32214
Maya
  • deko
    off: Mindíg is sejtettem, hogy Józsi és Te Ákos nem vagytok normálisak, mostmár viszont biztosra tudom.
  • Peetmaya
    Leonkel nekem megvan, adj mail-t elküldöm a képeket.
  • Lekonel
    Nah hi allz:)
    A gnomon organic modellinghez megvan valakinek a szörny fejénke blueprints je??
  • Boba
    Beza, Rendermanra éhezünk!:)
    Ward, Te sem tudod, hogy mi lehet gáz a blin shaderrel PrMan alatt? Nemtudom láttad-e a képeket, de ha nem a lényeg annyi, hogy csíkos lesz a tárgy, és mintha az uv-vel lenne kapcsolatban, mert ha azt mozgatom, akkor a tárgyon a csíkozódás is látszik. Ha egy alapblinn-t húzok egy alap gömbre (poly vagy nurbs mind1) risz lesz a material, csíkos. 5let?
  • youth #4866
    Már te is baszogatsz??? Úúúú... Hazajössz Magyar honba megtalállak!!!! :DDDD

Közlemény!
    A Déli pályaudvar környékén randaríloz egy koldus, kéreget, néha öl is!!!! Vigyázzatok vele, különös ismertetőjele hogyha elordítod magad hogy Józsi, odafordul...

Wuhhahha

A tutor meg készül, a lképeket kimentettem, csak szöveg kéne de punnyadt vagyok tehát MAJD...

Ja és Ward!! Te mikor írod meg a Te saját tutorodat? Ha? :))
  • ward
    ez az Youth, irjad azt a tutorialt, hadd tanuljon az ember :))

Hi Boba, bocs a kesoiert. Volt anno egy baratom Boba neven, azert gondoltam, hogy Te lehetsz esetleg hasonlo nevvel.

na bye all

ward

• Aldaryn
    De most mér? Komolyan, mit vacakolsz már ennyit vele??!!
  • gyraph
    :DDDDD
  • youth #4862
    Wáááá!!! Megöllek!!! :))))))

Talán szerdán megcsinálom, ha nem akkor meg hétvégén...
  • gyraph
    OK! Te se. :D De hol kesik a tutor? :)
  • youth #4860
    Jóvanna! Nevegyél komolyan :)
  • gyraph
    Ja oke...megtalaltam a topicban. Osszecsomagolom es kuldom.
  • gyraph
    Email cim?
  • gyraph
    :D. Most oszinten mi mirol irhatnank? :) Abszolut kezdo szakaszban vagyunk es szerintem vagyunk paran, akik csak kapkodjuk itt neha a fejunket es azt se tudjuk mirol van szo.:) En azt csinalom jelenleg, hogy szepen megyek vegig az osszes gnomon videon, toltok le tutorokat innen-onnan es minden nap egyre jobban szembesulok vele, hogy milyen kevesset tudok. Plusz nehany ismerosom grafikai studioban dolgozik, es elkuldenek neha egy-egy latvanytervet, hogy csinaljam meg, ha tudom...szerencsere az alap polygon+nurbs modellezessel mar nincs kulonosebb gondom. :) Szoval 1szeruen nem hiszem, hogy en itt tudnek barkinek is, barmit is tanitani ezugyben. :)
    Ez a kb.4.5 honap, amiota en 3D-vel foglalkozom az edes keves a tutorhoz.
    Viszont ti profibbak! Tutorra fel!!! MOST! :D
  • Penatesz
    Mivel senki nem mozdult ra,ezert megegyszer felteszem a kerdest,remelve,hogy nem lesztek ennyire passzivak:el tudnatok nekem kuldeni a Gnomon Nurbs III-hoz es a Polygons II-hoz tartozo mb-ket?
  • youth #4855
    Szövetkeztek ellenem??? Szép, mondhatom... :)) Majd ha lesz kedvem írok. De erről nem lehet sokmindent írni csakhogy melyik csatornába kötöd és kész... na mindegy.
    Ti mikor írtok valamiről is??? Haa??? Na erről beszélek :))))

Potyek: Sajnálom nincs ötletem :(( De mintha láttam volna neten ilyen plugint... Hogy csökkenti a polyszámot. Keress rá angolul. Nemtudok többet mondani :(
  • gyraph
    Tamogatom az 5letet... :)
  • Lekonel
    Youth egy tutort irhatnál a displacement ről:))
  • potyek
    Arra hogy van két objectem , ugyan olyan material okkal, de különbözö az uv set jük, egyszerre minkét testet "butitani" kb 50 % al, az eredetiknek is meg kéne maradni, de az uv k különbözösége miatt az instance nem jo :( és 4 ilyen egyre jobban butitott object kell, szoval jo lenne valamilyen megoldás különben reggelig szedegetem testenként az ugyan olyan edge és vertex eket, mert a páronként tök ugyan olyan nak kell lenniük, szoval jo kis melo lesz :o)
  • youth #4851
    Mondd mire kell hátha tudunk alternatívát...
  • potyek
    Sziasztok
    Hogy lehet maya val olyat megcsinálni, hogy van két testem, tök egyformák, egyszerre kéne mindkettön modositani (split edge, vertex) , de a két testen különbözö uv set van, szoval annak meg kéne maradni különbözönek modositás után is :o)
  • youth #4849
    Mert nem jött össze sehogyse a torony darkainál ez. Aztán necsak én tudjam, hanem többen is hát bedobtam okulásként...
  • FRenkie
    ez klassz, de minek csináltad?
  • FRenkie
    nagyon zsír
  • youth #4846
    Hali!

