32214
Maya
  • inz
    Nah, nagy nehezen rájöttem, h miért nem tudok importálni 6os mayába(miért tűnnek el részek a modellből) : hiányzott neki a byrons plugin ^^ (mondjuk végig ott ordított a scripts editorba csak vaksi vagyok :))
  • youth #5124
    Hű ez nagyon fasza kis oldal lett!! Gratula!
    Csak kár hogy nincs fenn egy képsem, se a tutor részben sem a galériában...
  • oryon
    Ha valaki kíváncsi mivel töltöttem az elmúlt hetem, az megnézheti az "ÚJ" weboldalam, átdizájnolva (powered by Aldaryn :)))
    Oryon's Page
    (http://www.freeweb.hu/oryon)

Az oldalhoz készült "logo" mi is lehetne más mint a legutóbbi fejtörő, az SSS Vs. MR.
    Egészen megtettszett ez az mr_SubScatter.
    Az "eredmény" -remélem erről azért már virít, hogy SSS...ha nem elsülyedek szégyenemben :

Bocsi a nagy képért.
  • oryon
    Nem igaz, hogy mindenki kevesebb polyból jobbat csinál, mint én.
    Ha én nekiállok egy ilyennek, akkor min. 5x több polyból sz@rabb eredményt produkálok :)
    Mi lehet a titok...
    -Költői kérdés volt! A válasz: béna vagyok :)))
  • oryon
    Így harmadszorra képes volt a browser és letöltötte a wires képedet is...
    NAGYON cseles az a belső sötétebb világ dolog :))).

Én anno egy olyat terveztem, hogy van egy kietlen, töredezett senkiföldjén, ahol állandóan borús az ég, a semmiben egy faajtó, mely félig nyitva és a "túloldalán" egy reménnyel, fűvel, Nappal, virággal teli szebb jövő vár arra, aki átlépi a küszöböt...
    Akkor úgy gondoltam, hogy külön renderelem és kompozítálom a két "világot".
    Csak érdekesség képpen írtam :)
  • Mayer
    A háttér fotó makróval készült, és így a háttér távolabbi részei dofosak lettek, mivel a valóságban is ott lévő kamerára fókuszáltam, aminek a szélére volt ugyanígy felakasztva a szíj. A hibákat megpróbálom kijavítani, aztán malyd meglátjuk mi lesz belőle :).
  • youth #5119
    Nem a tetejétől van ez, fent csak egy sima sárgás fény van, inkább a 2 ablakból jön az a töménytelen fény...
  • Mayer
    Igen. Lefotóztam haverom gépével, és aztán megnéztem hogy hogy reflektál meg hol vannak a fények meg egyebek rajta, és úgy állítottam be mayában is. Aztán kértem róla egy alphát ás ps-ben összeraktam. Egyébként a Kitchen HDRI ugyan olyan sárgás mint a szobám, szal pont jó volt, csak úgy kellett forgatni. Meg malyd leszedem valahogy a tetejéról azt a lámpát.
  • oryon
    Bizza, már megint termeltetek egy oldalt 2 nap alatt :)
    -56kval (percdíjjas) nem gizdulok :)
    Ahol én lakom onnan csak 500m-re van a legközelebbi ADSL :((((
  • oryon
    A wire-remderhez külön render kell :(
    De létezik, legalábbis én már próbáltam egyet és azzal ment.

A lehető legjobban hasznosítottad a tanácsomat :)

Képhez általában nem kell Motion Blur, egy állóképes csendélethez meg egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon ritkán.
    Egy szó mint száz neked ide nem kell.

No és persze gratula a képhez, tényleg klafa.

A csúklószorított hogyan tudtad odakompozítálni ill. hogyan/ mivel tartottad a levegőben a valóságban????

Nekem valahogy az élek nem elég "élesek".
    Elég magas az AA???
    A Dof középpontja hol van???
  • youth #5115
    Nézzenek oda Oryon nethez ért :))
  • oryon
    Nagyon ott lesz a top1 -ben :)
    De ha kiszúrták a zsőri szemét és nem ezt választja találomra az elsőnek, akkor is ott lesz a szeren...
    -Rossz hasonlat volt :P
    Szal remek, nekem a "híd padlózata" tetszett a legjobban.
  • oryon
    Jelenleg az sman2@mailbox-ot használom és ez (még) müxik.

Te igértél nekem egy Cluster leírást, nem???
    Még a Liam Kemp-es This Wonderful World-hez tett kérdésemre írtad, hogy megírod, hogyan lehet clusterrel a csaj ujjait "látatlanba" az arcához igazítani.
  • youth #5112
    Kis érdekesség: CgTalkon már megint alkotott valaki... Nagyon tetszik! Én is akarok ilyet csinálni :DD
  • youth #5111
    Leraktad az asztalra a fényképezőt és lefotóztad? És lerenderelted a 3d fényképtezőt és ráraktad a fényképre? Mert az asztal reflekciójából ez jön le meg az árnyékból...
  • Mayer
    Youth a szíj kompozitált, vagyis fotó. leírtam :). De jó hogy írtad, mert én csak kis kézrekötős bizbaszként neveztem meg :).
  • youth #5109
    Hogyan renderelted le a kis szíjat hozzá vagy mi az? Nagyon gyanús...
  • youth #5108
    Vagy a hdri kép "erősségét" vedd lejjebb valamit csakhogy eltűnjön a nagy fehér folt a tetejéről és bal oldaláról :)))
  • youth #5107
    Mayer!
    Nagyon fasza, minden okés csak a fénylépező teteje nayon beég a többi tárgyhoz képest. Gondolom a reflekciótól van. Ha kitchen hdri van benn akkor forgasd el vagy nemtudom de így hülyén néz ki a tetején meg az oldalán a kiégett modell. Vagy a reflekcióját vedd le a modellnek...

