32214
Maya
-
Boba: azt sem engedelyezi... -
de 8k-nál legyen, szeretem nézni a képeiteket, mid nagyon jók :) -
hát, igen, picit késő :))) -
Wuhaha
-
már hogy lenne késő ??!
-
Hát már késő szerintem :) -
mindjárt 7000... most nem lesz olyan képkirakós buli? -
De dxf/3ds-t engedélyez? asszem max azt is támogatja. dxf elvben még görbét is támogat, bár nemtudom maxba tudja-e küldeni. -
deko: nalam nem mukodik a program amit belinkkeltel, pont azt nem engedelyezi amit hasznalni szeretnek max vagy chr kiterjesztes. -
Ne is! Ne pazarold erre az időd... inkáb írj egy másikat:P -
Hehe :) Azt tudtam hogy v-raynél ez a neve a többinél nemtudtam hogy pont így híják, de már nem írom újra :) -
Írtad, hogy ezt használja Mr, PrMan is... de a neve is ugyan ez, meg Fr-nél is.
Najoh, nem akarok kukacoskodónak meg ilyesminek tűnni, szóval azt is mondom, hogy jó tutor:! Nah:) bal lábbal kelve nemkéne forumra jöjjek... inkább megyek vissza mayázni. -
Youth, még az elején vagyok a disp tutor olvasásának de feltünt egy érdekesség.
" (v-raynél micro triangle displacement(MTD)"
Így hívják Mr-nél, PrMan-nál és Fr-nél is. A vray max a spanyolviaszt találta fel. -
koszi deko...csak azt nem tom hogy konvertalok nurbst polygonna -
CSinálsz egy sima lyukat semmi extra és kiteríted szépen a fal UVjait. aztán ahol a lyuk van ott belefesteketsz a displacement mapba és akkor ott olyan töredezett lesz. Nézd meg ezt:
Displacement tutor by: na vajon ki??? :) -
mon #6984 nem tudnátok segíteni nekem? Egy olyan falat szeretnék csinálni, amiből ki van szakadva egy elég termetes darab ( van rajta egy lyuk amit valami sérülés okozott), már többször nekikezdtem a dolognak, de nem nagyon sikerül olyanra amilyet szeretnék... :(
Nem tudtok ajánlani valami tutoriált, vagy esetleg olyan oldalt, ahol ilyen témájú képeket lehet telálni? -
Flegos: konvertáld polyvá, és mentsd ki *.obj-ban. Ehez kapcsold be a az objExport.mll funkciót a Plugin Manager-ben.
Ha ezzel megvagy, akkor ez a kis helyes programocska segít majd átkonvertálni neked olyan formátummá, hogy max-ba vihesd át:
3DS Konverter
-
Sziasztok!
Szeretnek segitseget kerni, keszitek valamit mayaban, nurbsben, ezt szeretnem atvinni maxba, hogy lehet ezt megoldani mi kell hozza? Konvertalni kell polyva ha igen akkor azt hogyan?
Udv -
mon: Sajna mások a default beállítások az 5-ösben mint a régebbiekben.
Klikkelj kétszer a Move Tool-on és a megnyíló ablakban a Move Snap Setting a vertex-et pipáld ki. Ekkor már működni fog a v key vertex snap-elése. -
mon #6980 nem tud valaki megoldást adni a kérdésemre? Elég fontos lenne, mert enélkül kissé el vagyok akadva dologban :(
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megcsinálni azt polygon modellezésnél, hogy van 2 vertexem és az egyiket az y tengelyen ugyabba a pozicóba akarom helyezni mint ahol a másik van. Ezt maya 4.5-ben simán ment úgy, hogy megnyomtan a v -t, s megfogtam az y tengelyt, és az egeret egyszerűen a másik pontra vittem ( az első pont a megfelelő pozicióba ugrott), viszont ez a módszer nekem nem nagyon működik 5.0.1 -ben sem 6 -ban :(
Az utóbbi verziókben ekkor a megfogott pont elkezd összevissza ugrálni :( (viszont, ha magát a pontot fogom meg + v, akkor simán rá tudom illeszteni az másik pontra) -
azám, Vray-t én is nagyon várom nurbs miatt. -
Ezt mind várjuk...+ a vray for maya-t!!!!!!!! :) -
potyek #6977 ja hogy eddig, azt meg is találtam a highenden, de a polytools az jobb, belehuzhatna már :O) -
Eddig asszem csak a Bevelt írta át, legalábbis itt ezt állították... -
------Figyelem - Találkozó-------
Pontosítok:
Hétfőn 17:30-kor a Western Pub-ban!!!
