32214
Maya
  • youth #4961
    Hát jól kidolgoztad az tény! Gratula!
  • Mayer
    Na jó. szerencsér ki lettem moderálva. :) Még egy próba.
    Mint modtam, még nem sikerült véges időn bellül renderelni, mert kg 9 megás a file és annyira ki akartam dolgozni hogy már forgatni is a lig bírom :).

• youth #4959
    Szia Mayer, linkeld újra őket lécci mert így hülyén néz ki...
  • oryon
    Belenéztem a Zbrush Practical Manual-ba.
    Hát igen, lehet leváltom a PS-t és a karakter displacement-jét, color-ját +stb.-t ZB-ben csinálom meg...na jó esetleg a PS-el korrigálgatom :)

Youth:
    Egyszer "rádszólok" és már termeled is a tutorokat :)))))
    Köszi, nekem nagyon tetszik mindkettő.

Mayer: Szia. A képeidet én is várom.

Peet: Sajna nem jött meg a levél, pedig mindkét póstafiókom stabilan müxik.
    Feltennéd egy tárhelyre egy fájlba? (html, doc, txt, stb.) Köszi.

Kis érdekesség: a minap a forma1 után ottragadtam a TV-nél és a Dawson és a haverok-ban (nem néztem már vagy 3-4 éve) mit látok: a srác (aki nem látta a srác (Dawson) filmrendező akar lenni) polcán ott figyel egy Adobe Premier és Photoshop dobozka...:)
    A Beverly Hills 90210-ben meg szétkapták a gyerek Ford Mustangját :((((( -ott szakadt meg a szívem :)))
  • Penatesz
    Szia Mayer legy udvozolve

kepet ugy tudsz beszurni,hogy
    a [kep]makroba beteszed pl igy:

http://oldalad_neve.uw.hu/keped_neve.jpg

a gepedet pedig kivancsian varjuk
  • deko
    Ez a Shave egy állati jó dolog. Kb. 1 óra próbálkozás után olyan hajakat kreáltam, mint egy hajszobrász. Bár csak 5.0-ban. a 6.0-át még nem volt alkalmam kipróbálni, pedig már "figyel" nagyon:) A Shave-ben is vannak újítások? vagy az működik vele ami az 5-össel?
  • youth #4953
    Legközelebb este jelentkezek addig nézzétek meg aztán írjatok ha van valami problem...
  • youth #4952
    Na kész a displacement tutor is:

Remélem segítettem... Olvassátok :) aztán ha valami nem tiszta tessék kérdezni, ja és ha találtok benne hibát szóljatok, senkisem tökéletes főleg én...
  • Peetmaya
    :(((( krekkeléssel még van némi probléma...
    valamiért a renderre rátesz egy rácsot, hogy ne lehessen felhasználni a képet...
  • gyraph
    En is nagyon szepen megkoszonom a tutort!
  • Peetmaya
    Jelentem működik a shave for maya 6.0 és vannak benne fasza újítások, érdemes használni!
  • Peetmaya
    Deko köszi, akkor jól emlékeztem
    fenn van a shave for maya 5...
    én a 6-ost próbálom most ki
  • deko
    Peet: működik akármennyi tárgyal és fénnyel:)
    Youth: köszönjük a tutort, "mégmégmégennyinemelééég" :)
  • youth #4946
    Az aranyos tényleg jó szó erre :DDD
    Oké, ráér... remélem jó idő lesz és akkor mehetek focizni..
  • Peetmaya
    dehogynincs, hogyne lenne, majd fellövöm délután, csak most szedem a body paint videokat:)
  • Peetmaya
    aranyos tutor Youth:)
    displacement jöhetne
  • youth #4943
    Maya 5-höz nincs? Nem használom a 6-ot...
  • Peetmaya
    Shave for maya 6.0 fenn van a szerveren...
  • youth #4941
    És elérkezett a várva várt nap:

Progress messages in Mental Ray tutorial from Youth :))))))))

Nagyon kicsi turo itgazán nem is lehet róla sokat írni...
    A displacement az terjedelmesebb lesz...

Bye!
  • youth #4940
    Shave az kéne nagyon :)
  • Peetmaya
    Oryon megint küldtem mailt.

Deko jót mondott boba. Kijelölsz egy fényt és egy tárgyat (asszem működik egyszerre több tárgyal is) és brake light links. Ha újra akarod csinálni a linket, akkor make light links. Ehhez nem kell connection vagy relationship editor...

Youth nagyon izgatottan várjuk a tutort. Én most durván be vagyok havazva suliban, jövő héten 4 zh-t írok, aztán meg vizsgaidőszak. Ha mindennel megvagyok, olyan shave, cloth tutort írok nektek, hogy a fületek kettéáll:)))
    üdv
  • youth #4938
    Oryon: most 2 tutort írok:
    -displacement
    -MR rendere hány százaléknál tart, szerintem hasznos, de rövid.

