz gyors vele a munka, mert a kolléga a videón eléggé lassúcska, de szerintem menni fog az. Meg hogyan mozgatsz vele komplex jelenetet, mikor 40 szereplő egymást takarva egy épületben növények között mászkál 50 milla poly értékben. Vagy nem tudom, lehet, hogy új reform előtt állunk a 3D modellezésben. -
Midas #28752 nem rossz
-
montressor #28751 Na tessek:
Bekam
Befejezettnek tekintem :) Biztos van meg kivetnivalo benne, meg lett volna meg 5letem, pl a fekvo kezebe egy koktelospohar, es integetne nekunk, egy madarka az etetobe, egy ventilator es egy szorfozo nagycsocsu bekacsaj a pocsolyaba :)
Koszi mindenkinek a segitseget, extra koszi Peetnek!
Most elkezdtem egy leghajot, aminek a kepe meg nem alakult ki teljesen, csak huzigatom a vonalakat, meg ezt a zb fejet.
-
montressor #28750 Neztem, de nem tudok rajonni. Szerintem a hierarchiaban van vm gubanc. A valat forditod, de a konyoktol mintha merev lenne a render alatt, vm constraint vagy parentezesi dologra tippelnek, de nem vagyok jaratos a riggingben...
Peet koszi: megint igazad volt. Ujra raktam a materialt es sokkal szebb lett. Hallgatok Rad persze, csak egy vegleges kepet szeretnek mar osszehozni ebbol egy kis glowval... -
kenyeresdaniel #28749 Üdv
Segítséget kérnék egy riggeléshez /animációhoz értő embertől.
Adott egy riggelt ember modell , az animáció egy egyszerű teszt , össz 3 frame , de a hiba jól látszik rajta.
A probléma az hogy ha single framet renderelek akkor tökéletes render lessz , de ha beállítom hogy 1-3 framen rendereljen akkor az eredmény valami más lesz ::S
Légyszi nézzétek meg.
http://rapidshare.com/files/420191170/2.ra
// át kell nevezni rar ra
Valaki help -
montressor, csináld újra a glass shadert, nézd meg a render settingsben a raytrace értékeket, és próbáld úgy a rendert.
amúgy ha rám hallgatsz, akkor ezt a projectet befejezettnek tekinted, már túl sokat foglalkoztál vele, sok tapasztalatot szereztél, sokkal többet már nem fogsz, inkább kezdj bele valami újba.
Wwolf, én a téglák beveljére gondoltam, szóval de igen!:) -
Vagy Fresnel (bár nem értek hozzá, úgyhogy csak csöndben mondom :D) -
montressor #28746 most hogy jobban megneztem, mintha a reflection hianyozna... -
Pedig nem. Egyedül a négy oszlop lett subd eddig. A téglékon van egy bevel, a többin semmi. Alulról az első, a nagykapu feletti pillér résznek, meg gömbölyded és lekerekítettnek kell lennie. Bár az lehetséges, hogy a téglák bevelje kicsit túllő a célon, de ezen könnyű segíteni. -
montressor #28744 Na felraktam 11-et. szuper az ao pass, de hogy ne legyen felhotlen az eletem, elcseszodott az uveg materialom. Nem ertem miert, mert a beallitasok pont olyanok, mint a 2009-ben, megis
ilyen az uveg
Mitol lehet ez? -
live gameplay odabasz keményen. imádni fogom -
mivel nincs otthon gépem, így otthoni játék-alternatívát kerestem, és erre ez tök jó :) A diablo sajna nem indult el telón, de grandiázok (az úgyis kimaradt :D)
jah, és kijöttek az első értékelések a Civ 5-ről:
Gametrailers 9,4/10
Game Informer 9,75/10
Gaming Nexus A
PC Gamer 93/100
G4TV 5/5
várós :) -
kenyeresdaniel #28741 Üdv
Segítséget kérnék egy riggeléshez /animációhoz értő embertől.
Adott egy riggelt ember modell , az animáció egy egyszerű teszt , össz 3 frame , de a hiba jól látszik rajta.
A probléma az hogy ha single framet renderelek akkor tökéletes render lessz , de ha beállítom hogy 1-3 framen rendereljen akkor az eredmény valami más lesz ::S
Légyszi nézzétek meg.
http://rapidshare.com/files/420191170/2.ra
// át kell nevezni rar ra
-
Montressor, szinte minden szempontból jobb a 2011, érdemes váltani. bár még nekem is fenn van a 2009, de nem használom.
