Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
meg a szarvait kell megbuvolni aztan lehet festegetni elvileg
the world is mine
tehat amolyan text editorkent lehet hasznalni?
koszi
Arra volnék kíváncsi, hogy van-e közületek valaki, aki 2011-et használ, és ha batch rendert futtat, akkor közli-e a rendszer vele ezeket az infókat, tehát a bug csak nálam van, vagy globális maya 2011 bugról van szó?
Elõre is köszi!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Még egy ilyen ingyen SMS-es oldal, amit tudok ajánlani.
Napi 4 SMS-t lehet küldeni ingyen.
Akit érdekel az itt tud regisztrálni, de csak fél óránként van lehetõség és korlátozott számban a regisztrációra, úgyhogy legyetek ügyesek!
http://ppk.hu/42367
/off
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Én is azzal kezdtem, hogy visszaraktam a régi szürkét.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
magát a 3D-s felületnek a hátterét meglehet változtatni vhogy?
mert engem kicsit zavar h ennyire sötét.
kipróbáltam mindegyik style-t de egyiknél sem változott a háttér.
Meles kuzdelmem van: a dolog, h kaktuszt keszitek es a tuskeit particle-val szornam szet egy nurbs cv-in. Na most odaig sikerult mindenfele helpekkel eljutnom, h a pointOnSurfaceInfo es a closestPointOnSurface segitsegevel van egy(ill sok) normal vektorom, ami belovi az instanced particleket a felulet normalisanak iranyaba. Azonban szeretnem ezeket a normalis korul elforgatni, h ne mindegyik ugyanolyan szogben alljon. Arra gondoltam, h az aimUpAxes-t kene beallitani egy a normalra meroleges akarmilyen vektorra. Lehet-e ilyet egyszeruen generalni, tehat egy vektorra meroleges vektort? (Tudom a vektorialis szorzat pont erre lenne jo, de ahhoz ket vektor kell) Gondoltam az aktualis reszecske local axes-abol (mert annak x tengelye, ugye a normalis iranyaba all be) vhogy ki kene szedni az y v. z tengely vektorat, es akkor mar lenne egy normalisra meroleges vektorom, amit akar random elforgathatok a normalis korul a rot utasitassal. De hogy kaphatom meg az y v. z tengelyek vektorat?
www.3dsurvival.hu
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Spotlamp köszönjük, hasznos dolgok vannak rajta. Ezen a furryball dolgon eldobtam a hajamat... eléggé impresszív. Kíváncsi vagyok MR mikor fogja seamless támogatni a GPU rendert.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
A CgBlogon is kijegyzeteltem a hasznos tippek rovatot. 😊
the world is mine
Már nagyon régen jártam ebben a fórumban. Gyakorlatilag ez volt az elsõ olyan hely ahol pályakezdõ próbálkozásaimat publikáltam. Akkoriban még csak nagyon kevesen próbálkoztunk mayával. A közösség kicsi volt. Alig volt elérhetõ oktatóanyag. Ha visszalapoztok az elejére a harmadik hozzászólás az enyém még RenderMan néven 😊
Mostani jelentkezésem apropója az hogy elindítottam egy blogot ahol napi gyakorisággal teszek közzé különféle mayás tippeket trükköket. Próbálom összeszedni az elmúlt évek tapasztalatait egy csokorba. Gyakran készítek video totorialokat és hírek is vannak. Ha érdekel valakit megéri gyakran ellátogatni 😊
Mivel a blogom teljesen nonprofit, remélem nem veszitek zaklatásnak hogy itt bereklámoztam 😊
3DSurvival
www.3dsurvival.hu
the world is mine
the world is mine
Jópofa, nem tudom, mi baja lehet.
the world is mine
azóta ez sokkal jobban lenyûgözött úvézásilag:
Advanced UV Layout for Production (with Kevin Hudson)
gnomonos
pl feltekert ostort, meg koponyát úvéz....

the world is mine
INGYEN SMS!!!
Akit érdekel, itt egy oldal, ahonnan teljesen ingyen lehet napi 6 SMS-t küldeni bármilyen Magyarországi mobilhálózatba.
