Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mivel premium member vagyok devianton es most vannak akciok elofizettem az iaginefx magazinra egy evre 61 font akcioban deviantrol megneztem ha siman fizetek elo csak a weboldalra belepve megusztam volna 54 fontbol :D meg jo hogy az akcio keretei kozott vsaroltam :PP

the world is mine

nem rossz azert te sem unatkozol ejszaka latom :D

the world is mine

Magnificat
Sikerült softmoddolni a videókarimat. Az Ati HD4670-esembõl csináltam FirePro V7750-est. Röviden összefoglalva (igény szerint kifejthetem), meg kell csesztetni egy kicsit a FirePro driver egyik ini-jét, ki kell másolni a a guru3d fórumából a szükséges patchscriptet, és át kell alakítani a saját vga-dnak megfelelõre, majd a rivatunerrel rá kell ereszteni ezt a patchscriptet a driver egyik sys file-jára (illetve telepítés elõtt még .sy_). Ha ezt a két file-t (ini és sy_) módosítottad a driverben, akkor már felmegy a normál 4670-esre. Elvileg a MAX alapból gyorsul tõle, de Maya esetén még hekkelni kell a atiogl.xml file-t is (ami gyakorlatilag a programok mûködését szabályozza opengl vidéken :D). Ha nem hekkeled a atiogl.xml-t, akkor a maya nem lesz gyorsabb, de hekkelve (a megadott file-t használva) nálam 4x-esére (!!!!!!!) gyorsult a maya viewport... a jelenetben, amiben jelenleg dolgozok, a benne lévõ 620k polys modellt ismételgettem még 11x, így kaptam egy 7,5 milla polys jelenetet (ráadásul SubD-sítve). Ezt softmod nélkül 3,5 fps-sel lehetett forgatni, softmod után 15-tel! :S :D Igaz, most forgatva és zoomolva, kizoomnál megdermed a progi, és csak késve tér vissza, de ezt majd mindjárt igyekszem tesztelni valós modellezési körülmények között....szóval elsõ pillantásra kemény nagyon, remélem stabil is lesz...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

aki igazan neki fexik az eleg sokmindenben kigyurhatja magat ahogy en nezem vannak olyan profik akik 0 rol kepesek folepiteni egy egesz jelenetet.

the world is mine

Garou
Ryleh azért nem Angliában vagyunk.

Ha összehozod és a 3 nagyobb magyar stúdió majd téged felvesz mondjuk csak animáció készítõnek pl, akkor oks, egyébként cumi lesz, ha nem értesz "mindenhez".

A legtöbb magyar design cégnél (kis- és középvállalkozások) a fotósoppos gyerek köhög valamit a Max-hoz aztán õ felfejlõdik, az építész cégeknél meg a CAD-os srácok szintén könnyen képzik magukat ha kell a látványtervhez 3D. Webes animokhoz meg filmes effektekhez még "nagyobb" cégeknél is ha van 3D-s akkor attól mindent kérnek. Mielõtt az alkalmazottai 90%-át elküldte a válság miatt én is egy ilyen cégnél voltam a kreatív részleg vezetõje. Csináltunk weblapot, tv-reklámot és nem a sarki pékségnek, viszont konkrétan rabszolgamunka ment. Ha nem tetszik, akkor meg ott az ajtó, mondták.

Ha nyugiban akarsz megélni mondjuk csak a 3D-bõl, és tényleg hosszútávon, akkor ha megtanultad irány külföld. Én mondjuk kerestem olyan jól, hogy konkrétan 3 hónapja csak pihenek, de ez azért is van, mert nincs itthon nagyon meló. Úgyhogy kb augusztusban megyek ki Germániába, már folynak az elõkészületek. Itthon nagyon nagy szerencse kell, hogy olyan céget találj, akik korrekten, nem minimálbérre bejelentve, valamennyire normális munkaidõben és tisztességes hozzáállással alkalmaznak. De lehet, hogy sok ilyen van, és egy rakás fiatal hülyére keresi magát, csak én nem találkoztam velük.

