32214
Maya
  • Lekonel
    a háttér az kép? meg a bolygo a kapu mögött?
  • Lekonel
    Istenem....hagy térdeljek le......:)))
    Mester...:P gratula nagyon zsír lett
  • youth #5082
    Nekem amúgy nagyon tetszik! Úgyis benne leszel az első háromba, úgyhopgy majd várjuk a Making Of-ot :)))
  • youth #5081
    Töröltem azokat az írásaidat engedelmeddel :)
  • deko
    Szevasztok, ígéretemhez híven felteszem ide a képet, amit a 3dluvr-ra készítettem.
    Most már bevallhatom, nem a saját 5letemet öntöttem 3D-be, segítségemre Aldaryn szolgált:)
    Kész élmény volt megvalósítani más 2D-s rajzát 3D-ben.

csakhogy ne toljam szét a fórumot:)
    1024x768
    Íme Aldaryn rajza:
  • youth #5076
    :DDDD
  • Mayer
    Nincs mit! Életem célja hogy segítsek az embereken, és találjak egy békés, boldog helyet, ahol nyugodtan élhetek kutyival, a 3 lábú kutyámmal :)).
  • youth #5074
    Na Te Mayer!!
    Én is TIF-ben mentettem ki meg TGA-ban de Low Dynamic Range-el, nem vettem észre hogy fölötte ottvan hogy HDR képformátumok és ottis van TIF!! SZal köszi! MEgoldódott..
  • Mayer
    Egyébként beszarás, de a fű tényleg zöldebb lett :). Bár azt is el tudom képzelni, hogy ez azért lehet, mert végre tavasz van.:)

Panic: Köszi az oldalt. Marha jó.
  • youth #5072
    Köszi, megpróbálom TIF-fel is...
  • Mayer
    Először is köszi a gyorstalpaló textúrázó tutort :). Én is procedurálisra godoltam csak nem tudtam hogyan kéne megcsinálni. Na mindegy hála nektek, mostmár talán össze tudok hozni valamit. Az a kérdésem még, hogy NURBS részeket, hogyan tudok egy objectté attacholni?

Youth: Nem tudom hogy ezzel segítek-e, de ha teszemazt HDRI shop-ból egy HDRI-t TIF-ben mentesz ki, akkor az tartalmazni fogja a többletinformációt. Mayában, már csak be kell állítanod az alphát, meg a color balance-t. Itt egy kép csak neked csináltam :P. Nézd meg, hogy gyengébb fénynél látszik a fa a gömbön, ezősebbnél pedig szinte semmi. És az árnyékok is jók szerintem.

HDRI for YOUth. :)

Egyébként azért vagyok ám most ilyen okos, mert elolvastam Aldaryn írását a HDRI-ről :). Nagyon tetszett. Jó kis prezentáció lenne belőle. Na jó ennyit a puncsolásról :).
  • youth #5070
    Ahoj immár mint EU polgár :)))
    Tényleg zöldebb a fű és később kelhettem, mindenépp előnyét látom a csatlakozásnal :DD

Aldaryn, szerintem akkor is csak sötétíteni vagy világosítani tudtam, de már akkor is LDR képként viselkedett csak nem vettem észre. De lehet hogy tényleg az a HDRI kép jó volt és megfelelt a MRnek, ki is próbálom...
  • Aldaryn
    Lehet, hogy én vagyok a papjancsi, de abból indulnék ki, leges legelsőnek, hogy anno, rendereltél MR-rel (Az avatárod is avvót...) egy képet, ahol a tükröződések nagyon is HDRI képből származtak, tehát MR minden további nélkül kezelte őket, mint HDRI kép, s a tükröződésekben is eképp viselkedtek.

