32214
Maya
-
Nah, nagy nehezen rájöttem, h miért nem tudok importálni 6os mayába(miért tűnnek el részek a modellből) : hiányzott neki a byrons plugin ^^ (mondjuk végig ott ordított a scripts editorba csak vaksi vagyok :)) -
Hű ez nagyon fasza kis oldal lett!! Gratula!
Csak kár hogy nincs fenn egy képsem, se a tutor részben sem a galériában... -
Ha valaki kíváncsi mivel töltöttem az elmúlt hetem, az megnézheti az "ÚJ" weboldalam, átdizájnolva (powered by Aldaryn :)))
Oryon's Page
(http://www.freeweb.hu/oryon)
Az oldalhoz készült "logo" mi is lehetne más mint a legutóbbi fejtörő, az SSS Vs. MR.
Egészen megtettszett ez az mr_SubScatter.
Az "eredmény" -remélem erről azért már virít, hogy SSS...ha nem elsülyedek szégyenemben :

Bocsi a nagy képért. -
Nem igaz, hogy mindenki kevesebb polyból jobbat csinál, mint én.
Ha én nekiállok egy ilyennek, akkor min. 5x több polyból sz@rabb eredményt produkálok :)
Mi lehet a titok...
-Költői kérdés volt! A válasz: béna vagyok :))) -
Így harmadszorra képes volt a browser és letöltötte a wires képedet is...
NAGYON cseles az a belső sötétebb világ dolog :))).
Én anno egy olyat terveztem, hogy van egy kietlen, töredezett senkiföldjén, ahol állandóan borús az ég, a semmiben egy faajtó, mely félig nyitva és a "túloldalán" egy reménnyel, fűvel, Nappal, virággal teli szebb jövő vár arra, aki átlépi a küszöböt...
Akkor úgy gondoltam, hogy külön renderelem és kompozítálom a két "világot".
Csak érdekesség képpen írtam :) -
A háttér fotó makróval készült, és így a háttér távolabbi részei dofosak lettek, mivel a valóságban is ott lévő kamerára fókuszáltam, aminek a szélére volt ugyanígy felakasztva a szíj. A hibákat megpróbálom kijavítani, aztán malyd meglátjuk mi lesz belőle :). -
Nem a tetejétől van ez, fent csak egy sima sárgás fény van, inkább a 2 ablakból jön az a töménytelen fény... -
Igen. Lefotóztam haverom gépével, és aztán megnéztem hogy hogy reflektál meg hol vannak a fények meg egyebek rajta, és úgy állítottam be mayában is. Aztán kértem róla egy alphát ás ps-ben összeraktam. Egyébként a Kitchen HDRI ugyan olyan sárgás mint a szobám, szal pont jó volt, csak úgy kellett forgatni. Meg malyd leszedem valahogy a tetejéról azt a lámpát. -
Bizza, már megint termeltetek egy oldalt 2 nap alatt :)
-56kval (percdíjjas) nem gizdulok :)
Ahol én lakom onnan csak 500m-re van a legközelebbi ADSL :(((( -
A wire-remderhez külön render kell :(
De létezik, legalábbis én már próbáltam egyet és azzal ment.
A lehető legjobban hasznosítottad a tanácsomat :)
Képhez általában nem kell Motion Blur, egy állóképes csendélethez meg egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon ritkán.
Egy szó mint száz neked ide nem kell.
No és persze gratula a képhez, tényleg klafa.
A csúklószorított hogyan tudtad odakompozítálni ill. hogyan/ mivel tartottad a levegőben a valóságban????
Nekem valahogy az élek nem elég "élesek".
Elég magas az AA???
A Dof középpontja hol van??? -
Nézzenek oda Oryon nethez ért :)) -
Nagyon ott lesz a top1 -ben :)
De ha kiszúrták a zsőri szemét és nem ezt választja találomra az elsőnek, akkor is ott lesz a szeren...
-Rossz hasonlat volt :P
Szal remek, nekem a "híd padlózata" tetszett a legjobban. -
Jelenleg az sman2@mailbox-ot használom és ez (még) müxik.
Te igértél nekem egy Cluster leírást, nem???
Még a Liam Kemp-es This Wonderful World-hez tett kérdésemre írtad, hogy megírod, hogyan lehet clusterrel a csaj ujjait "látatlanba" az arcához igazítani. -
Kis érdekesség: CgTalkon már megint alkotott valaki... Nagyon tetszik! Én is akarok ilyet csinálni :DD -
Leraktad az asztalra a fényképezőt és lefotóztad? És lerenderelted a 3d fényképtezőt és ráraktad a fényképre? Mert az asztal reflekciójából ez jön le meg az árnyékból... -
Youth a szíj kompozitált, vagyis fotó. leírtam :). De jó hogy írtad, mert én csak kis kézrekötős bizbaszként neveztem meg :). -
Hogyan renderelted le a kis szíjat hozzá vagy mi az? Nagyon gyanús... -
Vagy a hdri kép "erősségét" vedd lejjebb valamit csakhogy eltűnjön a nagy fehér folt a tetejéről és bal oldaláról :))) -
Mayer!
Nagyon fasza, minden okés csak a fénylépező teteje nayon beég a többi tárgyhoz képest. Gondolom a reflekciótól van. Ha kitchen hdri van benn akkor forgasd el vagy nemtudom de így hülyén néz ki a tetején meg az oldalán a kiégett modell. Vagy a reflekcióját vedd le a modellnek...
Motion blur meg nem kell, majd ha kész a kép akkor raksz rá egy kis blurt aztán kész. összeolvad a háttérrel...
Amúgymeg: Gratulálok!! :)) -
Compaq v710-es :). -
Van már fönt wire egy oldallal hátrébb, de malyd még töltök föl. Egyébként tudja valaki, hogy mental-lal vagy maya softwarevel hogyan kell wiret renderelni :)? Mert én csak így kiprintelni szoktam. Másképp nem tudom :). -
átmentem megnézni, csak nagyon hasonlít rá nem az a moncsi sorry D: (tudod sokat koppintanak a kis rizsfalók :)) -
Azta mindenségit, de szép!
De minek motion blur? -
SZia!
Nagyon szép lett, küldjél wiret is mert nem hisszük ám el hogy nem fénykép
szerintem cgtalkra is töltsd fel ha még nem tetted meg, award gyanús :)
FujitsuSiemens? :)) mármint a monitor :P most cseréltem le az enyémet -
Hála nektek végre tudtam tűrhető textúrát csinálni a fényképezőmnek. Ez egy kompozitált kép róla. Megfogadtam Oryon tanácsát, és dof-os háttérnek betettem az íróasztalomat. Tehát a háttér, és az a bizbasz amivel kézre lehet kötni az kompozitált. PS-ben raktam rá egy kis zajt meg motion blurt az egyikre. Szerintetek kell motion blur?
Íme:

