32214
Maya
  • bart
    lohi ,ha kinott a szakallad es meg mindig nem ment le render par honap utan probald meg aonline renderfarmot.ja az arakat ne kerdezd.
  • deko
    IGEN:))))
  • deko
    azért jó lesz szétválasztani a szabadon felhasználható és a fiztős dolgokat. Részemről az oldalon a magyarul olvasható tutókat favorizálnám, nem lenne szerencsés a szerzői jogviszonyok miatt pereskedni. persze ez utóbbiakra is nyílik lehetőség, ezért lesz jó a személyes diszkurzus.
  • deko
    Akkor most mi a helyzet? Remekül rébuszokban fogalmaztál, nem lehetne pontosítani mire gondolsz?
  • bart
    orvendek hogy alakul a mayasag.hu. en meg total kezdo vagyok es keves idom van mayazni ugyan de a tavol jovoben remelem lesz idom ra. kb felev -ev mulva remelem hogy majd teletomom penzeszsakom is akkorara hogy ha majd meg erdekelni fog valakit a tarhely par honapig en allnam a havidijat .szerintem igy ha kesobb fizetokeptelen lesz is csapat de legallabb elmondhatnank hogy volt egyszer budan kutyavasar es ftpzett egy ideig a nep.
  • szjozsef
    Szevasztok! Látom nyomtatok fel video listát, én is csatlakozok ehez.Ime a lista:

AW Rigid body Dynamics
    AW Polygon Lighting and Shading
    AW Flow Workflows
    AW Pre-Vizualization
    AW Paint FX Techniques
    AW Fluid and Dynamics
    AW Maya 5 Rendering
    AW Production Pipeline
    AW Paint Effects
    AW Mental Ray Games
    AW Non-Organic Surface Modeling
    AW Subdivision Surface Texturing
    AW Advanced Shading Networks
    AW Using Mental Ray for Maya
    AW APIDISC2 Anatomy of a Maya Character
    AW Maya Techniques Modeling Human Head
    AW Maya Techniques Mental Ray Custom Shaders
    Digital Tutors Fluid Training Kit
    Digital Tutors Cloth Training Kit
    Digital Tutors Fur Training Kit
    Digital.Tutors.Insider.1
    Digital.Tutors.Insider.2
    Digital.Tutors.Insider.3
    Digital.Tutors.Insider.4
    Mesmer
    • Mental Ray I
    • Mental Ray II
    • Mental Ray III
    Gnomon
    • Intro to Maya
    • Intro To Nurbs
    • Nurbs I
    • Nurbs II
    • Nurbs III
    • Freeform Modelling
    • Polygon I
    • Polygon II
    • Organic I
    • Organic II
    • Texture I
    • Texture II
    • Texture IV
    • Texture V
    • Rendering I
    • Rendering II
    • Rendering III
    • Rendering IV
    • Deformers I
    • Deformers II
    • Deformers III
    • Kinematics I
    • Kinematics II
    • Kinematics III
    • Kinematics IV
    • Skining I
    • Skining II
    • Skining III
    • Skining IV
    • Constrains I
    • Character Animations I
    • Character Animations II
    • Expressions I
    • Expressions II
    • Dynamics I
    • Dynamics II
    • Dynamics III
    • Dynamics IV
    • Dynamics V
    • Dynamics VI
    • Dynamics VII
    • Dynamics VIII
    • Dynamics IX
    • Dynamics X
    • Dynamics XI
    • Dynamics XII
    • Dynamics XIII
    • Dynamics XIV
    New Riders Digital Texturing and Painting
    Lost Pencil Elephant (4 cd)
    • Modeling CD Set
    • UV Mapping and Texturing CD Set
    Divinion head modeling

Plussz ha majd lesz ftp, szivesen töltögetek fel havi 2-3 videot, de sajan chellos vagyok és ugye van az a frány korlát. Na csak ennyit akartam.
    Üdv!