Ebből én azt vonnám le, hogy nem a HDRI kép betöltésével, kezelésével, hanem valahol mint GI forrás felhasználásával van baj, esetleg... nemtudom. Nem értek a MR-hez, csak a HDR képekhez. :o)
  • Aldaryn
    Youth, MAX-ban 2 klikk. Ugye tudod?
  • potyek
    Sziasztok
    Télleg jobb lesz az eu ban , én most reggel kinéztem és zöldebb lett a fü :o)
  • Peetmaya
    Oryon csinálj magadnak egy új mail címet, mert sose tudok neked levelet küldeni:)
  • Peetmaya
    biztos nagyon örülnek nekünk...:))) na üdv EU
    Mayer, érdemes procedurálisból elindulni, de érdemesebb utána filetextúrákat használni. A felület csillogására egy sampler info facing ratioját használnám egy rampel bekötve a layered shader speculrjának kinevezett blinnbe, ami tükrözne is kicsit. bump map minimális szinten kell, de az is a specularba. aztán ezeknek a kis szürke pontoknak vissza kell verniük a fényt, azok is kaphatnak az alsó rétegekben csillogást.
    Oryon milyen cluster?:)))
  • youth #5064
    Na erre a kérdésre már csak az EU-ben kapom meg a választ :DDDDDDDDDDDDDD Egész Európa minket üdvözül!!!! Nem láttátok a reklámot? Én sírtam rajta :))

Na bye!
  • youth #5063
    Igen LDR kép lett a HDRIből szerintem legalábbis úgy rendereli.

Aldaryn írása.
  • oryon
    Ja, a TGA-t lebegőpontosba mentetted???
  • oryon
    ???
    Most a gondod az, hogy a MR LDRI-ben rendereli a HDRI-t??
    "TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között " Persze az a LDRI.
    A HDRI lényege, hogy NAGY az eltérés a Nap és a fal között???
    Ezt te is tudod, csak nem vágom mi a gondod...
  • youth #5060
    Mayer erre előbb is gondolhattam volna... Ja jól mondja Panic, szedj le valami hasonlót pl Car Metal szerintem jól néz ki csak belövöd kék helyett világos szürkére és kész is!
  • youth #5059
    Oryon!
    Ez volt az első reakcióm, TGA-ban kimentettem a sötétített képet, de így rossz belőni és nem tartalmazza a többletinformációt, az ablakoknál kúrva magas ez az érték míg máshol (falak) kisebb így tudja bevilágítani hogy az ablakból jön az a sok fény :) De ha TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között tehát mintha egy szürkés gömbel világítanám be az egészet, tehát valami mást kell kitalálni, talán ez az Impressziós tutorral menni fog, igaz fake de még mindig jobb eredményt lehet elérni vele. Na ma meg is próbálom.
  • oryon
    A kitüremkedő feliratokat (mint az alján), ha nem modellezted le, akkor displacement-el megoldva fain lesz.
  • oryon
    Jaja, "egyszerűbb" homogén felületnek szvsz is a procedurálisak a legjobbak, mert:
    -felbontás független
    -dinamikusan módosítható
    -rengeteg lehetőség van benne

U.a. a "képet" használod a Color-on és Bumpon és már kész is az alumminium...

A feliratokat + külön régeben rárakod (layer-shader), ahogyan PaniC- is mondta Project-el...
  • oryon
    Azért TUD Youth ha akar.
    Talán CG-ben is megcsinálhatná :)))))
    Szerintem egyedüli gondja az MR Vs. SSS lenne :)
  • PaniC-
    erre a celra alapnak egy sima proceduralist raknek.
    http://www.highend3d.com/maya/shaders/ -en pl. az elso lehet hogy meg is felelne kiindulasnak.
    A feliratokat pedig sima projectionnal.
  • oryon
    Hi.
    -Webdesign miatt nem voltam, ha észrevette valaki...:)
    Majd fölrakom az új oldalam :P

Youth: Már rég akarok Gi, Caustics, Fg,stb. Tutort írni, csak előbb a mustang-ot kell elkészíteni :)))
    A HDRI tutorialodban írtad, hogy a colorral lehet világosítani/sötétíteni, de nekem már akkor nem tetszett...
    Próbáltad már HDRShop-pal világosítani (ha lehet) és kimenteni, jobbat most nem tudok.

Mayer: Még render nélkül is nagyon tetszik a fényképezőgéped :) De tényleg told meg egy érdekesebb háttérrel, mint egy fapadló/asztal...lehetne egy Dof-os háttér is..pl.: a szobád, stb.

deko:Sajna nem tudok ott lenni, mert dolgozom és marhára fáradt vagyok, de szívesen mentem volna, persze csak ha én is beletartozok az emberek fajba :)

Peet: Mail ment. Te tartozol még egy Cluster leírással, nem???

potyek: Nálam a CG feliratos maya helpje is müxik rendesen (XP-n).