és itt a full méret is:
1600*1200 motion blur
1600*1200 no motion blur -
Final gahthernek beállítottam hogy mikor 'becsapódnak' a kis sugarak mekkora legyen a min, max értékük de ehhez nagy élsimítás is kell hogy szép legyen így megúsztam 400 sugárból, de a renderidő az 22 perc lett míg FG sugarak számolása 2 perc...
Megcsinálhattam volna hogy semmi beállítás csak felnyomom 1000-1200-ra a sugarakat AA értéket kicsire és ugyanezt kapom, de próbáltam úgy beállítani hogy szépek legyenek az árnyékok, minden.
Na mindegy legjobb esetben is 2x annyi ideig számol az MR mint a Brazil -
Youth. Szerintem hosszú idő alatt sem könnyű :). Egyébként nem tudom neked mi volt 24 perc azon a gömbön. Nekem kb 5 perc volt, vagy még annyi sem. Mik a beállításaid? -
Most én vagyok ilyen béna vagy tényleg nem lehet szép képet összehozni, rövid idő alatt MR-el???

Ráadásul SSS még hol van?? :/ Azthiszem renderelést hagyom a jó öreg Brazilra... -
dc++ -rol turelmesen :) -
Ahoy, végre megjöttem Keszthelyről, de gáz ujra itthon:)
Deko, tetszik a kép, rulz:)
Még mindíg nemtud senkisenem új címet ahonnan gnomon videókat lehetne leszedni, akár fizetősen? -
ooo,köszi...privi ment -
Ja meg persze van pár forgástest, és a csövek, azok is NURBS:)
lassan kéne már aludni is:) -
Igen, poly az egész, leszámítva a kékbolygót az NURBS gömb (húú, de nehéz volt azt elkészíteni:DDD).
Kb. 8-9 napot szántam rá, esténként néhány órában. nem tudom mennyi munkaóra lehet benne, én soknak érzem:P
A render a sima hagyományos maya rendererje, egy kis dof-al, némi kamera beállítással. -
Természetesen a kapuban lévő kép is 3D:)
A mellékelt wire-ek mutatják, hogyan néz ki a scene.

-
kézdezz:) -
hi...bocs ,hogy idearcátlankodok de egy kis segitséget szeretnék kérni weblap űgyben.....ok? -
Aldarynnak meg már láttam egy rajzát valahol, az is tele volt csövekkel :). De mintahogy ez is, az is nagyon tetszett. -
Nagyon jó lett deko. Imádom, ha valami nincs a felénél abbahagyva, és szépen minden ki van rajta dolgozva. A koponyák, az a kis békacsontváz vagy nem tudom mi is ott a hídon, meg az a postapocaliptikus environment is. Hmmm nagyon nagyon tetszik. Remélen egyszer én is tudok malyd így textúrázni :). -
Baromi jó a terv is és a 3D-s kép is. Irígylem mindkettőtöket, szerintem dekonak is jól esett megcsinálni Al rajzát, és Aldarynnak is jólesett, hogy más elvégezte a piszkos munkát:)
Apropó, valamiféle versenyre készült? -
Barmit is irnek csak az irigyseg beszelne belolem 
Hogy keszult? (Gondolom Polyval modelleztel,de mivel rendereltel?)
Mennyi ido alatt keszult?