32214
Maya
  • Boba
    Youth, az a jó, ha Te látod a hibákat. Így legközelebb eltudod őket kerülni. Így leszel egyre jobb és jobb szerintem. És marha gyorsan haladsz!
  • youth #6632
    Ja jobb minnél előbb befejezni :)
    Én pl az összes képemet rühellem, nézem 1 percig és látom az összes hibát, persze ismerem a geometriáját meg hol csesztem el a dolgokat hol kellett belenyúlni PSben és ezek annyira zavarnak hogy sosem tudok felhőtlenül örülni egy befejezett munkának. Kivéve ha másoknak tetszik vagy legalábbis azt írják :)
  • deko
    Mayer, valóban nagyszerű lett a modell, de most már csak szinte a környezettel van pici probléma, főleg a fa bumpja.
    Es ahogy boba idézte az ismeretlen 3D-s arcot, hát tényleg van úgy, hogy néha jobb lezárni egy projetet. Én sem érzem soha befejezettnek egy képemet sem, és idővel egyre jobban látom a hibákat. de persze te tudod, te érzed, hogy mennyi időt és energiát adsz bele egy képbe.
  • Boba
    Huhh, most nemleszek kicsit... kihoztam a videótékából a starwars Ep2 (ep1-et holnapra hozzák meg nekem)-t és most nézem a hogy készült dvd-t. Igen érdekes... 1: Softimage3d like programban animálnak, és Yoda bácsi NURBS-ből van:) Ha valakit érdekelnek shootok szóljon... majd mondom miből lehet választani:) Még énsem néztem meg, most értem haza. Holnap meg az Ep1 is meglesz már.
  • oryon
    Én is a fluid Effects-et ajánlanám.
    PL.: remekül lehet füstből képzödő ill. füstté váló szavakat kreálni, szvsz innen "csak" egy lépés, hogy a füst tűznek hasson...
  • oryon
    JEEEEEEEEE!!!
    Na végre...mi volt a megoldás?

-Az akadozás (ha Spaceval váltogatod az ablakokat) a videókártya driver-e is okozhatja... Milyen régi???
  • potyek
    Én a fluid effect et ajánlanám, talán az a legélethübb, csak elég lassu, mire leszimulálja
  • Boba
    Lehet. 2 utat látok előtted. Particle tool (nehezebben elkészíthető, könyebben animálható.)
    2: lemodellezed a lángot és shadereled (könnyen elkészíthető, nehezen animálható)
    Link a második módszerhez.
  • Gladiator
    szavakat kellene felgyujtani, végülis arra kellene. 5 szót egymás után. első felgyulad, egy 1.3 mp-re, aztán elalszik, felgyullad a köv szó. na, nekem ilyen kéne igazán pontosan.
  • Gladiator
    :-D

jó, hát én nem értek hozzá, aztán kérdezősködök mindenhol. na, és van róla vmi videó, vagy legalább kép, hogy milyen is az az élethű tűz?
  • potyek
    Lehet ugyanugy, ahogy max el is lehet :o)
  • Gladiator
    Lehet a Mayával élethű mozgó lángot készíteni?
  • youth #6621
    Áááá muszály volt így megcsavarni? :)
    Projection valójában egy sima plane, hisz pl a camera projection (pl Matt painting) is csak egy planar maping ami egyszerűen csak a kamera síkjára igazodik. Legalábbis én így tudom...
  • fle go
    nahh vegre mukodik a maya:))) csak a viewportban valo mozgatas kisse akadozik, es nem kicsit fagy a program, de jo hogy mukodik...
  • oryon
    UV elmélet érdekelne:
    Bocsi, ha elvontnak tűnik, de....
    -Van egy testem, aminek a geometriáját pl. planar mapping-al ki kell terítenem, hogy a felület pontjaihoz UV koordinátákat rendeljen a program.
    -Szükséges még a place 2d/3d a textúrához, mint "kiterítés" amivel a textúra pontjaihoz UV koordinátákat rendel.
    (E kéttő egy UV koordináta rendszerben van, így a program összekapcsolva e kettőt a textura adott pontját hozzárendeli aa felület egy adott pontjához az UV koord.rsz. által.)
    Ha ez igaz, akkor az UV editorban a felület és a textúra kiterítését kell összehoznom.
    Eddig jól gondolkodom?

Akkor a Projection node "csalás", hisz ott a textúrának külön geometriai UV-t hoz létre és felrugja a felülethez előre beállított uv kiterítést?

-Remélem érthetően fogalmaztam (nem szokásom)...
  • oryon
    Ez így van...
    Köszi Peet, hogy helyreraktál, megoldom egyszerűen, displacement-t nélkül :D
  • youth #6617
    "Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlődsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál."

Hmm.. Igen ez szép gondolat!
  • Boba
    Király a kép, de ezt már mondtam. Hadd legyek egy kicsit kukacos azonban. Mivel 2 szinte ugyan ilyen borítású asztal körül ülök, a fa shaderét ajánlanám átalakításra.
    1: ennyire nagy bump nincs.
    2: a szálak nemlátszanak ennyire
    3: jobban tükröződik a fa felület (lakkozni szokták, különben kiszárod, szálkásodik)
    4:a tükröződés miatt maradjon meg a bump, de csak nagyon picit, hogy a tükröződés glossy-s legyen, homályos.

