32214
Maya
  • gyraph
    Most neztem csak...Nagyon kellemes! Gratula!
  • youth #5000
    Potyek: félreértettél szerintem, vagy én téged :)) Hogyan animáltad a fűt? Alapból animálja? nemhiszem...
    Hogyan lehet szelet hozzáadni?
    Előre is köszi!
  • deko
    Szia INZ, valóban indultam, de szerintem nem lenne etikus, hogy csak azért szavazz rám, mert Magyar vagyok. Ha kicsit visszanézed a topicot még a modellezés elején szúrtam be nagyon wip wire-ert a készülő képről. Amúgy a képem egy térkaput ábrázol, kábelek futnak a homokba, a kapu oldalán koponyák, a kapuban meg kék bolygó. Ha már majd lehet (amikor lezárul a szavazás) akkor felteszem ide is:) Természetesen a véleményetekre kíváncsi vagyok!
  • potyek
    Youth nekem alapbol igy fujja, simán egy nurbs felületre festek (kiválasztom a brusht, make paintable) és ilyen lesz, semmit nem pakolok hozzá pedig
  • inz
    melyik kép hazai? csak hogy melyikre szavazzak elsőnek.. :)
    Deko gondolom te is indultál :)
  • youth #4996
    Ildi: Sajnálom de szerintem megint ki fogok maradni ebből :(( Majd nyáron amikor nincs semmi, akkor tuti feljövök AP meetingre... Pedig jó lenne...

Peet: Én bevlállalom a karaktereket, ha belejövök a karkater modellezésbe textúrázásba...

Potyek: Ehhez plugin kell vag mi hogy így fújja? Nincs valami Wind vagy hasonló mayaban amivel lehet ilyet csinálni?
  • potyek
    Sziasztok
    Felhomályosodtam, szoval az a 6 os maya aminek a cimsorában cg felirat van az beta verzio még , én azt is probáltam, de pl a helpje nem müködött, lehet a win 2003 server miatt, viszont most felpakoltam a végleges 6 ost, és hibátlan mindene, ahogy ez el is várhato :O)

Youth ez a grass_ornament fü a pfx böl, de a highenden is van egy a big_grassV1.0 az is nagyon szép
  • Peetmaya
    Fúú, tök jó lenne, de az a baj, hogy most perpill se pénzem se időm nincs erre:((( Majd a nyáron rendezünk egy sg fórum találkozót:)
  • deko
    Emberek!
    Péntek este AristPub sörözést tartunk, mivel "nyílt nap", szívesen látunk Titeket is körünkben.
    Aki szeretne jönni, írjon ebbe a topicba: AP 4. meeting
    Természetesen több infót, képeket és videókat is találhattok a régebbi összeröffenésekről a siteon.
    Aldaryn és én ott leszünk, Youth nagyon számítunk rád is!
  • deko
    Szeva Peet , akkor én nem foglalkozom a Shave tutor írásávál, bár már belefogtam, de meghagyon Neked e nemes megtisztelő feladatot
    A Shave "cucc" ma ment mélben neked.

Ja és a Z-Brush, tegnap este kezdtem kipróbálni...hááát!
  • Peetmaya
    hajrá mindent bele:))

Youth: ha benned megvan a motiváció, és bennem is, már ketten vagyunk. Mindenképpen össze kéne hozni egy csapatot, mert ha van lehetőség, azt meg kell fogni, ki tudja lehet egyszer mindanyian együtt fogunk dolgozni egy nagy cg filmen:) Csak meg kell látni a lehetőségeket!

Mayer: neked nem rácsozza össze a rendert? vagy egyátalán 6-os mayat használsz? mert ha nem, akkor nincs kérdésem. 6os alatt még nem találtam olyan krekket, amivel a render müxik.

nya mára ennyi vótam, majd leszek még:)))
  • youth #4990
    Mester! Te nem félhetsz!!! Semmitől és senkitől :)

3dluvr-on szavaztál már?? Mert én igen és nem fogod kitalálni kire :)))
  • Aldaryn
    Azt rebesgetik, hogy nincs veszélyérzetem... de ki tudja, azért jobb félni, nemde?
  • Mayer
    Davidka kb 3 hétig csináltam, de csak hétvégeken.

Deko csinálnék én environmentet, csak még a textúrát se tudom szépen megcsinálni. A szürke textúrát meg képtelen vagyok egyszerűen belőni :(. Utálom az ilyet. Malyd ma vagy holnap dobok fel képeket az eredeti textúráról, ha valaki jó ilyen textúrakészítésben, légyszi segítsen. köszi.

Shave and haircutot én is kipróbáltam tegnap. Szerintem nagyon egyszerű (persze ameddig eljutottam) és könnyű is használni. Már alkottam is :)). Azt is linkelem holnap vagy ma este.

Peet: Az oldalba én szivesen benne lennék. Flash bannereket meg menüket tudok csinálni.
  • youth #4987
    Peet: Ezek a közös projectek akkor működnének ha lenne motiváció és egy keménykezű vezető :) Nos nálam megvan az első mivel jó lenne egy demo realt összehozni hogy majd mutogathassam, persze ettől függetlenül is meg kell csinálnom, de mint mondtam segítek amiben tudok...
    Az oldal ötlet is tetszik...