• youth #6953
    Valakinek megvan az ANIMAL MOTION SHOW??
    Annyira hírdetik mindenhol...
  • youth #6952
    Oryon! Fasza márcsak tényleg egy galéria rész kell a help mellett. A találkán Te és Ildi képviseltek ha nem lenne baj :)
  • Peetmaya
    Deko nekem van egy cloth v1 tutorialom, amit feláldozok az oldal oltárán, csak matrix styleban lett megcsinálva. Átalakítod a designek megfelelően, vagy jó úgy ahogy van? átküldjem at anyagot?
  • Peetmaya
    én maradok MR mellett, azért nem hiába a 2.legjobb renderelő a világon...

lehet csinálni az oldalon portfóliókat is, saját galériát berendezni meg ilyenek. szerintem ezek is mind fontos dolgok.
    Aztán a kicsit távolabbi terv, hogy ebből a bandából egy csapat alakuljon és közösen tudjunk dolgozni egy projecten. Remélem előbb vagy utóbb megjön ehhez a társaság kedve és akarata...:)
  • oryon
    Hehe. Persze, hogy magas a renderidő, mert alapból minden gömbhöz 100 Sample Light-ot számol :P
  • oryon
    Köszi, akkor igényt tartanánk a Flash-es tudásodra...
    Ha jösz a "bulira", akkor majd ott, ha nem akkor majd ICQ-n faggatlak!

A Turtle meg nagyon állat!!!
    Pár kattintás és tényleg jó minőség...de nincs benne SSS :P
    Szal addig kitart míg nem jön a VRAY FOR MAYA :P
  • oryon
    Dekonak meg nem tudok elléggé hálásnak lenni, hisz nagyon húzza az a szekeret és nem hagy leesni róla :)
  • oryon
    Na, végre egy téma a tutorok mellett:
    -Fordítások

Szvsz lehet minden, de csak saját "kézzel" készített mű, mert annak nincs érteleme, hogy minden oldalról összelopkodjuk az összes külföldi tutorokat!!!
  • oryon
    Kis ráncfelvarrás a Deko féle Layout-hoz!!!

Nagyban!!!

A lényeg, hogy minden Főtémához, amit a maya alapmenüszerkezetéből vettem (F2-F7), logó és nagyobb "vizuális" kép ill. Tanulmányokhoz is nagyobb "vizuális" kép is tartozik...egy lépcső a látvány felé.
    Így töltés elött kaphatunk izelítőt az aktuális tanulmányból.
    Vagy maradhat egyszerűbb is, mondjuk, csak a Főtéma képe jelenne csak meg.

Ha meg rákattint valaki a neki tetsző tanulmányra, akkor a "vizuális" panel helyett tölti be a tanulmányt.

Nos, vélemény?

Egyébként gondolkozzatok el mi legyen az oldal főprofilja???
    Mert ha főként csak tutorialokat helyezünk el, akkor eléggé túlzás lenne a címben a "Minden ami maya", nem???

A találkozón - eddig még - ott leszek és remélem nem egyedül :P
    Aki tud jöjjön és akkor minden L-dől :)
    Mikor és hol lesz pontosan???
  • mon
    Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megcsinálni azt polygon modellezésnél, hogy van 2 vertexem és az egyiket az y tengelyen ugyabba a pozicóba akarom helyezni mint ahol a másik van. Ezt maya 4.5-ben simán ment úgy, hogy megnyomtan a v -t, s megfogtam az y tengelyt, és az egeret egyszerűen a másik pontra vittem ( az első pont a megfelelő pozicióba ugrott), viszont ez a módszer nekem nem nagyon működik 5.0.1 -ben sem 6 -ban :(
    Az utóbbi verziókben ekkor a megfogott pont elkezd összevissza ugrálni :( (viszont, ha magát a pontot fogom meg + v, akkor simán rá tudom illeszteni az másik pontra)
  • Penatesz

NA AKKOR ENGEDELMETEKKEL PONTOSITOM A DATUMOT!!!!!!
    TEHAT DEKO JAVASLATA ALAPJAN:
    07.19. 17:30h, BP, PETOFI HID PESTI HIDFO,4-6 VILLAMOS MEGALLOJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• youth #6942
    Ja látom Panic neked már megvan :/ Mindegy :)
  • youth #6941
    Mayer!
    Ha csak reflekciókat számoltatod már akkor minimum pár percig számol, ha szórt fénnyel csinálod az árnyékokat akkor akár pár óra is lehet, a DoF meg eleve az AA függvényében lassítja be a rendert szal ne csodálkozz.