(4,6os villamosról a Mester utcában kell leszállni, és ha leszálltál ne mozdulj, csak néz körül, mert látnod kell egy igazi western filmbe illő pub-ot!!!)
Na, ha már ott vagy elötte, akkor merj bemenni és kutasd fel a helyet, mert mi (Deko, Oryon) ott leszünk, BENN!!!!!!!!!!
Kb. 90% (10% ha földrengés lesz, stb... :)
-
potyek #6974 Sziasztok
Mit hallottatok a byronpoly 6 os maya verzios változatárol? -
Youth egyik felét képviselem...már van 1,5 embernyi szavazatom, úgyhogy Vigyázat!!! :)
...persze Ildinek 20 embernyi van + Youth másik fele...:P
-Persze, köszi, hogy bizol az izlésemben :) -
ehh nem kovettem a dolgokat mostansag, jol vettem ki a dolgokat holnap utan hetfon talalkozo lesz?? -
Poly-val vagy nurbsel?
Nurbs: ahogy minden más felületet összedobsz. Először attach, majd detach, majd stitch.
Poly: mirror geometry és beállítod, hogy merge vertices. Kész. -
Koszi Boba,tenyleg erre volt szuksegem.Meg egy kerdes,amit minden arcmodellezesnel eltolok.HOgy a turoba csinaljam meg,hogy mikor duplikalom a masik felet az arcnak,kozepen ne maradjon egy csik,ami jelzi,hogy ez eredetileg azert ket reszbol lett osszerakva?
szjozsef: koszi neked is,az elejen tenyleg voltak ilyen problemaim,de mivel minden feluletet meretre vagok es az uv-k szama is megegyezik a ket feluleten,ezert ilyen gondjaim mar nincsenek. -
Penatesz: "Max separation" beállítása lesz a Te barátod. Esetedben addíg kell lejebb venni amíg jó nem lesz. -
szjozsef #6968 Nem rajongok a nurbsért, az elején én is nézegettem, meg nem is értek hozzá, így ne röhögjetek, de talán rémlik valami hogy a nurbs összerakásánál figyeli hogy hol kezdődik és hol végződik pl. a szélesége és ha a két felület nem passzol egymáshoz akkor a másiknak a végét fogja az elsőnek az elejéhez teeni, szóval kifordítja a felületet, lehet itt is az a gond, de mondom ez csak ilyen emlék kép, nem vágom a nurbsot. -
bocsanat,elfelejtettem beszurni a kepeket
:
http://penatesz.uw.hu/hiba1.JPG
http://penatesz.uw.hu/hiba2.JPG -
Van 5 feluletem,amiket szeretnek global stitch-el osszerakni,de barhogy probalkozom,ez lesz belole.
(lasd abrak),azon kivul hasznalom a rebuild curves es surfaces dolgokat,delete-t is nyomok gyakran,tudom,hogy az UV-ket teszi rendbe,es a delete-el a szarmazast torlom,de ennek ellenere irjon valaki valami oldalt,hogy hol olvashatom el az elmeletet hozza.
-
szjozsef #6965 Hi mindenki, a gond csak annyi lehet hogy én Miskolci vagyok, és Pestre nem igen járok, így nem tudom hogyan lehetne megoldani a dolgokat. -
Kicsit jobban pontosítok a helyet illetően, hogy ne lézengjünk a villamos megállóban, mint az őszi legyek az ablaküvegen:D

A West söröző előtt vagy bent. A kedvenc törzshelyem:)
Oryon, Flegos nektek már ismerős a hely, ugye? :P -
bart #6963 peet! nem a vinyo gond hanem a havidij egyelore egy ket honapnal tovabb nem tudnam tovabb fizetni es ahogy elnezem nem vagyunk annyian hogy legalabb egy felevig fizetnenk a szervert -
Fúúú az oldalra, nagyon fontos. Textúrákat, töménytelen mennyiségben! -
szjozsef, ha lesz winyó, akkor fel kéne rá pakolni mindent, személyes találka keretein belül, hogy senkinek ne kelljen várni arra, hogy feltöltögetünk szépen lassacskán...
-
bart #6960 maya ha meg itt vagy !szerintem es rebuszok nelkul :par honap mulva meg lehet oldani a tarhelyet anyagilag .