Wwolf, nekem úgy tűnik, hogy az éleid túlságosan lekerekítettek, picit lehetne élesebb.
Mag én a dio3-at várom, nem az ilyen buta régi dio emulátorokat:D bár telón azért vicces lehet a dolog, de akkor is.
Sebaj, addig is lesz civ5, hogy az ember egy kicsit kevésbé legyen túlfeszült a várakozás miatt:D -
hmm... kijött Androidra egy működő ps1 emulátor... sajna a telóm nem olyan gyors, hogy mindent úgy vigyen, ahogy kéne, de azért elégbeteg dolog final fantasy 7-8-azni telefonon :D A diablo meg hamarosan :) -
eléggé (mondhatni ami nem plugin kötődésű (és pl nincs még belőle újabb ver), azzal előrefele nincs gond a kompatibilitással általában (azért 1-2x már újra kellett csinálni a hotkey-eimet a 8.5 óta, de nem gyakran...) -
montressor #28737 a szemelyes beallitasok mennyire kompatibilisek a 2009-2011 kozott? ami a doc/user/maya alatt van, prefs meg ilyenek? -
montressor #28736 arra esetleg ra lehet venni a pass-t, h csak azt csinalja meg? Nem kell az egesz kepet renderelni, csak a passt? -
tényleg jól fog kinézni, pláne textúrával (ha lesz, ha nem, akkor kissé kontrasztosabbá kell tenni a képet).
Igen, jól megfér egymás mellett több maya verzió is...
tegnap picit én is fejlesztettem a templomon (!). Nem volt különösebb kedvem csinálni más modellt, így annál ragadtam le, valamikor be kéne már fejezni (pedig milyen messze van az még, pláne ha újabb és újabb részleteket pakolok a már meglévő, elülső szakaszra... most épp egy gargoyle megy majd rá, angol után :) ) -
montressor #28734 nem rossz. Jol nez ki. -
montressor #28733 nem gondoltam, mert nem ismerem... Koszi a lehetoseget, meg egy picit probalkozom, mert egyszeruen nem tudom elhinni, h nem megy, ami 2 hete ment. Ha feladom, megragadom az alkalmat.
gondolkodom a 2011en. Megfer egymas mellett 2 verzio, mig kiprobalja az ember? -
Valahogy így fog kinézni. Két ablak még bemegy az árkád fölé. Aztán lesz teteje, meg széle is.
Ezt próbálom valahogy másolni több kevesebb sikerrel. Majd kíváncsi leszek a végén milyen lesz.
-
Arra még nem gondoltál esetleg, hogy az ao-t ne MR-rel rendereld ki, hanem mondjuk 3Delightal?
Tudok hozzá adni ao shadereket. -
2011-ben passban már állítható a distance is. a bajom azzal csak annyi, hogy az AO-n nincs rajta a bump, de igazából ez minimális különbséget jelent. Azt hiszem a displacement viszont működik vele, de erre nem esküdnék meg, nem emlékszem. Amúgy én javaslom, hogy ha mental rayt használsz, akkor válts 2011-re, picit gyorsabb, stabilabb és jobban összedolgozik a mayaval. Bőségesebb a lehetőségek listája. -
montressor #28729 2009-et. csinalnam passban, de ott nem tudom allitani a distance-ot, quality-t. ill nem tudom hogy kell...
meg azert nem ertem, mert amig 1 ao materialt csinaltam es render override-dal csinaltam mukodott, csak ugye utanna vettem eszre, h a displace-elt dolgokat nem csinalja meg. Ezert toroltem az override-ot es ket ao-t csinltam, egyet a displace-mappal, masikat meghagytam.
Ha passban csinalom, hol lehet allitani a distance erteket? -
milyen verziójú maya-t használsz?
mert ha 2011-et, akkor ezzel csak elcseszni tudod. 2011-ben az ao-t áttették pass-ba, és már nincs rá külön render layer. sz7erintem amúgy intelligensebb megoldás ez így. -
montressor #28727 koszi Peet, de nem jo sajna azzal is probaltam. Mintha azota lenne rossz, h az ao layeren a render override eltavolitasa miatt valami nem volt jo, es lefutattam ezt:
ezt itt
persze most erre nem eskudnek meg 100%ra... -
montressor, render globalsban kapcsold be az ambient occlusion fült a features-ek között, ez talán megoldja (bár ez akkor működik, ha passból oldod meg az ao-t, de talán jó lesz)
Amúgy meg hypershade-nek van egy lights füle, ott nézd meg, hátha van valami lámpa amit kihagytál.