>>LINK<<
/off
Elégkezdõ vagyok még a Maya használatában!! Valamelyikõtök tudna nekem abban segíteni, hogy Hogyan tegyem rá a textúrát egy Wavefront OBJ formátumból Importált Objektumra? Invis AC3D-s modelt szeretnék Giants I3D formátumba tovább exportálni a Maya segítségével, de a Textúrák amiket elõzõleg az AC-ben ráillesztettem nem jelennek meg. Mit kellen tennem, hogy textúrám is legyen a modellen a Mayaban?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
<OpenGLCaps>0x00400000<\OpenGLCaps>
és mivel gyors:
<OpenGLCaps>0x00B02040</OpenGLCaps>
kikódoltam a hexa kódot:
amivel jó:
0000 0000 0100 0000 0000 0000 0000 0000
amivel gyors, de bugos:
0000 0000 1011 0000 0010 0000 0100 0000
ezek alapján kisakkoztam, hogy a 0000 0000 0(1)00 0000 0000 0000 0000 0000 zárójeles érték 0-ra állításával dobódik a sebesség, de sajna az (is) okozza a bugokat... Szóval a leggyorsabb és legkevésbé bugos megoldást a 0000 0000 0000 0000 0010 0000 0100 0000, tehát a <OpenGLCaps>0x00002040</OpenGLCaps> hozta, de még mindig volt olyan bug benne, ami sajna eléggé élvezhetetlenné teszi a programot... szóval felteszem a kérdést a guru3d-n, de jelenleg hagyom a kérdést, mert sajna nem bugmentes, és elég alap bugok vannak benne (frissítési és tool hibák)
ha lesz még valami update, akkor szólok...
mobility hd4530 = RV710-es chip = elvileg a FirePro 2450 Multi-View-ben van ilyen proci, viszont 2-t írnak benne (mármint 2x RV710), illetve a FirePro RG220-on, ami meg hálózaton elosztható gpu idejû kártya, szóval lehet hogy ez sem lenne megfelelõ. szóval nem garantálok semmit... ha találsz esetleg mást, akkor szólj... nálam annyiból volt egyszerûbb, hogy a v7750 pont azt a procit használja, mint az enyém...
szóval már most mondom, hogy szívesen segítek, de mindenki saját felelõsségére csinálja, fizikai problémát nem okoz, de azért javasolt tudni, hogy ha nem jön be, hogy teheted újra a régi drivert 😊 szóval csak saját felelõsségre 😄
Kis matek segitseget kernek, szeretnem m egerteni a koordinata transzformaciokat, de mindjart az elejen elakadtam:
koord
Itt azt irja, h:
x'=a+b=xcosQ+ysinQ
na most az nem igazan fogom, h a=xcosQ?? mert nem a cosQ=x/a ??
Valamint a b=ysinQ melyik haromszogbol jon ki?
koszike
Alapesetben egész sok poly-t egész gyorsan megforgat, de amivel bajom van, az a hq render. Ugyanis azt használom procedurális shaderek gyártására, meg 1-2 helyen ellenõrzésre, az viszont lassú nagyon sajna. Nekem megfelelõ az, ha a viewport 2.0 nem mûködik, úgyse használom, meg ha jól tudom instance-okat nem jeleníti meg jól, nekem meg teli van a jelenetem azokkal, úgyhogy felesleges is.
Következõ gépfejlesztés 4gb ram lesz nálam, csak jelen pillanatban méregdrágán árulják, ráadásul a sajátjaimat is el kéne adnom, mert most 4x1gb-os db-ok vannak és 4x2gb-ra kéne cserélni.
nekem
a laptopban ezek vannak, ezen is mûködik?
mit tudok rajta húzni?
Videokártya: ATI Mobility Radeon HD4570 512MB VRAM
Processzor: AMD Athlon64 X2 QL-64, 2.1GHz/ 1MB L2 35W
Memória: 4GB DDR2 800MHz
De ez most prociról megy, vagy memóriát is zabál mellé?
Mert van nekem egy kis kijelzõm ami jelzi nekem a memóriát, és hát néha ki szokott csordulni így is.
Szóval az 1.7 celeron 1GB ram mellé, lehet hogy nem is érné meg ezzel szórakozni, vagy mégis?
Az idei év fejlesztése egy új hûtõtartó foglalat volt hûtõvel, és egy új videókari venti, memória bordákkal.
Most kell majd kifizetnem vagy 62ezret a hagyatékira anyám után, meg még két elmaradt netszámla, úgyhogy most összehúzom a derékszíjat. Legfeljebb addig belekezdek valami más modellbe. Egy új épület talán, az biztos, hogy másmilyenbe..

amúgy azért foglalkoztam most a softmoddinggal, mert a PH-s MAX topicban (ahol szintén idõtlen idõk óta ott vagyok) felmerült a téma, és megígértem, hogy utánajárok 😄