Szép a távcső!!!

Emberek nekem van Lost Penciltől 9 CDnyi videóm. vagy mennyi... Egy elefántot csinál az elejétől a végéig minden benne van UV-zás minden kivéve a textúra festés de csontozás is van ha jól emlékszem. Majd ha összejön a vinyós dolog és kell valakinek...
  • Mayer
    Na egy kicsit megint haladtam.

Quick Time (200k)
  • Lohi
    Peetmaya: nekem erre van egy másik gépem, azon megy az összes wines alkalmazás. Igaz az a gép lassabb is (AMD2200+, 512RAM dual, Asus a7nx8, 2x40GB, Ati 9200). A photoshop,illustrator,CAD ezen fut. Nem tudod, hogy a hogyan lehet összekötni a linuxos mayat a winessel netrenderre?
  • Lohi
    Peetmaya: Köszönöm!! A space gombbal a problem, hogy elől,felűl,oldal nagyított ablakból nem lép vissza a négyablakos módba....
  • Lohi
    Mayer: Sajnos igen mert a gépem már nem a legjobb.... (AMD2800+, 1024RAM dual, Abit NF7, 160GB, TI4800) Egyébként egy rajzfilmen dolgozom, demég kezdetleges állapotban van, de a története nagyon tuti :)) Ha majd működi fog rendesen linuxban akkor hálóban renderelek maj a másikkal is... Csak még nem tudom az hogyan lehet. A 6 maya elméletileg tartalmaz maya network renderin progit, csak még nem használtam. Van ilyen téren tapasztalatod?
  • Peetmaya
    én meg alszom, mert megint jó 24 órát dolgoztam egyhuzamban, na jóccaka
  • Peetmaya
    jééééé te ennyire itt vagy?:))
    tünés dolgozni:))
    vagy csinálj mr dof tesztet:)))
  • Peetmaya
    Mayer, az MR dof-ot nem saját shaderrel kell csinálni? hozzáadsz a kamerához egy lens shadert az MR custom shaderek közül, és ott van dof. Én legalább is így emléxem, de ne kövezz meg ha tévedek.

Lohi egyet értek veled, ennek ellenére én azért win alól használom a mayat, mert sokat használok mellette ps-t, és nem fogok fél percenként oprendszert váltani, mert most ps-ben van dolgom, most meg mayaban. Amúgy használtam linux alatt mayat elég sokáig, igaz red hat és fedora alatt, de az lényegtelen. A problémádra a megoldást a vezérlőközpontban keressed, az ablakműveleteknél be van állítva, hogy az alt lenyomása mellett mozgatod az ablakot, ezt ki kell szedni, és utána pörögni fog a maya. A Space-es problémára nem tudom a választ, igazából nem is teljesen világos, hogy mi nem jó...
  • Mayer
    Lohi: 1-2 hólap render? :) Nem is olyan rosszak az én rendertimejaim :).

Panic: Persze biztosan. ez most high minőségű dof, de van még ennél 1 el jobb minőség is, és 3 mal rosszabb is, + ugye a render globals beállítások stb stb. Ja és a shaderek se mindegyek (na ez jó mondat volt :).
  • Lohi
    mayer : köszönöm, megnézem, nem nagyon figyeltem erre -igaz hajnali fél négy volt- de majd megvizslatom. Azért eröltetem a linuxot mert sokkal stabilabb és ami nem hátrány még, a gépet is jobban kihasználja, mellesleg elfér a windows mellett, látja és ahsználja a fáljait is (ha akarom). Nekem fontos, hogy ha kell minden gond nélkül is tudjon 1-2 hónapig is renderelni és ne legyen kék halál, ne lassúljon. Ha valaki tényleg komolyan akarja csinálni a Maya-t csak ajánlani tudom a linux alá.... Igaz problémák vannak, de szerintem, csak én vagyok hozzá hülye...
  • PaniC-
    akkor hagyjad...

de gondolom akkor lehet jatszani a beallitasokkal meg, hogy hasonlo eredmenyt rovidebb idovel
  • Mayer
    Szívesen, de MR nem tudja leszámolni :). Ugyan ez a dof beállítás és MR-nél tuszta zizi lesz a kép. Egyáltalán nem olyan mintha dof lenne, hanem mintha rajta lenne egy wather color effect. Nagyon csúna. Nem lehet vele (én nem tudtam) rendes dofot számoltatni camera dof setuppal.