amúgy ha így nem találod meg az outlinerben a cuccot, akkor elképzelni se tudom, hogy milyen kupi lehet a jelenetedben. Ejnye bejnye!!!!:) -
montressor #28725 persze ettol meg az ao layerem feher mint a ho :( -
montressor #28724 na molyolom a scenemet, es ugy tunik, mintha lenne valahol egy spot light seruseg bekapcsolva,
a gondom az, h nem talalom. A default lights-ot kikapcsoltam a render settingsben, az outlinerben raszurtem a lights-okra, es letoroltem a jelenetbol az osszeset. Megis ha ilyenkor csinalok egy rendert es az fg be van kapcsolva, kapok egy spot lampanak megfelelo kor alaku megvilagitast, mintha egy photon emiter lampa lenne meg valahol, amit az outliner-ben nem talalok. Hogy lehetne rakeresni meg? Akar mel-ben? -
montressor #28723 nem tudom, miert annyira nem merultem bele, de szerintem a farokcsontok vannak a legkozelebb azokhoz a vertexekhez, es azert gondolja ugy, h annak kellene mozgatni -
kenyeresdaniel #28722 Én azt nem értem ha kinullázom a farok1-farok5 jointokat ,akkor miért nem osztja el a súlyt a maradék jointok között ,mint pl a hátsó_root , root , jobb_hatso_lab .
Helyette azt csinálja hogy mikor a farok5 re is kinullázom akkor valahogy ujrakiosztja a sulyokat a már kinullázott jointokra is. // Lock ot ki fogom probálni XD , hülye voltam h eddig nem
Végül ugy csináltam ahogy irtad a hatso_rootra raktam 1 et.
-
montressor #28721 gondolom azert, mert normalizalt allapotban a sulyok osszege 1. Es mivel lenullazol egy parat, azokat a weight-eket el kell oszlatnia a tobbi csont kozott, h 1 maradjon. A kijelolt pontokat azokhoz a csontokhoz weightelnem, amit hatso rootnak hivsz. Tehat ne a nullazd a farokcsontokat, hanem a hatsoroot-ra rakjal 1et pl. Vagy ha mar 0azod, akkor miutan nullaztad a paint weight toolsban lehet lock-olni az adott jointot, h ne piszkalja adolgait, ha jol emlekszem. -
kenyeresdaniel #28720 örülnék ha valaki megnézné a videot és elmondaná h mitől van ez a "jelenség", mert többször is előfordult már ilyen -
montressor #28719 igen koszi, nem fahoz kell, hanem femnek a bumpjahoz :)
valaki tudna segiteni? egy utolso ao-t szeretnek renderelni ami kulon render layeren van, de az egesz kiegett tok feher, egyszeruen nem tudok rajonni mi a fene baja van. Ha kulon csinalok egy teszt jelenetet, akkor siman mukodik, de ebben a jelenetben valamiert nem...
Meg tudna sasolni vk?
koszi elore is
jelenet itt toltheto le -
kenyeresdaniel #28718 ok ,megoldottam :)
root_hatsohoz 1 re raktam a sulyt, de nem értem a farkak kivonása az miért müködött -
kenyeresdaniel #28717 üdv
valaki aki ért a riggeléshez szánjon meg és árulja el miez.
A videon kb látszik mi a kínom.
Egy elefántot riggelek. És a farkát akarom mozgatni ,de mindig magával huzza a segge vertexeit is.
Hiába álllítgatom át a súlyokat , valahogy visszaállítja.
Fogalmam sincs mitől lehet ez.
// délután egy zsiráfot riggeltem , annak tökéletesen mozog a farka XD
pls rövid video , sasoljátok meg
http://rapidshare.com/files/419816833/Untitled.avi
thx -
azta, ez a grafika link nagyon kemény. hogy a fenébe tud valaki ceruzával ilyet alkotni? le a kalappal, zseni!
off: már csak 3 nap a civ5-ig, baromi jó lesz:D
Montressor, szerintem használj file textúrát a fához. Igazából a megnövekedett tárolókapacitásnak és memóriának köszönhetően minden nagy cég a file textúrázás felé hajlik, fotoreálabb, és gyorsabb, mint a procedurális. Amúgy meg a maya wood texture egy nagy kalap...