32214
Maya
  • potyek
    ez sem olyan rossz:
    http://www.mayang.com/
  • Boba
    Textura gyűjtemény

Eddíg ez a legjobb, amit találtam, elég használható. A felbontás nem valami jó, de ha kicsit manipulálod őket, jó kiindulási alapok lehetnek.
  • Lekonel
    Valaki legyen szives irjon be pár textzra lelő helyet , véletlenül elszált gépem és most nincs favoritom:)
    Köszi
  • Boba
    Nah, ami a lényeg lett volna...
    Nem a nurbs használata, vagy renderelése a nehéz. Hanem csupán az, hogy csak csapatban lehet használni. 1 ember nem elég modellezésére, animálására, és renderelésére. Prmannak legtöbbször külön TD-t szoktak fenttartani.
  • Boba
    Tökéletesen igazad van.
    PrMan-nál nincs teszeláció, mindenhol máshol van. Új V-ray-ban sem lesz, azmeg hamarosan lesz mayához. Szóval lehet örülni, addíg meg szopni.:/

Textúrázás, mint kiderült, nem rémálom. Csupán nem Photoshopban kell kezdeni. Convert to poly, deeppaint3d-ben főrészek megfestése, kép exportja, majd go to photoshop, és adding detail. Jól bevált folyamat. Ilm-nél is magára a modellre festenek. Hogy utána mennek-e Photoshop-ba, azt nemtudom, dehogy 3d-s festő progit használnak a célra az fix.

Amúgy tegnap letöltöttem az XSI EXP-et is. Állítólag az animációs képessége jobb mint a mayának. Elég furcsa a kezelőfelület mayához képest. Egykét dolog logikátlannak tűnik, de valszleg csak azért mert még nemtudom a hotkey-eket, és nincs egyénre szabva meg begyakorolva a munkamenet.
  • Peetmaya
    igen, ez prman, de hányan használunk innen prman-t?
    MR tesszalál, és ott eléggé probléma is ez! Én nem vagyok nurbs ellenes, szeretem, mert marha egyszerű vele modellezni, de a textúrázás az valami rémálom...
    a renderről nem prman esetében meg már ne is beszéljünk inkább:)
  • Boba
    Nem bírom abbahagyni, Youth, ha gondolod nyugodtan moderálhatsz, remélem ez lesz az utolsó beírásom:D
    "This is most certainly one of the issues that makes PRMan (RenderMan) a superior-to-all-others renderer because it is the only renderer that renders all high order surfaces (curves, NURBS, SubDs, etc.) directly as curves without ever tessellating anything."

Szóval nincs semmiféle teszelálás:) Nurbs rulz, hajrá abban is modellezni, én azt teszem:) Mayer a Nurbs fan group frontembere!:D
  • Boba
    És egy utolsó idézet, Nurbs témában, PrMan kapcsán:
    "In Photorealistic RenderMan, you might jump to the false conclusion that it's no faster at rendering heavy geometry scenes than most other renderers simply because you might have built and sent to it scenes full of complex polygonal geometry with high polygon face counts designed to achieve smoothing?not knowing that you could have had even smoother results at a tiny fraction of the rendering time if only you had built your scene using true SubDs or NURBS objects because of how fast and smooth PRMan's micropolygonal renderer can process those. In this case, you might not have understood how to take full advantage of PRMan's strengths; how it can render billions of virtual polygonal faces at any resolution in mere seconds providing a perfectly smooth surface that would have otherwise required enormous scene detail with hardwired polygonal geometry that'd take much longer to render and with poorer surface smoothness and inferior quality. So go forth and explore, but do it with an open mind, intelligence, and understanding."

Peet, ezt főleg neked szántam.
  • Boba
    Üdv mindenkinek! Visszavagyok:)
    Mayer, szép az újabb render, de ez igaz Yourh-ra is. Flegosnak meg örülök, hogy megy a maya:) Sas-t is köszöntöm köreinkben.
    VanBurren-nek mondom: :( Én próbáltam duál gépet kiépíteni itthonra, a pénzösszeg még több is volt mint nálad, duál kiépítés mégis kilett csukva. Ilyen kategóriában vagy nagyon gagyi minőséget kapsz, vagy single procis gépet. Én ez utóbbit választottam.