Motion blur meg nem kell, majd ha kész a kép akkor raksz rá egy kis blurt aztán kész. összeolvad a háttérrel...

Amúgymeg: Gratulálok!! :))
  • Mayer
    Compaq v710-es :).
  • Mayer
    Van már fönt wire egy oldallal hátrébb, de malyd még töltök föl. Egyébként tudja valaki, hogy mental-lal vagy maya softwarevel hogyan kell wiret renderelni :)? Mert én csak így kiprintelni szoktam. Másképp nem tudom :).
  • inz
    átmentem megnézni, csak nagyon hasonlít rá nem az a moncsi sorry D: (tudod sokat koppintanak a kis rizsfalók :))
  • FRenkie
    Azta mindenségit, de szép!

De minek motion blur?
  • inz
    SZia!
    Nagyon szép lett, küldjél wiret is mert nem hisszük ám el hogy nem fénykép

szerintem cgtalkra is töltsd fel ha még nem tetted meg, award gyanús :)

FujitsuSiemens? :)) mármint a monitor :P most cseréltem le az enyémet
  • Mayer
    Hála nektek végre tudtam tűrhető textúrát csinálni a fényképezőmnek. Ez egy kompozitált kép róla. Megfogadtam Oryon tanácsát, és dof-os háttérnek betettem az íróasztalomat. Tehát a háttér, és az a bizbasz amivel kézre lehet kötni az kompozitált. PS-ben raktam rá egy kis zajt meg motion blurt az egyikre. Szerintetek kell motion blur?
    Íme:

és itt a full méret is:
    1600*1200 motion blur
    1600*1200 no motion blur
  • youth #5100
    Final gahthernek beállítottam hogy mikor 'becsapódnak' a kis sugarak mekkora legyen a min, max értékük de ehhez nagy élsimítás is kell hogy szép legyen így megúsztam 400 sugárból, de a renderidő az 22 perc lett míg FG sugarak számolása 2 perc...
    Megcsinálhattam volna hogy semmi beállítás csak felnyomom 1000-1200-ra a sugarakat AA értéket kicsire és ugyanezt kapom, de próbáltam úgy beállítani hogy szépek legyenek az árnyékok, minden.
    Na mindegy legjobb esetben is 2x annyi ideig számol az MR mint a Brazil
  • Mayer
    Youth. Szerintem hosszú idő alatt sem könnyű :). Egyébként nem tudom neked mi volt 24 perc azon a gömbön. Nekem kb 5 perc volt, vagy még annyi sem. Mik a beállításaid?
  • youth #5098
    Most én vagyok ilyen béna vagy tényleg nem lehet szép képet összehozni, rövid idő alatt MR-el???

Ráadásul SSS még hol van?? :/ Azthiszem renderelést hagyom a jó öreg Brazilra...
  • PaniC-
    dc++ -rol turelmesen :)
  • Boba
    Ahoy, végre megjöttem Keszthelyről, de gáz ujra itthon:)

Deko, tetszik a kép, rulz:)
    Még mindíg nemtud senkisenem új címet ahonnan gnomon videókat lehetne leszedni, akár fizetősen?
  • Ryleh
    ooo,köszi...privi ment
  • deko
    Ja meg persze van pár forgástest, és a csövek, azok is NURBS:)
    lassan kéne már aludni is:)
  • deko
    Igen, poly az egész, leszámítva a kékbolygót az NURBS gömb (húú, de nehéz volt azt elkészíteni:DDD).
    Kb. 8-9 napot szántam rá, esténként néhány órában. nem tudom mennyi munkaóra lehet benne, én soknak érzem:P
    A render a sima hagyományos maya rendererje, egy kis dof-al, némi kamera beállítással.
  • deko
    Természetesen a kapuban lévő kép is 3D:)
    A mellékelt wire-ek mutatják, hogyan néz ki a scene.

• deko
    kézdezz:)
  • Ryleh
    hi...bocs ,hogy idearcátlankodok de egy kis segitséget szeretnék kérni weblap űgyben.....ok?
  • Mayer
    Aldarynnak meg már láttam egy rajzát valahol, az is tele volt csövekkel :). De mintahogy ez is, az is nagyon tetszett.
  • Mayer
    Nagyon jó lett deko. Imádom, ha valami nincs a felénél abbahagyva, és szépen minden ki van rajta dolgozva. A koponyák, az a kis békacsontváz vagy nem tudom mi is ott a hídon, meg az a postapocaliptikus environment is. Hmmm nagyon nagyon tetszik. Remélen egyszer én is tudok malyd így textúrázni :).
  • FRenkie
    Baromi jó a terv is és a 3D-s kép is. Irígylem mindkettőtöket, szerintem dekonak is jól esett megcsinálni Al rajzát, és Aldarynnak is jólesett, hogy más elvégezte a piszkos munkát:)
    Apropó, valamiféle versenyre készült?
  • Penatesz
    Barmit is irnek csak az irigyseg beszelne belolem
    Hogy keszult? (Gondolom Polyval modelleztel,de mivel rendereltel?)
    Mennyi ido alatt keszult?