Potyek: Hogy csináltad a fűnek hogy szépen fújja a szél? Mert nem tudtam összehozni :/
    Előre is köszi!
  • youth #4986
    Köszi, kijavítottam...

Mint kiderült a MR mikropoligonosra tesszelálló
    displacet is tud.
  • Peetmaya
    aztahétszázát!
    leszedtem zbrush-t, meg hozzá videókat
    hát nem egyszerű program az biztos...
    nagyon jó, mindenkinek ajánlom
    asszem át fogok állni displacement map-ra és 3d festegetésre, mert marhajó!
    iszonyat milyen minőséget ki lehet hozni a modellből!
  • FRenkie
    Youth:
    jó kis toturt irtál, biztos hasznos a kezdő bácsiknak néniknek : ) ,
    de 1 pici hiba: "(v-raynél
    micro displacement, ..." helyett micro triangle displacement.(MTD)
  • Peetmaya
    potyek majd írj nekem mailt!:) tudod miről!
    Youth akármi, tutorok, leírások, minden egy helyen, letöltések ami mayaval kapcsolatos, indíthatunk egy közös projectet "SG Pictures" bandanévvel:))
  • potyek
    sziasztok
    megragadom az alkalmat és megmutatom a pfx es animomat, nem egy nagy valami, sima renderelt .sorry , hogy ilyen csunya a minösége, de legalább nagy a file méret :o) probáltam csomo codec et, de ennél jobbat nem tudtam összehozni :o(

http://cg.uw.hu/pfx.avi
  • youth #4981
    Oké nem baj ha késik csak legyen... Ezt a szerverest hogy gondoltad? Mi lenne a szerveren?

Nincs hát arányban, csak úgy odab@sztam... Így nem llátni, mert rosszul világítottam be, meg állítottam be a különböző mapokat. De a fal áll egy displacement mapból amit az átalakított fénykép alapján festettem, aztán color amibe kicsit belenyúltam, bump és specular...
  • Peetmaya
    Leonkel a szerverről. Kéne csinálni ennek a fórumnak egy oldalt, ha gondoljátok és van kedvetek hozzá...
    Youth nincs arányban a fű mérete a téglákéval.
    Deko nagyon megköszönném!!!
    A Shave tutort meg én bevállalom, meg fogom csinálni dinamikára is kiterjedően mindent, de nézzétek el nekem a csúszást, mert marhára be vagyok havazva sulival, a héten 4 zh és utána vizsgaidőszak:(((
  • Lekonel
    Shave and haircut ot 6.0 hoz honnalé lehet?:)
  • youth #4978
    Hi!
    Estére egy kis kép:

Csak amolyan unaloműzőnek...
  • youth #4977
    Deko: Gondolom :) Ha lennél olyan kedves, megköszönném... (hagylak nyerni, tudod...)

Lekonel és akire még tartozik: Nincs mit :)) Bár örülnék ha más is csinálna ilyeneket mint Oryon, Peet... Vagy legalább képeket rakjatok be :))
  • Lekonel
    Hi youth thx for tutor:)
  • deko
    ha gondolod egy kicsi tutort összeállíthatok róla. mármint a funkciókról. legalább menetközben én is kitapasztalom.
  • deko
    Gratula a géphez, valóban szép munka. azért nem ártana neki valami jó kis környezet. Ha már ilyen szép a modell megérdemelné az illő enviromentet.
  • Davidka
    király! Mennyi időbe telt elkészíteni?
  • youth #4972
    Szerintem Te nem vagy tisztában a következményekkel :)))))
  • Aldaryn

Yeahhh! Yupeee! Holá!
    Yeeeeeeeh! Kiráááály! AAAAA!!!
    Heeeee! YIIII! JÉÉÉ!!! Woááá! Hűhuhuháááá!
    AZÁÁÁM! Jeeeeee! Juhééé!!!

(jó lett... szupi, jöhet a többi)
  • youth #4970
    Na sikerült felrakni a Shave and Haircutot!!! Jeee... Márcsak tutor kéne :DDDD Most énvagyok a 'vaszogató' szerepben, wuhhahha :DD

Igaz néha csinál olyat hogy rámegyek egy gombra és szimplán lekapcsolja a mayat :/
  • deko
    Peet, Nekem van, sajnos most nem tudom kitenni sehova, de holnap elküldöm neked mélben.
  • gyraph
    Ilyen vidam kozosseg talan nincs is meg egy kerek e vilagon. :)))
  • youth #4967
    Köszi skacok, örülök ha örültök :DDDD
  • Peetmaya
    Mayer gratu a képekhez!
    Youth neked meg gratu a tutorhoz, használható:))

ps.: ha valaki talál krekket a shave-hez szóljon_:)
  • Mayer
    Kössz Gyraph! itt van még pár kép.

kép1
    kép2kép3
  • Mayer
    Köszi Youth. Az volt a cél ;) Egyébként elolvastam a tutorjaidat. Jók. Lényegre törőek. Igaz hogy aki most lát először mayát az egy szót se ért belőlük, :) de beginner fokozatnak tökéletes.
  • gyraph
    Nagyon szep a model.
  • gyraph
    Kosz a tutort Youth!!!Errol fogalmam nem volt...:D