Ha mindenképp specializálódni akarsz, akkor irány a low poly játék modellezés. Utána szintén külföld. Szerintem.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Ryleh
Mindenkinek koszonom a kerdeseim invitalasat:)igazan jolesett:)

dioban....a lehetosegekrol,illetve "erdemes e specializalodni egy max 2 munkafolyamatra a maya-n" belul,,ezek voltak a kerdesek,,,
kifejezetten oly oldalrol vizsgalva ami mar tul(menne) a csak hobby szinten valo hozzaallasrol...
-lehet balgan gondolom,de egy komplett project szep,de aki mindenhez ert,,,az valojaban mindenhez picit,,,,ezert gondoltam a spec 1000rel valo tanulast pl az effektezesre....(kombinalva akar kulso progival is..RealFlow)

szamitas:ha nem csak hobbby lenne/a tanulasi idomennyiseg,erosebb vas(vasak)/es a tobbi,esatobbi....s emiatt tapogatoztam,mik a lehetosegek amikor erz talan szeretnem forintositva latni,,,mint aktiv munkat...
megegyszer koszonom,,,kellemes tarsasag,,,:))))

kellemes napot:)

mikor lezartam a fejet akkor kelett improvizalnom mert ott mar maskebb voltak a dolgok mint neki meg mondjuk en betettem egyket extra elt is.
De az a lenyeg hogy vegul ossze hoztad :D

the world is mine

Peetmaya
általánosan én azt mondanám a tutorokról, hogy sose szabad szórul szóra lemásolni azt, amit csinálnak. Nézd végig 1-2x, esetleg jegyzetelj, néha pause, visszateker és még1x, ha valamit nem értettél, de az, hogy mellett nyitva a maya és próbálgatod, amit csinál, szerintem butaság. Kivéve az ilyen fluid effects meg shading tutoroknál, de ott is inkább elõbb nézd meg egybe és lesd el a technikákat, aztán a saját célodnak megfelelõen próbáld meg felhasználni a tanultakat. Ha valamire nem emlékszel munka közben, vedd elõ a tutort, és nézd meg azt a részét, amit elfelejtettél. Másolni ne másolj, mert úgy jársz mint James Cameron:) ez persze csak vicc volt.
ha lényeket tervezel, akkor meg mégfontosabb az, hogy elõtte próbálj meg pár skiccet csinálni róla, de mindenképp tervezd meg, gondold végig agyban, hogy milyen lényt akarsz csinálni. Négylábú, kétlábú, hatszemû, szõrösnyelvû stb. Még ha nem is tudsz rajzolni, csinálsz vagy 15-20 oldalnézeti skiccet, nagyon hasznos lesz a modellezési folyamat során. Organikus modellezéshez meg mindenképpen javasolnám a zbrush/mudbox-ot, kb 3-4x gyorsabban tudsz benne láthatóan jobb eredményt elérni, mitn ha mayaban próbálnád meg lemodellezni az apró bütyköket, ráncokat. Retopozni pedig sokkal egyszerûbb, mint egy anim ready basemesht kreálni és azt sculptolni.
ja és vegyetek digi rajztáblát, eszméletlen jó cucc:)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Jaja,de hiába volt emg a vastage dge nem mutatta már,h van,de vmi mégsem volt jó,arra emléxem..Én birom az organikus modelleket,jobban,mint a....nem organikusokat..Az olyanfajta modellezés nálam may arra jó,h vmi környezetet adjak az élõ dolgoknak...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

nem, ott az volt a lenyeg es szolt is mikor csinaltad az alkapcsot hogy hagyj neki egy nagyobb edget mert ahhoz fog kapcsolodni amugy szerintem agyon van bonyolitva ezzel az ide oda konvertalgatassal meg 23 millio kulonbozo darabol gyartod le. Van benne egy ket jo truk de ez volt az elso es utolso ilyen modellem :D

the world is mine

Magnificat
még oda is kell tudni jó shadereket gyártani, bevilágítani és renderelni... szóval mindenképp el kell mélyülni több dologban is, pláne, hogy a portfoliodhoz is kell... sok cég meg nincs, amihez be lehetne kerülni, legalábbis igen durván kell tolni hozzájuk, és eleve kevesen vannak idehaza...

de egyébként tanulás és GYAKORLÁS GYAKORLÁS GYAKORLÁS (azzal jön majd a rutin, ami nagyon kell)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

berlinboy6329
Lol.,ezt én is emgcsiáltam annak idején xD

Te a szeme mögötti beméyledéssel nem szarakodtál?Nálam nem akart összeállni,miután polyba tettem,lyukas amradt,és nem találtam emg melyik verteyet nem mergeltem,aztán olyan ideges lettem kijelöltem az egész fejét összemergeltem...És jó lett!!!!