Ennek a képnek a renderideje 6 óra volt, de 800*600 as felbontáson, és szerintem azért mert turtle alapbeállításai nagyon magasak, a reflekciókat és a HDRI qualityt tekintve, és én ezeket nem nagyon állítottam át ;).
  • PaniC-
    <b>Gnomon:</b>
    - Digital:
    - Character Animation I. II. III.
    - Expression I. II.
    - Kinematics I. II. III. IV.
    - Dynamics I. II. III. IV. V. VI. VII.
    VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV.
    - Deformers I. II. III.
    - Rendering I. II. III. IV.
    - Introduction to Maya
    - Texture Mapping I. II. III. IV. V.
    - Nurbs Modeling I. II. III.
    - Poly Modeling I. II.
    - Organic Modeling I. II.
    - Skinning I. II. III. IV.
    - Constraints I.

- Analog
    - Concept Desing I. II. III. IV.
    - Sculpture I. II.
    - Techniques of Fenq Zhu I. II. III.
    - Techniques of Harald Belker I. II. III.
    - Techniques of Ryan Church I. II. III. IV. V.
    - Techniques of Scott Robertson I. II. III.
    - Techniques of Carlos Huante II.

Cd1-Cd10

<b>Digital Tutor</b>
    - Maya Fur Training Kit
    - Maya Cloth Training Kit
    - Maya Fluids Training Kit
    - Maya Basics I. II. III. IV.

<b>Lost Pencil</b>
    - Maya Training I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX.

<b>Mesmer</b>
    - Maya & Mental Ray I. II. III.

<b>Simplymaya</b>
    - SimplyMaya VIP Tutorials I

<b>Alias</b>
    - Inside the Maya API I. II. III. IV.
    V. VI.
    - Learning Maya Rendering
    - The Making of Bingo
    - Melbot Wars
    - Maya TD Course
    - Particles for Visual FX
    - Patch Modeling for Visual FX
    - Rigidbody Simulation for Visual FX
    - Fluid Dynamics
    - Using Mental Ray for Maya
    - Non Organic Surface Modeling
    - Mastering the Human character
    - Mental Ray for Games
    - Learning Maya Beginner Guide
    - Exploring Maya 5.0
    - Particle Effects Tutorial
    - Paint FX Techniques
    - 3d rendering in 2d Enviroment
    - Maya Games I. II.
    - Advanced Maya Shader Network
    - Maya Sprite Particles
    - Maya Rendering Masterclass
    - Advanced Character Modeling
    - Maya Techniques - Modeling a Human Head
    - Maya Techniques - Pre Visualization
    - Maya 5 Beginner Guide - Modeling
    - Maya 5 Beginner Guide
    - Maya 5 Beginner Guide - Rendering
    - Maya 5 Beginner Guide - Character Setup and Rigging
    - Creature Rig
    - Motion Tracking and CGI in Maya Live
    - Rigging a Character Face for Animation
    - Subdivision Surfaces I.
    - Brush Up On Paint Effects
    - Optimizing Production Pipeline
    - Fast Animation Rigs
    - Exploring Advanced Shading Network

<b>Otherz</b>
    - Jeff Lew - Learning 3D Character Animation I. II. III.
    - Drawing on the Right Side of the Brain
    - Divinion Head Modeling Tutorial

