32214
Maya
-
Flashhez értek, de a programozásához már kevésbé. -
----------Mindenkinek-------------
Deko nem kevés munkát fektet az oldalba, szal viszonozzuk, minél többen!!!
Te benne vagy???
Igen v. nem?
Bizonyíték kell, nem igéret!!!
Amit fel tudok ajánlani:
-HTML szerkeztés alapfokon (referenciám az oldalam, kb. ennyire megy :)
-Ötlet, szervezés....
-2D/3D-s grafika minimális hozzáértéssel :P
-Munkáim (Tutorial, leírások, képeim, ...)
-stb.
Valaki értene itt a:
-PHP-ez
-Flash-hez
-Html-hez komolyabban???
(amennyiben igény van rá...)
DE szerintem csak saját tutorokat és egyebeket tegyünk fel!!!
Jó lenne konkrétabban is megbeszélni az oldalt, nem?
Ha tudok ott leszek a talin és mindenki aki tud!!! -
A minap néztem a Discovery-n a roswell-i Mustang típusú repülőgép katasztrófájának rekonstrukcióját (imádom a rekonstrukciókat :), és nem találnátok ki, hogy ki volt az akit felkértek, hogy valósághűen készítse el egy tárgyhoz a fényviszonyokat... a kísérlethez...naná, hogy Paul Debevec bácsi virított a képernyőn :) (-Yeeeee). Láthattam a "MESTERT" munka közben...mutatott ezt+azt :P
Ezt követte: Hitler elleni merénylet rekonstrukciója és vagy egy tucadszor felrobbantották a bábukat azzal a címszóval, hogy Mi lett volna ha...
Akit érdekel:
Holnap 20:00-kor szintén a Discovery-n lesz az állatok harcainak rekonstrukciója!!!
Elöszőr mechanikusan rekonstruálják a különböző állatok erőviszonyait, majd SZÁMÍTÓGÉPPEL (CG a köbön)!!!
Lesz benne Elefánt Vs. Tigris....(lehet fogadni ki nyeri de úgy, hogy én nyerjem a lóvét :P)
Már mindenhol jelen van ez az életforma/stílus/feeling/szabadság/...: CG. -
Ha mindenkinek jo,akkor nekem is az,ugyanis a Petofi hid budai hitfonel dolgozom
-
Nagyjabol amivel szolgalhatok videotutor a kovetkezok:
Gnomonbol vannak a kovetkezok:Deformers 1,2,3;Expression;Light Fog;Nurbs 1;Poly 1,2;Render 1,2,3;Texturazas 1,5;AW-bol pedig Mental Ray
En dolgozom meg a jovo heten,de utana elvileg tobb idom van.Amugy Bp.II.ker.
-
Jövöhét hétfő, azaz 07.19. 17:30h, Bp, a Petőfi híd pesti hídfőjénél. ha az időpont és a hely OK. többeknek, akkor a egy térképet felteszek a helyszínről. aztán megbeszélhetjük a teendőket személyesen
-
AW ból a rendering master class részek, gnomonból char animation3 és texturing 4 -
jövő hét nekem is jó, egyelőre úgy áll a helyzet.
Deko tűzz ki időpontot és találkahelyet, aztán mindenki szól, hogy mi jó neki...
nekem gnomonból van szép gyűjteményem...:) 30 video asszem -
inz: melyik ketto? nekem is eleg jelentos gyujtemenyem van ;) -
Nekem bármikor jó augusztus elejéig. Ki hol lakik egyébként? /me 11ker.
Videotutorok feltöltését majd vállalom, egy két AW rész hiányzik csak, amúgy megvan minden elvileg. -
Az oldal still cute!! :) Ha ír valaki tutort csak meg kell csinálnia egy oldalra és aki vagy akik szerkesztik az oldalt csak egy linket kell berakni az adott szekcióba hogy amit megcsináltunk oldalt linkelje abba a framebe.
Az nekem nem fér bele az időmbe hogy utazgassak, de mivel Ildivel egyetértek ezért ha összejöttök ő fog képviselni :) Ha ne mgond persze...
Na írjatok már ki mikor ér rá ne mindig Ildinek kelljen titeket noszogatni, ha még mindig áll a buli... -
Veszett? Bővebben? Mint írtam csak vázlat, lécci valaki segítsen már összollózni az alapokat!
Ahogy Peet is kérte, talán jobb lenne ezt személyesen megbeszélni.
Skacok, mikor lehetne összehozni egy találkozót? Részemről jövőhéten délután ráérek.
Másik:
Gondoltam a főoldalra elférhetnek az alapinfók, így elkezdtem feltöltögetni az általános infókat amiket írtam.
De természetesen csak akkor maradna így, ha beleegyeztek, hogy ott a helye.
Lécci valaki... segítsen bevezető szöveget is írni!