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

ibor90
hát az a baj hogy mindent nem lehet tudni, vagyis lehet, de azok betegek...mármint nagyon sok idõ, utánajárás, próbálkozás, gyakorlás és TANULÁS!
viszont ahhoz hogy komolyan vegyenek kell legyen valamilyen referenciád, hogy kapj felkéréseket vagy eltudj helyezkedni
aztán ha sikerül valami nagy céghez bekerülni, akkor már elég csak a saját munkakörödben jól elmélyülni
viszont szabadúszóként muszáj mindenhez értened, mert akkor nem csak egy része vagy a munkafolyamatnak, hanem te csinálsz mident

esetleg a modellezõ az amihez nem kell tudni mindent
ha konkrétan te csak modellezõ szeretnél lenni akkor elég ha csinálsz atom durva modelleket nem kell semmi textúra meg semmi és úgy is mûködhet a dolog

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
amúgy arról kérdezett (remélem azért publik, majd max moderálom magam utólag :D), hogy ha az ember el akar mélyülni a programban, és ebbõl akarna megélni, mi az elõnyösebb, 1-2 dolgot tudni mélyen, vagy kicsit felületesebben mindent...

Garou
Ryleh szerintem kérdezz itt, valószínûleg mindenki mást mond ebben a kérdésben.

nah most ez biztos az en hibam de total elvesztettem a fonalat, a cd-n levo blueprinteket hasznaltam es nem varialtam vele semmit arra voltam kivancsi hogy menyivel jobb vagy rosszabb ahogy ott csinaljak vagy csak siman korbe rajzolom es loft vagy box modeling poliba.

the world is mine

Wearwolfff
Magnificat itt arra utal, hogy néha nem központozol, és annak hogy: "nem változtattam rajta" és a "nem, változtattam rajta" mondatoknak más jelentése van, még ha ugyanazokból a szavakból is állnak.

Gondolom ezt te is ismered:
Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico.
vagyis:
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én magam nem ellenzem.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

ezt most nem ertem :D

the world is mine

Peetmaya
Ryleh, szerintem itt is kérdezhetnéd nyugodtan, mert biztos vannak itt emberek, akiket érdekelnének a kérdéseid, illetve a válaszok. amúgy jelentkezem én is.

Midas, én az ilyesmit már inkább úgy csinálnám, hogy nagyon low poly (kb 100) basemesh, aztán zb-ben szétsculptolni, amíg meg nem lesz a forma, a sziluett rendesen, akkor retopo és arra rávinni a detailt.
vagy rögtön kezdhetsz zb-ben zsphere-vel is, de nekem valamiért az a tapasztalatom, hogy maya basemesh jobb, mégha zspheres-zel néha könnyebb is egy basemesht csinálni...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
nem változtattál rajta

vagy

nem, változtattál rajta?

nem valtoztattam rajta.

the world is mine

Magnificat
"jelentkeztem" félhivatásosként :D

Ryleh
sziasztok!
Priviben szeretnek "zaklatni" valakit,aki hivatasszeruen,azaz nem csak hobby bol maya-zik
amennyiben ez nem gáz,kérem dobjon ram egy privit,s akkor feltehetnem Neki a kerdeseimet.