Poly-nak meg talán még megvannak a képei mert kimentettem de szöveg még nincs...
  • youth #4937
    Moderáltam egyet. :/
    Mindenkinek szól:
    A fórum nem azért van hogy egymást fikázzuk, ha sérelem ér szóljatok moderálom az illetőt de nem kell visszadobni a labdát hogy aztán láncreakció szerűen mindenki bekapcsolódjon. Mindenki tévedhet, senkise tökéletes.
    Ne akarjátok hogy beigazolódjon hogy ez a magyar nép bunkó, paraszt. Mert nemaz!

u.i: Elnézést kérek azoktól akiket moderáltam és volt értelmes gondolat sorai közt, de ezt meg kellett lépnem mivel nem hagyhatom hogy eldurvuljon a fórum...

Bye!
  • nenad
    Deko sajnalom, anno en is vegigragtam magam(4.0) es nem kapok szajkabzast tole, az online doksi meg mindig az elso lepes nalam. Es igazabol kerdesedre csak azert nem nezetem meg mivel eppen most nincsen fent.
  • deko
    Nenadesz, az F1 említésétől heveny szájhabzást kapok, úgy hogy legközelebb kösz, de ne tanácsold nekem, mert a Maya mind az uszkve 4000 oldal helpjét 1 hónap alatt végig olvastam anno esténként (bár akkor még a maya 3.0 volt) de csak akkor kérdezek, ha magamtól VALÓBAN nem találom meg a választ. Ez általában RITKÁN van. Mint ahogy most is megtaláltam bár nem ott ahol Boba mondta most így utólag olvasva a tanácsát, mert azóta nem tudtam netre jönni.

Ahol megszüntettem a fények hatását az a Window -> Realitonship Editors -> Light Linking -> Light-Centric...

Szóval csak összejött:)

De majd meglesem azt is mit Te, Boba mondtál, köszi:)

• oryon
    Szép, tanulás mellett dolgozol...
    Nálunk miért nincs grafikai munka???
    Persze van egy-két grafikai "stúdió", de nem keresnek amatőröket...:((((
  • Boba
    Munkám komoly nincs, egy grafikai kiscégnél (valóban kicsi, 4 ember dolgozik ott) vagyok kisegítő. Névjegykártyák, szórólapokat csinálok. Olyanokat, amiket a "nagyok" már unnak, nem vállalnak el:) Nomeg én vagyok a lótifuti, aki viszi levilággítatni az anyagot, meg viszi a cuccot nyomdába. Zsebpénznek megteszi, és élvezem is persze!

És ki is vagyok én? Hát tessék... Kaposvári 17 éves gimnazista fiu. Kép is van neten rólam, de azt inkább nem linkelem be:D

Youth: Keszthelyi vagy, nem? Csakmert jövő héten megyek a keszthelyi Helikonra:)
  • nenad
    akarom mondani lcdre.
  • nenad
    allitolag vannak jo monitorok, vray forumon tobbszor felvetodott a dolog, nehany nagymeno lecserelte tft-re, persze azok egy kicsit dragabbak de talan meg eppen-eppen megfizethetoek.(~1200$) Allitolag egy komoly Iiyama monitor volt amit lecsereltek...
    link:
    http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10074
  • oryon
    Örülök, hogy higadtan vetted, volt aki ilyenre már leszedte a fejem...

Én is szívesen használnék a "nagy gépem" mellett egy laptopot, mert jó lenne akárcsak Renderelés alatt pl.: PS-ben textúrát készíteni...pl.: a TV előtt...

Gondolom akkor már dolgozol és a munkádhoz kell a laptop...vagy csak szimplán nagy a zsebpénzed :) .
    -(ez már személyes, ha nem akarsz ne válaszolj)-
    Csak szeretem tudni kikkel "beszélgetek" e topicban.
    Ha már találkozni senki sem akart...:(
  • Boba
    2: Fps játékban tökéletesen egyet értek, bár csak a hardcore játékosoknál..
    világító ég: nemtudom használatban milyen lehet egy profi tft moncsi, de ezen valóban inkább nagyon sötét szürke a fekete, semmint fekete. Bár ahhoz képest, hogy laptop lcd egész tűrhető, a sebessége is. Bár a nagy gépnek kb harmada a tempója. Jk2 és Morrowind-el teszteltem:)
  • oryon
    A lassúságot a TFT hátrányára értettem.
    Az interneten játszogatók írják, hogy:
    -a TFT-sek hátrányban vannak az FPS játékokban, mert a CRT-sek "előbb" észreveszik...ezt TFT tulaj is írta.
    -pl.: NFS Undergroundban, ami elég sötét pályákat tartalmaz, a fekete ég "világít" és gallyra teszi a játékélményt.

