32214
Maya
-
ICQ most??? -
Ati radeon mindenre jó csak 3d grafikára nem... Rhino, max is mindig emiatt fagyott ki... :/ -
Youth, én ugyan régebbi Vga-t használok, egy BBA Radeon8500-at, de Catalyst 3.4-el nekem minden remekül megy.
2: DirectX-re nemlehet átállítani. Nem játékgépre van írva a Maya... -
Úgy néz ki megoldódott egy korábbi ati driver felrakásával... Köszönet érte Potyeknek!! -
ATI Radeon 9000 prom van... 3 hete frissítettem. Azóta nem nagyon mayaztam csak most kezdtem el és tessék... Szedjem le a ATI driverét vagy mi mert nem értek ehhez :/ -
potyek #5241 Milyen vga -d van? Nekem Nvidia van és volt egy driver ami, elég gagyi volt hozzá, a legujabb az jo viszont, nekem ha viewport ot váltottam, akkor üres lett a képernyö :O)
A display beállitásoknál a hardwares gyorsitás fel van tolva fullra? -
Lehet hogy a videókártyám baszik be? Ho llehet átállítani DirectX-re vagy nemtom... -
Hali van egy nagy problem:
Beteszek egy blueprintet és kiakasztja 5 perc után a mayat, tömörítam úgyse jó, hardware texturingra állítom úgyse jó, állandóan kiakad a maya és szerintem emiatt. De lehet hogy nem mivel kitörlöm, ugyanúgy szagagt, akad... Mi lassítja be ennyire a mayam? 5 is 6 is ugyan ezt csinálja.
Help :)
Előre is köszi! -
Megnézem köszi! -
potyek #5237 Sziasztok
Lehet hülyeséget beszélek, de én anno leszedtem egy hdri light control akármit a highend3d röl, ott minden félét lehett állitgatni, sajnos nem sokat tudtam foglakozni vele, most meg még annyi idöm sincs sajnos, csak gondolom hátha segitek ezzel :O) Ehunvane a link:
http://www.highend3d.com/maya/mel/?group=melscripts§ion=rendering -
Ja, én nem tudtam feljebb húzni 1-nél. Figyu, csinálsz egy surface shadert, out color-nak vagy hova berakod a hdri képet, most hogy tudod szépen állítgatni? és most nem a color balance boxra gondolok... szal nincs valami ötleted?
Lekonel: szép! folytasd csak... -
scheri #5235 Valaki tudja honnan lehet leszedni az 5 vagy 6 verziót, mert tetszenek ezek a dolgok. -
Lekonel #5234 Üdv. tegnap unalmamban összedobtam egy kis képet:)
akit érdekel...http://alkotas.srv.hu/Roadto%20haven.jpg
a téma tetszik ugyhogy még kidolgozm majd jobban -
De igazad van...valahogy külsőleg kéne állítani az Exposure-t pl.: a HDRShoppal, csak nem menti ki úgy, hanem csak alap fényerőértékekkel...
Ebben kéne segítség??? -
Még ennél kb. 2x-3x is feljebb tudom venni a fényerőt ill. csökkenthetem is. Most csak a color offsettel állítottam, de ott van még az ambient+stb. -
Csodás. Ez nekem is megy, nálam ott kezdődik a baj hogy valahogy más a HDR kép mayaban mint maxban, maxban miért kezeli szépen itt meg nem??? Valamint itt 1-ig tudsz menni, Maxban ameddig akarsz... érted... Kicsit gyerekcipőben jár ez a dolog mayaban úgy érzem... -

Csináltam megint egy kis tesztet...
Szvsz látható a különbség a HDR és az LDR technológiák között.
Egyetlen problémám, hogy mintha a HDRI képeken nem lenne eléggé látható a falon lévő lámpa és az ablak fényerőssége közötti hatalmas különbség. De lehet csak a tesztem rossz vagy a HDR képem. Azért gondolom, hogy a hdr képem a rossz, mert ha a HDRShop-ban állítom az Exposure-t akkor majd egyenlően változik a lámpa és a Nap fényereje...:(
Így aztán a maya sem tud mit kezdeni ezzel...nincs különbség. Egyéb ötlet???
Youth: Végülis látható, hogy az MR használja a HDRI-t :-P -
Ha valaki szeretne velem chatelni icq-n, akkor légyszi küldje el privát üzenetben a számát (vagy én is elküldhetem). Előre is köszönöm. -
Köszi szépen. Megnézem.