(a progirol,lehetosegekrol,stb rol kerdezek..azaz nem warez,stb illegal dologrol)
koszonom,tovabbi kellemes napot mindenkinek:)

Magnificat
DT-s kutya egy az egyben, vagy változtatással?

lassan kialakul ez is :) kutya

the world is mine

passatgt
fú kész az elsõ asztalom, mindjárt mutatom:)

Magnificat
az wikipedia, és feltúrtam a régi emlékeimet, hogy mennyit maketteztem, és milyen márkákat vettem (italery, academy minicraft, revell)

ibor90
hát ott pont azt a makettes részt olvastam el ahol írtad hogy mit milyen méretarányban szoktak elkészíteni

Magnificat
most jöttem 4 órás önkéntes homokzsákpakolásról, leszakad a hátam, és még most kezdek holnapra tanulni... de legalább egy héttel nyúlik a vizsgaidõszak az áradás miatt...

3d-t szinte bárhova be lehet zsúfolni, én antropológia szakon is láttam már :D. A tiédbe meg pláne illik...
Infók alatt melyikre gondolsz? fõként magam tudása van benne, meg 1-2 infókiegészítés netrõl (a makettezés részen)

ibor90
hát akár :D
de akkor lesznek hozzád kérdéseim....sok :D

én olyasmiben gondolkoztam hogy reklám..mert a marketingben ez is benne van ugye és akkor valahogy ezáltal kapcsolódva jönne a 3d
de végül is a filmeket és játékokat is odalehet kapcsolni a kereskedelem és marketing témához, mert végül is ezeket is azért gyártják hogy az emberek fizessenek érte

Garou
Beleférne Ibor, csak a kérdésfeltevés (mit vizsgálunk) legyen releváns.

Egyik csoporttársnõm az egyetemen a diplomamunkáját "Buffalo Bill megjelenése a kortárs magyar újságírásban" -címmel írta. Elfogadták neki kommunikáció szakon is és történelem szakon is témának. Szóval bármi lehetséges.<#smile>

Magnificat: kitartás!

a modern epiteszeti vizualizacio szerepe az allami beruhazasok tenderkiirasainal:)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ibor90
ja hát annak se rossz :D

hm beleolvasgattam az írásodba...nem rossz nem rossz, de honnan gyûjtötted hozzá az infokat?
kereskedelem és marketing szakon szerintetek beleférne ha a szakdogámat a 3D-rõl írnám majd?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

<#eljen> zsir csak igy tovabb.
Ha megelem es kesz lesz en is folteszem majd a kutyat amin most dolgozom csak marha sok a melo es nincs tul sok idom :PP

the world is mine

Magnificat
:D

fallout-os óvóhely lesz
link
nem egy bonyolult forma, de elég sok dolgot le tudok rajta tesztelni, és gyanítom nem lesz sok munkaórám rá.

btw elfogadták a komplex tervezés írásomat is(!). Ráadásul a tanár azt írta, hogy nagy élvezettel olvasta, csak sok a helyesírási hiba (word helyesírásellenõrzése rulz)
szóval most, hogy elfogadták, gondoltam megosztom veletek, hátha érdekel valakit (tehát helyesírási és egyeztetési hibákat nem nézni :D)
komplex

szóval eddig a rekord átlagom volt vagy 2,8-3, rekord kreditem 22, most jelenleg 18 kredit után 5.0-es átlagra állok! (Java technológiák + Szervezéstan + Komplex). Persze ez holnaptól sajna romlani fog az Adatbázis Rendszerek 2-vel, de akkor is kuriózum :)

ibor90
nem semmi ez a transformers cumisüveg! <#eljen>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
mint pár napja ígértem, linkelek képet a jelenlegi (egyik) projektemrõl, amit pofozgatok vizsgaidõszak, és kb 10 vizsga mellett...

render 01
wire

ez egy olyan model lesz, amin végigpróbálom az összes, mai játékfejlesztéshez szükséges módszert... ez a high poly eddigi állása (most minden subd, hogy a mudboxos subdivisiont teszteljem, de életem elsõ olyan modellje, amit már subd-re is felkészítve modellezek, mégha a topológia nem is elsõdleges a high polynál), ha kész lesz minden eleme, megy mudba pár rész, onnan vissza, low poly készítése (valszeg topogun-ban), textúrázás, normal map meg minden, aztán megy az UDK-ba... egyedi shadereket kap, világít majd, füstöt fúj, kinyílik, stb... ezzel kipróbálom a különbözõ UDK-s elemeket is, pl kismet, cascade...