Oryon:
    "-Displacement subdivision, while not a true sub-pixel 'push', is still handled entirely at render time and is very fast compared to 3D programs where displacement is dealt with at the geometric level prior to translating or enumerating the scene for rendering.
    -For example, slapping a displacement map on a test object and rendering it blindly with Mental Ray may yield atrocious results?notably in rendering speed. This isn't a flaw in Mental Ray, it's that you're now exploring a much higher-end renderer than you might otherwise not be used to using and not yet have a proper grasp on the controls of that renderer. In this example, Mental Ray's displacement architecture uses a powerful and innovative approach far different than that used in most native built-in renderers shipping with Lightwave, 3dsmax, Maya, etc., and one must understand Mental Ray's association between the renderer's global Maximum Displacement value, the global Edge Length, whether it's View (pixel) or World-Unit based, and the strength of extrusion in the map settings for your particular object. Having an object-independent extrusion strength value far smaller than the renderer's global Maximum Displace value will up render times to ridiculous levels. If you didn't know that, you might jump to the erroneous conclusion that Mental Ray is slow at displacement."
    Innen az idézet. Renderelők összehasonlítása, mindenkinek ajánlom!

• Peetmaya
    Skacok, mikor hozunk össze egy SG fórum talit?
  • Peetmaya
    Inz ez marha jó, bár nem olvasom végig idő szűke miatt, de ha valaki tud angolul, jól, faszán, az szabad idejében lefordíthatná, és pl ez is mehetne fel az oldalra, mert asszem renderelésnél mindenki tűllövi a beállításokat... Meg ugye Mayer a NURBS mániás, hát szóval, jó modellezni nurbs-el, ez tény, nekem is tetszik, de renernél nagyon hálátlan!
  • inz
    Egy kis szombat délutáni olvasnivaló :)
  • inz
    Én csak 1.0finalt találtam dc++, de az meg nem telepítődik fel, azt írja h "no valid maya5,6 install found" (TurtleSetup-20040630.exe)
  • Peetmaya
    Deko ebben teljes mértékben igazad van, és nekem is vannak efelől tapasztalataim, de itt a fórumon folyamatosan készülgetnek a tutorok, folyamatosan megy a hír jobbra balra, most hogy adunk ennek egy pofát, és feltöltjük egy szerverre, az már csak 1 kicsivel több, mint ami most van, úgyhogy ha nem hal el a dolog, akkor ezért nem hal el.
    Bart a winyó állást hogyan gondoltad? az 1000ft/kopf?
  • Penatesz
    Deko irtad,hogy keszitesz valami doc-ot amiben leirod az elkepzeleseidet,tapasztalataidat.Nagy erdeklodessel varom.Amugy sajnos igazat kell,hogy adjak neked a korabban irtakban.A kezdeti lelkesedes lankadasa,az enyem tied stb problemakban.
  • PaniC-
    deko: persze hogy turtle-re gondoltam..
    mondjuk tegnap meg egy beta verziot nezegettem, amit neha problemazott, de azota van ujabb verzio, mar final, es maya 6.0-hoz.
  • bart
    amenyiben tenyleg komolyan gondoltatok a tarhelyet,en allom a vinyot csk a postazassal lennenek gondjaim.
  • Mayer
    wire:
  • deko
    Peet, ismerem a kezdeti lelkesedéseket, aztán az elhaló projekteket. Hidd el, nagy a tapasztalatom, nem működik úgy valami, hogy tapsolunk: dobjunk össze egy oldalt. Sok kis lelkes arc társul, majd amikor valóban arról van szó, hogy le kell tenni valamit az asztalra, hírtelen csend lesz és hullaszag.
    Nem akarok én pesszimizmust hozni erre a fórumra, mert pár barátot köszönthetek itt. Az ilyen projektek átgondolást igényelnek, sok sok előkészülést, munkát, később napi feladatokat. A kezdeti lendület lankadásával, ápolásának hiányával száradnak ki tövestül az ilyen fórum/site kezdemények. A későbbi valós munkák alatt képződő feszültségek "egyém-tied", "közös lónak túrós a háta" képződhetnek. Ismeretlen között ritkán szövődik olyan tolerancia, hogy ezt kezelni tudja. Legtöbbször így és emiatt hallnak el az 5letek.
  • Mayer
    Vazze mennyit írtatok :). Nincs itt az ember egy napot aztán ellovad a szemgolyója mire elolvassa a postokat. :) Na a lényeg: Én is benne lennék ebben a FULL MAYA site dologban olyannyira, hogy csinálni fogok egy kb 40 perces videotutort inorganikus NURBS modellezés mayában címme, amit szives engedelmetekkel azon a bizonyos oldalon megosztanám veletek. A tervek már megvannak, és ha már annó megigértem hogy megcsinálom, akkor be is tarom :). Egyenlőre egy kis camera updééét (megigértem hogy nem modellezem lovább boba, de nem bírtam ki :)) Na jó annyit azért nem modelleztem ám. Ja, és kijavítottam az asztal shadert 0,006-os bumpot 0,002-esre, míg a reflekciót 0,3-ról 0,7 re cseréltem (csak az arányok miatt)