<b>3D Buzz (9 Cd)</b>
    - Maya, PHP, PS 7.0, Q3, UT, UT2003, Concept Art, Combustion, zBrush
  • PaniC-
    mayer: ugyanezt a scenet lenyomnad MR-be is es kiraknad ide az idoket?
  • PaniC-
    Peet : jaja, pesti
  • Mayer
    Nem értek linuxhoz, szóval lehet hogy butaságot fogok mondani, de nekem akkor csinál ilyen dolgokat maya, mikor be van kapcsolva a Caps Lock. Nincs más ötletem. Ja? És igen ha engem kérdezel, akkor windows alatt kéne használni, de mivel nem ismerem linuxot, lehet hogy ott stabilabb szóval nem nagyon számít a vaéleményem :)).
  • Mayer
    Peet: Szerintem én nem fogok tudni menni. Messze lakom tudod, és aznap lesz egy 3.5 órás angolom is, szóval nem ígérek semmit. De ha ott leszek észre fogtok venni (remélem) :)

Deko: Nagyon szép az oldal minden órában kattintgatok össze vissza rajta, hátha már frissítetteél egy kicsit :). Gyorsabban betölt és majdnem olyan mint a maya :). Arra gondoltam, hogy csinálhatnék flashben egy olyan menüt, mint a hotbox. Tehát amikor a "viewportban" van az egér és megnyomja a kedves látogató a spacet, akkor kijön a hotbox, és benne galériák, contacts, about us etc..).

+ egy intrót is kéne csinálni. Egy kis méretű szép sokatmondó és stílusos flash moviet. Ezt szívesen vállalom. Ha van 5let vagy javaslat hogy milyen legyen, akkor szóljatok mert ha egyedül találom ki akkor az valakinek tuti nem fog tetszeni, és azt meg nem akarom :).

Most itt egy kis dof test TURTL-lel. Rohadt lassú ez a turtle az má biztos.
  • Lohi
    Sziasztok!
    Lenne ismét néhány problémám..... Felraktam maya 6.0 (linux) -t, működik is (eddig csak windows alatt használtam), de van néhány problem ami erősen akadályozz a dolgokban.

1 : ha keringetni akarok, az alt + bal gomb -ra úgy reagál, hogy az alkalmazás ablakát mozgatja. Ez a helyzet a mozgatással, nagyítással is. Mindegyikhez alt gomb kell. Ki lehet-e kapcsolni a Linux-ban valahol, hogy ezeket ne tegye?????

2 : A space gombra nem úgy reagál ahogy én szeretném. Ez alatt azt értem, hogy megnyomom vált mondjuk 4-es nézetbe, rányomok valamelyik standart nézet fölött, nagyítt, de visszalépni egy újabb space-vel nem enged. ????

Lehet hogy nem Suse alatt kellenem Mayával foglalkoznom?
  • Peetmaya
    Panic, te is pesti vagy ugye? Mert akkor ezt a hatalmas video tutor mennyiséget nem neten kéne majd fellőni winyóra, hanem valami ésszerűbb megoldást kell kitalálni. Persze ez még távoli jövő, meg a winyó még függ bart barátunktól is.
  • Peetmaya
    Na, akkor Deko pontosította az időpontot. Ha jól értelmeztem, akkor a Boráros téren lenne a találka, azon belül egészen pontosan hol gondoltad Deko? Én mindenképpen megyek, akkor is, ha nem:)) Az időpont is jó, a hely is, remélem még a nap is sütni fog:) Oryon, tudjál jönni, Mayer, Panic, Inz, Boba, mindenkit nem fogok felsorolni, gyertek, mert csak!:)

Az oldalra szerintem külföldi tutorok fordítását is fel kéne tenni, persze a szerző előzőleges beleegyezésével, mert erre is volt már igény itt a fórumban. Meg ugye vannak ilyen okos írások, amik úgy általában 3D-vel kapcsolatosak, pl hogyan állítsuk be a jelenetünk fényeit, jó textúrázás alapjai, satara, ezeket régen olvastam, a textúrázósat fordítottam is, csak meghalt a winyóm, és elveszett minden. Majd megkeresem újra. Szal hajrá skacok, ezt az oldalt meg kell csinálni, mert mindenkinek van rá igénye! Deko, neked meg nagyon köszönöm az egész társaság nevében, hogy a tapasztalataid ellenére buzdítasz minket! Nem is tudom mit kezdenénk nélküled:)))
  • PaniC-
    inz: megvan mindketto
  • youth #6920
    Na én html-ben kezdő vagyok szóval csak annyit tudok hogy összevágom a tutort és csak be kell rakni.