Aldarynnak köszönhetően jutottam odaáig hogy most 3 képet publikáljak, DISPLACEMENT!!! mi más??? :))
    A képek szerintem egyértelművé teszik miről is van szó, ha nem tessék kérdezni :)

• Aldaryn
    Szerintem freeware-nek szánja,... ;)

Mellesleg jó pár iylen izomszimulációs dologgal futottam már össze, a nagyon profi, filmes karakteranimációban nem ritkaság az ilyen, sőt. :)
  • youth #4844
    Hali!

CgTalkon olvasgatom a Body topology topicot...
    Egy gyerek (stefanoTabacco) ezt írja:

"hi everybody,i really like this topic. it's getting a huge referency for body stuff.
    Anyway, in these days, i am writing a very simple muscle deforming plug-in, which it's giving me some satisfaction
    expecially for the fact that it is almost as fast as skinning ( it uses skinning, in fact ).
    Anyway if somebody likes, i will make it public in a couple of days, just the time to write a couple of pages
    on how to use it.

Ciao

Stefano.

P.S.Some test images:
    the mesh "follows" the nurbs surfaces"

És a képek:

Meg mégegy csak nagyobb, nem akartam szétbaszni a fórumot...

Jólenne ez a plugin, nemtom ingyenessé tette e...
    Felveszem vele a kapcsolatot aztán... szal jólenne... :))

Bye!
  • Davidka
    huhh, köszönöm! sztem el se hiszed mennyit segítettél ezzel!! Még1szer köszönöm!
  • deko
    egy kis infó: Maya 6
  • nenad
    peet, koszi a privatot megkaptam, mondjuk azert gondold at mit irtal.., ugyanis a ftp cimet es a login passt bedobtad ide nyilvanos forumba, szoval az nem tudja aki nem akarja...
    Es a cim meg mindig ott van...
  • Peetmaya
    Oryon küldtem neked mailt, de kaptam mailer daemon-t...
    Ez a displacement map okos dolog, ahogy nekem lejött a próbálkozások során a részletesség a map felbontásától függ, tehát olyan részletes, amennyire csak akarod, és viszonylag gyorsan renderelte le... Használható dolog:)
    Csak kíváncsi volnék mekkora a memória igénye.
    Fluid effects-el lehet nagyon jó tüzet csinálni, meg fogom tanulni, mert nekem gagyi tűz nem kell.
  • oryon
    Ja és jó tanulást :))))
  • oryon
    Köszi, ez így témyleg korrekt...akkor ezt is ki lehetne hagyni a modellezésből :)
  • youth #4837
    Majd csinálok képeket, csak jólenne már tanulnom is holnapra :))
  • youth #4836
    Nos az attól függ.
    Mint kiderült (Aldaryn révén) Mental ray is tud microdisplacement-et csinálni, vagyis a felületet milliónyi polyra bontja és azokat tologatja a normálok mentén el... tehát ez nagyon részletes!!!!

Viszont belehet állítani hogy polygontól fügjön, így a tényleges polykat tologatja el...

A maya software render meg a kettő között áll egy polyt felbont kb 20-30 polyra és azokat tologatja, tehát rossz minőség, de még mindig jobb mintha nem bontaná fel... Amúgy biztos belehet állítani mennyire bontsa de nem éri el a MR szintjét...
  • oryon
    pontosabban a hatásának részletessége
  • oryon
    Nagyából tudom, hogyan müxik a displacement...
    De egy nem világos:
    A diplacement részletessége a poly-n lévő vertexek(edge-kk és face-k) "sűrűségétől" függ, úgye???
  • youth #4833
    Jó erre... Ez valójában egy map, textúra, tehát úgy gyűrődik ahogy az UV...
  • oryon
    Jó gyorsan tudsz modellezni :)
    Min vannak/lesznek a koponyák???
  • oryon
    Tőled is szívesen várnék egy komplexebb displacement tutorial...:))))
    Az ujjperceknél fellépő "bőr-gyűrődésekket" is meg lehetne oldani vele???
    Esetleg ha az ujjakat animálnám és a gyűrődések is kisimulnának...vagy ezt már modellezzem le???