Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
the world is mine
the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
Ha összehozod és a 3 nagyobb magyar stúdió majd téged felvesz mondjuk csak animáció készítõnek pl, akkor oks, egyébként cumi lesz, ha nem értesz "mindenhez".
A legtöbb magyar design cégnél (kis- és középvállalkozások) a fotósoppos gyerek köhög valamit a Max-hoz aztán õ felfejlõdik, az építész cégeknél meg a CAD-os srácok szintén könnyen képzik magukat ha kell a látványtervhez 3D. Webes animokhoz meg filmes effektekhez még "nagyobb" cégeknél is ha van 3D-s akkor attól mindent kérnek. Mielõtt az alkalmazottai 90%-át elküldte a válság miatt én is egy ilyen cégnél voltam a kreatív részleg vezetõje. Csináltunk weblapot, tv-reklámot és nem a sarki pékségnek, viszont konkrétan rabszolgamunka ment. Ha nem tetszik, akkor meg ott az ajtó, mondták.
Ha nyugiban akarsz megélni mondjuk csak a 3D-bõl, és tényleg hosszútávon, akkor ha megtanultad irány külföld. Én mondjuk kerestem olyan jól, hogy konkrétan 3 hónapja csak pihenek, de ez azért is van, mert nincs itthon nagyon meló. Úgyhogy kb augusztusban megyek ki Germániába, már folynak az elõkészületek. Itthon nagyon nagy szerencse kell, hogy olyan céget találj, akik korrekten, nem minimálbérre bejelentve, valamennyire normális munkaidõben és tisztességes hozzáállással alkalmaznak. De lehet, hogy sok ilyen van, és egy rakás fiatal hülyére keresi magát, csak én nem találkoztam velük.
Ha mindenképp specializálódni akarsz, akkor irány a low poly játék modellezés. Utána szintén külföld. Szerintem.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
dioban....a lehetosegekrol,illetve "erdemes e specializalodni egy max 2 munkafolyamatra a maya-n" belul,,ezek voltak a kerdesek,,,
kifejezetten oly oldalrol vizsgalva ami mar tul(menne) a csak hobby szinten valo hozzaallasrol...
-lehet balgan gondolom,de egy komplett project szep,de aki mindenhez ert,,,az valojaban mindenhez picit,,,,ezert gondoltam a spec 1000rel valo tanulast pl az effektezesre....(kombinalva akar kulso progival is..RealFlow)
szamitas:ha nem csak hobbby lenne/a tanulasi idomennyiseg,erosebb vas(vasak)/es a tobbi,esatobbi....s emiatt tapogatoztam,mik a lehetosegek amikor erz talan szeretnem forintositva latni,,,mint aktiv munkat...
megegyszer koszonom,,,kellemes tarsasag,,,:))))
kellemes napot:)
De az a lenyeg hogy vegul ossze hoztad :D
the world is mine
ha lényeket tervezel, akkor meg mégfontosabb az, hogy elõtte próbálj meg pár skiccet csinálni róla, de mindenképp tervezd meg, gondold végig agyban, hogy milyen lényt akarsz csinálni. Négylábú, kétlábú, hatszemû, szõrösnyelvû stb. Még ha nem is tudsz rajzolni, csinálsz vagy 15-20 oldalnézeti skiccet, nagyon hasznos lesz a modellezési folyamat során. Organikus modellezéshez meg mindenképpen javasolnám a zbrush/mudbox-ot, kb 3-4x gyorsabban tudsz benne láthatóan jobb eredményt elérni, mitn ha mayaban próbálnád meg lemodellezni az apró bütyköket, ráncokat. Retopozni pedig sokkal egyszerûbb, mint egy anim ready basemesht kreálni és azt sculptolni.
ja és vegyetek digi rajztáblát, eszméletlen jó cucc:)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
the world is mine
de egyébként tanulás és GYAKORLÁS GYAKORLÁS GYAKORLÁS (azzal jön majd a rutin, ami nagyon kell)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Te a szeme mögötti beméyledéssel nem szarakodtál?Nálam nem akart összeállni,miután polyba tettem,lyukas amradt,és nem találtam emg melyik verteyet nem mergeltem,aztán olyan ideges lettem kijelöltem az egész fejét összemergeltem...És jó lett!!!!