Persze szívesen használnék tűéles TFT-t, mert állítólag a szemnek is jobb, ha olcsóbb és színhelyes lenne...tudom, álmodik a nyomor.

Lehet lemaradtam egy körröl, de mintha a múltkor azt írtad volna, hogy 12 éves vagy...vagy csak mérgedben írtad az illetőnek???
    Csak mert furcsálom, hogy van egy laptopod és egy nagygéped is...bár láttam már 4-5 évesnél mobilt...igaz "törhetetlen" M35 volt :)))
  • Boba
    Nekem eddíg tetszik a tft, csak ugye pontos színkorrekciót nemlehet vele végezni... nomeg most amennyiért vetettem a saját moncsimat, annyiből egy közepes 17es TFT-t vehettem volna (Samsung Syncmaster 1200ak vannak a nagy asztalon) viszont a nagygépet nemtudom az ágyba cipelni. Szóval kényelmes a laptop, de használni nemigazán lehet, bár Jk2-t azt nyomtam este és 800X600ban lassan megy de elmegy (lassú alatt kell érteni a 25-50fps közti ugrándozást).

Maya6ról... kijött már a végleges isoban? Ha a cg-s változat a végleges, akkor köszönöm abból nem kérek, megvárom a 6.5öt.
  • oryon
    Sajna többek között ezért vette a bátyám meg anno sok pénzért egy 17"-os LG Flatron 795FT-t (anno az egyetlen VALÓBAN SÍK moncsi volt CRT-k között).
    Múlt nyáron én megkaptam e "csodát" és sokat filózott: CRT VS. TFT-n...
    Végül pl.: a Színhelyesség, "a lassabb mozgás" a játékokban, "a 0-10 pixel beégés nem hiba" és egyebek miatt letett egy 17"-os TFT-ről és vett egy 19"-os LG Flatron F900B-t.
    Azóta nem bánta meg a döntést. Én sem, mert ha jövőre kijön az XBOX2, akkor 1-2 éven belül azt is megkapom :)))))))
  • oryon
    Hi. Végre megszereztem a 6-ost. Tényleg csak egy két dolgon változtattak :(
    De a help és a Loading képernyő már is tetszik :)))))))
    Bár az új mr egy kicsit lassabb :((((

Youth: DISPLACEMENT TUTORT A NÉPNEK!!! :))))
    Na jó segítek: térj ki a két egymásra merőleges felület találkozásának problémájára is...
    Megbeszéltük, hogy mindenki ír egy tutort (anno)...én írtam is egy egyszerűt (Nurbs oszlopcsarnok), nem akartam belefolyni, mert valaki felválalta...
    Ha jól emléxem beígértél egy Poly-tutort??? Kamatként a Displacement is megcsinálhatod :)))))))
  • oryon
    Peet, pedig másnak megy...
    Próbáld meg ezt: [email protected]

Ha ez sem megy, akkor feltennéd egy txt-be akárhova???
    Köszi.
  • Boba
    F5>lightning and shading>>>brake light links.

Amúgy dejólenne, ha már színhelyesek lennének a TFT kijelzők... jelenleg olyan előtt ülök, és tetszik, hogy marha éles, nagyon faintos. A színhelyesség persze nem az igazi, meg a láthatósági szög sem, mivel ez csak egy laptop kijelzője, nem valami komoly cucc. (azonban a komoly cuccok is csak a láthatóságot küszöbölik ki, színhelyességet nem:( )
  • Boba
    light linking. elnézést, de a gép amin maya van az tőlem 1.5 méterre van:D Najoh, 2 perec és megnézem pontosan mit is kell csinálni...
  • nenad
    jo reggelt, szerintem vagy a materialnal,a shadernel, vagy az objectnal,vagy a lighnal kell lennie ilyennek, emlekszem hogy lattam, de a legjobb ha megnyomod az f1-T beirod exclude light object akarmi.Es tuti hamarabb megtalalod, mint vki kitalalja neked :)
  • deko
    Jóreggelt Urak!
    A következő kérdéssel fordulok hozzátok. Hogyan tudom megszüntetni a kapcsolatot egy fényforrás és egy ojjjektum között? A scene tartalmaz soksok ojjjektumot, de azt szeretném, ha némelyikre a fényforrásaimnak ne legyen hatása.
    Window->General Editors->Connection Editor...? gondolom ott. de ott mit? Outputs-"fény" Inputs-"object"... aztán? vagy rossz helyen kutakodom?