Kicsit túllőttem a DOF-ot de majd javítom:

Ui: haladtam egy csöppet a távcsővel is ám :)
  • Peetmaya
    mi leszünk az SG Team:))
  • Peetmaya
    szerintem fölösleges ingyen tárhelyekkel szarozni deko ha van lehetőség egy jobb, gyorsabb szerverre...
  • Peetmaya
    skacok, ha tárhely kell, akkor dobjon össze a csapat fejenkénti 1000Ft-ból egy 80GB-os winyót, bedobjuk villámvadász szerverbe, és akkor 80GB-ot. Szerintem ez egy korrekt megoldás volna, és a szerver meg adott, 500mb-nál azért több a 80gb...

Ez a displ teszt tök érdekes. low polyban 1:31 a render idő, smootholva meg 1:29, hogy van ez? több poly, kevesebb rendertime? érdekes... Amúgy Oryon, ez már marhára érdekel engem, hol lehet megnézni, hogy pontosan mennyi volt a rendertime? Sehol nem találtam rá választ, az output ablakom sem írja ki, szal pls hlp!

Na és akkor még1x, csináljunk egy full mayaval foglalkozó oldalt, tutorokkal, írásokkal, készülő projectekkel, videokkal, újdonságokkal, hírekkel, még akár versenyt is indíthatunk magunk között, vagyis azok között, akik nézik az oldalt. Megkérdem havert, hogy ez a winyós dolog működik-e, de azért mondjatok valamit ti is, hogy milyen ötletnek tartjátok.

Apropó, hamarosan 7000. ki hogy halad a képekkel?:))
  • deko
    Oké, látom nem világos amit próbáltam pár szóban elmagyarázni ezzel a MAYA oldallal kapcsolatban.
    Holnap leírom egy word file-ban az instrukciókat, hogy mi az elképzelésem, stilizált képekkel illusztrálva, s ha valakit érdekel, elküldöm neki mélben. Az oldal feltölthetősége szinte ingyen bármeddig bővíthető lehet, ez a tagok számától függ.:) Való igaz ezt pár sorban nem lehet elmagyarázni itt, igyekszem ésszerű konceptként majd megfogalmazni, közérthetővé tenni.
  • oryon

Megint egy teszt....most a displacement under maya volt a téma...

Nos mint látható, nem mindenre jó a Subdiv.
    A lowpoly és a smooth-olt változata szinte nem különbözik semmiben egymástől, így mindegy melyiket használjuk.
    DE a subdiv, már lényegesen rosszabb eredménnyel bír - leszámítva, hogy konvetáláskor a simítandó részeket geometrialilag javítja, de nem igazítja utána az UV-t, így ezt kezdhetjük előröl. MR Subdiv. Approximation Spartial, min.:6 max.:6 beállítással lényegesen rossz minőséget produkált a displacement, míg a Spartial, min.:7, max.:7 (ami (elméletileg) maximum beállítás!!!) értékekkel is messze elmarad a low-, smooth poly-tól, mind szépségben, mind pedig renderidőben (!).,
    - A idő formátuma: perc:másodperc.századmásodperc
  • oryon
    Megnéztem és végre valami kezdeményezés az MR ellen :D
    Honnan lehetne beszerezni????
  • oryon
    -------FIGYELEM------

Dekonak igaza van!
    Annyi oldal van ami foglalkozik a 3d minden szoftverével.
    Csináljunk egy CSAK MAYA oldalt, de azt orrvérzésig tuningolnánk!!!

Én benne lennék, segítenék amiben tudnék!!!
    Még valaki?