Elmézést mindenkitől (főleg Peet-től), de egy pár napja nem elérhető az [email protected] mert megszünt, nem tudom miért :( De folyamatban van a visszahelyezés a forgalomba :)
    Addig az [email protected] müxik, stabilan.
  • Mayer
    Youth! először azt hittem CG. Mondom magamba, wow ez a srác tud valamit ;). Aztán elolvastam amit írtál. :)
  • Mayer
    Youth ha ez segít, én is ugyan ezzel a HDRI-vel próbálkoztam, és nekem se sikerült :). Brazillal meg szinte zéró beállítással szebbet renderelek, mint MR-rel fél órai küszködés után :). Más: Nem tudja valaki, hogy a 6-os maya kezeli e a HDRIt? És lenne még egy kérdésem. Tudna valaki segíteni nekem egy textúra elkészítésében? Mondom miről lene szó. A fényképezőmre kéne a textúra. egy szürke, csillogós, műanyag, aminek olyan hatása van, mintha egy alumínium bevonat lenne rajta. Tehát amikor a fény ráesik, egy kicsit elmossa azt és vannak rajta még ilyen kis pontok (mintha noise lenne) amik csillognak. Tehát ha valaki tudja, hogy hogyan kell ilyen alumíniumot csinálni, akkor légyszi segítsen. Köszi

segítséééég :)

Aztán lehet hogy az lesz, hogy max-ben renderelem :). De hogy hogy fogom átimportálni???
  • youth #5051
    Írom mivan a helpben:

To use an HDR image as a file texture
    In Maya assign a Surface Shader to an object.
    Map the shader's Output Color to a File Texture.
    When selecting the image file to use for the File Texture, select the HDR image.
    This image does not appear in file swatches, the hardware render or when rendering with the Maya Software renderer; it only works when rendering with the mental ray renderer.

Tip

If you turn on Final Gather, mental ray for Maya uses the HDR image to light your scene. See mental ray for descriptions of Irradiance and Irradiance Color to control light intensity and absorbency of an HDR image.

Note

Render HDR images only with Batch Render. You can't render HDR images with Render View. Be sure to select RGBE as the Data Type in the framebuffer node in the mental ray Render Global Settings window. For more information about the Render Global Settings window, see the Rendering guide.

Hát a faszom bele!!!! Megcsinálom Batch renderrel aztán ugyanaz mint Render Viewben... Szal nemtom mi lehet.
  • youth #5050
    Ahogy sejtettem:

Valamiért nem akarja kihasználni a HDRI adta lehetőségeket ://
    Pedig MR támogatja a HDRI-t, de miért nem használja akkor rendesen?? Lehet hogy ezt külön node-al kéne szabályozni?

http://www.impresszio.hu/mutat.php?id=90

Itt meglehet csinálni, vagyis fakelni, de akkor is rühellem hogy fasznak se jön össze az ami MAXban 2 klikk és most beszólsz Józsi akkor halott vagy... :)

Valami ötlet?
  • youth #5049
    Hali!

A kép MAX-ban készült Brazillal, Kitchen HDRI felhasználásával.
    Na ugyanezt szeretném megcsinálni MAYAban is de valahogy nem sikerül belőni ezeket az árnyékokat. Kezdem azt hinni MR nem kezeli jól a HDRI-ket ugyanis ha világosítom, sötétítem akkor úgy működik mintha egy sima JPG kép lenne, LDR vagy mi is a neve Józsi ? :) Low dynamic range nem? jpg és társai...

Nos várom a segítő arcokat :)
  • youth #5048
    Nemcsak fényképező kell, de minden más van csak az nincs :DD Valójában a fényképező csak egy ürügy hogy aztán...
    :))
  • Aldaryn
    Hát, a pucér nénik fotózásához tényleg nem csak fényképezőgép kell... :o)
  • deko
    Megnéztem volna én is az avikat, de kér júzernevet meg pass-t.
    Vagy ezt csak bennfenteseknek szántad?
  • youth #5045
    Holnaptól műr nincs nálam, pucér néniket meg nem tudok fotózni vele... :))) Szal kell azért hidd el :)
  • potyek
    Igen azt láttam én is, de hogy miért ilyen azt nem vágom, ahol elöször lepattan a golyo, ott is eléggé lehajtja a "füvet" , de azt valamiért nem huzza igy el
  • Aldaryn
    Ezér kelett annyira a 3d.sk? :))))
  • youth #5042
    Fasza!
    Amit letarol fűcsomót, olyan mintha a vége odaragadt volna a gömbhöz és nyújtja magával :))