ByronsPolyToolsV1.0Maya5.X.zip az X az 5. után van, tehát minden 5-ös verzióhoz, de ebbe nem tartozik bele a 6 :))))
Nem kötözködök, csak irigykedek, hogy nálad megy. :P -
Mi gusztustalan, he???? :)) -
Lekonel #5226 Gusztustalan ez bazzeg:))))))))))))) -
Lekonel #5225 <---Installation--->
--------------------
- open the ByronsPolyToolsV1.0Maya5.X.zip archive
- extract the file from the scripts-folder to your scriptsfolder
(usually ...\ Own Files\ maya\ maya4.x\ scripts) or any other folder
that is dedicated to be a maya script directory
- extract the files from the plug-ins-folder to the plug-ins folder
located in your Maya install directory (i.E. MayaInstallDirectory\Bin\plug-ins)
- extract the files from the docs-Folder to the folder you like most ;)
<---Initalizing the Plug-In--->
-------------------------------
- Start Maya and type "ByronsPolyToolsMenu" into the commandline and just follow
the instructions that appear on screen
OR
- Open the Plug-In Manager (Windows->Settings/Preferences->Plug-In Manager), and load
ByronsPolyTools.mll
Now there will be a new menu in your mainMenuBar named ByronsPolyTools1.0.
It is your interface to the Plug-In
Nekem ez van és igy működött, és fönt is ugy irja hogy maya x verziohoz:) -
Na aki megcsinálja ezt a shadert az kap egy piros pontot tőlem :))
http://www.ona1r.com/jason/skinnet.jpg
El kéne már kezdeni modellezni :/ -
Ha minden igaz akkor igen, TGA. TIf-el tuti IFF-el is asszem csak alapból nem tudja PS megnyitni 7-es nem tudta nálam kellett plugin. -
Megnézem mégegyszer...
Nincs mit. Mert megérdemled :) -
Egyébént köszi ;). -
Csak egy egyszerű fekete fehér kép lesz. Nekem is működik. átnyomod alphára, kimented tif-ben, és ennyi. Megnyitod PS-ben, és bekötöd alphának. -
Lekonel:Nálam nem megy. :(
Kellett valamit trükközni, vagy simán csak felraktad ugyanazt (és ugyanúgy) a Byron'sPolyTools 1.0 for maya 5-t???
-Nálam csak azt hajtogatja, hogy Error: Az eljárás nem található
Amig nem lesz megoldva, addig maradok a maya5-nél.
Peet:mail ment és nem csüggedek :) Nálam sem megy MR alatt az alpha channel.
Youth: MR alatt csak simán kiválasztod, hogy .tif és kijelölöd az alpha channelt és ha PS-be behívod, akkor ott is megjeleni az alpha csatorna???
Mayer:Szép moncsi. Csak így tovább. -
Igen mindenképpen, de azt hiszem nem fog belelógni a renderbe a képernyő, de a reflekciók miatt mindenképp meg kell csinálni. -
Szia!
Nagyon tetszik! Márcsak a képernyőt kéne belőni... gondolom te is arra gondoltál hogy ki van kapcsolva...
Bye! -
Na nagyjából befejeztem a monitoromat, de még nagyon WIP. Feltöltöm, hogy legyen valami téma, ha már ekkora hozzászóláscsend van ma :). Kritikák vélemények jöhetnek. Ne kíméljetek :D.

UI.: Ma feltöltöm AP-ra is, szal ott is lehet írni ha gondoljátok. -
köszi, sikerült! -
Nemtom miért nem megy. Maya alapból IFF-et használ ez kezeli az alphát, de TGA, TIF mind használják az alkphat tehát abban is ki tudod menteni ha lerenderelte jól... -
én hi-resre szavazok!
Youth és akkor nekem miért nem müxik?
milyen filetípus használja jól az alpha channelt? -
Pontosan :)) Várjuk a WIP-eket a háttérről majd meg mindenről!! Tessék képeket küldeni!! -
Egyébként fejlemény: Nekiállok holnap lemodellezni a kompozitált háttér elemeit boba javaslatára. Már tudom is hogyan fogom csinálni
. Vagy hi-res lesz, vagy rohadt nagy dof :DD.
-
Youth, a "Nekem renderel......" csak azért volt, hogy meglegyen az 1999-edik hozzászólésod? :DD -
És igen, eljött a pillanat amit mindannyian vártatok egész életetekben:
Ez a 2000. hozzászólásom a SuperGamez fórumában!!!
-
Nekem renderel... -
nektek sem rendereli le az alpha channelt a mr?