A tárhely-probléma: Induljunk minél többen az AP Contesten és aki nyer az felajánlja! :P
    Ha én nyerek megteszem :P
  • potyek
    Én nem csak saját tutorra gondoltam, hanem full cd -s dolgokra is :O)))
  • Davidka
    jaja :)
    köszi mindkettőtöknek :)
  • oryon
    Látom Deko már válaszolt...:)
  • oryon
    This wonderful life by Liam Kemp az animáció...
    asszem www.thiswonderfullife.com de nem biztos.
    Számomra meghatározó!!!!
  • Penatesz
    Mert ha igen,akkor eleg lenne csak egy olyan weblap,amirol lehet ugralni annak az embernek a weblapjara,aki az adott temaban irta a tutorialt,es onnan meg vissza a kiindulasi weboldalra.(bocs,hogy 3 darabban irok,csak mar belassultam kicsit es mindig akkor jut eszembe valami uj,mikor mar az elozot feltettem.)
  • Penatesz
    vagy akkor most sajat tutorialokrol van szo?
  • Penatesz
    sracok a mindenki toltse fel a tutorjait,abban en benne vagyok,de ha azt veszem,hogy nekem 14 GB tutorialom van es messze nincs meg minden ami kene,akkor elgondolkodtato,hogy mekkora tarhelyre lenne szuksegunk.
  • deko
    Peet, félre értesz, nekem ott az ArtistPub, én oda köteleztem el magam. Az egy olyan oldal, amire mindíg vágytam.
    Csak azt látom, hogy itt sokaknak van tutoriálja, meg rengeteg hasznos infója, MINDEN AMI MAYA.
    Egy Mayás tutoriál összefűzésben simán benne vagyok, a többi nem hoz lázba.
  • Peetmaya
    skacok, a hellyel kapcsolatban még nem említettem egy ütős szervert?:)))
    butákok vagytok, hogy ilyenről megfeledkeztek:)
    Youth utoljára gratu a koriért, szép lett, tessék új projectet indítani:)
    Flegos, nem nagyobb guru, ez nem erről szól, mindenki alkot, amihez kedve van, amihez ihletet kap, ami neki tetszik, mi csak tanácsot adunk egymásnak, hogy mindenki fejlődjön, és ezzel mi is fejlődünk, kialakul egy szakmai érzék mindenkiben, hogy mit, hogy, merre kell nézni, mit mennyire satara.
    Deko, ha tényleg akarsz csinálni egy maya-s oldalt, akkor velem beszélj, a tárhelyet el tudom intézni!
    De akkor ezt gondoljuk komolyan, és szálljon be néhány ember az oldal fejlesztésébe, és csináljunk egy fasza maya, meg úgy egyátalán 3dvel foglalkozó oldalt, ki tudja hova növi ki magát. És a lényeg, mindenkinek lehet saját galériája, ami reklám szempontjából nem rossz!
  • deko
    Panic: mit raknál FTP-re?
    Esetleg megosztánad ezt a Turtle renderert velünk?
    Annak bíz nagyon tunnék örülni
  • deko
    Roppant egyszerű a megoldás, ha valaki innen az AP contesten esetleg a 3 első közé bekerül, akkor felajánlja a közösségnek a mobicomtól nyert tárhelyét

amúgy az atw 500 mb tárhelyet biztosít, csinálunk egy maya tárhelyet ott, oszt' csókolom
    Amúgy az atw-nél nem láttam, hogy kikötés lenne más oldalakra a link beszúrás (főleg ha a sajátjára, akkor nem hiszem, hogy pattognának).
    Szépen összelinkelünk pár reggelt oldalt azonos design-al és had szóljon a menet. Ebben persze páran össze kell hogy fogjunk...
    Hétfőn összedobok egy kisebb dezájnt, és akkor megmutatom, hogyan lehet ezt megoldani működőképesen webre ültetve. hm
  • fle go
    Youth: En jo nehanyotokra felnezek, mert sokkal tobbet tudtok mint en, hogy melyikotok a nagyobb guru az mar reszletkerdes azt hiszem. Remelem azert nem zavar hogy dicserem, meg egy kicsit irigylem is a tudasod:)
  • youth #6755
    Én benne vagyok. De először találjunk helyet. Ha van akkor kezdődhet a lista...