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
viszont ahhoz hogy komolyan vegyenek kell legyen valamilyen referenciád, hogy kapj felkéréseket vagy eltudj helyezkedni
aztán ha sikerül valami nagy céghez bekerülni, akkor már elég csak a saját munkakörödben jól elmélyülni
viszont szabadúszóként muszáj mindenhez értened, mert akkor nem csak egy része vagy a munkafolyamatnak, hanem te csinálsz mident
esetleg a modellezõ az amihez nem kell tudni mindent
ha konkrétan te csak modellezõ szeretnél lenni akkor elég ha csinálsz atom durva modelleket nem kell semmi textúra meg semmi és úgy is mûködhet a dolog
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
the world is mine
Gondolom ezt te is ismered:
Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico.
vagyis:
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én magam nem ellenzem.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine
Midas, én az ilyesmit már inkább úgy csinálnám, hogy nagyon low poly (kb 100) basemesh, aztán zb-ben szétsculptolni, amíg meg nem lesz a forma, a sziluett rendesen, akkor retopo és arra rávinni a detailt.
vagy rögtön kezdhetsz zb-ben zsphere-vel is, de nekem valamiért az a tapasztalatom, hogy maya basemesh jobb, mégha zspheres-zel néha könnyebb is egy basemesht csinálni...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
vagy
nem, változtattál rajta?
the world is mine
Priviben szeretnek "zaklatni" valakit,aki hivatasszeruen,azaz nem csak hobby bol maya-zik
amennyiben ez nem gáz,kérem dobjon ram egy privit,s akkor feltehetnem Neki a kerdeseimet.
(a progirol,lehetosegekrol,stb rol kerdezek..azaz nem warez,stb illegal dologrol)
koszonom,tovabbi kellemes napot mindenkinek:)

the world is mine
3d-t szinte bárhova be lehet zsúfolni, én antropológia szakon is láttam már :D. A tiédbe meg pláne illik...
Infók alatt melyikre gondolsz? fõként magam tudása van benne, meg 1-2 infókiegészítés netrõl (a makettezés részen)
de akkor lesznek hozzád kérdéseim....sok :D
én olyasmiben gondolkoztam hogy reklám..mert a marketingben ez is benne van ugye és akkor valahogy ezáltal kapcsolódva jönne a 3d
de végül is a filmeket és játékokat is odalehet kapcsolni a kereskedelem és marketing témához, mert végül is ezeket is azért gyártják hogy az emberek fizessenek érte
Egyik csoporttársnõm az egyetemen a diplomamunkáját "Buffalo Bill megjelenése a kortárs magyar újságírásban" -címmel írta. Elfogadták neki kommunikáció szakon is és történelem szakon is témának. Szóval bármi lehetséges.<#smile>#smile>
Magnificat: kitartás!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
hm beleolvasgattam az írásodba...nem rossz nem rossz, de honnan gyûjtötted hozzá az infokat?
kereskedelem és marketing szakon szerintetek beleférne ha a szakdogámat a 3D-rõl írnám majd?