Ja az alapinfók alatt azért nincs még kép, mert kicsit húzós így nekem mobilról a netre töltögetni képeket:(
Lécci 5leteljetek design-ban, szövegben, stb!
Amiket én feltettem csak irányadó!
frissítve a főoldal egy része: mayasite -
Lekonel #6907 Kreativ lett az oldal Deko:)
Tetszésem van irántaság.
De egy picit veszett a környezet:) -
miért nem működik?
beállítod a render globalsban, hogy hogyan számozza a file-okat, milyen filetípust csináljon, min end frame számok, aztán rendering menüszett, batch render és show batch render vagy ilyesmivel tudod nézni script editorban, hogy melyik képet csinálja, és hol tart. -
kéne egy kis help!
Egyszer már leírtam de kifagyott a böngésző szal most rövidebb leszek. egymás utáni frameket szeretnék renderelni külön képekbe PL.10 framet 10 jpg-ként. beállítom render globalsban a start meg az end framet, aztán nem tudom mit kell nyomni, hogy elinduljon a render. Batch renderre emlékeztem, de nem működik úgy, szóval légyszi help me. köszi.
-
Mostmár én is deko :). Nagyon jo lett!! Élvezem nagyon. Én egy angol tutorral tudok egyenlőre beszállni, de tervezek egy video tutort is NURBS témakörben. Ez jöhet? É ha igen mekkora legyen? több, kisebb rész, vagy egy komplett modell elkészítése lenne praktikusabb? -
ja:
most a Főoldal klikkjén jön csak bele valami butaság a bal menübe, az animaton linkjén is csak érzéletes bemutató van, a Paintben raktam csak egyedül tartalmat.
Hmmm:) viszont azóta erről nézem a sg fórumot:))) :P -
Skacok, most 1-2 napig megint van munkám hálistennek, úgyhogy ha azzal végeztem, akkor bedobom a kreativitásomat az sg tarsolyba, aztán csak lesz valami... -
Igen! Igen!! Így kéne átgondolni tényleg!
Na nekem van 3 tutorom plsu készülőben van még pár, szóval én azzal szállok be. De nehogy az legyen mint nemrég hogy persze egymásnak csinlunk tutort és nemigazán láttam sokat... -
Üdv!
Elsökörben szeretném megmutatni meddig jutottam a MAYA oldal ollózgatásával.
Amúgy olvasgatva a hozzászólásokat ezzel kapcsolatban felmerül pár olyan probléma, gondolat,amit nem ártana előbb górcsőr alá vetni, mielőtt az anyagiakon kezdetek el beszélgetni.
Előbb álljon össze egy használható környezet, felület, aztán legyen tartalom.
Ha ezek megvannak és valóban működőképes a gárda együtt, akkor talán érdemes azon gondolkodni, hogy anyagiakat
is fektessünk bele.
Addig szerintem kicsit pihentessük ezt a részét, és próbáljunk meg együtt működve felépíteni egy használható site-ot.
A Maya felhasználói felület webre ültetve sokatoknak tetszett, ezér tovább alakítgattam a környezetét.
Természetesen ez még mindíg csak felületes elképzelés:
Maya site
a következőkben leírom én hogyan tudom elképzelni a előzetes felkészülést erre a site-ra:
-Menüpontok:
jelenleg azokat a menüpontokat raktam fel, ahova már nagyrészt készülhettek tutorok.
a menük átírhatók, tovább fejleszthetők.
Tartalom:
A Főoldal bevezetője, egy általános séma kialakítása. jelezve esetleg a legutolsó feltöltések dátumát, a feltöltő nevét. meg mittomén... gondolkozzatok mi kerülhetne a főoldalra.
A menük tartalma:
Az általam elképzelt megvalósítás egyszerű.
1, Más veboldalak belinkelése (mint most a fórum), azaz olyan tutoriálok megjelenítése
a Maya oldalon, mely már létezik és a felhasználója nem szeretne változtatni rajta.
2, Olyan tutoriálok,melyeket a saját designunkra szabhatunk, de legyen egyszerű, hogy bármelyikönk
akár HTML szerkesztőben, vagy esetleg Wordben összeollózhatja. Lásd. az általam feltett tutort
a Painteffets tab alatt. (klikk az outliner ikonon)
A tartalomban természetesen sok lehetőség lenne, éppen ezért ezeket előre meg kellene vitatni,
mert a deign csak ennek tudatában készíthető el.
Szeretném ha kicsit töprengenétek, egyenlőre több infót nem zúdítok rátok, pedig
a tizedét sem írtam még le a gondolataimnak.
Kérlek benneteket, írjátok le ide, vagy doc file-ba a gondolataitokat, elképzeléseiteket, hogy elindulhassunk a megvalósítás útján.
