32214
Maya
-
Youth, az a jó, ha Te látod a hibákat. Így legközelebb eltudod őket kerülni. Így leszel egyre jobb és jobb szerintem. És marha gyorsan haladsz! -
Ja jobb minnél előbb befejezni :)
Én pl az összes képemet rühellem, nézem 1 percig és látom az összes hibát, persze ismerem a geometriáját meg hol csesztem el a dolgokat hol kellett belenyúlni PSben és ezek annyira zavarnak hogy sosem tudok felhőtlenül örülni egy befejezett munkának. Kivéve ha másoknak tetszik vagy legalábbis azt írják :) -
Mayer, valóban nagyszerű lett a modell, de most már csak szinte a környezettel van pici probléma, főleg a fa bumpja.
Es ahogy boba idézte az ismeretlen 3D-s arcot, hát tényleg van úgy, hogy néha jobb lezárni egy projetet. Én sem érzem soha befejezettnek egy képemet sem, és idővel egyre jobban látom a hibákat. de persze te tudod, te érzed, hogy mennyi időt és energiát adsz bele egy képbe. -
Huhh, most nemleszek kicsit... kihoztam a videótékából a starwars Ep2 (ep1-et holnapra hozzák meg nekem)-t és most nézem a hogy készült dvd-t. Igen érdekes... 1: Softimage3d like programban animálnak, és Yoda bácsi NURBS-ből van:) Ha valakit érdekelnek shootok szóljon... majd mondom miből lehet választani:) Még énsem néztem meg, most értem haza. Holnap meg az Ep1 is meglesz már. -
Én is a fluid Effects-et ajánlanám.
PL.: remekül lehet füstből képzödő ill. füstté váló szavakat kreálni, szvsz innen "csak" egy lépés, hogy a füst tűznek hasson... -
JEEEEEEEEE!!!
Na végre...mi volt a megoldás?
-Az akadozás (ha Spaceval váltogatod az ablakokat) a videókártya driver-e is okozhatja... Milyen régi??? -
potyek #6627 Én a fluid effect et ajánlanám, talán az a legélethübb, csak elég lassu, mire leszimulálja -
Lehet. 2 utat látok előtted. Particle tool (nehezebben elkészíthető, könyebben animálható.)
2: lemodellezed a lángot és shadereled (könnyen elkészíthető, nehezen animálható)
Link a második módszerhez. -
szavakat kellene felgyujtani, végülis arra kellene. 5 szót egymás után. első felgyulad, egy 1.3 mp-re, aztán elalszik, felgyullad a köv szó. na, nekem ilyen kéne igazán pontosan. -
:-D
jó, hát én nem értek hozzá, aztán kérdezősködök mindenhol. na, és van róla vmi videó, vagy legalább kép, hogy milyen is az az élethű tűz? -
potyek #6623 Lehet ugyanugy, ahogy max el is lehet :o) -
Lehet a Mayával élethű mozgó lángot készíteni? -
Áááá muszály volt így megcsavarni? :)
Projection valójában egy sima plane, hisz pl a camera projection (pl Matt painting) is csak egy planar maping ami egyszerűen csak a kamera síkjára igazodik. Legalábbis én így tudom... -
nahh vegre mukodik a maya:))) csak a viewportban valo mozgatas kisse akadozik, es nem kicsit fagy a program, de jo hogy mukodik... -
UV elmélet érdekelne:
Bocsi, ha elvontnak tűnik, de....
-Van egy testem, aminek a geometriáját pl. planar mapping-al ki kell terítenem, hogy a felület pontjaihoz UV koordinátákat rendeljen a program.
-Szükséges még a place 2d/3d a textúrához, mint "kiterítés" amivel a textúra pontjaihoz UV koordinátákat rendel.
(E kéttő egy UV koordináta rendszerben van, így a program összekapcsolva e kettőt a textura adott pontját hozzárendeli aa felület egy adott pontjához az UV koord.rsz. által.)
Ha ez igaz, akkor az UV editorban a felület és a textúra kiterítését kell összehoznom.
Eddig jól gondolkodom?
Akkor a Projection node "csalás", hisz ott a textúrának külön geometriai UV-t hoz létre és felrugja a felülethez előre beállított uv kiterítést?
-Remélem érthetően fogalmaztam (nem szokásom)... -
Ez így van...
Köszi Peet, hogy helyreraktál, megoldom egyszerűen, displacement-t nélkül :D -
"Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlődsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál."
Hmm.. Igen ez szép gondolat! -
Király a kép, de ezt már mondtam. Hadd legyek egy kicsit kukacos azonban. Mivel 2 szinte ugyan ilyen borítású asztal körül ülök, a fa shaderét ajánlanám átalakításra.