Good luck, már mondtam hogy frankó a kép... de, javasolhatnék még1 valamit? Egy 3d-s ürge oldalán olvastam: Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlődsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál.
    Tehát hajrá, irány a következő jelenet, és ugyan ilyen minőséget várok:) (persze nem jelenti, hogy ne csináld tovább amíg gondolod, de semmiképp ne vessz el az atomi szinten való modellezéstől.)
  • Mayer
    Na szép jó estép mindenkinek. Egy pöttyet haladta a fényképezővel. Új színesebb színvilág, asztaltextúra, DOF (fake) és PS korrekciók. Légyszi srácok a hibákat kíméletlenül darálni had javítsam :). Tervezek még elemeret és a kézbizgentyűt a képre, mertc így snassz. Ja. valakinek van elem textúrája? Duracel mondjuk, mert nekem a duracel "az a piszkos kisz hobbitfajzat" elvágta a kezemet :) Nem tom levenni róla burkot egész egyszerűen. :)
    Na itt a kép tényleg:

• Boba
    Ahoy!
    Youth küldi a linket:
    character setup script.
  • Lekonel
    Kösz a segítséget mindenkitől!:)
  • Boba
    Peet, próbáld meg azt amit én linkeltem be. Ugyan az a kép.
  • Peetmaya
    Szerintem van gond azzal a makkal!
    méghozzá az, hogy nem hozza be a képet:)
  • Penatesz
    azoli:Szerintem semmi gond nincs a makkoddal.Habar a kalap kicsit nagynak tunik a makkhoz kepest.Szoval vagy a makkot kellene hizlalnod egy kicsit,vagy pedig a kalapbol visszavenni.

Boba: koszi szepen,ha hazaerek letoltom es nyugiban megnezem.
  • Boba
    azoli képe.
    "http://www.azoli.atw.hu/makk.jpg"
    Ezt írd be, ne azt amit az előző képeknél, akkor mi nem látjuk.
  • azoli
    Ne röhögjetek ki, csak pár napja néztem bele a Maya progiba, megpróbálok csinálni egy makkot!
    Eddig ilyen!
    Ne röhögjetek!
  • azoli
    1000köszönet
  • azoli
    eltuntek a menuk
  • Davidka
    Hát nekem ilyen monitorom van, Orion, 14 inch, de asszem már kivonták a forgalomból és csak 15 meg 17 inchesek vannak. Pligonnal modellezem
  • Boba
    Hotbox mindíg van... tartsd lenyomva a SPACE-t, a hottbox-tól jobb oldalra jobb egérgombot tartsd folyamatosan lenyomva, és válaszd ki milyen UI elements-ek legyenek láthatóak.
  • azoli
    most ennyi látccccik
  • Boba
    Hotbox, jobb oldalt jobb klikk, és kiválasztod mi kell.
  • azoli
    Hello!
    Segítsetek!
    A tesóm kikapcsolta a MAYA-ban az összes menüt, csak a szekesztőablak van!
    Hogy tudok visszakapcsolni mindent eredeti állapotba, úgy mint telepítés után volt?

[email protected]
  • Boba
    Panic, nagyon király szerintem! Nem gáz, ha a contestre nem készül el, mindenképp folytasd! Nagyon jó kép lesz!
  • Boba
    Davidka, így már sokkal jobban néz ki, aa is jónak tűnik, ami hibát látok az jpg tömörítésnek tűnik. Gondolom a renderben jó. A modell meg jó lesz, bár nincsen ilyen monitorhoz referenciám. Mivel modellezed?

Penatesz (és mindenki más, akit érdekel egy nagyon alap leírás az egyik építményről a jelenetemben):
    Tutorial, building 2.
    Az angolul írhatnék meg nemtudom miért jött rám:)
  • PaniC-
    Na, tekintve hogy hetfon 3dluvr contest hatarido, es eselytelen hogy akarcsak haladjak vele, megint bovitettem a benem fejezett contestkep gyujtemenyemet.
    itt egy wire:
  • Davidka
    köszi a tippeket, most így néz ki:

• Penatesz
    Valamit csinalj vele,mert ez tenyleg baromi sotet
  • Boba
    Mr: sampling quality : 0-2-t próbáld ki, jobb lesz. Az a gáz a felső képednél, hogy alul-mintavételezett.

A moncsi meg jó lesz, de egy világosabb változatot is feltehetnél!
  • Davidka
    hi!

elkezdtem csinálni a monitorom mayában, de az MR-es rendereléskor az apró kis részletek elvesznek, így:

Ugyanez maya software renderelésnél:

Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e az MR-ben oldani, hogy látszódjanak a kis vésetek is, a másik, amit szeretnék, az az, hogy véleményt mondjatok a képről :)