Magnificat
Nah itt vagyok, kisebb izgalmak után. Mint tudjátok elég csúnya árvíz van, pedig nem kis városból (Ózd) próbáltam nem kis városba (Miskolc) eljutni... eljutottam szerencsére, bár 3x át kellett szállni buszon, míg át tudtak vinni a vízmosásokon. Azért csak megérkeztem. :) Tegnap értem haza pestrõl, ahol pénteken egy ÁTKOZOTT DURVA Metallica koncerten volt szerencsém tombolni :D Szóval senkinek se higyjétek el az ellenkezõjét, azt mondom, hogy fergetegesen nagyot alkottak a fiúk...

Az Iron Sky-ra mi is felfigyeltünk már, érdekes a világa, pláne fun volt a horogkereszt alakú épület, és a motorozó náci katona :D a végén a galambos nüansz már nem kellett volna, de mind1, érdeklõdve várjuk :)

Én még csütörtökön elkezdtem egy olyan modellt, amin ha minden jól megy majd kitapasztalhatok elég sok UDK-s dolgot. Most high poly modellezek, majd ez lesz még felboostolva mudbox-ban, majd rágyártom a low polyt, textúrát, aoc-ot, normált és minden mást, megy be udk-ba, ahol lesz megadott helyen fénye (material editor), füstje (cascade), esemény alapú animációja (kismet), stb... majd pakolok róla fel képet, ha lesz látványosabb, mint aminél tartok...

Garou: érdekes a gömbtank ötlete, textúrázva nagyon szuperül fog kinézni... a nõ nekem túl bögyös, de ez egyéni szocprobléma :D

Garou
Köszönöm az ötleteket, kipróbálom mindkettõt.

Ezt már láttátok?

Iron Sky

Amatõr kezdeményezésbõl nõtte ki magát. Nácik támadnak a Holdról, ahova a 2.vh után menekültek. Zene kicsit büntet (Laibach -B Mashine).

Wearwolfff
Importálj be csak egy talpalatnyi földet, épphogy csak annyit amennyin az árnyék vetül.
Azután renderelsz egy másikat a modell nélkül csak tájat. Azután csak simán felsõ rétegre teszed a modelleset.
Szerintem.

Tetszik a tank. :)

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

image plane?

the world is mine

Garou
Elkészültem a Gömbtankos projekt legénységével. Ezt a modellt fogom majd variálni a jelenethez.

wip

Elég sok poly a vége (majd 200 ezer), de nem volt már energiám a low polyt mudboxban felturbózni, aztán a normalt rátenni. Majd a vas remélem bírja terhelést. Hétvége texturázás, aztán jöhet a környezet.

Amennyiben nincs már elég erõforrásom Vue-s táj beimportálására (a vége szerintem 2 milla poly körül lesz így is), szerintetek hogyan lehet megoldani egy végtelenbe veszõ sivatagos tájat háttérnek? Matte Painting lesz a vége, vagy egy kinyújtott plane procedurális texturával?

THX!!

God is Black ? Yes SHE is!

a photoshop megeszi az obj-t is

the world is mine

Wearwolfff
A 3ds az a 3D Studio Max formátuma.
Ha mást nem kiexportálsz obj-ba majd Maxban beimportálod és azt elmented 3ds-be. De rengeteg program van ami át képes õket alakítani. Például az Okino Polytrans. De úgy tudom, az okino polytrans kapásból csinál mb-bõl u3d-t. Van egy maya exporter pluginja is neki.

Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy a Mayaban szerkesztett ojjektumot szeretném pdf-ben megjeleníteni, úgy hogy az ne csak egy kép legyen, hanem megmozdítható 3d-s formátum.
A Photoshop képes 3d fájlt kezelni de csak a 3ds filokat eszi meg amibõl mentek egy u3d-t amit be tok illeszteni az acrobatba. A Maya és a Photoshop közötti convertet kellene valahogy megoldani!
Van valakinek ötlete a megoldásra??

God is Black ? Yes SHE is!

ibor90

schorby
Nekem bejön.
Dobsz egy virét is?
ibor90
ezt is CGS-es speed modelling-re