-
Kösz -
Amugy is gyenge az angolom,de ez 
mondjuk annyiban szerencses,hogy kb 20 szavas a szokincse,es ebbe mar az olyat is beleszamoltam,hogy Edit Nurbs
-
jelige: #6714
(villámvadászon van ¢¢)
-
Elárulná már valaki mit takar "Panic tutorja" szóösszetétel? :) Linket plíz :) -
Az az akcentus istenem :)) eleinte még mókás volt hallgatni, aztán már a hajamat téptem az arctól
:)
amúgy fura, hogy nemrég adták ki és mégis egy "régebbi" modellezési formát mutat be. Bár kétségtelen, hogy aki polyval akar modellezni annak is sokkal egyszerűbb így elkezdenie felületekkel, ahogy benne van a videóban. Pár perc alatt összedobta a fej formáját -
Nemtudom melyik Panic tutorialja. -
Te is PaniC tutorjat csinalod?
-
Énis csak azért tudom, mert most nurbsben modellezek fejet, szóval nekem is muszáj volt kitapasztalni:) -
Uhh
mostanaban nem vagyok formaban.
Kosz boba -
intersect majd cut. -
EP vonalakkal dolgozom es most problema,hogy az osszes bekotott vonalamat elvagjam ott,ahol a masik vonal kapcsolodik hozza.(Nem metszi,hanem kapcsolodik hozza mint egy T)mert kulonben nem tudom rendesen hasznalni a biral-t.
Ha pedig egy insert knot-ot csinalok es detach,akkor nem biztos,hogy a ket vonal talalkozasanal fogja elmetszeni nekem,mivel nem all meg a pont a ket vonal talalkozasanal,hanem fut tovabb az iven,ugyhogy csak saccra tudom beloni.Van valakinek valami otlete?
-
Ha nem rohadtul surgos,akkor en is megkerdezek par embert,hatha tudom BARATI aron.A gond csak az,hogy az a baratom aki ilyen ugyeket intez,most egesz nyaron kulfoldon dolgozik.Mikorra akarjatok uzembe helyezni?
Peet en nem azt mondom,hogy 500 Ft sok,hanem azt,hogy ez az osszeg az ido mulasaval biztos hizni fog,es szerintem elobb utobb nem fogja megerni a sracoknak es kiszallnak belole. -
Az árat nem lehet lejjebb tornászni, de az volna a lényeg, hogy aki le akar tölteni, az beszáll a server költségvetésébe, ezen kívül a szerver fenntartói is. Ha valaki azt mondja, hogy havi 500 ft erre sok, az hazudik, vagy már most kihalt a lelkesedés belőle.
Bart, ha tényleg jól meggondoltad ezt a winyó dolgot, akkor az egész társaság nevében szeretnék egy nagyon nagyon nagy köszönöm szépent küldeni neked! -
Lekonel #6886 Nah hi allz.
Én is benne vagyok ha letornásszuk azt az árat.
-
Peet: szerintem nem vagyunk 15-et mayasok.A rendszeres havi (mondjuk) 750-1000 Ft az mar kelloen magas osszeg ahhoz,hogy elobb utobb ha alabb hagy a lelkesedes,akkor sokan megfeletkezzenek rola,vagy ha szep fokozatosan paran abbahagyjak a mayat,mert elkezdenek dolgozni es napi 8-10 ora monitorbamulas melle,nem akarnak ujabb 3-4 orat betenni,akkor azok,akik maradnak,ossze fogjak szarni magukat,hogy fenn tudjak tartani a webhelyet. -
bart #6883 youth! en mint irtam inkabb kipengetnem a husz rugot mert
kuldtem ketszer is valakinek (igaz voltam olyan naiv hogy biztam a postasban es nem csomagoltam buborek foliaba )es mind a ketszer tonkrement. -
En ma este jottem haza 3het nyaralas utan, de ha lehet en is beszalnek a webes dologba...jo otlet mindenkeppen. Anyagilag is tamogatom a dolgot, webet is tudok csinalni plusz mindig van valami feltolteni valo okossagom ;).
Szoval, ha lehet benne lennek. -
na, arcok.
7500ft volna havonta a szerver, ezért cserébe kapnánk:
- sajat domain fenntartasa
- webtarhely a mi winyonkrol
- ftp tarhely a mi winyonkrol
- email postafiokok max 100 db, alias nelkul de at lehet iranyitani mashova
- levlistak, ebbol lehet 10 korlatlan
az összeg soknak tűnik, de mi is sokan vagyunk, ha összedobjuk, fejenként havi 500ft-ra jön ki kb, ennyit viszont megér, de gondoljátok át. -
A Byron Poly Tools-os srac ujraforditotta maya 6-hoz a free bevel pluginjet, gondolom akkor a BPT is napokon belül megjelenik itt-ott.. :)
BPT Bevel for Maya 6 v0.0
-
Az 5ös verzióhoz való Mj polytools tökéletesen fut Maya 6 alatt is. Connect edge természetesen van benne.