32214
Maya
-
off: Mindíg is sejtettem, hogy Józsi és Te Ákos nem vagytok normálisak
, mostmár viszont biztosra tudom.
-
Leonkel nekem megvan, adj mail-t elküldöm a képeket. -
Lekonel #4868 Nah hi allz:)
A gnomon organic modellinghez megvan valakinek a szörny fejénke blueprints je?? -
Beza, Rendermanra éhezünk!:)
Ward, Te sem tudod, hogy mi lehet gáz a blin shaderrel PrMan alatt? Nemtudom láttad-e a képeket, de ha nem a lényeg annyi, hogy csíkos lesz a tárgy, és mintha az uv-vel lenne kapcsolatban, mert ha azt mozgatom, akkor a tárgyon a csíkozódás is látszik. Ha egy alapblinn-t húzok egy alap gömbre (poly vagy nurbs mind1) risz lesz a material, csíkos. 5let? -
Már te is baszogatsz??? Úúúú... Hazajössz Magyar honba megtalállak!!!! :DDDD
Közlemény!
A Déli pályaudvar környékén randaríloz egy koldus, kéreget, néha öl is!!!! Vigyázzatok vele, különös ismertetőjele hogyha elordítod magad hogy Józsi, odafordul...
Wuhhahha
A tutor meg készül, a lképeket kimentettem, csak szöveg kéne de punnyadt vagyok tehát MAJD...
Ja és Ward!! Te mikor írod meg a Te saját tutorodat? Ha? :)) -
ward #4865 ez az Youth, irjad azt a tutorialt, hadd tanuljon az ember :))
Hi Boba, bocs a kesoiert. Volt anno egy baratom Boba neven, azert gondoltam, hogy Te lehetsz esetleg hasonlo nevvel.
na bye all
ward
-
De most mér? Komolyan, mit vacakolsz már ennyit vele??!! -
:DDDDD -
Wáááá!!! Megöllek!!! :))))))
Talán szerdán megcsinálom, ha nem akkor meg hétvégén... -
OK! Te se. :D De hol kesik a tutor? :) -
Jóvanna! Nevegyél komolyan :) -
Ja oke...megtalaltam a topicban. Osszecsomagolom es kuldom. -
Email cim? -
:D. Most oszinten mi mirol irhatnank? :) Abszolut kezdo szakaszban vagyunk es szerintem vagyunk paran, akik csak kapkodjuk itt neha a fejunket es azt se tudjuk mirol van szo.:) En azt csinalom jelenleg, hogy szepen megyek vegig az osszes gnomon videon, toltok le tutorokat innen-onnan es minden nap egyre jobban szembesulok vele, hogy milyen kevesset tudok. Plusz nehany ismerosom grafikai studioban dolgozik, es elkuldenek neha egy-egy latvanytervet, hogy csinaljam meg, ha tudom...szerencsere az alap polygon+nurbs modellezessel mar nincs kulonosebb gondom. :) Szoval 1szeruen nem hiszem, hogy en itt tudnek barkinek is, barmit is tanitani ezugyben. :)
Ez a kb.4.5 honap, amiota en 3D-vel foglalkozom az edes keves a tutorhoz.
Viszont ti profibbak! Tutorra fel!!! MOST! :D -
Mivel senki nem mozdult ra,ezert megegyszer felteszem a kerdest,remelve,hogy nem lesztek ennyire passzivak:el tudnatok nekem kuldeni a Gnomon Nurbs III-hoz es a Polygons II-hoz tartozo mb-ket? -
Szövetkeztek ellenem??? Szép, mondhatom... :)) Majd ha lesz kedvem írok. De erről nem lehet sokmindent írni csakhogy melyik csatornába kötöd és kész... na mindegy.
Ti mikor írtok valamiről is??? Haa??? Na erről beszélek :))))
Potyek: Sajnálom nincs ötletem :(( De mintha láttam volna neten ilyen plugint... Hogy csökkenti a polyszámot. Keress rá angolul. Nemtudok többet mondani :( -
Tamogatom az 5letet... :) -
Lekonel #4853 Youth egy tutort irhatnál a displacement ről:)) -
potyek #4852 Arra hogy van két objectem , ugyan olyan material okkal, de különbözö az uv set jük, egyszerre minkét testet "butitani" kb 50 % al, az eredetiknek is meg kéne maradni, de az uv k különbözösége miatt az instance nem jo :( és 4 ilyen egyre jobban butitott object kell, szoval jo lenne valamilyen megoldás különben reggelig szedegetem testenként az ugyan olyan edge és vertex eket, mert a páronként tök ugyan olyan nak kell lenniük, szoval jo kis melo lesz :o) -
Mondd mire kell hátha tudunk alternatívát... -
potyek #4850 Sziasztok
Hogy lehet maya val olyat megcsinálni, hogy van két testem, tök egyformák, egyszerre kéne mindkettön modositani (split edge, vertex) , de a két testen különbözö uv set van, szoval annak meg kéne maradni különbözönek modositás után is :o) -
Mert nem jött össze sehogyse a torony darkainál ez. Aztán necsak én tudjam, hanem többen is hát bedobtam okulásként... -
ez klassz, de minek csináltad? -
nagyon zsír -
Hali!