Ha megelem es kesz lesz en is folteszem majd a kutyat amin most dolgozom csak marha sok a melo es nincs tul sok idom :PP
the world is mine
fallout-os óvóhely lesz
link
nem egy bonyolult forma, de elég sok dolgot le tudok rajta tesztelni, és gyanítom nem lesz sok munkaórám rá.
btw elfogadták a komplex tervezés írásomat is(!). Ráadásul a tanár azt írta, hogy nagy élvezettel olvasta, csak sok a helyesírási hiba (word helyesírásellenõrzése rulz)
szóval most, hogy elfogadták, gondoltam megosztom veletek, hátha érdekel valakit (tehát helyesírási és egyeztetési hibákat nem nézni :D)
komplex
szóval eddig a rekord átlagom volt vagy 2,8-3, rekord kreditem 22, most jelenleg 18 kredit után 5.0-es átlagra állok! (Java technológiák + Szervezéstan + Komplex). Persze ez holnaptól sajna romlani fog az Adatbázis Rendszerek 2-vel, de akkor is kuriózum :)
render 01
wire
ez egy olyan model lesz, amin végigpróbálom az összes, mai játékfejlesztéshez szükséges módszert... ez a high poly eddigi állása (most minden subd, hogy a mudboxos subdivisiont teszteljem, de életem elsõ olyan modellje, amit már subd-re is felkészítve modellezek, mégha a topológia nem is elsõdleges a high polynál), ha kész lesz minden eleme, megy mudba pár rész, onnan vissza, low poly készítése (valszeg topogun-ban), textúrázás, normal map meg minden, aztán megy az UDK-ba... egyedi shadereket kap, világít majd, füstöt fúj, kinyílik, stb... ezzel kipróbálom a különbözõ UDK-s elemeket is, pl kismet, cascade...
Az Iron Sky-ra mi is felfigyeltünk már, érdekes a világa, pláne fun volt a horogkereszt alakú épület, és a motorozó náci katona :D a végén a galambos nüansz már nem kellett volna, de mind1, érdeklõdve várjuk :)
Én még csütörtökön elkezdtem egy olyan modellt, amin ha minden jól megy majd kitapasztalhatok elég sok UDK-s dolgot. Most high poly modellezek, majd ez lesz még felboostolva mudbox-ban, majd rágyártom a low polyt, textúrát, aoc-ot, normált és minden mást, megy be udk-ba, ahol lesz megadott helyen fénye (material editor), füstje (cascade), esemény alapú animációja (kismet), stb... majd pakolok róla fel képet, ha lesz látványosabb, mint aminél tartok...
Garou: érdekes a gömbtank ötlete, textúrázva nagyon szuperül fog kinézni... a nõ nekem túl bögyös, de ez egyéni szocprobléma :D
Ezt már láttátok?
Iron Sky
Amatõr kezdeményezésbõl nõtte ki magát. Nácik támadnak a Holdról, ahova a 2.vh után menekültek. Zene kicsit büntet (Laibach -B Mashine).
Azután renderelsz egy másikat a modell nélkül csak tájat. Azután csak simán felsõ rétegre teszed a modelleset.
Szerintem.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
the world is mine
wip
Elég sok poly a vége (majd 200 ezer), de nem volt már energiám a low polyt mudboxban felturbózni, aztán a normalt rátenni. Majd a vas remélem bírja terhelést. Hétvége texturázás, aztán jöhet a környezet.
Amennyiben nincs már elég erõforrásom Vue-s táj beimportálására (a vége szerintem 2 milla poly körül lesz így is), szerintetek hogyan lehet megoldani egy végtelenbe veszõ sivatagos tájat háttérnek? Matte Painting lesz a vége, vagy egy kinyújtott plane procedurális texturával?
God is Black ? Yes SHE is!
the world is mine
Ha mást nem kiexportálsz obj-ba majd Maxban beimportálod és azt elmented 3ds-be. De rengeteg program van ami át képes õket alakítani. Például az Okino Polytrans. De úgy tudom, az okino polytrans kapásból csinál mb-bõl u3d-t. Van egy maya exporter pluginja is neki.
A Photoshop képes 3d fájlt kezelni de csak a 3ds filokat eszi meg amibõl mentek egy u3d-t amit be tok illeszteni az acrobatba. A Maya és a Photoshop közötti convertet kellene valahogy megoldani!
Van valakinek ötlete a megoldásra??
God is Black ? Yes SHE is!