1: ennyire nagy bump nincs.
2: a szálak nemlátszanak ennyire
3: jobban tükröződik a fa felület (lakkozni szokták, különben kiszárod, szálkásodik)
4:a tükröződés miatt maradjon meg a bump, de csak nagyon picit, hogy a tükröződés glossy-s legyen, homályos.
Good luck, már mondtam hogy frankó a kép... de, javasolhatnék még1 valamit? Egy 3d-s ürge oldalán olvastam: Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlődsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál.
Tehát hajrá, irány a következő jelenet, és ugyan ilyen minőséget várok:) (persze nem jelenti, hogy ne csináld tovább amíg gondolod, de semmiképp ne vessz el az atomi szinten való modellezéstől.) -
Na szép jó estép mindenkinek. Egy pöttyet haladta a fényképezővel. Új színesebb színvilág, asztaltextúra, DOF (fake) és PS korrekciók. Légyszi srácok a hibákat kíméletlenül darálni had javítsam :). Tervezek még elemeret és a kézbizgentyűt a képre, mertc így snassz. Ja. valakinek van elem textúrája? Duracel mondjuk, mert nekem a duracel "az a piszkos kisz hobbitfajzat" elvágta a kezemet :) Nem tom levenni róla burkot egész egyszerűen. :)
Na itt a kép tényleg:
-
Ahoy!
Youth küldi a linket:
character setup script. -
Lekonel #6613 Kösz a segítséget mindenkitől!:) -
Peet, próbáld meg azt amit én linkeltem be. Ugyan az a kép. -
Szerintem van gond azzal a makkal!
méghozzá az, hogy nem hozza be a képet:) -
azoli:Szerintem semmi gond nincs a makkoddal.Habar a kalap kicsit nagynak tunik a makkhoz kepest.Szoval vagy a makkot kellene hizlalnod egy kicsit,vagy pedig a kalapbol visszavenni.
Boba: koszi szepen,ha hazaerek letoltom es nyugiban megnezem.
-
azoli képe.
"http://www.azoli.atw.hu/makk.jpg"
Ezt írd be, ne azt amit az előző képeknél, akkor mi nem látjuk. -
Ne röhögjetek ki, csak pár napja néztem bele a Maya progiba, megpróbálok csinálni egy makkot!
Eddig ilyen!
Ne röhögjetek!
-
1000köszönet
-
eltuntek a menuk -
Hát nekem ilyen monitorom van, Orion, 14 inch, de asszem már kivonták a forgalomból és csak 15 meg 17 inchesek vannak. Pligonnal modellezem -
Hotbox mindíg van... tartsd lenyomva a SPACE-t, a hottbox-tól jobb oldalra jobb egérgombot tartsd folyamatosan lenyomva, és válaszd ki milyen UI elements-ek legyenek láthatóak. -
most ennyi látccccik
-
Hotbox, jobb oldalt jobb klikk, és kiválasztod mi kell. -
Hello!
Segítsetek!
A tesóm kikapcsolta a MAYA-ban az összes menüt, csak a szekesztőablak van!
Hogy tudok visszakapcsolni mindent eredeti állapotba, úgy mint telepítés után volt?
[email protected] -
Panic, nagyon király szerintem! Nem gáz, ha a contestre nem készül el, mindenképp folytasd! Nagyon jó kép lesz! -
Davidka, így már sokkal jobban néz ki, aa is jónak tűnik, ami hibát látok az jpg tömörítésnek tűnik. Gondolom a renderben jó. A modell meg jó lesz, bár nincsen ilyen monitorhoz referenciám. Mivel modellezed?
Penatesz (és mindenki más, akit érdekel egy nagyon alap leírás az egyik építményről a jelenetemben):
Tutorial, building 2.
Az angolul írhatnék meg nemtudom miért jött rám:) -
Na, tekintve hogy hetfon 3dluvr contest hatarido, es eselytelen hogy akarcsak haladjak vele, megint bovitettem a benem fejezett contestkep gyujtemenyemet.
itt egy wire:

-
köszi a tippeket, most így néz ki:
-
Valamit csinalj vele,mert ez tenyleg baromi sotet
-
Mr: sampling quality : 0-2-t próbáld ki, jobb lesz. Az a gáz a felső képednél, hogy alul-mintavételezett.
A moncsi meg jó lesz, de egy világosabb változatot is feltehetnél! -
hi!
elkezdtem csinálni a monitorom mayában, de az MR-es rendereléskor az apró kis részletek elvesznek, így:

Ugyanez maya software renderelésnél:

Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e az MR-ben oldani, hogy látszódjanak a kis vésetek is, a másik, amit szeretnék, az az, hogy véleményt mondjatok a képről :)