Aldarynnak köszönhetően jutottam odaáig hogy most 3 képet publikáljak, DISPLACEMENT!!! mi más??? :))
A képek szerintem egyértelművé teszik miről is van szó, ha nem tessék kérdezni :)

-
Szerintem freeware-nek szánja,... ;)
Mellesleg jó pár iylen izomszimulációs dologgal futottam már össze, a nagyon profi, filmes karakteranimációban nem ritkaság az ilyen, sőt. :) -
Hali!
CgTalkon olvasgatom a Body topology topicot...
Egy gyerek (stefanoTabacco) ezt írja:
"hi everybody,i really like this topic. it's getting a huge referency for body stuff.
Anyway, in these days, i am writing a very simple muscle deforming plug-in, which it's giving me some satisfaction
expecially for the fact that it is almost as fast as skinning ( it uses skinning, in fact ).
Anyway if somebody likes, i will make it public in a couple of days, just the time to write a couple of pages
on how to use it.
Ciao
Stefano.
P.S.Some test images:
the mesh "follows" the nurbs surfaces"
És a képek:

Meg mégegy csak nagyobb, nem akartam szétbaszni a fórumot...
Jólenne ez a plugin, nemtom ingyenessé tette e...
Felveszem vele a kapcsolatot aztán... szal jólenne... :))
Bye! -
huhh, köszönöm! sztem el se hiszed mennyit segítettél ezzel!! Még1szer köszönöm! -
egy kis infó: Maya 6
-
nenad #4841 peet, koszi a privatot megkaptam, mondjuk azert gondold at mit irtal.., ugyanis a ftp cimet es a login passt bedobtad ide nyilvanos forumba, szoval az nem tudja aki nem akarja...
Es a cim meg mindig ott van... -
Oryon küldtem neked mailt, de kaptam mailer daemon-t...
Ez a displacement map okos dolog, ahogy nekem lejött a próbálkozások során a részletesség a map felbontásától függ, tehát olyan részletes, amennyire csak akarod, és viszonylag gyorsan renderelte le... Használható dolog:)
Csak kíváncsi volnék mekkora a memória igénye.
Fluid effects-el lehet nagyon jó tüzet csinálni, meg fogom tanulni, mert nekem gagyi tűz nem kell. -
Ja és jó tanulást :)))) -
Köszi, ez így témyleg korrekt...akkor ezt is ki lehetne hagyni a modellezésből :) -
Majd csinálok képeket, csak jólenne már tanulnom is holnapra :)) -
Nos az attól függ.
Mint kiderült (Aldaryn révén) Mental ray is tud microdisplacement-et csinálni, vagyis a felületet milliónyi polyra bontja és azokat tologatja a normálok mentén el... tehát ez nagyon részletes!!!!
Viszont belehet állítani hogy polygontól fügjön, így a tényleges polykat tologatja el...
A maya software render meg a kettő között áll egy polyt felbont kb 20-30 polyra és azokat tologatja, tehát rossz minőség, de még mindig jobb mintha nem bontaná fel... Amúgy biztos belehet állítani mennyire bontsa de nem éri el a MR szintjét... -
pontosabban a hatásának részletessége -
Nagyából tudom, hogyan müxik a displacement...
De egy nem világos:
A diplacement részletessége a poly-n lévő vertexek(edge-kk és face-k) "sűrűségétől" függ, úgye??? -
Jó erre... Ez valójában egy map, textúra, tehát úgy gyűrődik ahogy az UV... -
Jó gyorsan tudsz modellezni :)
Min vannak/lesznek a koponyák??? -
Tőled is szívesen várnék egy komplexebb displacement tutorial...:))))
Az ujjperceknél fellépő "bőr-gyűrődésekket" is meg lehetne oldani vele???
Esetleg ha az ujjakat animálnám és a gyűrődések is kisimulnának...vagy ezt már modellezzem le???